Freya wrote on 06.01.2003 at 15:30:36:In sicer, dobila sem informacije, da je treba najprej iniciacijo narediti. Potem je 21. dnevno čiščenje, potem grem lahko delati prvo stopnjo reikija. Rekli so mi tudi, da moraš sam prebirati knjige doma o reikiju, ker kot nekih tečajev ni in greš kar takoj na "izpit" prve stopnje.
Je vse to res?? Če ni, kako je??
Zanima me tudi, kje lahko naredim iniciacijo, kje prvo stopnjo itd...
Kupila sem tudi knjigo Celostni reiki, za katero so mi rekli, da je ne smem brati v naprej. Vsaj ne pred iniciacijo... je to res??
Verjetno je to sedaj vse, kar sem želela vprašati, oz. bom skozi vaše odgovore verjetno dobila še kako vprašanje.
Najlepša hvala v naprej za odgovore!
Prva reiki iniciacija = prva stopnja reikija.
Postopek iniciacije je večinoma pri vseh mojstrih enak, dostikrat pa je to en mali nekaj-urni tečaj, kjer ti mojster pove vse o prvi stopnji reikija, te nauči, kako se polaga roke (položaji), saj je pri prvi stopnji to edini način prevajanja reikija in ti naredi iniciacijo. Pri drugi stopnji ti mojster preda 3 simbole, s katerih risanjem in vizualizacijo odpiraš energijo, ki je na 2 stopnji že močnejša kot na prvi, simboli pa so namenjeni različnim namenom, eden okrepi moč energije, drugi je namenjen zdravljenju čustev in tretji mentalnemu, hkrati pa omogoča tudi pošiljanje energije na daljavo....itd...
Po prvi iniciaciji sledi 3 tedensko čiščenje, (nekateri mojstri pa imajo to čiščenje tako pred iniciacijo, kot tudi po njej) med katerim se energija v tebi stabilizira in se tvoji energetski vzorci prilagodijo dodatni energiji.
So mojstri, ki menijo, da prvi dve iniciaciji nista posebej močni in pomembni, pa dajajo tudi po obe hkrati.
Večinoma pa grejo iniciacije postopno, druga za drugo, vsaka naslednja nekje 3 mesece po prejšnji, se pa za hitrost napredovanja tako sam odločaš in nekateri nikoli ne grejo preko 1 ali 2. stopnje reikija, ker jih enostavno reiki več tako zelo ne zanima...
3. stopnja je lahko že mojstrska stopnja, večinoma pa je 3. stopnja razdeljena in ji sledi zatem še 4. , na kateri dobiš končne reiki simbole in se naučiš tudi postopka iniciacije drugim.
Osnovnemu reikiju sledijo v zadnjem času še nadgradnje, kot je na primer karuna reiki, ...
Zakaj ne bi smela prebrati knjige Diane Stain celostni reiki, ne razumem. Reiki simboli se koneckoncev lahko najdejo že na vsakem koraku in prav je, da se človek z nečim, kar ga zanima, že prej dovolj dobro spozna. Tudi na netu je en kup informacij o reikiju, ki se jih splača najt pa prebrat.
Verjetno bi ti vsak o reikiju lahko povedal nekaj drugega, ker si vsak malo drugače misli o njem.
Po moje pa, če se držiš zdrave pameti in imaš malo spoštovanja do vsega česar se lotiš, nobena stvar ne more škodit, niti se je ne da napačno razumet.
Mojstrov, ki delajo reiki iniciacije je dosti. Razlikujejo se po ceni in načinu kako obravnavajo reiki. ampak po moje vsi v redu delajo.
Za kogarkoli se boš odločila, bo za tebe pravi, ker nobena stvar ni naključna
dosti veselja ti želim