Priklicali smo se, o tem ni dvoma. Vi mene, jaz vas. Podobno pač privlači podobno. Razlogi, zakaj sedaj berete to knjigo, so različni, tudi izgovori so lahko takšni in drugačni, vendar eno je jasno: jaz pišem, da si še do zadnjega uredim svoje življenje in si razjasnim, kar še ni kristalno jasno. Kajti človek vedno vse, kar dela, vse, kar govori, pojasnjuje, govori le sebi, pojasnjuje le sebi, uči le sebe. Vse, kar ste kdaj koli naredili pod pretvezo, da delate za druge, je čista iluzija. Ničesar ni razen vas, kreatorja, Boga. Vse je le vaša kreacija od začetka do konca, tudi tisto, kar bi želeli pripisati drugim ljudem, morda Bogu tam nekje zgoraj na nebu, sivolasemu modrecu, ki vse to ureja. Ne, dragi moji, če ste se odločili, in to je gotovo le vaša odločitev, da preberete to knjigo, boste počasi morali sprejeti svojo božanskost, svojo moč kreacije. Drugače je bolje, da takoj odložite knjigo in ne izgubljate več časa z nepotrebnim branjem.
Jaz že dolgo časa nič ali skoraj nič ne berem. Vse moje knjige, boste videli, koliko jih je bilo, so pristale v antikvariatu za ljudi, ki še verjamejo, da je resnica skrita v knjigah. Jaz vem, da je ni v knjigah, vem tudi, da se ne da nikoli nikogar ničesar naučiti - če torej kdo misli, da se bo iz te knjige česa naučil, se pošteno moti. Srečali smo se in, kot boste videli, ne po naključju, kajti naključja preprosto ni. Priklicali smo se, jaz vas, da vam povem svojo zgodbo, vi mene, da si pomagate razjasniti svojo. Vibriramo pač z isto frekvenco. In to je vse. Tu ni nobene mistike, bobu lahko rečemo končno bob.
Eno željo pa vendarle imam: vsem vam, ki iščete, bi rada olajšala to iskanje skozi moje izkušnje, rada bi odkrito spregovorila o "duhovnosti", ki jo sodobni človek vse bolj in bolj išče in kolikor je v moji moči, razkrila misterij o stvareh, o katerih se je še nedolgo tega govorilo le v zaprtih ezoteričnih krogih. Je to dovolj, da nadaljujete z branjem?
Zame je to kar dober izziv, da nadaljujem.
http://www.mirandarumina.com/kerubinbooks/slo/firstchapter.htmhttp://www.mirandarumina.com/kerubinbooks/slo/index.php