Quote:1.
Prispevkov pod imenom Maxix na tem forumu ne pišeš ti, ampak tvoj ego, ki hoče prevladovati in obvladovati vse.
2.
S to debato sva samo zmedla ljudi, da ne morejo pristopiti k Reikiju neobremenjeno in ga občutiti, kakor jim je pač dano. Saj so ja sami zadosti pametni, da se bodo znali odločiti in se opredeliti.
Zdaj pa samo še reci, da tale dva tvoja zadnja topica nista bila provokaciji, namenjeni meni, pa bo slika popolna.
3.
...tvoja "argumentacija" ne priča o ničemer drugem kot o "vsemogočnosti" tvojega ega.
In da ti ni znan noben primer, da bi simbol škodoval. Da ne? No, enega ti bom pa jaz povedal, da ti bo znan.
Tudi argument, da na tiste, ki niso bili inicirani, simbol ne more (negativno) vplivati, ne drži
No, link pa tudi ne bo problem, izvoli:
http://www.napredek.org/index.htmDobro blago se samo hvali.
Miro, moji odgovori:
1.
Sem na začetku napisal:
"...Spodaj so moji pogledi in izkušnje.
Prosim, zanašate na svoje lastne..."
Si spregledal ?
Glede mojega namena obvladovanja vsega, ali kako si že napisal.
Hmmm. Zanimivo, da samo ti to tako vidiš, drugi uporabniki se ne pritožujejo...
Kako to?
Aja, spet, hvala za prijetne besede!
2.
Ja, ljudje so dovolj pametni, da prepoznajo kaj je kaj. Ravno zato, ker v ljudi zaupam, sem podelil svoje izkušnje (ki so lahko tudi zmotne, kot sem napisal) in tako prezentiral svoje poglede na "vsemogočni" reiki...
Napisal si:
"...Zdaj pa samo še reci, da tale dva tvoja zadnja topica nista bila provokaciji, namenjeni meni, pa bo slika popolna..."
Oprosti Miro, ampak ti mi pomeniš prav toliko, kot lanski sneg. Bore malo, torej.
To seveda zato, ker te ne poznam osebno.
Prav isto debato sem pred nekaj leti načel na mednarodnem forumu, na Usenetu, newsgroup alt.healing.reiki. Tudi takrat sem se skliceval na iste argumente kot tukaj.
Moj namen takrat je bil isti: demistifikacija reikija. Tudi stran na
www.ShareReiki.org je namenjena istemu cilju.
Menda ja ne boš rekel, da sem tudi to spletno stran postavil le zato da tebe provociram? Come on!
Oprosti še enkrat, ampak ti se mi ne zdiš tako pomemben, da bi le zaradi TEBE začel govoriti o tem.
Hmm. Pravzaprav si ravno s to izjavo marsikaj povedal o svoji predstavi o sebi...
3.
Ja, vem. Jaz NISEM popolnoma in pravilno osvobojen (kot Ramana Maharshi ali pa Sri Babaji, npr.) in vsaka beseda, ki pride iz mojih ust je okužena z mojim vsemogočin egom. Priznam.
Se pa trudim, da podelim izkušnje, kot jih doživljam. Le-te pa, naj poudarim še enkrat, morda niso pravilne in vsekakor veljajo le zame.
Vsak naj se zanaša na svoje izkušnje in ne na stališča drugih...
Tvoja izkušnja ne spada zraven teme, o kateri sem govoril. Govoril sem namreč o tem, da neinicirani v reiki ne more uporabljati reiki simbolov (in tako jim javno objavljeni simboli tudi ne morejo škodovati)
Eno je občutljivost na reiki, drugo pa je zmožnost uporabe reiki simbola. Ti govoriš o prvi jaz o drugi stvari. Si malce zamešal te dve stvari, zgleda...
Poznaš koga, ki je začel uporabljati reiki brez iniciacije?
Če ja, vsekakor podeli to z nami.
Če ne, bo treba po ostrejšo municijo, oštja...
Miro, prosim te, ne ženi si mojih izjav tako k srcu!
Najine izkušnje se pač razlikujejo. Pa kaj?
Saj se le pogovarjamo! Saj ne gori voda!
Saj te bo še kap, oštja!
Čeprav z vsem srcem verjamem v druge ljudi in v moč izražanja in razumevanja, je morda res najbolje, da nehava.
Pa ne zaradi tega, ker bi tudi jaz mislil, da s tem škodujeva uporabnikom tega foruma, ampak enostavno zato, ker se nočem ubadati s tvojimi žalitvami v smislu "...imaš vsemogoči ego...hočeš vse obvladati...omaležuješ reiki...provociraš...itd..."
Če nimaš namena pisati brez obtoževanja in žalitev (kot tisti tvoj post o naši strani, katere si pravzaprav sploh nisi podrobno ogledal...), je (iz mojega vidika) bolje, da se ne spuščaš v debato. Sam sem se namreč pridružil temu forumu z namenom izmenjavanja izkušenj, pogledov, stačlišč.
Če sam torej ne premoreš toliko odprtosti, da bi svoje poglede in izkušnje "branil" in delil brez žalitev, se prosim vzdrži komunikacije z mano.
Vsekakor pa spoštujem tvojo odločitev v katero koli stran.
Peace brother!
Aja, hvala za link.
Bila je sicer le šala, a hvala vseeno.
In pa, dovolj bi bilo, če bi napisal
www.napredek.org (brez index.htm)