Johnny,
Ni treba knjige brat, ti kar tako živi, kot živiš, je najbolj prav zate, pa misli kakor misliš, je tud najbolj prav zate. Drugega ni. Živi svoje življenje, te bo že nekaj naučilo. Te tud gotovo že nekaj je, si že nekje razlagal, da si že kar nekaj izkusil, torej je to dobro. Jaz ne mislim, da se moraš ravno s duhovnostjo ukvarjat, da lahko duhovno rasteš. Sploh ne. Ti si živ primerek tega. Če se še tolk trudiš, se vid, da nisi tolk glup kakor bi rad da mi verjamemo. Ti rasteš, JD, pa če hočeš al pa ne!
Ena kratka razlaga bukle: Ja, s točno nalogo se rodimo, sami si izberemo starše, okolje, tudi da se nam nekaj hudega zgodi, si izberemo sami. Duša se inkarnira velikokrat, pri tem gre skozi več stopenj (mlada, zrela, vodnik, učitelj, modrec...), rojevajo se nove duše. Duše so že bile, preden se je razvil človek, in ko se je razvil do določene stopnje, so se vanj začele inkarnirati duše. Naše fizično telo je še vedno živalsko, z vsemi svojimi nagoni. Duša mu da tisto nekaj več, kar ga loči od živali.
Inkarnirajo pa se zato, da se učijo, na lastni koži izkusijo vse dobro in slabo. ... Ma, saj sem rekla, da bo glupo vzeto iz konteksta, pa saj ni važno. Če prebereš vse, imaš možnost na stvar gledati iz drugačne perspektive. Ni pa treba kar verjet, samo razširiš si pogled, dopustiš možnost, da so stvari lahko tud drugačne. Avtor je psiholog, ki je ljudi analiziral s pomočjo hipnotične regresije, in je pri mnogoletnih raziskavah prišel do nekaj splošnih vzorcev, kaj duše, ko zapustijo telo, doživljajo. Vse skupaj izpade kar smiselno, tako da je zame kar uredu razlaga zakaj smo tu in kaj delamo. Lahko pa tud ne, ampaz za zdaj ja.
Še svobodna volja: v vsaki situaciji imamo svobodno voljo, da se odločimo, kako bomo ravnali. Vedno obstajata vsaj dve varjanti, kaj lahko storiš, in potem se svobodno odločiš. Seveda pa v dani situaciji, znotraj okvirja, znotraj enih meja. Svobodna volja ne more delovati v brezmejnosti, v svetu brez meja si kvečjemu ujetnik, ker ne moreš ničesar preseči, ker ničesar ni, kar bi lahko presegel. Torej, okoliščine si izberemo prej, v življenju pa se v teh okoliščinah svobodno odločamo, katero pot bomo ubrali.
Ja, res se mava prav fajn s polhnima ritkama. Pa saj sva se sama odločila, da bo tako, ali ne. Jaz sem se, zato pa zdaj nič ne jamram, pa opravičujem se tudi ne za to.