Miro
Ex Member
|
Maxix,
hvala, da si zabeležil moj očitek. In hvala tudi za to, da nanj nisi odgovoril. Tudi v bodoče ni treba.
Ne mislim razglabljati, kdo ima prav. Naj vsak misli in dela po svoje, saj je za posledice odgovoren sam.
So pa stvari, preko katerih iz etičnih razlogov človek resnično ne more. To so tiste stvari, ki se tičejo ljudi, ki se želijo sezaniti z Reikijem oz. postati Reikisti. Prva stvar, ki jo bodo naredili, je seveda, da bodo kupili kakšno knjigo o Reikiju ali pa obiskali spletno stran, namenjeno temu. Lahko najdejo tudi tvojo stran ali pa ShareReiki. In kaj je s tem narobe?
Govorim seveda o simbolih.
Priznati moram, da sem, ko sem bil še na prvi stopnji, tudi sam menil, da se lahko simbole objavlja. Ko pa sem na drugi simbole pričel uporabljati, sem po nekaj mesecih prakse spoznal njihovo moč. Samo za primer: uporaba drugega simbola lahko pri zdravljencu povzroči zelo hude, predvsem psihične, reakcije in je treba biti pri tem zelo previden. Uporaba tretjega simbola pa brez ustrezne duhovne predpriprave lahko povzroči pravo katastrofo. Nekateri so za simbole manj občutljivi in zato zagovarjajo svobodno uporabo simbolov. Vendar lahko to škodi tistim, ki so za simbole zelo občutljivi in nimajo ustreznega predznanja. Veliko je primerov, ko ljudje na iniciacijah vidijo popolno podobo določenega simbola. Tak človek je torej občutljiv na to, ni pa rečeno, da ima tudi dovolj duhovne podlage, da mu ne bi mogla uporaba simbola brez ustreznega predznanja škodovati.
Torej, da ne bom preveč nakladal:
Objavljanje simbolov Reikija je podobno, kot bi lekarnam dovolili (raz)prodajo vseh mogočih zdravil brez recepta.
Kdor bi zdravila znal uporabljati, bi mu lahko koristilo. Tisti, ki jih ne bi znal, bi se pa zastrupil. Pa če bi prej stokrat prebral navodila za uporabo.
Vsa nakladanja, da je skrivanje simbolov pred javnostjo le način, kako mojstri pridejo do mastnih denarcev, so torej odveč. To se je včasih res dogajalo, danes pa je Reiki cenejši od vsake leve delavnice, ki nesrečnikom obljublja čudeže.
Vsem tistim, ki jih Reiki zanima, priporočam, da premislijo o tem. Reiki ni samo metoda zdravljenja, je predvsem duhovna pot, na katero moramo stopiti na njenem začetku.
|