itak da se ti ustavi, sej se je men tud ustavlo, pa to še ne pomen, da če se mi je na dveh koncih ustavlo in nisem mogu tega sprejet kot možnost, da je celota zanič. ni zanič, je za zmago. men je všeč.
zdej ponavadi pripišem da komur povzetek ne zadošča (ne more sprejeti in razumeti), naj prebere celo knjigo ... temu je povzetek v bistvu namnenjen ... da se odločiš in da prebereš knjigo ... če pa sprejmeš in razumeš, zakaj on to tko pravi, pol je kul ... pol knjige v bistvu ne rabiš brat, čeprov morm rečt da je u knjigi vsako tako programiranje, evtanazija ... prelepo razloženo ... če ti ne potegne ... tud prov ... enkrat ti bo že ... uffff kao dejavu ... to sm enkrat nekje že napisu in je precej hude krvi zbudil ... pa naj bo.
zadeva je precej okleščena in ponekod tud drugač napisana ... sm se pa trudil pustit v izvirni obliki.
Q
Se mi zdi da se nas vecina strinja s tem, da duse pridejo na zemljo z dolocenim namenom, spoznati in razcistiti neke stvari. Zato morajo clovek in okoliscine biti tocno taki kot so, da lahko izkusimo to, zaradi cesar smo prisli.
Q
glih berem uno reč od duš in to ... in kolkr do zdej štekam je duša kao eno, telo z umom pa drugo. oboje sicer precej močno povezano.
ne razumem kje bi bila težava če bi prihodnjim dušam omogočili bolj zdrava in sploh in oh boljša telesa za naselit se v njih ... ne vem zakaj bi od duš zahtevali da naseljujejo tudi 'pokvarjena' telesa. ne vem zakaj jim (nam) ne bi ponudili boljših 'škatel' v katere se bodo naselile ...
v imenu človečnosti?
morale?
etike?
prosim vas lepo.
Q
Pravica do smrti
Moje skromno mnenje je, da clovek, ali bolje receno dusa, ki je dosegla to, kar je bil namen, lahko in 'zna' sama zapustiti telo
Q
glej, bemti, tale bo težka ... s spomneš mojga dedija?
k je odbluzu u gozd?
mnjogo deleč od doma ...
pa smo ga najdl ... po 2 dneh ... živga ... komi
misliš da je on hotu še žvet?
misliš da ni odšel umret v miru ... v bolnici mu kuitak niso pustil ... kako pa naj človek umre če te filajo s tabletami ... jim to narekuje una hipokratova prisega ...
ne rečem da je dosegu namen ... mogoče zaradi tega ni znal tega kar naj bi vsaka duša obvladala ob koncu življenja ... prosim te lepo ... kdo pa do konca življenja zaobvlada vse kar se je namenu?
buda?
jezus?
... kdo?
noben ni reku da je sveto ... so pa precej dobre rešitve ... tukaj in zdaj.
Q
Osho v svojih knjigah trdi, da naj mladi seksajo (z zaščito) vsepovprek, in na ta način bo veliko frustracij preprečenih
Q
to je ena od reči, ki sem jih jest vedu še preden sem prebral oshota.
sex je dober zame, za moje zdravje, za mojo uspešnost, za vse ... če ne sexam mi gre slabše kot če sexam. z ljueznijo ali brez. boljš je z ljubeznijo. boljš je brez izliva. boljš je ... boljš je masturbirat kot ne!
sicer pa ... če ne veš probi, lahko pa tudi verjameš
www.gape.org/gapes/sex.htmQ
sicer pa ga je nekoč eden vprašal, zakaj mu je na isto vprašanje v različnih časih dal popolnoma različna odgovora, in je Osho dejal, da živi samo za ta trenutek in da ga briga, kaj je rekel nekoč, da tudi on spreminja mnenje, da ni nič stalnega ...
Q
nego ... a ti maš pa mnenje in ga ne boš nikol spremenila ... hhhhh ... če bi jest to tko delu, bi blo najboljš da bi že zdavni nehu tipkat ... vsak dan se neki novga naučiš in vsak dan vidiš da veš manj ... in da tisto kar je bilo zame še včeri dejstvo je danes samo še megla, ki se je razblinila ...
Q
... poskrbeti, da se umiranje zanalašč ne podaljšuje.
Q
to je to, zdej se podaljšuje, umetno, zanalašč, za mnnjogo časa.
veš kakšen biznis je to?
eden (naj)večjih
Dalajlama je car ... ampak osho je eden zadnjih tistih, ki verjamemo da z našo prostovoljno pomočjo drugim lahko presežemo to stanje v katerem smo danes kot človeštvo ... večino so jih že prepričali da se to tko ne da ... da lahko samo vsak sam sebe ... to je sicer nekako res ... no kle bo treba še kej povedat ... pa ne dons