Kar se tiče termina dvojnik. Res je, da je teoretično to pač tisti jaz, ki se nahaj v telesu in potem drugi jaz, ki je bolj povezan z dušo... samo...
Astralna projekcija bi rekel, da nima kaj veliko skupnega z bistvom dvojnika, je to neke vrste manipulacija z energijo, da vstopaš v določene astralne svetove... ki so po večini zelo nevarni, vsaj tisti, ki so energetsko lažje dostopni... če se projeciraš v take svetove, potem si vsekakor nabereš veliko astralne nesnage...
Bistvo dvojnika se mi zdi v tem, da je to drugi jaz. Ta termin so pri Carlosu oz. Don Huanu uvedli zato, ker takrat, ko začne prihajati v telo zavest duše, dejansko imaš občutek, kot da bi se v tebi prebudil nekdo drug... neskončno bolj popolen in zanimiv... naenkrat postaneš čisto narcisoiden
Šalo na stran, termin dvojnik je tu za to, da se označi nek proces, ki bi lahko marsikoga spravil v paniko in paranojo... tu je podano znanje o prehodu... to je kar dolgotrajen proces, ko prvi jaz mora prostovoljno predati, da vstopi energija višjega jaza, torej dvojnika, to je lahko pravzaprav tudi zelo silovit napad, pač tisto kar potrebuješ in nemalokrat se s svojo sebičnostjo prvega jaza znajdeš v brezizhodnih položajih, ko enostavno moraš popustiti in se predati.
To znanje o dvojniku, da obstaja drugi jaz, ki je veliko bolj jaz od tega prvega, je tu za to, da takrat ko se ti zgodijo naleti drugega ne padeš v paniko in veš kaj se ti dogaja... ko se enkrat dvojnik že dovolj usidra v fizično telo ni več take panike, ker potem že veš zakaj gre...
Bistveno vprašanje pa je, kako sploh poklicati dvojnika oz. svojo dušo, kaj vse moraš pravzaprav storiti, da ta drugi del tebe vstopi, ker večina ljudi je tako zakopana v vsakdanjem svetu, da se ti samo na glas smejijo, ko jim rečeš, da obstaja dvojnik, za nekatere pa je to čisto fizično in energetsko dejstvo.
Vaš dvojnik je vi na 999999999999... potenco
Še malenkost o astralni projekciji... če si v astralnih svetovih z nizko vibracijo tako ali tako nima smisla o pojmu dvojnik sploh govoriti, ker je to samo stvar vašega enojnika... prvega jaza... šele ko vstopate v najvišje možne vibracijske svetove, (ki imajo med drugim na ta svet tudi največji učinek), potem lahko začnemo šele uporabljati ta termin dvojnik, ker se teh visokih vibracijskih svetovih se nehaja vaša duša pravi vi in tam se moramo najti 8) ... ampak to že niso več potem astralni svetovi .... ampak nekaj veliko bolj zanimivega .... ???