Blisk1 wrote on 24.10.2005 at 16:00:02: dejansko me pa zanima kaj menite o tem, ali je prav ali ne, da nekomu preprečiš vrivanje, na primer da tako postaviš avto v vrsti, da ne more mimo.
To sem že naredil in tip je znoru zadi.
isto men
ampak men je res sick, k stojiš na voznem pasu, vidš znak, da se treba razvrstit na vozni pas, ker je zožanje autobana, se razvrstiš, stojiš ... gledaš modele k se mim tebe vozjo, po prehitevalcu in čakaš ... in čakaš ... in čakaš ... in se ne premakneš z mesta ... in čakaš ... pol pač zapreš pot taprvemu prepotentnežu da ne more mimo tebe, un presranc k je stau da je spušču 'une k niso prej opazl da bi se moral razvrstit na vozni pas', spele, kolona (na voznem pasu) se premakne, jest tud, in se premaknemo tud mi ... tapotrpežljivi ...
jest verjamem, da un model, k sm mu zapru pot, da je to dojel kot napad nanj. pa to ni bil. na njegovem mestu bi lahko bil kdorkoli.
point je bil premaknt kolono. stoječo. katere del sm bil tud jest, pa ne samo jest!
če model to vzame osebno, se bo seveda 'živciru' ... ampak ... to res ne more bit moj problem.
spet, jest verjamem, da bi ga on hotu za tazga narest, mojga, pa on ni moj in mu ga pustim -> se ne zaživciram ob njegovih izpadih ...
bo reku ... ne obstaja pravilo, kdaj to narest
ne rečem niti da je vedno pravilno to narest
lahko se ti zgodijo velike batine ...
verejtno od situacije odvisno
dejstvo pa je, da modeli to izkoriščajo, to da eni spoštujejo pravila in spoštujejo ostale udeležence v prometu.
titud wrote on 25.10.2005 at 09:32:50:Naš sistem pa je v globalu kompetativen, pravila pa naj bi omogočala enako osnove pri tej medsebojni tekmovalnosti udeležencev. Kršenje prometnih pravil zato občutmo kot neupravičeno konkurenčno prednost, ki ruši sistem in me zato ogroža, če se sam držim pravil. ... Kometativna družba zato kooperativnost doživlja kot začetek kaosa/anomije in ne kot način oraganiziranja koasa.
mater maš hude res učasih
se drznem (mal) drugač zapisat toisto
ego (tist ki današnjo družbo naprej žene) je tekmovalen (kompetativen).
Kompetativna družba (ego u bistvu, kot megaentiteta) zato kooperativnost (sodelovanje, pomoč drugim ...
srce) doživlja kot začetek kaosa/anomije (razpadanje ureditve) in ne kot način oraganiziranja koasa.
kot razdiranje in ne kot napredek ... provzaprov ...
osnovna pravila pa zihr tud v indiji spoštujejo ... kako se pa drgač zmenjo? sej včasih sta kamjona tud prbližn enak močna ...
ja ... sorry blisk k še kr o cesti ... pa zdej ne bom brisu valjda
cesta je pač taka žival kjer MORAMO sobivat ... če hočemo km pridet ...
na to temo
s krožnjaki in to ... smo že skor pr tem da se vsi peljemo v isto smer ... vsaj v tapretočnih kosih ceste, kjer smo se prej križal (in stal (in speljeval) - najblj terible - tud na Zemljo - naravo)
Lilith wrote on 25.10.2005 at 12:37:27:Kot je vida nekje napisala - živciranje naj bo podlaga za akcijo, ne pa samo sebi namen.
dobr je rekla
ker pa sm pisu tko kot sm pisu, morm povedat, da je velik večkrat vzrok za živciranje v men kot pa v okolici (prometnih npr. soudeležencih).
in zato tud podlaga za akcijo pr men, ne pa nad okolico ...
kolkr jest razumem, tekma nastane iz tekme s časom.
s časom pa tekmujemo vsi.
eni več eni manj.
in tekmujemo.
in smo tekmovalni