Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 ... 8 9 10 11 12 13
(Read 50291 times)
Samson
5
*****
Offline

RKC je zakon!!!
Posts: 627

Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #135 - 06.11.2003 at 10:37:35
 
sidha wrote on 06.11.2003 at 10:21:11:
Samson, ali me krščanstvo lahko pripelje do Boga? Če lahko, potem postanem vaš najzvestejši privrženec.

Ja, zanesljivo! Samo resno se loti zadeve, pa bo.
Back to top
 

Prijateljski pozdrav!&&&&KRISTUS NAS VSE LJUBI! &&Nikoli ne pozabi tega!&&&&Samson
 
IP Logged
 
stoychi
5
*****
Offline

Osmisli življenje s tem,
kar od sebe daš
Posts: 1616
Postojna
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #136 - 06.11.2003 at 10:53:39
 
Smiley
dragi samsin, Kiss

nihče tukaj na tem forumu ne poje slavo Bogu in Jezusu na tak način kot jaz in sam se nikoli nisem bal kakega duhovnika, ali krščanstva, nasprotno v medsebojnih razgovorih so oni  običajno v svoji nerodnosti gledali v tla, medtem ko sem jih jaz v oči, res je sta dva Boga, kakor sem napisal v članku:

http://www.gape.org/geeklog/public_html/article.php?story=20030801134115235

ali ti morda ne misliš, da je tvoj Bog malce preveč namišljen?

in ps: prav nihče na tem forumu ni proti krščanstvu, verjemi, posebej še ne proti krščanskim vrednotam, je pa vsak proti hinavstvu, zlaganosti in žalostnimi preteklimi deli njenih predstavnikov, ki so to počeli v imenu cerkve in še danes niso sposobni tega razčistit.  Kiss Kiss Kiss Kiss
in btw vedno sem se pripravljen osebno s tabo soočiti in pogovoriti o tvojih stvareh, ki te težijo Kiss Kiss Kiss
Back to top
 

Dih ti je dan, dih ti je svet,&&spoznaj ta sveti kraj, &&preden ti bo vzet.&&Le kdor zadiha iz srca,&&njega blaženost spozna. Smiley
 
IP Logged
 
Samson
5
*****
Offline

RKC je zakon!!!
Posts: 627

Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #137 - 06.11.2003 at 11:30:17
 
stoychi wrote on 06.11.2003 at 10:53:39:
Smiley
...običajno v svoji nerodnosti gledali v tla, medtem ko sem jih jaz v oči, res je sta dva Boga, kakor sem napisal...

Dragi Stojchi! Cheesy

Si pa očitno moral srečevati zgolj tiste najbolj nerodne, sicer ne vidim razloga, zakaj bi. Če se ti ni to le zdelo, a?
Bog je pa zanesljivo samo eden, le da ga mnogi precej naivno in po svoje interperijo. Imamo pač skupnega Boga, pa če nam to paše ali ne.

Quote:
ali ti morda ne misliš, da je tvoj Bog malce preveč namišljen?
Nikakor ne, moj Bog je isti kot tvoj, torej tudi po tvojem ni namišljen. Čudno ti to razmišljaš o Bogu, ko gre vendar za našega skupnega, edinega Boga...

Quote:
nihče na tem forumu ni proti krščanstvu, verjemi...
To vendar vidi sleherni izmed nas, to je evidentno, pri tem vera ni potrebna.

Quote:
vedno sem se pripravljen osebno s tabo soočiti in pogovoriti o tvojih stvareh, ki te težijo...
Smiley Hm, ne rečem, srečanje s teboj bi bilo zanimivo.  Seveda bi se tedaj mogla pogovoriti tudi o stvareh, ki tako očitno težijo tebe.
Back to top
 

Prijateljski pozdrav!&&&&KRISTUS NAS VSE LJUBI! &&Nikoli ne pozabi tega!&&&&Samson
 
IP Logged
 
stoychi
5
*****
Offline

Osmisli življenje s tem,
kar od sebe daš
Posts: 1616
Postojna
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #138 - 06.11.2003 at 11:47:58
 
Smiley
le kaj bi moglo mene tako očitno težit?
Smiley
Back to top
 

Dih ti je dan, dih ti je svet,&&spoznaj ta sveti kraj, &&preden ti bo vzet.&&Le kdor zadiha iz srca,&&njega blaženost spozna. Smiley
 
IP Logged
 
exorcist
Ex Member
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #139 - 06.11.2003 at 12:12:48
 
V določeni točkah se strinjam s Samsonom; zahodnoevropska kultura res temelji na krščanstvu, saj je vsa naša kultura vzniknila iz krščanske civilizacije, stare že dve tisočletji. To pomeni, da smo vsi, neglede na to, ali smo verujoči kristjani ali pa sploh ne vemo, kaj je krščanstvo in kdo je Kristus, obdani s predstavami, idejami, podobami in izrazi, ki imajo svoje najgloblje korenine v tej civilizaciji. To seveda najbolj velja za umetniška dela. Z drugimi besedami, kdor ne pozna vsaj osnovnih pojmov novozavezne tradicije, ne more razumeti recimo Danteja ali Dostojevskega, ali pa srednjeveških fresk in renesančnih slikarskih mojstrov. Vsaka religija v sebi nosi pozitiven naboj, sicer ne bi preživela skozi čas.

Sicer pa je napačno, da bi komurkoli branili, ki želi hoditi v cerkev, čeprav nekateri morda cerkvi kot inštituciji nasprotujejo, saj veliko ljudi najde pravo pot le s pomočjo vere, kar je tudi prav.

Po drugi strani pa:

Mojzesov stol (monopol nad razlago Sv. pisma) so zasedli pismouki in farizeji. (današnja različica nekaterih "visokih" duhovnikov). Delajte vse in se držite vsega, kar vam rečejo (to je včasih zelo težko, posebaj v sedanji informacijski dobi, da bi ti nekdo "solil" pamet, če ti sam ni za vzgled), po njihovih delih pa se ne ravnajte; govorijo namreč, pa ne delajo. (kler včasih uči nekaj drugega, kot dejansko dela => zlaganost in licemerstvo). (Mt 23, 2-3)

Gorje vam psimouki in farizeji, hinavci, ker kozarec in skledo čistite od zunaj, znotraj pa ste polna ropa in nezmernosti. Slepi farizej! Očisti najprej kozarec znotraj, da bo čist tudi zunaj. (pretveza nekaterih duhovnikov in kristjanov, da so boljši od drugih ljudeh - nekristjanov, če se kažejo nazven, da so dobri in pravični, notranjost pa imajo umazano).
Gorje vam, pismouki in farizeji, hinavci, ker ste podobni pobeljenim grobovom, ki se na zunaj zdijo lepi, znotraj pa so polni mrtvaških kosti in vsake nečistosti. Tako se tudi vi na zunaj kažete ljudem pravične, znotraj pa ste polni hinavščine in ne postavnosti. (Mt 23, 25-28)

Podobno sem skeptičen do vzhodnjaških nazorov kot Samson, saj se mi zastavi pomembno vprašanje. Ali se lahko sodobni človek obrne k meditaciji z enakim namenom kot Hindujec, ki ga pri tem podpirata pasivno usmerjena kultura in religija. Ali ne bo sodobni človek uporabil drobcev religioznih tradicij prav tako sebično, kot je uporabil velika znanstvena odkritja o zunanjem svetu?
Tako se mi zdi, da je vnašanje vzhodnjaških religioznih navad na Zahod bolj pasivni odpor ali reakcija do nečloveške potrošniške družbe kot pa resnična religiozna potreba.
Doslej še nihče izmed Evropejcev ni dejal, da se mu je posrečilo prenesti na Zahod bistvene sestavine vzhodnjaških religij. Sicer pa gre v mnogih primerih zgolj za zaslužkarsko plat učenja. Različni "joga" centri po Ebvropi so zelo drastičen primer tega pojava.

Wink
Back to top
 
 
IP Logged
 
DylanDog
5
*****
Offline


Posts: 791
somewhere in space..
Gender: male
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #140 - 06.11.2003 at 12:38:00
 
exorcist wrote on 06.11.2003 at 12:12:48:
, saj je vsa naša kultura vzniknila iz krščanske civilizacije, stare že dve tisočletji.
Vsa naša kultura?   ..hmm, kaj pa vse pred krščanstvom, kaj pa vse pred kolonizacijo našega sveta z strani krščanstva?  Tega nikakor ne moreš vrečt v koš in pozabit.  Imeli so umetnost, duhovnost, posvetni svet in vse ostalo.....   Razvito etiko....    Veliko Cerkev so postavili na temeljih njihovih svetišč, veliko sv.kajjazvemkaj je na iste dneve kot so bili njihovi prazniki,  ..živeli so ok pred izstrebljenjem in nasilnim pokristranjevanjem.....  Tak da...   ..o tem bi se dalo debatirat.
Back to top
 

Think P O S I T I V E
WWW WWW  
IP Logged
 
A.
Ex Member
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #141 - 06.11.2003 at 13:02:16
 
Samson najprej tebi, nismo proti krščanstvu, sploh pa nihče od administratorej nikoli ni imel krščanstvo za sovražnika.

zakaj le?

smo si tako različni, da sploh ni osnov da bi se lahko mel za konkurenco? zakaj bi se bali krščanstva, a nas ogroža, nas mate namen ogrozit? mi vas? pomoje da ne.

vsem se gre za to da bi bili boljši ljudje in da bi imeli nek stik z bogom, vsi imamo svojo pot.

odlično če si našel svojo, spoštuj tudi da smo mi svojo, pa ne hodimo k vam razlagat new aga, je tako? se mi zdi da je v vaših vrstah večje nezaupanje do nas, če sam pogledamo sodobno dejstvo, kakšno je zanimanje za osebno rast, bi blo prav da je tudi v cerki odnos drugačen!

zdej glede direktorija sem dal predlog, če je predlog zate dokaz, da smo nedemokratični, da smo neodprti, ker nismo naredil tako kot si ti hotel, če si že na začeku pristopol z manipulacijo, potrdit svoje mišljenje, si ga, evo! kaj maš od tega?

maš kaj? saj v vsem lahko odkriješ dobre ali slabe plati, kot ti očitaš drugim, da delajo krščanstvu, sam delaš tu gor z nami.

ni res samson, nobene krivice ne delamo krščanstu, ampak ma svoj direktorij, če ti ime ni všeč sory, ampak direktorij je.

res so združena vsa verstva not ampak obstaja.

morda posamezniki iz tega foruma ne razumejo tega da ma vsak svojo pot, ali pa ne želijo enkega vsiljevanja iz vaše strani, kar je legitimna pravica vsakega. lahko da res.
ampak kaj zato, imajo svoje mnenje ki ga spoštujem ne obtožujem jih če je pot druga. tudi če kraj reče kdo kar morda zasluži še drugo palt ne le enoličen pogled veš! jih spoštujemo in sprejemamo.

in vsi krščansko usmerjeni imamo oz imajo možnost izražanja in pisanja in nikoli nismo s strani adminov nikogar onemogočili, niti extremistov ne.

zdej pa če bi rad še več potem odpirej topice tam not, odpiraj diskusije, delaj dobre stavri potem bomo rekl ok, samson je res naredu neki kar si zasluži svoj direktorij, zdej je tak dobre.

pa še to ne vali krivde na nas, če sam ne narediš tega kar je tvoja pot, to vez med krščanstvom in new agom lahko uresničiš, tako tu gor, kot pri vas, če se ti stvari ne oprejo tako kot želiš pomeni, da ne delaš iz božje ljubezni, da siliš nekaj, ti bom reku stvari so ti tolk kot Bog hoče že odprte, delaj tako in bo, če bi bolje pogledal bi videl.

Če bi rad mel drugačne pogoje za delo pa več denarja in dni, sory vsem je dan nek okvir in neka možnost, vsak znotraj tega lahko komunicira, če hočeš več odpri svoj forum in boste tam mel te stvari, ki bij jih tu rad, bomo hodil tja gor od tu pa bo.

sam, da veš, možnosti maš neomejeno.

stojči, ti si sem ti že reku, prehitr, preveč nalovdan da bi dojel.
glede priajteljstva, sem priajtelj tud s tabo, ampak ravno zato ti bom reku ponovno.

tak nivo besed in odnos do stavri, je za človeka ki se ma za to kar se maš ti nizek. če drugač povem velik več bi reku da zmoreš. predvsem v odnosu do ljudi, stvari in izhodišča ki se dotakne ljudi. morda določen del ljudi preslepiš sam vem da mojstri delajo precej drugače.  Kiss
vidiš simbol ?

kr eden goril sem o tvojem odnosu do devi in kali in andresa. to sem govoril in sem hotel sam rečt če nekdo ne ve zakaj in kako so stvari pri tebi, mu povej to je tako in tako, rec stari pozanimaj se v drugo preden govoriš, pol bo on ta ki bo izpadu glup, tko pa ker jih napadeš in obtožiš z lažnivci in hinavci izpadeš, ti smešen...

in še neki, če tudi ti ne veš vsega tud poslušej ljudi, ne jih v naprej izločit, sploh pa sprejmi opravičila. če to zmoreš boš mel najboljši forum na svetu.

bom pa odpru zdej novo rubriko kaj si ljudje res želijo zvedet, da se ne bomo kr neki pametne delat.
Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13558
The Land of YaBB
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #142 - 06.11.2003 at 13:07:11
 
Samson wrote on 06.11.2003 at 09:44:49:
predvsem pokazatelj, kako niti osnovnih kriterijev za oblikovanje foruma, ki bi naj določali, katero področje je potrebno izpostaviti in katero ne, ne poznate.

nekako niti ti ne preberš kar je že zapisano samson
kriteriji za oblikovanje foruma so bili postavljeni z njegovo ustanovitvijo in to so bile teme ki:
gape wrote on 29.10.2003 at 23:51:15:
ko smo postavljali forum, je blo njega bistvo, da smo tuki govoril o stvareh o katerih drugje pač nisi nič ali zelo malo izvedel. to uradna 'stran' krščanstva nikol ni bla.Quote:
vredno direktorija predvsem tisto, kar bi utegnilo oslabiti ali rušiti dosedanje vrednote in postavljati neke nove, po vašem nerazumno ozkem gledanju 'bolj napredne', 'boljše'

tuki nastane težava ja
dejnsko postavljamo, bolje iščemo, nove vrednote, vrednote, ki bi peljale naprej, naprej v drugo smer kot tisto v katero se vse skupaj več kot očitno razvija (sem državljan sveta, če si že pozabu).
zdej ... nekako (ponavadi) izpade, da če hočeš kej novga žvet, da je to življenje nekako kontra žvljenju ki je uveljavljeno v večini ...

mah kaj čm se matrat:
osho said:
Quote:
Živeti goreče
Napačno je razumevanje da si upornik, če nisi konformist.
Nekonformist je reakcionar; deluje iz jeze, strasti, nasilja in ega. Njegovo dejanje ne sloni na zavesti. Čeprav gre proti družbi.
Bojevnik upornik je zavesten, buden in sočuten, njegovo dejanje ni reakcija ampak akcija - ne proti staremu ampak za novo.
Nekonformist je samo proti staremu, proti vladajočemu, nima vizije za prihodnost, nima ustvarjalnega koncepta o tem zakaj je proti. Kaj bo storil če uspe?
Reakcija je v osnovi odvisna, saj reagiraš na nekaj, to tudi pomeni da je možno tvoje delovanje z lahkoto nadzorovati, samo ukazati ti je treba nasprotno od želenega in ti boš storil točno to, kar želim od tebe.
Nekonformist je vedno v rokah družbe in vladajočih, samo malo boj morajo biti prebrisani.
Bojevnika upornika pa ne morejo nikoli uporabiti za svoje namene, ker ne reagira na vladajoče. Ima vizijo prihodnosti, novega človeka. Dela za to, da uresniči te sanje. Njegov fokus je na neznani prihodnosti, potencialni možnosti, ne na vladajočih. Deluje iz svoje svobode, svojih sanj, svoje vizije. Njegova zavest odloča kam bo šel.
Reakcijo vedno določi tvoj sovražnik.
Vsa dejanja bojevnika upornika izhajajo iz njegovih sanj; so proti družbi - vendar je to samo slučajno. On ni proti družbi, je za novega človeka. Njegov pristop je pozitiven, ne negativen. On ni jezan na staro družbo, je poln usmiljenja in sočutja. Ustvarja nov svet.
Nekonformisti so skozi stoletja naredili veliko neumnih dejanj. Ljudi to vznejevolji, jih vznemiri, vendar ne pomaga pri preobrazbi sveta.
Nekonformisti so vedno obstajali, nihče jih ni križal.
Biti bojevnik upornik je zagotovo tvegano, nevarno.
To je samo za tiste ki imajo levje srce, ki so pogumni in imajo dostojanstvo človeškega bitja.
To ni za vse.
Samo nekaj bojevnikov upornikov je potrebno da ustvarijo uporniško družbo; ostali bodo sledili, vendar sami od sebe ne bodo uporni.
Človek ki živi brez nevarnosti sploh ne živi.
Lepota tega da živiš nevarno je v tem da danes živiš v vsej polnosti.
Bojevnik upornik zavrača, da bi bil kakorkoli zasužnjen - niti od Boga ne; od človeka pa itak ne.
Ne živite mlačnega življenja.
Nikoli, nikjer, nikdar ni bilo nobene varnosti.
Bojevnik upornik to razume: varnosti ni - zato je ne zahteva. Življenje je negotovo.
Vzemi življenje lahkotno. Bodi miren, neomajen in se giblji s silovitostjo in močjo ter dostojanstvom v neznano, v temo, in to radostno, plešoč.
Nimaš kaj izgubiti, samo dobiš lahko.mogoče boš ta svoj izsek mal lažje razumel
v luči oshotovega texta
*vodeča ekipa odločno protikrščansko usmerjena*
jest nism niti mal protikrščansko usmerjen, cerkev in verjetno krščanstvo z njo se bo sesula sama vase, ali pak se bo transformirala. kar sm jest naredu za to sm že naredu in to je kaj ???
odklopu sm se od namere cerkve
prklopu sm se na svojo namero
na namero ki se je spontano izoblikovala
namera je močna stvar
sm učeri matrico 2 tud gledu
če je kdo opazu
kako so strici ki so vsi agent smith - 'me', 'me too' prklopljeni na isto namero telesa delujejo pa vsako zase, ampak vsa v skupni nameri ...

- - - morm to postat - - - čaka že par urc

prav dule da ne morš lopova sprejet medse dokler ne poravna stare račune ... karkoli že to pomeni ... nekomu bo že neki ...  


+++ edit


mal postajaš smešn samson
idi pa preberi Pomembno
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=forumi;action=display;num=1057244...

objektivni smo pač vsi skupi ... kdor se odloči prispevat ... nekateri prispevajo velik in jim pol kej pade za nagrado, nekateri izsiljujejo nekatere reči, da bojo pol lahko sploh mel možnost prispevat, da jih bo okolje podpiralo bi reku, okolje pa ne sme bit pomebno pri ustvarjanju - kreativnem izražanju ... če ... je samo toliko bolje.


neka amorfna večina je res pomembna pri tej reči ... si že preštel ljudi ki so za in proti, po usernamih ???


če se sila občuti ... smo na pravi poti ... sila je silna, pa ne od nas ... mi jo samo kanaliziramo ... sila ...
may the force be with you ... allways ...našega direktorija
hnja ...
kolk je on naš ... in kolk ni ...
dejstvo je da je naših stvari tolko, poleg krščanstva, da je kr mal tu mač, zato smo si že kot cilj zastavili strukturiranje reči po direktorijih ... ker res vsako verstvo ne more met svojega dira ... nas zanimajo reči ki jih drugje nimamo prilike izvedeti ... vsaj mene ...
strukturirano je pač tko kot je ... je pa dejstvo da je texta na temo krščanstva precej in da že zato bi si ono prislužilo svoj dir ...
procedura je znana ...


moja namera je resnica samson ...
če tebi to izgleda kot blatenje ...
kaj naj ... preber si oshota ... še enkrat


ne vem kako zmorete vedno to obrnt nasproti skupine ... in ponavadi najdete administratorje ... Pomebno prečitat ... again


Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
t
5
p
*****
Offline

Ride si sapis!
Posts: 5103
Kozmos
Gender: male
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #143 - 06.11.2003 at 13:13:37
 
exorcist wrote on 06.11.2003 at 12:12:48:
V določeni točkah se strinjam s Samsonom; zahodnoevropska kultura res temelji na krščanstvu, saj je vsa naša kultura vzniknila iz krščanske civilizacije, stare že dve tisočletji. To pomeni, da smo vsi, neglede na to, ali smo verujoči kristjani ali pa sploh ne vemo, kaj je krščanstvo in kdo je Kristus, obdani s predstavami, idejami, podobami in izrazi, ki imajo svoje najgloblje korenine v tej civilizaciji. To seveda najbolj velja za umetniška dela. Z drugimi besedami, kdor ne pozna vsaj osnovnih pojmov novozavezne tradicije, ne more razumeti recimo Danteja ali Dostojevskega, ali pa srednjeveških fresk in renesančnih slikarskih mojstrov. Vsaka religija v sebi nosi pozitiven naboj, sicer ne bi preživela skozi čas.
WinkPa saj temu popolnoma nihče ne oporeka, pozabljaš pa, da tudi vzhodna evropa in južna evropa temeljita na krščanstvu (iz česar se že lahko sklepa na katero krščanstvo misliš).

Prav tako ni res, da je vsa naša civilizacija vzniknila iz krščanske tradicije. Tudi zato ne, ker se "naša" civilizacija ni začela šele pred 2000 leti, poleg tega, da je bila stopnja civilizacije nedvomno višja ob nastopu krščanstva, kot tedaj, ko je krščanstvo bilo edino pravi temelj civilizacije.

In ko že omenjaš renesanso in tedanje mojstre - oni so črpali starih grkov - torej si tam samo s krščanstvom ne moreš pomagati.

Vsekakor je razumevanje krščanstva potrebna za razumevanje naše kulture, nikakor pa ni potrebno biti za razumevanje krščanstva katoličan, lahko si tudi pravoslavec, protestant, evangeličan, ateist ali pa popoln laik, ki rad prebere kakšno knjigo. Za razumevanje krščanstva ni potrebno brati Ognjišča ali biti naročen na Družino, vsekakor pa je to potrebno za razumevanje debilij, ki jih govori gospod Samson.


haugh!
Back to top
 

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged
 
bp
Ex Member
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #144 - 06.11.2003 at 14:02:41
 
Glede na to, da se najvec vrocih juhic na tem forumu skuha v povezavi z (brezpogojno) ljubeznijo ali pa s krscanstvom, bi bili lahko bralci drugih tem se veseli, ce bi jim kaksno od teh tem spravili spred oci.

Podpiram predlog, da se odpre nova tema: "Krscanstvo in katoliska cerkev: poti in stranpoti", kjer se lahko obravnava tako Svetega Petra kot Svetega Pavla kot tudi Sveto Inkvitzicijo in Opus Dei, Onanove grehe in podpiranje okupatorjev, sploh vse kar je dobrega kot tudi baje svetega, krizanega, prekrizanega, odkrizanega, izdajalskega, frustriranega, potuhnjenega, preracunljivega, pedofilskega inu podobnega.

bp

P.S. Ce si zasluzijo posebno mesto povsod drugod, vkljucno s tem forumom, si zasluzijo tudi posebno mesto na sramotilnem stebru.
Back to top
 
 
IP Logged
 
sidha
4
****
Offline


Posts: 469

Gender: male
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #145 - 06.11.2003 at 14:34:22
 
Samson wrote on 06.11.2003 at 10:37:35:
Ja, zanesljivo! Samo resno se loti zadeve, pa bo.

Pokaži mi pot.
Back to top
 

Živim za trenutke, od zdele naprej.
 
IP Logged
 
Jakob_Ostrjan
4
****
Offline

Samo srce
Posts: 471
Kranj
Gender: male
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #146 - 06.11.2003 at 14:59:19
 
osho said:
Živeti goreče
Napačno je razumevanje da si upornik, če nisi konformist.
Nekonformist je reakcionar; deluje iz jeze, strasti, nasilja in ega. Njegovo dejanje ne sloni na zavesti. Čeprav gre proti družbi.
Bojevnik upornik je zavesten, buden in sočuten, njegovo dejanje ni reakcija ampak akcija - ne proti staremu ampak za novo.
Nekonformist je samo proti staremu, proti vladajočemu, nima vizije za prihodnost, nima ustvarjalnega koncepta o tem zakaj je proti. Kaj bo storil če uspe?
Reakcija je v osnovi odvisna, saj reagiraš na nekaj, to tudi pomeni da je možno tvoje delovanje z lahkoto nadzorovati, samo ukazati ti je treba nasprotno od želenega in ti boš storil točno to, kar želim od tebe.
Nekonformist je vedno v rokah družbe in vladajočih, samo malo boj morajo biti prebrisani.  
Bojevnika upornika pa ne morejo nikoli uporabiti za svoje namene, ker ne reagira na vladajoče. Ima vizijo prihodnosti, novega človeka. Dela za to, da uresniči te sanje. Njegov fokus je na neznani prihodnosti, potencialni možnosti, ne na vladajočih. Deluje iz svoje svobode, svojih sanj, svoje vizije. Njegova zavest odloča kam bo šel.  
Reakcijo vedno določi tvoj sovražnik.
Vsa dejanja bojevnika upornika izhajajo iz njegovih sanj; so proti družbi - vendar je to samo slučajno. On ni proti družbi, je za novega človeka. Njegov pristop je pozitiven, ne negativen. On ni jezan na staro družbo, je poln usmiljenja in sočutja. Ustvarja nov svet.
Nekonformisti so skozi stoletja naredili veliko neumnih dejanj. Ljudi to vznejevolji, jih vznemiri, vendar ne pomaga pri preobrazbi sveta.
Nekonformisti so vedno obstajali, nihče jih ni križal.
Biti bojevnik upornik je zagotovo tvegano, nevarno.
To je samo za tiste ki imajo levje srce, ki so pogumni in imajo dostojanstvo človeškega bitja.
To ni za vse.
Samo nekaj bojevnikov upornikov je potrebno da ustvarijo uporniško družbo; ostali bodo sledili, vendar sami od sebe ne bodo uporni.  
Človek ki živi brez nevarnosti sploh ne živi.
Lepota tega da živiš nevarno je v tem da danes živiš v vsej polnosti.
Bojevnik upornik zavrača, da bi bil kakorkoli zasužnjen - niti od Boga ne; od človeka pa itak ne.
Ne živite mlačnega življenja.
Nikoli, nikjer, nikdar ni bilo nobene varnosti.
Bojevnik upornik to razume: varnosti ni - zato je ne zahteva. Življenje je negotovo.
Vzemi življenje lahkotno. Bodi miren, neomajen in se giblji s silovitostjo in močjo ter dostojanstvom v neznano, v temo, in to radostno, plešoč.
Nimaš kaj izgubiti, samo dobiš lahko
.  


No, kompanija, kako bi bilo, če bi vsi skupaj teden dni o temle meditirali, v tem času pa ne bi nič pisali v tole rubriko?

Kdo je za?Back to top
 

PA BOHLONEJ, K' STE TOLE BRAL...
 
IP Logged
 
exorcist
Ex Member
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #147 - 06.11.2003 at 15:05:21
 
Tukaj bi bila najboljša Salamonska rešitev (koza cela, volk pa sit): naredite 3 poddirektorije, enega za kristjane, drugega za muslimane, tretjega pa za budiste. Tako ne bo nihče prikrajšan ali superioren nad drugim verstovm/religijo, in si bo vsak izbral tisto, kar mu najbolj odgovarja. Čemu toliko prerekanj? Katera religija pa uči slabo? Pomememben je dialog med različnimi verskimi nazori, brez da enega črtimo oziroma ga izključujemo. Slabi smo mi ljudje, ne pa religija.

Po moje bi mogli zglihati/uravnovesit Krednove in Samsonove poglede, da bi se izničla plus in minus in bi se vse skupaj lepo nevtraliziralo, pisalo bolj objektivno. Tukaj vsak vleče na svojo stran, tako pa ne bo nikoli prišlo do konsenza. Samson je 100% verjame v krščanstvo in njeno nezmotljivost, kar je daleč od resnice, ampak naj, če mu tako paše, Kreden ga 100% izpodpija in enači z nacionalističnimi ideologijami, kar pa ni daleč od resnice, če gledamo na Cerkev kot na institucijo v 2.sv. vojni. Vsak ima po svoji strani prav in tudi oba se na nek način tudi motita. Samo s tem balinanjem, ne  in izgravaanjem drug drugega ne bomo prišli nikamor. Dajmo zadoščenje vsem, zakaj ne bi sprejeli drugačemislečih in se raje ograjevali in izolirali pred njihovimi idejami, ker ne ustrezaju normam posameznikovega mišljenja! Ni dialog boljši?

Dajte že 1x ta direktorij ven, če bo ostal prazen, ga lahko kasneje izbrišete! Ne zdi se mi, da je Samson nek navaden zelenec, ki ne bi vedel, kaj piše, kot retorik, morda tudi demagog, v kar sicer ne verjamem, se je izkazal, kar mi daje ravno pravšnji kick dobre konfrontacije - duela, da ga lahko preizkušam v določenih kršanski aspektih, če je kaj trden most krščanstva, ali pa temelji zgolj na dogmah. Osebno ne vidim nič slabega v krščanstvu kot osebni veri, prej pozitivne lastnosti in socialistično etiko, torej solidarnost do bližnjega/sočloveka. Druga stvar pa je, kako se vso to krščansko leporečje udejanja in kdo živi po tem, kar pridiga, kakšna je strpnost kristjanov do pripadnikov drugih nazorov in ver, kdo sploh je kristjan in kdo se ima za kristjana....

Samson, pa ti res verjameš v to kar praviš? Namreč, zdi se mi, da iz tvojih ust prihaja drug jezik, kot pa ti govori tvoje srce? Mogoče se slepiš, morda se slepimo vsi, morda Bog ne obstaja, zakaj se k veri zatekajo ljudje, ki na tak ali drugačen način trpijo, jim je vera morda zgolj odrešilna bilka? No, če zares verjameš v to, kar praviš in ti vera osmišljuje življenje, vsaka ti čast!
Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13558
The Land of YaBB
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #148 - 06.11.2003 at 17:52:54
 
exorcist wrote on 06.11.2003 at 12:12:48:
Ali ne bo sodobni človek uporabil drobcev religioznih tradicij prav tako sebično, kot je uporabil velika znanstvena odkritja o zunanjem svetu?

to bomo pa vidl ... delamo na tem da se to znanje ne bi zlorabljalo ...


Quote:
Ne zdi se mi, da je Samson nek navaden zelenec, ki ne bi vedel, kaj piše, kot retorik, morda tudi demagog, v kar sicer ne verjamem, se je izkazal, kar mi daje ravno pravšnji kick dobre konfrontacije - duela, da ga lahko preizkušam v določenih kršanski aspektih, če je kaj trden most krščanstva, ali pa temelji zgolj na dogmah.
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
Samson
5
*****
Offline

RKC je zakon!!!
Posts: 627

Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #149 - 06.11.2003 at 19:48:59
 
Quote:
Samson....če je kaj trden most krščanstva, ali pa temelji zgolj na dogmah.

Zanimivo, Exorcist. Sleherni kristjan bi naj bil tudi nekakšen most od krščanstva do nekrščanskega sveta in obratno, sleherni iskalec bi mogel najti preko kristjana svojo pot do krščanstva, če to seveda iskreno išče. Seveda pa krščanstvo v življenju vernika ni neka okostenela stvar, je daleč od zgolj skupka dogem, je predvsem življenje v Kristusu in po Kristusu za svet. Dogme so v praktičnem življenju povsem pomožnega pomena. So zgolj nekako potrebni kažipoti, opozorila, ki človeku pomagajo v pravo smer, kadar je to potrebno. Vendar to pravo smer v bistvu kaže Kristus sam odznotraj, v samem kristjanovem srcu, ter ga tako vodi. Krščanstvo zato zelo poudarja pomembnost svobodne osebe, skupnost je le pomoč osebi, ki jo osebe po naravnem nagibu pač nujno sestavljajo. Tako bi menda bilo lahko že kar jasno, da jaz sam kot kritjan sploh ne temeljim na dogmah, ki so pomožnega pomena, ampak na živem Kristusu, ki me je vzljubil, me prepaja in razsvetljuje. Kristus je meni moj pravi osebni 'mojster', je osebni mojskter slehernemu kristjanu posebej, je neposredna živa vez med osebnim človekom v skupnosti in posemezno ter našim Bogom. Vse to se dogaja v primeru živahnega duhovnega življenja bolj na praktičnem kot na nekem razumskem ali celo spekulativnem nivoju.

V tem je Kristus v življenju človeka unikum, posebnost, neponovljiv, ki se mu noben daljnovzhodni mojster po svoji učinkovitosti in polnosti ljubezni niti približati ne zmore.
Back to top
 

Prijateljski pozdrav!&&&&KRISTUS NAS VSE LJUBI! &&Nikoli ne pozabi tega!&&&&Samson
 
IP Logged
 
Pages: 1 ... 8 9 10 11 12 13