Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 3 
(Read 19813 times)
John_Doe
5
*****
Offline


Posts: 500
Ljubljana
Gender: male
Re: različnost
Reply #15 - 15.07.2002 at 10:53:39
 
Fajn tole, Valentina, prou fajn... sam ne zame.
Sorry, nekaterih zadev enostavno ne bom kupil.
Ne morem verjet, da si izberemo starse.
A neka deklica si je izbrala oceta, da jo posiljuje?

In ne morem verjet, da si nekdo zastavi nalogo, da pobije (recimo) 50, 1000, 500000 ljudi.
Nekak se mi zdi, ce (kot trdite) vse te duse potujejo skozi cajt in se naselijo v nasih lupincah, bi se za hudica ze enkrat lahko naucile kakih manir in stremele k temu, da se nasilje (in vse kar je negativnega) odpravi - za vedno, ne pa da ga je vedno vec. Razen, ce so navadne pokvarjene packe. Komentar?

In ne morem verjet, da je vse skupej potovanje dus. Koliko je teh dus? Folka, zivali, rastlin je vse vec - a pol se duse lepo parijo, ko jih zmanjka in spet filajo oklepe, ki jim pol vi recete, ljudje, zivali, rastline - celo kamen?

Se nekej kar me vedno pogreje... lahko je govort o svobodni volji, lastni presoji in razlagat o neki odgovornosti.... dokler ti nekdo ne potisne kanona na tilnik. oz. ce se malcve lepse izrazim: s polno ritjo je lahko srat.

Ne mi zamert, ker to ni bil napad nate, temvec na teze, ki jih podajas. Sva si pac razlicna. Wink
Back to top
 
 
IP Logged
 
Valentinaa
5
*****
Offline

V iskanju svojega ORIGINALA.

Posts: 1101

Gender: female
Re: različnost
Reply #16 - 15.07.2002 at 11:43:23
 
Ni panike, Janez, nič ne zamerm, ti kar povej, kar misliš. In OK je, če tko misliš. Prav je, če tko misliš.

Te  nočem prepričevat al pa v kaj silt, ampak una knjiga iz zgornjega posta je dobra za prebrat, drugač zlo nevtralna, nič religije al pa para zadev ni v njej, je pa zanimiva, in kot sem že rekla, ti da drugo perspektivo. Pa notri je tud razložen, kar ti sprašuješ. Lahko bi ti zdej jest nekaj odgovorila, ampak bi blo tolk iz konteksta vzeto, da bi bilo samo po sebi nesmiselno, al pabi bil odgovor predolg.

O odgovornosti pa samo toliko, odgovorni nismo nikomur razen sebi. Ne čaka nas noben pekel, noben nas ne bo za vrat zagrabil, noben Bog nas ne bo kaznoval, noben peklenšček v ogenj odvlekel. Tega enostavno ni, ne obstaja. To prepričanje je plod manipulacije. Odgovornost jaz ne razumem kot strah pred kaznijo, ampak kot zavest, da sam nosiš posledice, da te naloge, ki jih nisi izpolnil, ponovno čakajo. Samo to, nič drugega, To ni kazen, to je samo dejstvo.

Pa še to: človeštvo ne more ozavestiti, kaj pomenijo najhujše grozote, dokler jih ne doživi. Tako jih spozna in potem jih pusti za sabo in ravna drugače. Tudi posameznik ne more rečt, kako bi reagiral na določeno situacijo, dokler tega  ne doživi. Tudi je naša civilizacija morala skoraj uničiti Zemljo, da je spoznala, kakšne so lahko posledice, kaj to za našo vrsto lahko pomeni, prej bi nam to lahko deset prerokov govorilo, pa ne bi kapiral, dokler tega na lastni koži ne občutimo.Quote:
dokler ti nekdo ne potisne kanona na tilnik. oz. ce se malcve lepse izrazim: s polno ritjo je lahko srat.


Ne razumem, v kakšnem kontekstu je mišljeno.Back to top
 

Bog ni maščevalen in ne kaznuje.
 
IP Logged
 
John_Doe
5
*****
Offline


Posts: 500
Ljubljana
Gender: male
Re: različnost
Reply #17 - 15.07.2002 at 12:16:23
 
Valentina... ja tak sem, kaj nej?  Wink

Se prav, si bom mogu knjigo prebrat? Nau slo. Zivim pac tak tempo, da na kratko vprasanje rabim kratko razlago in ce ze, se pol zapletem v kako debato. (Ja sej vem, dopoldne bi lahko bral, namesto, da tukej gor visim - se tega se manjka mojmu sefu, da mu zacnem knjige brat med sihtom). Dolge razlage mi ne potegnejo in ce ni kratke razlage, pol rajs vrzem pusko v koruzo. Bl simpl. Smiley

A da ni Luciferja? S komu klincam se pa pol jest menim, da ga bom zamenjal, ko odapem, da bo sel lahko na dopust?  Grin

No, mal heca ne skodi, zdej pa moja razlaga tega, kar nisi razumela.

Lahko je govort o svobodni volji, dokler ti nekdo ne prisloni cevi pistole na tilnik in zahteva od tebe, da delas po njegovo. Potem se zadeva neha - zakljuci. Ende.
Milejsa varjanta pa je ta, da s polno ritjo je lahko srat. Torej, zdej sva midva lahko oba prou brihtna in pametna in tukej buce sadiva, ker imava lepo polne ritke - nic nama ne fali. Ce bi bila situacija drugacna, bi najbrz najprej poskrbela, da bi imela kej za v usta, kot pa da sediva tukej in si podajava kost, ki je ze prou fajn oglodana.

Sem bil spet nejasen? Wink
Lep dan se naprej...
Back to top
 
 
IP Logged
 
Thot
4
****
Offline


Posts: 331

Re: različnost
Reply #18 - 15.07.2002 at 13:38:56
 
No pa naj se še jaz oglasim. Najprej Valentina: prebral sem že veliko takšnih in podobnih knjig in ne rečem, da mogoče tudi te ne bom, radoveden kot sem, a že v naprej ti moram povedati, da sem tudi jaz že davno stopil iz duhovnosti kot take, ker odgovori niso popolni, oziroma, so zelo zelo pomankljivi. Enega od razlogov je navedel JD, drugi pa je lahko ta, da kako lahko duša potuje 100 življenj, in še vedno ne zna živeti? Preveč površno se mi zdi da bi bilo lahko resnično.
Amstel, ja enostaven odgovor, čudež smo, mogoče res ali pa niti ne, ogoče so odgovori res samo tako enostavni kot je:
Tako pač je.
Čeprav nisem siguren in to me irritira(sem se odločil najti odgovore na vse) Grin
Ravno tako kot odgovor o začetku in koncu. Mogoče pa začetek in konec ne obstajata, kot pri domišljiji, ki tudi nima meja, nima začetka in ne konca. No ja kakorkoli že, veseli me da ste me sprejeli med sebe(to sklepam po tem da mi poiskušate odgovoriti) Za kar se vam zahvaljujem. Cheesy
John tebi ne bom odgovarjal ali oporekal, razlog je znan.
LP
T.
Lep dan še naprej
Back to top
 
 
IP Logged
 
LittleStar
Ex Member
Re: različnost
Reply #19 - 15.07.2002 at 13:53:43
 
Te lahko nekaj vprašam, Thot? Bom kar: je (m)ogoče, da te ir(r)itira to, da ne more(š) sam priti do konca?

Sigurnosti ni, razen če ostaneš beliver Wink.

Back to top
 
 
IP Logged
 
Thot
4
****
Offline


Posts: 331

Re: različnost
Reply #20 - 15.07.2002 at 14:10:48
 
Mogoče, mogoče, ali pa mogoče ker ne dobim odgovora ki bi mi ugajal, ki bi se skladal z mojimi napol ugotovitvami.


Sigurnosti ni, razen če ostaneš beliver .
Ja mogoče tudi to drži, čeprav ne vem, ne vem.  Wink
LP
T.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Valentinaa
5
*****
Offline

V iskanju svojega ORIGINALA.

Posts: 1101

Gender: female
Re: različnost
Reply #21 - 15.07.2002 at 15:07:35
 
Johnny,

Ni treba knjige brat, ti kar tako živi, kot živiš, je najbolj prav zate, pa misli kakor misliš, je tud najbolj prav zate. Drugega ni. Živi svoje življenje, te bo že nekaj naučilo. Te tud gotovo že nekaj je, si že nekje razlagal, da si že kar nekaj izkusil, torej je to dobro. Jaz  ne mislim, da se moraš ravno s duhovnostjo ukvarjat, da lahko duhovno rasteš. Sploh ne. Ti si živ primerek tega. Če se še tolk trudiš, se vid, da nisi tolk glup kakor bi rad da mi verjamemo. Ti rasteš, JD, pa če hočeš al pa ne!

Ena kratka razlaga bukle: Ja, s točno nalogo se rodimo, sami si izberemo starše, okolje, tudi da se nam nekaj hudega zgodi, si izberemo sami. Duša se inkarnira velikokrat, pri tem gre skozi več stopenj (mlada, zrela, vodnik, učitelj, modrec...), rojevajo se nove duše. Duše so že bile, preden se je razvil človek, in ko se je razvil do določene stopnje, so se vanj začele inkarnirati duše. Naše fizično telo je še vedno živalsko, z vsemi svojimi nagoni. Duša mu da tisto nekaj več, kar ga loči od živali.
Inkarnirajo pa se zato, da se učijo, na lastni koži izkusijo vse dobro in slabo. ... Ma, saj sem rekla, da bo glupo vzeto iz konteksta, pa saj ni važno. Če prebereš vse, imaš možnost na stvar gledati iz drugačne perspektive. Ni pa treba kar verjet, samo razširiš si pogled, dopustiš možnost, da so stvari lahko tud drugačne. Avtor je psiholog, ki je ljudi analiziral s pomočjo hipnotične regresije, in je pri mnogoletnih raziskavah prišel do nekaj splošnih vzorcev, kaj duše, ko zapustijo telo, doživljajo. Vse skupaj izpade kar smiselno, tako da je zame kar uredu razlaga zakaj smo tu in kaj delamo. Lahko pa tud ne, ampaz za zdaj ja.

Še svobodna volja: v vsaki situaciji imamo svobodno voljo, da se odločimo, kako bomo ravnali. Vedno obstajata vsaj dve varjanti, kaj lahko storiš, in potem se svobodno odločiš. Seveda pa v dani situaciji, znotraj okvirja, znotraj enih meja. Svobodna volja ne more delovati v brezmejnosti, v svetu brez meja si kvečjemu ujetnik, ker ne moreš ničesar preseči, ker ničesar ni, kar bi lahko presegel. Torej, okoliščine si izberemo prej, v življenju pa se v teh okoliščinah svobodno odločamo, katero pot bomo ubrali.

Ja, res se mava prav fajn s polhnima ritkama. Pa saj sva se sama odločila, da bo tako, ali ne. Jaz sem se, zato pa zdaj nič ne jamram, pa opravičujem se tudi ne za to.  Tongue
Back to top
 

Bog ni maščevalen in ne kaznuje.
 
IP Logged
 
Valentinaa
5
*****
Offline

V iskanju svojega ORIGINALA.

Posts: 1101

Gender: female
Re: različnost
Reply #22 - 15.07.2002 at 15:17:12
 
Thot wrote on 15.07.2002 at 13:38:56:
Najprej Valentina: prebral sem že veliko takšnih in podobnih knjig in ne rečem, da mogoče tudi te ne bom, radoveden kot sem, a že v naprej ti moram povedati, da sem tudi jaz že davno stopil iz duhovnosti kot take, ker odgovori niso popolni, oziroma, so zelo zelo pomankljivi.


Točno tako, saj je življenje samo bistvo, duhovnost je pa itak tko za zraven, alternativna možnost, zato ker je zanimiva, ker nam lahko šizi obzorje, ker smo ljudje pač firbčni, in nas zanima tud kej druzga razen hrana in pijača. Torej, živet, se učit in rast, al pa tud ne rast, kakor koli, v bistvu je vse prav. Ostalo pa za zraven, po želji, ni pa obvezno, ne boš šel v pekel za to.


Back to top
 

Bog ni maščevalen in ne kaznuje.
 
IP Logged
 
Thot
4
****
Offline


Posts: 331

Re: različnost
Reply #23 - 15.07.2002 at 16:53:56
 
Pekel? Misliš ko bom umrl, me ne bodo šežgal? Ko umrem bom mrtev, pa ni važno če me samo po hribu povaljajo in pozabijo, saj bom itak samo kup gnijočega mesa. Grin
LP
T.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Valentinaa
5
*****
Offline

V iskanju svojega ORIGINALA.

Posts: 1101

Gender: female
Re: različnost
Reply #24 - 15.07.2002 at 17:00:22
 
Thot wrote on 15.07.2002 at 16:53:56:
Pekel? Misliš ko bom umrl, me ne bodo šežgal? Ko umrem bom mrtev, pa ni važno če me samo po hribu povaljajo in pozabijo, saj bom itak samo kup gnijočega mesa. Grin
LP
T.


Ja vidiš, ne boš šel v pekel. Zato se ti ni treba bat kazni, ker kazni sploh ni. Jupi!   Tongue
Back to top
 

Bog ni maščevalen in ne kaznuje.
 
IP Logged
 
Mateja B.
4
p
****
Offline


Posts: 441

Gender: female
Re: različnost
Reply #25 - 15.07.2002 at 23:50:40
 
No, pa naj še jaz povem svoje. (Pravzaprav so že vse povedali.)  Smiley
Tam enkrat v srednji šoli me je begalo vprašanje, kdo sem jaz, če me določajo dednost, okolje in samoiniciativnost (ki pa je v veliki meri tako ali tako posledica prvih dveh). Kaj od tega sem res jaz, kaj je resnično moje? In potem sem enkrat, ko sploh nisem razmišljala o tem, dojela, da sem jaz prav ta enkratna kombinacija vseh neštetih faktorjev, ki me določajo. Zato smo si različni. Ker vsakogar določa drugačna množica faktorjev. To je, recimo, psihološka razlaga, ki do neke mere gotovo drži.
Dednost in okolje nas določata od zunaj, od znotraj pa nas določa, bolje rečeno, vodi duša (ali višji jaz ali kdor koli že, ne vem, v čem je tu razlika, pa za tole, kar tu govorim, niti ni pomembno).
Če pa je res, da si duša sama izbere starše (in s tem, podledično telo), potem sploh ni popolnoma zunanjih odločitev. Vsaka duša ima na Zemlji svojo nalogo in je prišla nabirat določene izkušnje. In tudi zato smo si različni.
Ha, ampak iz istih razlogov smo si tudi podobni! V kolikor imamo podobne gene, isto/podobno okolje in v kolikor so si naše duše zastavile iste/podobne naloge in cilje. Logično.
Tako pač stvari vidim jaz. (A sem poenostavila, a ne? Zakaj pa bi moralo biti ravno zapleteno?)

(No, zdaj se je net čudežno vrnil in sem lahko prebrala še 2. stran. Zato bom še nekaj dopisala.) (Danes očitno padam na oklepaje.)  Grin
Zakaj se duša po 100 življenjih še vedno ne navadi dovolj? Ker se človek "oblepi" z vzorci, ki mu jih daje ta svet, in potem pozabi na svoje poslanstvo oziroma se mu zavest o tem zamegli.

Svobodna volja je sicer lahko brezmejna, lepo pa je, če se konča tam, kjer se začne svobodna volja drugega.(Kot ste gotovo že slišali, ker je to že precej "zlajnana" vrstica in ker se kljub vsemu lepo sliši. (In ker so mi danes zelo pri srcu oklepaji. Zakaj res ... ?))

Mateja
Back to top
 

I love to live and I live to love.
WWW WWW  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: različnost
Reply #26 - 15.07.2002 at 23:51:26
 
naloga

najti odgovor na THE vprašanje

odgovoriti tako, da bo vsako telo RAZUMELO, če je le duša pripravljena

odgovoriti na kratko, da telo ne odtava drugam, brez sklicevanja na druge texte (linki ipd)

začeti na začetku, končati na koncu ... kako ko ni začetka in ni konca

hmmmm

thot the man, človek ki išče resnico, je verjetno niti nebi doživel, bi jo pa srčno rad vedu

skratka ogenj mu ne pusti klikati po povezavah (ne verjamem) in na pomoč mu je prišel john (al je thot prišel na pomoč johnu), ki mu dolgi texti ne potegnejo

pravi izziv
dvema ki živita na razumu razložit bistvo, resnico, nerazložljivo ...
zakaj sem tak kot sem???
zakaj sploh sem???
zakaj sploh zakaj???
zakaj???

od kje ta zakaj?

Ker začetka in konca ni, razum pa ga za svoje delovanje nujno rabi, dejmo čas nič dat na jezusa in konec časa dejmo v leto 2012.
časa je še ~ 10 let.
vse se odvija vedno bolj hitro, kot bi se takt glavne ure povečeval, kot pri navijanju matične plošče. zemlji se takt viša, frekvenca se povečuje. Ravno tako seveda človeku, saj je eno z zemljo, ki je eno z osončjem, ki je eno z vesoljem, ki je eno z ... Bogom. To vse skupaj je v bistvu Bog, vse je del Boga, ta bog ni dedek z brado ampak absolutno neizrekljivo, nepredstavljivo ... NERAZUMLJIVO.
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
Igor P.
Global Moderator
p
*****
Offline

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Posts: 4800
Celje
Gender: male
Re: različnost
Reply #27 - 15.07.2002 at 23:52:53
 
Quote:
Pekel? Misliš ko bom umrl, me ne bodo šežgal? Ko umrem bom mrtev, pa ni važno če me samo po hribu povaljajo in pozabijo, saj bom itak samo kup gnijočega mesa.  
LP
T.


Kako bo pa duša gledala na vse to?

LP Harry
Back to top
 

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: različnost
Reply #28 - 15.07.2002 at 23:53:18
 
vsak se reinkarnira s svojo nalogo, ki jo mora opraviti v tej inkarnaciji.
Nalogo si duša zastavi tako, da se bo na prvem (od trenutno izbranih) nivoju naučila določenih lekcij (tudi za ostale nivoje, saj vsi višji vsebujejo vse nižje). Lekcije so take da v nas vzbudijo občutke - čustva - odziv skratka, seveda slabe, saj smo si zastavili za nalogo, da se bomo naučili ljubiti vse (nam osebno kot duši) največje nagravžnobe kar je bilo mogoče (smo si drzini zaupati svoji presoji) ... vse dogodke, ki bodo na nas vplivali poučno - bodo vzbudili v nas slabo misel, zmo si seveda morali zrežirati sami, zrežirali smo jih na osnovi podatkov ki so nam bili na razpolago na tstem nivoju, smo se jih že naučili ali pa so javno dobro, če jih rabiš jih vzameš.
kao podatki na tistem nivoju so:
lahko se z dušo iz skupine 'zmeniš' za skupno definicijo naloge, tukaj dobiš ogromno podatkov - državo, narodnost ... to je že del definicije 'živali' ki si jo sestavljaš
... pa ne zdej vn padt ... tko je ... imho
pol si definiraš datum rojstva ... to nadalje definira 'žival' saj planeti s povezavo svojih vplivov, vplivajo na lastnosti živali, tekom njenega celega življenja, tukaj tudi definiraš večje prelomnice v lajfu, saj poznaš bioritem, on niha in tko počutje živali niha.
to, pa zihr še kej, je do zdej že definirano, če se tvoje individualno nihanje začne na ta dan, bo od idealne linije odstopalo v točno določene smeri, za točno toliko kot na to vplivajo planeti ... vsa ta nihanja lahko zdej začneš počas seštevat in jih sestavljat v eno samo nit ... sestavljeno iz več niti ... svetlobnih niti.
nato si na osnovi vseh podatkov ki jih imaš, lahko izbereš starše - o starših lahko izveš vse - najbolj pa te zanimajo njihovi vzorci in za kdaj so si splanirali njih razrešitev (za zgled). če so njihovi vzrorci enaki tvojim vzorcem, potem si na pravi poti pri iskanju staršev ... zdej začneš recimo pripravljat starše na spočetje ... kolkr si dobr ... če ti rata zaplodita otroka ... off you go
še 9 mescov in gasa ... gremo spet dol ...
čas je za zadnje priprave: komuniciraš z že inkarniranimi v tisti okolici, tistimi ki se še bodo inkarnirali, se učiš skratka - nabiraš znanje, časa je malo, dolgo pričakovani trenutek je napočil ... še nekaj mesecev ...

(tuki se seveda lahko zgodi da ena blesava duša od ne vem kje, si je pa izbrala glih uno cesto in bodoča (zdej že bivša) mama je bla zlo nepazljiva (kar je bila njena težava od vedno) in ti nisi mogu glih čist useh podatkov čist povsod kjer bo mama gazla pregledat in nisi opazu da si je un tm k živi 100 km stran se spravu kle divjat (naloga kaj čš) ... no v tem primeru bi šlo veliko časa ali kot mi prvimo energije v nič ... datum je mim, mama je čao) ... jovo na novo vse splanirat ... si predstavljaš kolk dela?
faaaaaaak
zarad enga idijota ... mislm
(ups, moja težava)

skratka ... to vse je delu JAZ SEM - višji jaz.
jaz sploh še ni na sceni ... bog je ...
zdej samo še upaš, ne, veruješ da si vse izbral čim bolje kot se je dalo
... še par mescov
v tem procesu enkrat se zgodi tud delitev duše
tega ne štekam glih točno ... bom pa probu še razumet ... recimo
... duša se odloči da se bo inkarnirala z določenim procentom svoje energije ...
višji jaz ostane z enim delom 'gor', ostala energija pa se bo naselila v prej izbrano telo

odvisna od tega, kolk si vzel energije sabo in kolk težke preizkušnje si si sprogramiru, je stopnja zajebanosti tvojega lajfa ... že od prej ... to vse sam nardiš

zdej sm pri rojstvu, duša se je že naselila, privadila se je utesnjenosti ... (tuki vmes pride na sceno prva večja napaka, ki se ti lahko primeri, zaradi nečesa, kar nisi upoštevu pri pogramirnju, se porod mal zamakne ... par urc, ampak, telo nima idealne osnovne krivulje) ... glavni vzorci so zapisani ... lahko se začne življenje človeka ... lahko se začne pisanje vzorev ... s strani staršev (mi točno vemo kakšne vzorce imajo in te nam bodo predali, s svojim vzorom, če so jih že spucal ... je pa zadost drugih okrog nas s tem istim vzorcem (podobno privlači podobno)) in okolice ... s to svinjarijo (in dobroto, ne pozabt, tud taki zgledi so) nas okolica pita in vzorci se zapisujejo, vedno bolj natančno se zapisuje človekov individualni odziv na neko doživetje. mlajše ko je telo bolj dovzetno za vzorce je ... pri sedmih letih je dovzetnost za vzorec skoraj nična, lahko se pa še vedno navlečemo slabe navade ki, je sorodna vzorcu seveda ...

in različnost je rojena
zakaj
zaradi naloge
naloga je pa???
vsak ima svojo
kaj pa je skupna naloga???
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: različnost
Reply #29 - 16.07.2002 at 11:53:04
 
No tole mi je pa glih pod miško padl:
Človek je sestavljen iz osebnosti (ega, nižje narave) , individualne duše in enotnega duha (višje narave). Osebnost je sestavljena iz fizičnega telesa, življenjske energije (energijskega telesa), čustev (čustvenega telesa) in razuma (mentalnega telesa). Duh je sestavljen iz (višje, čiste) inteligence (modrosti), (brezpogojne) ljubezni (dobrote) in (svobodne) volje (moči). Duša je vmesni člen, ki povezuje osebnost z duhom (nekatera učenja se izogibajo besedi duša in večina učenj se izogiba besedi Bog, ker ju razum ne more spoznati).

Namen življenja je učenje modrosti in gojenje duhovnih vrednot: preprostosti, skromnosti in prave mere ponižnosti, sprejemljivosti, strpnosti in potrpežljivosti, vztrajnosti, iskrenosti in poguma, vere in zaupanja ter ljubezni in sočutja. Končni cilj je spoznati samega sebe in preko razsvetljenja (blaženosti, nirvane) združiti materialno z duhovnim, tako da učenec postane mojster modrosti, ki preseže svoj ego, vzpostavi nadzor nad svojo osebnostjo, živi duhovne vrednote in postane učitelj. Modrecu se razširi metafizično srce preko vseh ljudi in ne dela več razlik med ljudmi. Njegova zavest se razširi, da dojame, da smo vsi z vsemi povezani.

Temeljni princip, ki omogoča učenje in napredovanje na duhovni poti, je reinkarnacija: duša se spušča v (fizično) telo znova in znova, se uči in nabira izkušnje, dokler ne obvlada svoje osebnosti in ne doseže razsvetljenja.
http://ai.fri.uni-lj.si/xaigor/slo/modrosti/ucenja.htm

to sicer ni različnost, to je poskus približka enakosti ...
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
Pages: 1 2 3