Na threadu Zenske ste carice smo se začeli pogovarjat o cerkvi
Sandra nas je pošteno zapeljala v biblijske vode
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=general&action=display&num=988480...kjer je precej povedala proti cerkvi in to
tukaj se je pogovor nadaljeval
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=general&action=display&num=988480...tu se mi je tudi zazdelo da bi bilo fino tole:::
ps
sandra nas je odpeljala v cerkvene vode, vidim da ima procesor full dela da sprocesira vseh 12 strani na replayu, mogoče bi naredili nov thread, tak bolj cerkven in to.
in me je miro utišal s tem postom:::
MIRO:::
Se strinjam z Rudijem. Knjige me seveda zanimajo in ob priliki jih bom prebral - saj se jih da dobiti, ne?
Gape - vsak si je že kdaj zaželel žene svojega bižnjega, pa čeprav samo za eno noč. Marsikdo je željo spremenil v dejanje. Pa kaj??
Pa še nekaj - res mi ni jasno, kako je cerkvi tako uspelo preobrniti vero, da ne poznamo njenega bistva. Po zgodovinski logiki bi morala kje ostati vsaj kakšna ločina ali kaj podobnega, ki uči 'pravo' krščansko vero. Zato tudi ne verjamem, da je izvorno krščanstvo tako nedolžno, kot praviš ti.
Dejana, praviš:
'Resnica in njeno delovanje je potemtakem lahko samo kozmična energija, ki deluje in se zrcali v nas... Ostalo pa je orodje za obvladovanje množic.'
A dam to lahko med citate na stran Petya? Ful je dobr.
Sicer se pa trudim ne biti 'proti' nečemu, raje delujem 'za' nekaj drugega, kar mi pač bolj leži. Sem pa samo človek in res težko prenesem psihične zločine, ki jih ta organizacija še danes izvaja nad ljudmi in zato me včasih zanese med tiste vode, ki silijo 'proti'. Sploh pa, da me ne bi narobe razumeli, se na splošno z rimokatoliki kar dobro razumem, čeprav se z njimi v glavnem ne strinjam. Če pa uleti kakšen eksorcist, kot je tisti Lovišček ali kaj je že, pa si ga rad malo privoščim.
Imejte se še naprej radi, krščansko ali pogansko.
predvsem pa s tem:::
Re: Poroka - da ali ne?
MIRO:::
Enako. Ta dežela je zastrupljena s katolicizmom. Zastrupljeni smo vsi, ne glede, ali smo katoličani ali ne. Izkušnja s strani Petya: 95% trpljenja ljudi, ki so se tam izpovedali ima korenine v katolištvu: občutek krivde (vsi grehi od izvirnega naprej), kult žrtve (žrtvujem se za drugega, ne da bi ga kaj vprašal - saj se je vendar Jezus tudi, npr. žrtvujem se za partnerja, on(a) pa tega ne zna ceniti itd.), kult večne ljubezni in zveze dokler naju smrt ne loči, siljenje drugih v določen način obnašanja (vzgoja otrok namesto pomoč otroku, da postane samostojno človeško bitje), občutek sramu (sramujem se svojega telesa in z njim povezanih psihofizičnih potreb - golota, spolne fantazije, spolno obnašanje - to se meša z občutkom krivde, jasno).
Vsak katoliški zakrament je zame črna magija in magijsko nasilje nad posameznikom s ciljem, da se ustvari ubogljivo in cerkvi podložno ovčko. Najlažje je, da z različnimi oblikami indoktrinacije vcepiš človeku občutek krivde, slabo vest in sram, saj tako postane nesamozavesten in je z njim lahko manipulirati. Celo življenje namreč skriva svoje 'skrivnosti', za katere meni, da se jih mora sramovati.
To indoktrinacijo izvajajo z magijo (zakramenti) in ideološkim nakladanjem ter načrtnim poneumljanjem(beri Družino ali poslušaj radio Ognjišče ali poslušaj poneumljajočo gojzarsko glasbo na TV3).
Katoliško s(m)o indoktrinirani vsi - tako verniki kot ateisti ali pa pripadniki drugih ver. Kadarkoli pobrskaš po svoji podzavesti, lahko hitro najdeš v njej kako katoliško smet, ki te omejuje ali hromi. Pač posledica dvatisočletnega delovanja te organizacije.
edit gapehttp://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=spolnost;action=display;num=10457...tko da tukaj je torej: Cerkev slaba ali ne???