Hmm.. naj se spet malo oglasim:D
Po Domančićevi metodi delam zdaj že 2 leti (začelo se je 3-je).
Možnost sem imel govoriti že z veliko ljudmi, ki so prišli na terapijo. Večina te vpraša...
"A poznaš tega in tega terapevta? On se z Reikijem ukvarja."
Moj odgovor je ponavadi vprašanje: "Je še živ?"
95% dobim odgovor: "Ahm... NE!"
In ko vprašam koliko časa so delali kot terapevti Reikija slišim, da kakih 5 let ipd.
Zdenko dela po svoji metodi že vsaj 25 let. In ja ... šE VEDNO JE ŽIV!!
Imam pa eno vprašanje glede Reikija. Kako lahko, če te vodi kozmos, reikisti diagnosticirate? Moje spoznanje tega je, da se mora Reiki mojster spustiti POD energijski nivo svojega pacienta, da bi lahko na svojem telesu začutil kaj se s pacientom dogaja. TU pa je že povratna informacija v telo terapevta, tako da ...
Pa še nekaj .. Kozmos oz. bog, kakorkoli hočete, je 100% inteligenca (o celotnem vesolju, življenju, ...). Spet je moje poznavanje Reikija omejeno zato se sprašujem. Glede na to, da se pri Reikiju vizualizira terapijo in se dela ne vem kaj še vse zraven, se v "MEDIJU" tistih 100% kozmične inteligence "onesnaži" s človeško MAX 8% inteligenco, ki se potem pretaka v pacienta.
Se vam zdi tak medij cool?
Pri Domančićevi metodi ni nobenega diagnosticiranja. Edina povratna informacija, ki jo dobiš je pacientova beseda/zdr. izvid, ki ti pove kaj je z njim narobe. In tu res energija teče samo v eno smer. Od terapevta k pacientu.
To je moje videnje tega .. in kot sem že v enem prejšnjem postu napisal, je bil Reiki v svoji prvotni obliki alfa in omega, sčasoma, pa so ga "onesnažili" preštevilni "mojstri ???", ki imajo 4 tečaje po nekaj dvi 2 roku leta ali dveh. MOJSTER neke veščine si lahko šele po dolgoletnih izkušnjah in trdem delu (razen, če si v Matrici in se priklopiš v rač. pa že vse znaš).