mhm
(dost) podobno temo si že zadnjič načel
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?action=display;board=prijateljstvo;num=...*sami odnosi z ljudmi in okolico
dejstvo je, da naprimer vedno več je hinavščine, podlosti, maščevanj, zamer itd. *
eto enga moja texta na to temo
http://www.gape.org/gapes/main.htmiz leta 2000
se reče
prej te je motl da oni to delajo, zdej te moti da tebe to moti.
svoje cajte smo mel nekoga ki ti je znal zabrusit: kar te mot je tvoja pot!
Blisk1 wrote on 20.10.2005 at 09:23:58: Te stvari me pecej živcirajo in spravljajo v slabo voljo.
kako lahko gre človk čez vse to, da ga te stvari ne ganejo?
živcirajo in spravljajo v slabo voljo
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=samozdravljenje;action=display;nu...kako it 'čez'? preko? sebe?
s sprejemanjem
sebe
in drugih
brezpogojnim
karad pa je čas za akcijo, je pač čas za akcijo (ne pa reakcijo).
jest nardim tko, npr, če sm u dvojnem pasu, ki se šiva skupi in eni ne jebejo in se po tadrugmu pasu prpeljejo mim nas k čakamo u vrsti (IZKLJUČNO zarad tega ker je nekdo v naši vrsti pred nami tolk dobr (butast) da spušča une k se urivajo notr (ne enga, njih, ker je posranc ponavad, uni k pa narivajo pa seveda niso, so čisti egoisti)), e v takem primeru, se postavm na sredino, na oba pasa, kjer je sploh možnost. drgač pa quitak kamionđije poskrbijo za take strice zadnje cajte že ... da se vsi premikamo ... mal blj počas sicer ampak se, u polžji vožnji. če to noben ne nardi je štala (gas, bremza, kuplunga, šaltanje clo, menjavanje pasov (v polžji koloni (ipd)))
gape wrote on 25.08.2004 at 11:48:12: probi razumet lilith, da moje sprejemanje tebe nima nč dost s tvojim sprejemanjem mene. razen tega da ti lahko sprejemanje mene olajšam s tem da sprejmem tebe tako kot si. nč dost več. in da te ne dražim ampak ti omogočim prijetno bivanje v moji bližini ... čimbolj ... kolkr mi le znese ...
in res ... 'vas' moram zlo razočarat, sicer lahko pametujete kdo koga ne sprejema in hkrati trdi da ga, čeprov mate čist preslab vpogled, lahko, pomagalo vam pač ne bo prav dosti.
pametujte rajši o tem zakaj vi nekoga ne sprejemate in se s tem ukvarjite in pustite da si ob tem ukvarjanju vas s sabo, s pomočjo drugih, še kdo drug pomaga.
to je en del
drug del pa je
najdeš službo ki ne zahteva od tebe da si tm od točno te (zgodnje) ure, pa do te (tm okol 4ih popoldan). gužva forget. ona več ne obstaja zate. ti se pelješ in nasprotni pas stoji.
pol je izziv sprejemanja velik redkejši. ta je dandanes, roko na srce, možen na popolnoma vsakem koraku.
Blisk1 wrote on 20.10.2005 at 09:23:58: zakaj ti ljudje, ki nonstop goljufajo, izsiljujejo, so nesramni, lažejo, nikoli ne plačajo za svoja dejanja, pač pa lažje pridejo čez v življenju, kot pa mi, ki hočemo biti pošteni in še nekaj damo na čast, poštenje in besedo!
mal za intermeco, k je glih umes uletu ...
http://www.gape.org/smeh/WetlookWasserbettTV.wmvin jest mislm da ni res da ne plačajo ...
pomoje za njih glih tko velja, kar seješ to žanješ. mam pa filing da se žetev da odlagat, z vlogo velik snergije, katero je pa treba drugim pobrat. pa četud je to energija 'živciranja' ... važn da je energija. ena pomaga pr enih rečeh in ena pr enih drugih.
kar se mene tiče, če bi se vsi zavedal zakona vzroka in posledice, bi tistim ki niti ne rabijo več, ampak to izkoriščajo (to da jih mora nekdo sprejet, ta pa tega ni zmožen, saj mu sprejemanje sploh ni vgrajeno v osnove), hitr zmanjkal ... bom reku ... neizobražnih žrtev, katerim bi lahko kradl pozornost in preko nje energijo.
jest sm zihr da se jim vse povrne. če drugač ne pa v obliki tablet ki jih morajo jest da lahko živijo.
tko kot oni pridejo čez v življenju ni glih to to za kar smo kle.
razbijanje gobcov smo vidl kam prpele ...
nikamr.
vsi majmo razbite gobce.
če lahko kej nardiš, nardiš, če ne sprejmeš ...
furaš svojo polžjo vožnjo, če se da, in greš naprej ... sej ne zgubiš spet tolk ...
poštenost se poplača
morš pa hkrati bit tud pošten do sebe
čeprov, če si pošten do svojga okolja si hkrat tud do sebe; namreč da boš sebe izučil, se morš spravt v šolo.
šola pa ne more bit osnovna.
nč več.
zato si treba ustvart tako oklolje ki te bo zmoglo naučit kar se rabiš naučit - šola.
šole so zmeri težje, sej maš vedno več znanja, več vpogleda in več odgovornosti.
če si pošten.
zdej sm zasledil že parkrat da bojo zdej zdej mel povezane vse računalnike in da bojo za vsazga tono vedl kolk ma česa v lasti. bo tud za une k majo vse na mame in ljubice pa žene in tako napisan, bojo tud one morale dokazat od kejr jim tolk dnarja da majo to lastnino (za katero se sicer VE čigava je, kdo jo je plaču in kdo jo uporablja, po papirjih pa je vse čist drugač) ...
o tem sm jest že govoru
*
Osebna svoboda bi se zaposlenim v državni upravi zmanjšala tudi glede podatkov o tem: koliko je kdo zslužil, koliko ima premoženja, koliko ga je imel prej, koliko ga ima sedaj, koliko ga bo imel, ko bo pranehal svojo funkcijo... Vse mora biti dostopno javnosti v vsakem trenutku. Nobenega skrivanja.
tud prečrtu že ... mark this*
in to so že porihtal, kao, namreč, zdej k je kos siku da naj tud svetniki vsi oddajo poročilo o lastnini, so ga ukinl in svetnikom ni treba oddajat tega poročila.
zdej, če bojo te številke dobil iz računalnikov in na osnovi tega potegnl vn poročila ok.
če pa dejansko misljo kontrolirat samo državne taglavne funkcionarje in male ljudi, preko big brother mašine, celo, kakorkoli tikat po algoritmu pr komu bo lučka začela utripat in pr komu ne ... pol je to basa od base in bomo kmal blj pod kontrolo kt usak amer, ki je totalno pod kontrolo ...
se reče
če bi bli mojstri pošteni bi blo najs da nardijo tako mašino ki bo kontrolirala vse (kriminalne dogodke), jih štela in težila sodnikom s kom naj se ukvarjajo ...
http://www.gape.org/gapes/eto.htm#svobodapa so pošteni?
50:50 je bil zadnji referendum
sm slovenci bili kdaj bolj razdeljeni, hkrati pa imeli vlado ki ima zadostno večino in zadostno vojaško poslušnost da izvaja spremembe brez dogovorov z ostalimi 50% ljudi.
pomembno je seveda, da to kar spreminjajo je dogovorjeno. in tega ne popravljajo ampak spreminjajo. in to na načine ki niso ušeč.
je to za sprejet?
je to pošteno?
je
in ni
edino kar nam preostane ni boj proti temu, ampak boj za neki boljšega, novega zazihr
se reče, vse je za sprejet, kolkrat se boš pa pustu nategnt da boš padu v situacijo. da boš sploh mogu sprejemat, je pa precej od tebe odvisno. od tvojih navezav provzaprov in tvoje osebnosti.
to s stanovanji se bo zazihr porihtal ko bojo mojsti zakurblal ta računalnik o kerem je govora.
je govora
dejanj niti ni
in (imho) kar dejanj je, ne govorijo v to smer ... se reče ... računalnike povezat in dobit podatke o vsakomer je gut, ampak vseh nas je 2 mio +ostali, palijo pa seveda največ uni k majo z največ opravka ... svetniki so to bli ... moral bi oddat te napovedi. pa jim ni blo treba.
so se tko odločl, čeprov je zakon že obstaju (kao) da to morjo oddat .... je meu kos kao power to zhtevat ... se mi zdi
kako lažje ugotovit koruptivnost, kot da spremljaš premoženje modelov ki upravljajo z (našim) državnim premoženjem, servisi in tako dalje ... modelov pri katerih bi se korupcija ('korporacij' do državnega keša) sploh lahko poznala ...
ker to je res bastardnost kar je pr nas
tolk stanovanj k brata in nobenga nikjer ne za dobit in vsi tolk dragi k svinja in redkokje kakšen davek plačan.
vas je rešitev
jest vam povem
to
*agresivni bolje skozi pridejo*
je pa največja bastardnost
in to da se v sloveniki dela tak sistem, da bo še blj njim na kožo pisan, da nas bo silu da bomo taki postajal, da bomo svoj brutodohodek povečal za 150% ...
mislm
F... Y..
da se bo poraba še bolj povečala, proizvodnja istotako ... namest da bi spodbujal, da se naseljo kmetije, da ljudje sami svoje njive obdelujejo in tako.
dandanes res ni problem za sebe vzgojit hrane.
kakšna reč ti že gre tolk od rok da zaslužiš za elektriko (če si je ne uštimaš kr sam). nafto si delaš sam ...
s tem daš kr ene parim agresivnim možnost da zaslužjo tist kar si ti dozdej zaslužu ...
to bi lahko spodbujal, al pa kej
da bi kmete spodbudil da bi dal al v najm al pa prodal ... predvsem pa tiste ki kmetje niso in ne mislijo bit
podrejo pa vso infrastrukturo, četrtino gozda, pet volov in nardijo hišo-grad na tistm mestu ... mladina ...
poštenje je zlo relativna norma
poštenje do koga ali česa
do sebe?
kdaj pridejo pol drugi na vrsto?
do sebe morš bit pošten, ni pa pametno po drugih hodt, se men zdi ...
u bistvu
maximalno nepopustljiv morš bit do sebe
in maximalno popustljiv do drugih
(govora je seveda o vseh ki hodijo po poti - o tistih ki po poti ne hodijo kle ni govora)
Quote:the best
Blisk1 wrote on 24.10.2005 at 16:00:02: dejansko me pa zanima kaj menite o tem, ali je prav ali ne, da nekomu preprečiš vrivanje, na primer da tako postaviš avto v vrsti, da ne more mimo.
To sem že naredil in tip je znoru zadi.
isto men
ampak men je res sick, k stojiš na voznem pasu, vidš znak, da se treba razvrstit na vozni pas, ker je zožanje autobana, se razvrstiš, stojiš ... gledaš modele k se mim tebe vozjo, po prehitevalcu in čakaš ... in čakaš ... in čakaš ... in se ne premakneš z mesta ... in čakaš ... pol pač zapreš pot taprvemu prepotentnežu da ne more mimo tebe, un presranc k je stau da je spušču 'une k niso prej opazl da bi se moral razvrstit na vozni pas', spele, kolona (na voznem pasu) se premakne, jest tud, in se premaknemo tud mi ... tapotrpežljivi ...
jest verjamem, da un model, k sm mu zapru pot, da je to dojel kot napad nanj. pa to ni bil. na njegovem mestu bi lahko bil kdorkoli.
point je bil premaknt kolono. stoječo. katere del sm bil tud jest, pa ne samo jest!
če model to vzame osebno, se bo seveda 'živciru' ... ampak ... to res ne more bit moj problem.
spet, jest verjamem, da bi ga on hotu za tazga narest, mojga, pa on ni moj in mu ga pustim -> se ne zaživciram ob njegovih izpadih ...
bo reku ... ne obstaja pravilo, kdaj to narest
ne rečem niti da je vedno pravilno to narest
lahko se ti zgodijo velike batine ...
verejtno od situacije odvisno
dejstvo pa je, da modeli to izkoriščajo, to da eni spoštujejo pravila in spoštujejo ostale udeležence v prometu.
titud wrote on 25.10.2005 at 09:32:50:Naš sistem pa je v globalu kompetativen, pravila pa naj bi omogočala enako osnove pri tej medsebojni tekmovalnosti udeležencev. Kršenje prometnih pravil zato občutmo kot neupravičeno konkurenčno prednost, ki ruši sistem in me zato ogroža, če se sam držim pravil. ... Kometativna družba zato kooperativnost doživlja kot začetek kaosa/anomije in ne kot način oraganiziranja koasa.
mater maš hude res učasih
se drznem (mal) drugač zapisat toisto
ego (tist ki današnjo družbo naprej žene) je tekmovalen (kompetativen).
Kompetativna družba (ego u bistvu, kot megaentiteta) zato kooperativnost (sodelovanje, pomoč drugim ...
srce) doživlja kot začetek kaosa/anomije (razpadanje ureditve) in ne kot način oraganiziranja koasa.
kot razdiranje in ne kot napredek ... provzaprov ...
osnovna pravila pa zihr tud v indiji spoštujejo ... kako se pa drgač zmenjo? sej včasih sta kamjona tud prbližn enak močna ...
ja ... sorry blisk k še kr o cesti ... pa zdej ne bom brisu valjda
cesta je pač taka žival kjer MORAMO sobivat ... če hočemo km pridet ...
na to temo
s krožnjaki in to ... smo že skor pr tem da se vsi peljemo v isto smer ... vsaj v tapretočnih kosih ceste, kjer smo se prej križal (in stal (in speljeval) - najblj terible - tud na Zemljo - naravo)
Lilith wrote on 25.10.2005 at 12:37:27:Kot je vida nekje napisala - živciranje naj bo podlaga za akcijo, ne pa samo sebi namen.
dobr je rekla
ker pa sm pisu tko kot sm pisu, morm povedat, da je velik večkrat vzrok za živciranje v men kot pa v okolici (prometnih npr. soudeležencih).
in zato tud podlaga za akcijo pr men, ne pa nad okolico ...
kolkr jest razumem, tekma nastane iz tekme s časom.
s časom pa tekmujemo vsi.
eni več eni manj.
in tekmujemo.
in smo tekmovalni