Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 ... 10 11 12 13 14 
(Read 49144 times)
Dejana
Ex Member
Re: Zenske ste carice
Reply #165 - 14.08.2001 at 10:06:58
 
Sandra: krasno si zanalizirala vso bibilijo, ampak vsi ti nauki so itak preživeti, to smo že ugotovili in tisti, ki se ukvarjajo z duhovnostjo imajo o tem itak svoje mnenje. Topic se je začel s tem, da naj bi bile žense več, nakar smo ugotovili, da so enakovredni. Brez potrebe je kuhat zamero na Sveto pismo, stvari si pač lahko razložimo po svoje.
Kar se feminizma tiče pa tole: življenje dveh v skupnosti je nekakšen deal, naloge si delimo zaradi lažjega funkcioniranja. Kar narediš za partnerja narediš zato, ker je to potrebno in iz ljubezni, ne pa zato, ker bi bilo to mus.
Back to top
 
 
IP Logged
 
MIKE
5
*****
Offline

Sonce    :)
Posts: 1011
Ljubljana
Gender: male
Re: Zenske ste carice
Reply #166 - 14.08.2001 at 21:19:32
 
Ego, je pa ego. Enkrat sem ze lepo fino povedal, pa kar dezujejo, zadeve, iz Biblije, Haramutre, Ramakrišne, Alahkorne, in podobnih zadev,,,,, mogoce bi zaradi preglednosti, avtorji, ki se sklicujejo na druge avtorje to napisali v obliki (Sv.pismo.str34,) ne pa da citirajo megalomanske zapise iz knjig, oz. se uče uporabljati funkcije Cut AND Paste.

Jest pa še enkrat: človek je človek, (ženska ali moški, to je čisto vseeno, vsak izmed njiju ima svojo naravno funkcijo), vse ostalo pa so trapaste blodnje človeka, ki se je že davno izgubil v svojem filozofiranju in iskanju nekih odgovorov, ki mu sedijo pred nosom. Poglej v naravo in ta ti bo dala vse odgovore. Jest še nism videl nobene samica ali samca, da bi se to spraševal (enostavno nima časa), človek pa ga ima!!!!!!


Lep pozdrav!!!

MIKE flikeBack to top
 

Zdaj.....zdaj.....zdaj.....in spet zdaj.
heronero  
IP Logged
 
Andres
5
*****
Offline


Posts: 3724

Re: Zenske ste carice
Reply #167 - 14.08.2001 at 21:22:19
 

Quote:
Zdaj sem vas total zasula z replayi in oblubim, da bom odslej tiho.A vendarle me zanima, ce se vedno obsojate feministke, ki so se uprle ustaljenim (ideološkim)praksam?
Lep pozdrav vsem skupaj.
PS: se misel
Svoje sanje lahko uresnicis le, ce se zbudis!  


Normalno da se vedno (nekateri) obsojamo feministke. Ne obsojamo pa druzinske enakopravnosti  oziroma enakopravnosti v katerikoli skupnosti. In ko feminizem doseze dolocene stopnjo, enakopravnosti niti ni vec. To pac pomeni, da je prava zagrizena  feministka ze fanatik, ki zeli potrditi, svoj spol.
Sandra.. Na trenutke se mi je zazdelo, kot bi tekst zgoraj napisala neka zenska, ki je zlezla iz ponesrecene zveze, oziroma se se drzi v hudo slabem razmerju s partnerjem.


Andres
Back to top
« Last Edit: 15.08.2001 at 01:33:28 by Andres »  
 
IP Logged
 
MIKE
5
*****
Offline

Sonce    :)
Posts: 1011
Ljubljana
Gender: male
Re: Zenske ste carice
Reply #168 - 14.08.2001 at 21:29:58
 
A pa sej ste tle, le kje naj vas vidim!
Back to top
 

Zdaj.....zdaj.....zdaj.....in spet zdaj.
heronero  
IP Logged
 
Miro
Ex Member
Re: Zenske ste carice
Reply #169 - 18.08.2001 at 14:36:41
 
Joj gape moj gape

<cerkev in njeni nazori in večina njenih ljudi so v redu, se je pa cerkev kot institucija (vodilni?) totalno izpridila nekje po letu 300. zakaj, ne vem. nisem niti 100% da je cerkev sama kriva za to. mogoče je to njeno poslanstvo. kot včasih reče aleš, treba je razsut (v tem primeru ljudi) >

kščanski nauk je dejansko tisti, ki pušča negativne posledice v ljudeh, ne pa samo cerkveni dostojanstveniki. Na žalost - ce bereš sveto pismo, pač vidiš eno samo kruto kaznovanje pravih ali pa namišljenih grehov. Današnji človek, ki živi pod vplivom te ideolgije, je neprestano obremenjen z obcutkom krivde in ostalih nesmislov. Naj je veren ali ne, to je (v zahodnem svetu) zakuhalo krščanstvo, pa čeprav tisto, ki je nastalo po letu 300 in je pač zato nam znano. Sicer pa, kaj pa je tista famozna cerkev pred letom 300 in kje je tista njena resnica? Ze dolgo čakam nekoga, ki bi mi bil sposoben to razložiti. Nakladali so že mnogi, razložil pa ni nihče. Je to spet ena fama, ki naj ovčice v čredi obdrži ali kaj?

OK, saj sem res alergičen na RKC, priznam. Ampak dokler mi nekdo ne bo ekslpicitno dokazal nasprotnega, bo zame krščanstvo slepa ulica in moteči element v duhovnem razvoju človeštva - tako, kot marsikatera druga religija, seveda.

Ja, Mike, v tem topicu sem že pisal o tem tako, kot ti in se seveda strinjam s tabo.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Rudi
Guest
Re: Zenske ste carice
Reply #170 - 19.08.2001 at 00:27:17
 
 Vredno je prebrati knjige "Pogovori z Bogom", v njih Bog pojasnjuje njegov pogled na religije in krščanstvo.
 Na teh forumih vidim veliko razprav o stvareh, ki so pojasnjene v teh knjigah, zato svetujem vsem tistim, ki jih še niste, da jih preberete.
Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13558
The Land of YaBB
Re: Zenske ste carice
Reply #171 - 19.08.2001 at 12:19:33
 
Sorry miro; čeprov nisem prebral biblije, niti svetega pisma v celoti, vem da je notri zapisana vsa resnica, ki jo človek rabi za svoj razvoj. pomagajo tudi definicije: 10 zapovedi, smrtnih grehov itd. to JE resnica in to vedenje ti pomaga v življenju, če le hočeš.
krščanski nauk je že pravi. tisti ki ga je učil jezus sploh.
na žalost so pač dodali v 'svete texte' toliko dodatkov v stilu: in tam bosta jok in škripanje z zobmi; da je reč zdaj malo popačena in na žalost smo se pri verouku učili bolj une zgodbice in to, kjer ne zveš tega kar je za zvedet, pa kaj, sej so nam skoz govorili berite sveto pismo in če bi ga prebrali bi že v genezi odkrili toliko znanja da dol padeš (in seveda bi si lahko texte interpretirali po svoje in živeli po njih, tko pa smo privzeli uradno cerkveno interpretacijo).
dejstvo pa ostaja, texti imajo dodatke, niso spremenjeni ampak imajo dodatke. tko da resnica je še vedno tam. samo najti jo je treba.

pa nebi več o tem ker je to vseeno thread o ženskah in to, me je pa tole spomnilo na 2 članka ki ju že skenslu iz ocr liste pa jih bom vseeno:

Temna kraljica neba
Cerkev je nekoliko v zagati, ko gre za črne Marije, vendar najde Svojo razlago za temno barvo
www.gape.org/gapes/prispevki/crna_marija.htm

Gospa, svetlejša od sonca
... Z razkritjem tretjega dela "fatimske skrivnosti" pa bo še dolgo privlačila milijone vernikov.
www.gape.org/gapes/prispevki/bela_marija.htm

ta dva sta bila objavljena na marijin dan al kako se mu že reče in kr pašeta semle notr

pa še tomažev evangelij; malo novih jezusovih textov
www.gape.org/gapes/tomazev_evangelij.htm

rudi dej nam kr povej na kratko odgovore iz te knjige (bistvo), ker knjig je ogromno za prebrat in samo nekatere so nam na poti.
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
Miro
Ex Member
Re: Zenske ste carice
Reply #172 - 19.08.2001 at 14:39:50
 
Sorry, Gape, te fore že dolgo poslušam. Jasnega, eksplicitnega pa nič. Kdor pravi, da je nekaj (karkoli) tisto pravo, mora razumeti bistvo in ga znati posredovati drugim.

Se pa opravičujem ženskam, da sem jih tukaj gnjavil s krščanstvom, saj jih dolga leta že gnjavi krščanstvo samo.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Dejana
Ex Member
Re: Zenske ste carice
Reply #173 - 19.08.2001 at 15:39:54
 
Miro, dej povej, kaj pa obstoj kozmosa in vpliv naših misli v njem kot odsev? Če prav razumem si apriori proti sami instituciji in podreditvi naukov v svojo korist. Se pravi, zdravi zametki razlage kot pravi GApe, pa temeljijo na osnovi, ki jo nekje priznavamo kot Resnico. Resnica in njeno delovanje je potemtakem lahko samo kozmična energija, ki deluje in se zrcali v nas... Ostalo pa je orodje za obvladovanje množic.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Rudi
Guest
Re: Zenske ste carice
Reply #174 - 20.08.2001 at 01:02:28
 
 Nekaj primerov:
 10 božjih zapovedi ni prišlo od Boga, Bog pravi, da nam je dal svobodno voljo. Če bi nas poslal v pekel zato, ker smo po svobodni volji naredili nekaj "narobe", bi bil on hinavec ne pa Bog. Končno, če bi se vsi ljudje držali 10 zapovedi, bi življenje igubilo svoj glavni smisel, spoznavati sebe preko svojega nasprotja.
 Kršenje božjega zakona o svobodni volji je tudi cerkvena poroka, Bog to imenuje bogoskrunstvo. Nihče nima pravice jemati nekomu to, kar mu je dal Bog. Ko se dva poročita, bi si morala predvsem obljubiti, da se ne bosta v ničemer omejevala.Kako naj bi izgledala obljuba ko se dva poročita, je napisal v tretji knjigi.
 Zakonitost v vsem vesolju je, kar seješ to žanješ in će narediš kaj "narobe", se ti to avtomatsko vrne, če ne v tem pa v drugem življenju, ne da bi bila za to potrebna božja sodba.
 Sicer pa človek ne more narediti nič narobe, ker je življenje samo mojstersko ustvarjena iluzija, namenjena nabiranju izkušenj brez škodljivih posledic za naše bistvo. To življenje je kot neke vrste sanje, v katerih nam ni zagotovljeno nič, razen to, da se bomo na koncu zbudili.
 Spolnost dobimo med 9. in 14. letom in takrat bi morali z njo tudi začeti, namenjena je tudi zbliževanju ljudi, ne pa temu, kar je dosegla cerkev s svojo moralo, to je ločevanje na dva tabora. Spolnosti v našem življenju daje velik pomen, predvsem bi morala biti veliko bolj spreščena, skoraj brez omejitev, veliko gorja na svetu so naredili spolno zavrti ljudje na visokih položajih. Če bi nam dal nekaj, v čemer uživamo, hkrati bi nam pa to zelo omejil, skoraj prepovedal, bi bil sadist ne pa Bog.
 "Zapoved" Ne želi bližnjega žene   komentira takole: "zakaj bi želel bližnjega ženo, saj so vse žene tvoje"...
 V nekaj stavkih verjetno nisem bil preveč prepričljiv, upam pa, da sem pri kom zbudil zanimanje za te knjige.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Andres
5
*****
Offline


Posts: 3724

Re: Zenske ste carice
Reply #175 - 20.08.2001 at 01:19:00
 
Ja Rudi cestitam. Dobro si napedenal tole tukaj vmes. Torej vse cesarice so nase, vkljucno z zenami bliznjih. Tole si je dobro zapomnit, vendar cas se ni zrel, za sirse javno razpecevanje taksnih misli.

Andres
Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13558
The Land of YaBB
Re: Zenske ste carice
Reply #176 - 20.08.2001 at 10:00:26
 
res si dobro povedal Smiley
bom pa vseeno mal skomentiral; sej ne zameriš rudi?

ne želi bližnjega žene - ključna beseda je ŽELI, vsaj kolkr smo pogruntal, je želja bed, če ti je žena (magar bližnjega) namenjena pa jo imej.

bog nam je dal svobodno voljo, to je zapisano v programu, in nas poslal z nalogo 'dol' v program. program pa ima tudi vdelanih nekaj pravil kaj je dobro in kaj je slabo. ta pravila nam je na neki točki posredoval, mogoče s pomočjo posrednikov; in za pravila vemo. vsi vemo da se jih je pametno držat, razen če HOČEŠ imet probleme, al v tem al pa v drugem lajfu.

tko da ... nisi me prepričal da so zakonitosti ki jih podaja zgodnje krščanstvo in jezus slabe, so dobre, jih je pa cerkev spridila, zakaj še vedno ne vem.

najbolj zanimiva vaprašanja so ponavadi ZAKAJ!

tele knjige Pogovori z Bogom, je napisal kdo?
glede na njih se da pogovarjat tudi direktno z Bogom, ne samo z njegovimi posredniki?

ps
sandra nas je odpeljala v cerkvene vode, vidim da ima procesor full dela da sprocesira vseh 12 strani na replayu, mogoče bi naredili nov thread, tak bolj cerkven in to.
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
Miro
Ex Member
Re: Zenske ste carice
Reply #177 - 20.08.2001 at 21:39:58
 
Se strinjam z Rudijem. Knjige me seveda zanimajo in ob priliki jih bom prebral - saj se jih da dobiti, ne?

Gape - vsak si je že kdaj zaželel žene svojega bižnjega, pa čeprav samo za eno noč. Marsikdo je željo spremenil v dejanje. Pa kaj??
Pa še nekaj - res mi ni jasno, kako je cerkvi tako uspelo preobrniti vero, da ne poznamo njenega bistva. Po zgodovinski logiki bi morala kje ostati vsaj kakšna ločina ali kaj podobnega, ki uči 'pravo' krščansko vero. Zato tudi ne verjamem, da je izvorno krščanstvo tako nedolžno, kot praviš ti.

Dejana, praviš:
'Resnica in njeno delovanje je potemtakem lahko samo kozmična energija, ki deluje in se zrcali v nas... Ostalo pa je orodje za obvladovanje množic.'
A dam to lahko med citate na stran Petya? Ful je dobr.
Sicer se pa trudim ne biti 'proti' nečemu, raje delujem 'za' nekaj drugega, kar mi pač bolj leži. Sem pa samo človek in res težko prenesem psihične zločine, ki jih ta organizacija še danes izvaja nad ljudmi in zato me včasih zanese med tiste vode, ki silijo 'proti'. Sploh pa, da me ne bi narobe razumeli, se na splošno z rimokatoliki kar dobro razumem, čeprav se z njimi v glavnem ne strinjam. Če pa uleti kakšen eksorcist, kot je tisti Lovišček ali kaj je že, pa si ga rad malo privoščim.

Imejte se še naprej radi, krščansko ali pogansko.
Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13558
The Land of YaBB
Re: Zenske ste carice
Reply #178 - 20.08.2001 at 23:12:10
 
ps
sandra nas je odpeljala v cerkvene vode, vidim da ima procesor full dela da sprocesira vseh 12 strani na replayu, mogoče bi naredili nov thread, tak bolj cerkven in to.

ker nas je odneslo totalno off, sem naredil nov thread
Edited:

Cerkev slaba ali ne???
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1030540481/0#0
Back to top
« Last Edit: 22.03.2006 at 09:56:25 by gape »  

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
Rudi
Guest
Re: Zenske ste carice
Reply #179 - 21.08.2001 at 01:32:21
 
 Ni nas Bog poslal dol z neko nalogo, to nalogo smo si sestavili sami kot duše, ko smo se odločali za to življenje, nekateri smo se v regresijah vrnili v čas, ko smo to življenje načrtovali. Nihče nas ni nič prepričeval, smo se pa posvetovali z dušami, ki so imele več izkušenj, kot mi.
 Nobenih pravil nam ni dal Bog, pravila so si imišljevali ljudje. Gape, čudi me, da govoriš o dobrem in slabem, ko si pa na forumu o črni magiji zelo dobro napisal, da je to samo drugi konec iste palice. S stališča duše slabega ni, ker nam ravno "slabo" omogoča ovrednotiti, zaznavati , spoznati in doživljati dobro.
 S Kristusovim naukom se pa strinjam, samo s tistim, ki ga je on učil, na pa s tistim, ki ga predstavlja cerkev. Njegova naloga je bila tudi zamenjati 10 zapovedi z 12 blagri, pa mu ni uspelo. Bistvena razlika je v tem, da blagri nekaj svetujejo in ne zapovedujejo, kar pomeni da si kaznovan, če jih kršiš.
 "Če nečemu rečeš problem, to pomeni premalo poglobljen vpogled v ta "problem"
                           Univerzalna zavest

 Skupnost, ki uči pravi krščanski nauk je Univerzalno življenje, je pa njihovo ućenje namenjeno širšim množicam, zato bodo bolši poznavalci tega področja tudi tam našli pomanjklivosti.
 Knjige Pogovori z Bogom je napisal Donald Neal Walsch, precej podobno življenje je imel kot ti gape. Seveda pa se je Bog pripravljen pogovarjati z vsakim, Nekaj nas je, ki s tem nimamo težav, samo malo bolj ga moramo ceniti kot cerkev.
 Da pa ne bom čisto zgrešil naslova te teme, v vodnarjevi dobi, ki prihaja  boste imale ženske glavno besedo, moški se bomo pa malo oddahnili, ker bomo imeli manj odgovornosti. Pa v seksu boste prišle na svoj račun, tu imate še veliko neizkoriščenih možnosti.
 Res so vse carice naše, smo pa tudi mi od vseh caric (jaz nimam nič proti) in res je tudi, da čas oziroma bolje rečeno zavest ljudi še ni zrela za to, se pa stvari že premikajo.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 ... 10 11 12 13 14