Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Page Index Toggle Pages: 1
(Read 3810 times)
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13558
The Land of YaBB
Lidia
09.07.2002 at 20:29:51
 
Priklicali smo se, o tem ni dvoma. Vi mene, jaz vas. Podobno pač privlači podobno. Razlogi, zakaj sedaj berete to knjigo, so različni, tudi izgovori so lahko takšni in drugačni, vendar eno je jasno: jaz pišem, da si še do zadnjega uredim svoje življenje in si razjasnim, kar še ni kristalno jasno. Kajti človek vedno vse, kar dela, vse, kar govori, pojasnjuje, govori le sebi, pojasnjuje le sebi, uči le sebe. Vse, kar ste kdaj koli naredili pod pretvezo, da delate za druge, je čista iluzija. Ničesar ni razen vas, kreatorja, Boga. Vse je le vaša kreacija od začetka do konca, tudi tisto, kar bi želeli pripisati drugim ljudem, morda Bogu tam nekje zgoraj na nebu, sivolasemu modrecu, ki vse to ureja. Ne, dragi moji, če ste se odločili, in to je gotovo le vaša odločitev, da preberete to knjigo, boste počasi morali sprejeti svojo božanskost, svojo moč kreacije. Drugače je bolje, da takoj odložite knjigo in ne izgubljate več časa z nepotrebnim branjem.

Jaz že dolgo časa nič ali skoraj nič ne berem. Vse moje knjige, boste videli, koliko jih je bilo, so pristale v antikvariatu za ljudi, ki še verjamejo, da je resnica skrita v knjigah. Jaz vem, da je ni v knjigah, vem tudi, da se ne da nikoli nikogar ničesar naučiti - če torej kdo misli, da se bo iz te knjige česa naučil, se pošteno moti. Srečali smo se in, kot boste videli, ne po naključju, kajti naključja preprosto ni. Priklicali smo se, jaz vas, da vam povem svojo zgodbo, vi mene, da si pomagate razjasniti svojo. Vibriramo pač z isto frekvenco. In to je vse. Tu ni nobene mistike, bobu lahko rečemo končno bob.

Eno željo pa vendarle imam: vsem vam, ki iščete, bi rada olajšala to iskanje skozi moje izkušnje, rada bi odkrito spregovorila o "duhovnosti", ki jo sodobni človek vse bolj in bolj išče in kolikor je v moji moči, razkrila misterij o stvareh, o katerih se je še nedolgo tega govorilo le v zaprtih ezoteričnih krogih. Je to dovolj, da nadaljujete z branjem?

Zame je to kar dober izziv, da nadaljujem.

http://www.mirandarumina.com/kerubinbooks/slo/firstchapter.htm

http://www.mirandarumina.com/kerubinbooks/slo/index.php
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
LittleStar
Ex Member
Re: Lidia
Reply #1 - 10.07.2002 at 09:52:51
 
Gape, je tole tvoja iniciativa?

Drznila si bom par besedic spoštovane Lydie izpisat:

q
Vse, kar ste kdaj koli naredili pod pretvezo, da delate za druge, je čista iluzija.
q

Iluzija je, da se sploh ločujemo na druge in sebe. Zato je vseeno, s kakšnega stališča boš to jemal - za drugega, zase. Če bom jaz rekla, da sem pol življenja živela za druge, potem sem ga. In to ni iluzija. Iluzija je, da misliš, da moraš. Če bom pa v danih trenutkih dovolj močna in v ljubezni se bom odločala, da delam le kot zase, vem, da sem veliko naredila za vse.  

Pravi tudi:
q
Jaz že dolgo časa nič ali skoraj nič ne berem. Vse moje knjige, boste videli, koliko jih je bilo, so pristale v antikvariatu za ljudi, ki še verjamejo, da je resnica skrita v knjigah. Jaz vem, da je ni v knjigah, vem tudi, da se ne da nikoli nikogar ničesar naučiti - če torej kdo misli, da se bo iz te knjige česa naučil, se pošteno moti.
q

Ne vem, zakaj bi to veljalo. Sama sem se veliko naučila iz knjig, je pa res, da mora odpasti, kar je odvečnega, to pa se lahko zgodi le skozi izkušnje, življenje, napake.
Na žalost sem dobila občutek, kot da Lydia ne želi prevzeti odgovornosti za svojo knjigo, kot da bi jo želela 'opravičiti' s tem, ko pravi, da jo je samo za svoja iskanja napisala. Ne vem... Nič brati, je kot prenehati se učiti. Beremo itak vedno iz okolja. Saj je vseeno, al rad daješ pozornost knjigi ali drevesu, ali ljubljeni osebi.


Back to top
 
 
IP Logged
 
Gru Gru
5
p
*****
Offline


Posts: 2402

Re: Lidia
Reply #2 - 10.07.2002 at 13:59:12
 
Lahko rečem samo Uha.
Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13558
The Land of YaBB
Re: Lidia
Reply #3 - 11.07.2002 at 11:57:42
 
Quote:
Gape, je tole tvoja iniciativa?

nekako .. glih sm mal srfu in sm naletu na sajt od knjige, za kerga sm sicer vedu da obstaja, ninsem pa ga imel v zavesti ... in pol sm ga hotu postat na thread Lidia in ga ni blo ... in sm ga naredu .. ozavestu bi lohka tud reku ... ker o lidiji smo kr precej napisal ...
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
Gru Gru
5
p
*****
Offline


Posts: 2402

Re: Lidia
Reply #4 - 08.01.2004 at 15:35:22
 
Knjiga je kar kulska, jo zdej ponovno berem, prvič sem zdržal nekje do 50 strani...(takrat ko je izšla).

Zdej sem že blizu 200-ke.... (strani)

Splljoh me je ganu del kjer sem našel tale stavek:

All I want from you to remember me as loving you.
Back to top
 
 
IP Logged
 
LittleStar
Ex Member
Re: Lidia
Reply #5 - 08.01.2004 at 15:42:27
 
Quote:
All I want from you to remember me as loving you.


A ne da? Ko bi skoz to vedeli, da smo ljubljeni, joooj, kako bi delali Grin Grin

Tu je še nekaj:

http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=knjige_filmi;action=display;num=9...
Back to top
 
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1