No na tisti strani sem prebral še nakaj zanimivih misli...
http://www.napredek.org/Reiki/reikimaya.htmNo, če človek dobro prebere, potem je po njihovem Reiki kar tako. Recimo tisto, da ni pomembno, kateri mojster ti da iniciacijo. Seveda je pomembno. Ne samo zaradi kanalov, ampak ker ob iniciaciji človek dobi vsaj malo osebnih posebnosti tega mojstra, ki jih mora kasneje s posebnimi postopki odstraniti.
Dodana je seveda reklama za njihov biznis, citiram:
"Ne, Reiki ni kdove kako močna tehnika zdravljenja. Je le energija in kot vsaka druga energija se pokorava naši svobodni volji. Prav zato lahko vsak učinke Reikija celo zanika. Z drugimi besedami, oseba mora biti odprta in pripravljena napredovati, če hoče da ji Reiki pomaga.
Če iščete zares učinkovito tehniko, poskusite Kriya Yogo."
Se pravi, ne Reiki, nego Kriya Yoga. Kriya Yogo pa ne poučujejo za denar, ampak te naučijo, da se moraš naučiti, da se vse povrne in te prosijo za donacijo. Po sistemu kasiranja pri mašah, recimo.
Citiram: "Tisti pa, ki so se za prejete stvari
naučili plačevati, lahko svojo dobro voljo v obliki financ pretočijo v donacije". Vse jasno.
Na
http://www.napredek.org/Reiki/simboli.htm pa so pogumno objavili še simbole. Simboli so sicer pravi, niso pa vsi. To je ena od šol, ki ima samo dve stopnji in mojstrstvo in je s stališča Usui Shiki Ryoho Reiki sistema pomanjkljiva.
Zdi se mi, da je namen tiste strani diskreditacija Reikija v korist drugih tehnik. Drugače tega ne morem razumeti. Seveda so v njihov seznam "iluzij o Reikiju" vpletene tudi trditve v slogu vsak bik ima tri jajca, da bi vse skupaj delovalo bolj verodostojno in da bi jih laže negirali.
Verjamem, da s tistimi drugimi tehnikami ni nič narobe. Je pa nekaj hudo narobe s tistim ki te strani obravnava takole:
Reiki: "dokaj učinkovita tehnika"
Ostale tehnike, navedene na strani: "Absolutna Resnica o obstoju, Bogu in nas samih; Zelo učinkovita tehnika in v prvi vrsti primerna za napredne aspirante...; Nesmrtni Duhovni Učitelj človeštva; Zelo učinkovita metoda osebnostnega napredka... "
In kakšni so rezultati tega odnosa do Reikija in inicijacij, ki jih talajo kar tako. Naj citiram eno od pisem, ki sem jih dobil:
"Zahvaljujem se vam za odgovor, ki sem ga bila zelo vesela. Res me zanima marsikaj, zato vam bom zastavila nekaj vprašanj.
- Ali imate kakšen priročnik za zdravljenje z Reiki-jem?
- Kako vzpostaviš stik z vodniki?
- Kako se očisti avra drugim in sebi?
- Kako zaščitiš prostor in sebe, če nekomu polagaš roke?
- Ali se lahko pri zdravljenju drugih "nabereš" negativno energijo, ali celo njegovo bolezen?
- Zakaj se po transmisiji počutim tako slabo?"
To mi je spraševala
praktikantka 3. stopnje, kar pomeni praktično isto, kot mojstrica, ki se je Reikija učila ne bom povedal, kje. Lahko pa povem, da vse to v našem društvu znajo že na prvi ali najkasneje drugi stopnji. No, ta praktikantka se je vsaj zavedala, da je nekaj narobe, koliko pa tistih, ki mislijo da je Reiki res samo "ne kdove kako močna tehnika zdravljenja..."
Sapienti sat.