Quote:naj ti povem eno izmet najvecjih zmot v teh vodah glede vizualizacije.. tisto kar si predstavlas v mislih to je ZE vizualicacija, ker vizualizacija ni nujno slikovna..
vazno je, da na kaj je usmerjena zavest, ne rabis met slik, da bo "uspeh"..
samo glede besed vedno nastane zmota, pri teh stvareh.. in tudi tukaj je zmota..
brezveze razlagat kako je do "zmote" prislo, ampk kakrsnikoli nacin predstavljanja je "vizualizacija"..
Aaaa? Miha, a mi ti slučajno hočeš povedat, da ne samo, da obvladam rebirthing, ampak da obvladam tudi vizualizacijo?
Sva se (ne boš verjel) prav s siaj enkrat že pred časom pogovarjali o tem, pa mi je tudi ona zadevo razložila nekako v tem smislu, kot ga sedaj ponujaš ti. Moje pojmovanje vizualizacije je namreč povezano s predstavami slik. Vizualiziraj hišo – in v mislih naj bi nastala slika hiše recimo. Vizualiziraj mavrico in pred očmi se ti nariše slika prekrasne mavrice. A če temu ni tako, se recimo najprej vprašam, zakaj je potem potrebna še ena posebna, še ena nova drugačna beseda, zakaj ne ostane recimo kar usmerjeno mišljenje, usmerjene misli, razmišljanje ali kaj podobnega? Sicer se itak vedno sprašujem, zakaj potrebujemo toliko različnih besed za opredelitev ene in iste stvari – kot da nimamo že dovolj različnih doživljanj in pojmovanj ene in iste stvari vsak zase… Mi poveš kaj več o tem, kaj naj bi potem po tvoje bila vizualizacija? Kaj pomeni – »važno je, na kaj je usmerjena zavest«? Usmerjene misli? V čem se potem vizualizacija razlikuje recimo od koncentracije? Kakšna je lahko še vizualizacija, če ni nujno samo slikovna?
ixtlan wrote on 30.03.2005 at 22:36:59:Miska...kul...krči v rokah so običajen pojav v takih procesih...men jih je enkrat tut čist zategnil, nisem mogu verjet
ker res nimaš nobene kontrole nad rokam kr naenkrat. Mihael pa itak...s svojim mečom resnice je kot nalašč za rezanje vezi, odstranjevanje entitet in "prekletstev"
veliko dobrih energij in pomoči se da fajn priklicat s šamanskimi invokacijami, pred nezaželenim se pa lahko učinkovito zaščitiš s kabalističnimi simobili...če boš še kaj raziskovala
ixtlan, ti povem, da sva imela z Miahelom včeraj zeloooo dolg pogovor. Sva se pogovarjala, sva imela konflikte, sva se prerekala (no ja – konflikte imela in prerekala sem se bolj jaz, Mihael je deloval samo iz ljubezni), … , ampak potem sem postala jaz čisto čisto majhna, pogledala svoj ego, pogledala svoje strahove, pogledala Mihaela in potem iz čiste svoje majhnosti rekla: no, prav, Mihael. Če mi boš stal ob strani in mi pomagal, potem gremo naprej…
Ja - čisto resno sem se odločila, da grem naprej to pot. Sicer je bil Mihael včeraj tako usmiljen z mano, da me je pustil včeraj počivati (je rekel, da preveč ni dobro), ampak ko pride pravi trenutek, bova pa prav gotovo ponovila vajo.
In o čem ti to? Šamanske invokacije? Kabalistični simboli? A nimam že samo z Mihaelom dovolj dela…
Lilith wrote on 30.03.2005 at 22:42:40:Miška, saj jaz te nisem doživela, kot da te je strah. Bolj sem začutila, da ti je gape nekako podtaknil strah, ki v osnovi ni bil tvoj - *da tega ni dobro delati sam*
Jaz celo nekako čutim, da boš sledila sebi; te tudi ne doživljam na način, da bi potrebovala nekoga zraven - kot si tudi sama povedala.
Sicer pa, če delaš po svojih avtentičnih feelingih, sem mislila reči, takrat ne moreš sfalit. Nekaj povsem drugega pa je, če tuj strah privzameš za svojega.
Bodi dobro.
.
Ej, Lilith – saj noben strah ni v osnovi moj…
In jaz nisem doživela, kot da bi mi gape strah podtaknil – saj sem govorila prav o tem, da me je bilo strah, ker sem bila takrat v tistem človeškem smislu sama – če bi bil recimo nekdo v »človeški obliki« ob meni, bi imela morda celo občutek varnosti, ker bi mi tisti nekdo recimo lahko razklenil dlani, ki so bile zategnjene v krču. Ker jaz jih sama s svojo voljo nisem mogla (in itak da mi gre na živce, kadar česar ne morem s svojo voljo
). V tem smislu sem čisto zares čutila strah. Pa je bil nepotreben – v trenutku, ko sem se namreč zmogla prepustiti tistemu višjemu (nadangelu Mihaelu), sem se počutila varno. Je tukaj verjetno vpleten tudi catch v smislu popolne predaje…
Bodi dobro tudi ti!