Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
1  General / Kako spraviti Slovenijo na pravo pot / Re: Banana republika Slovenija
 on: 09.02.2019 at 21:23:12 
Started by Petra. | Post by Petra.  
pozitivec66
09.02.2019, 16:20:20
+44
Sem že par dni nazaj opisa POTOVANJE mesa...Vsak teden meso iz Poljske, šlepar govedine, mogoče celo iz EKOPOLA....kebab iz Duisburga globoko zmrznjen vna Šmartinsko skladišče Goya.... svinjina iz Steierfleisca ali od Krainer Graz… se vprašam... kje je naše meso??? Slovenska govedina ge v AT, IT...ker je cenjeno, mleko tudi..... delam v tem poslu transporta.... tudi če ni iz PL, je iz FR Quimpele, iz NL, iz DE.... Celjske mesnine, redno meso iz DE, NL.... Meso Kamnik, Anton mmesnine, 3x tedensko iz firme VION Bavarska..., Mlinarič, Čadež isto....kakšna sledljivost.....jo ni....res jo ni....kakšen kmet še zakolje kaj na šverc, pa ga ukinejo....tukaj ko se pa dnevno dovaža šleparje mesa...resno...vsak dan....pač sem v logistiki....organiziram prevoze....lahko povem tudi za mlečne izdelke, ali pa čokolado...kje se proizvaja.... bluzijo teli inšpektorji....rajš grem po konjske salame v Kamno gorico....je sigurno bolj domače.... Mesarstvo Kalan...mi je povedal da svinjina je od Krainerja iz Graza….pa poznam g. Krainera, je dokaj u redu....kje pa on kupuje robo? ??? Ja, Poljska, Francija, Nord DE, NL...kjer je ceneje... verjemite...vsak dan nakladamo vsaj 5 šleparjev svežega mesa po EU....pa nisem edini....pač delam pri prevozniku...Za vsako razlago sem na razpolago...tudi UVVHR...ker to je pa šlo...preko meje...
ODGOVORI
https://www.24ur.com/novice/slovenija/prehranski-varuh-za-popolno-sledljivost-su...


pozitivec66
09.02.2019, 17:02:09
+10
Sem napisal, da veste kaj nesete v usta...perutnina še nima trenutno oznak...vse, kar je sezonsko, daj euro več, pa kupi na vasi....kaj naj ti rečem...tudi perutnina je gjena, PP Ptuj, Pivka....tisti ki poznamo, ne kupimo.... ko ima moj sosed na vrtu zelenjavo prvo, je tega preveč, mi podari....preko zime pa....zelje, od lokalca, vse ostalo je iz Španije in posledično Dunaja( Grossmarkt) ali Padove ( Agroalimentare di Padova) en del mogoče Verona za SLO, za AT, Grossmarkt Wien (Laxenburgerstr. 365) skladišča neomejeno....vsa zelenjava iz Španije gre tja...za celo EU... paprika od oktobra do marca iz Izraela gre v Rotterdam, pa potem po EU, kromir iz Egipta, sicer oporečen reko luke Trieste v EU...samo vprašaj kar te zanima....ja Milfina ( Hofer) blagovno znamko sedaj že nekaj let proizvedejo v LJ Mlekarne, Celeia je drugo...Slovensko mleko gre v IT, AT....prevoznik Forbitz iz Naklega....dnevno šleperji...

2  General / Duhovnost in znanost / Re: Sal Rachele
 on: 29.01.2019 at 23:09:07 
Started by glas | Post by glas  
 SAL RACHELE bo v imel v Aprilu 2019 imel več delavnic duhovnega opolnomočenja in tudi certificirano usposabljanje za zdravilsko tehniko “Zdravljenje po Časovni Liniji” (Timeline Healing Techique – TLHT).Več informacija na:

https://www.svetloba.si/dogodki/kristusova-zavest-s-sanando-opolnomocenje-tlht-z...


3  General / Kako spraviti Slovenijo na pravo pot / Re: Banana republika Slovenija
 on: 24.01.2019 at 18:30:39 
Started by Petra. | Post by Petra.  

4  General / Kako spraviti Slovenijo na pravo pot / Re: Banana republika Slovenija
 on: 24.01.2019 at 17:25:50 
Started by Petra. | Post by Petra.  
https://www.24ur.com/novice/slovenija/visje-sodisce-razveljavilo-sodbo-v-zvezi-z...


Višje sodišče je po pritožbi Univerze v Ljubljani razveljavilo odločitev okrožnega sodišča, da mora univerza državi vrniti nekaj manj kot 781.000 evrov, ki so jih fakultete izplačale kot dodatek za stalno pripravljenost,

5  General / Kako spraviti Slovenijo na pravo pot / Re: Banana republika Slovenija
 on: 15.01.2019 at 15:08:58 
Started by Petra. | Post by Petra.  
https://www.rtvslo.si/okolje/kmetijstvo/kmetje-zaskrbljeni-ker-avstrijci-mnozicn...


Quote:
Slovenski kmet nima prednosti pri nakupu

Kot je ministrici že prejšnji teden pojasnil predsednik pomurske kmetijsko-gozdarske zbornice Franc Küčan, so Avstrijci za slovensko zemljo vse bolj zainteresirani, saj so pri njih kmetijska zemljišča nekajkrat dražja. Ker so vsi kupci enakopravni, pa so Avstrijci v veliki prednosti, pojasnjuje Küčan: "V Avstriji kmet ob osmih potrka na vrata pri svoji banki in ima ob dveh popoldne že odobren milijon evrov ugodnega posojila za nakup, če je na primer njegova kmetija vredna dva milijona. Kot vemo, mora prijavitelj zemljo plačati v 30 dneh, pri nas pa se postopki za pridobitev posojila vlečejo."

Sašo Peček, predsednik Kmetijske zadruge Radgona, ki pokriva območja občin Apače, Gornja Radgona, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici, temu pritrjuje. Dejal je, da v slovenskem merilu sicer ne gre za veliko zemlje, a v Apaški dolini, kjer je nekaj več kot 2.000 hektarjev zemlje, je po njegovi oceni že več kot desetina zemlje prešla v avstrijske roke, saj so je nekaj dobili tudi pri denacionalizaciji. "To se dogaja že kakšni dve leti, kupujejo zlasti parcele, ki so nekoč spadale pod Avstrijo, največja težava pa je, ker imajo enako prednostno pravico za nakup kot slovenski državljani, nekateri Avstrijci so tudi že pridobili slovenski status kmeta, čeprav ne vemo, kako je to mogoče," pojasnjuje Peček.

bomo spet tujci na svoji zemlji. ne vem kaj je blo sploh kdaj treba it ven iz avstro ogrske, sej zdaj države nosijo nova imena, ampak metode so pa iste.


Roll Eyes

6  General / Open Source - Znanje za vse ali ne? / Re: slovenščina
 on: 03.01.2019 at 11:48:19 
Started by gape | Post by gape  
https://www.misteriji.si/blog/2018/12/24/imamo-najvec-narecij-na-svetu/

Quote:
Kot vemo, Slovenci ne izviramo iz enega samega plemena, čeprav so bila vsa zadevna plemena iz istega rodu starih Slovenov. To je naše najmlajše ime, saj so etnonim Slovan skovali šele na začetku devetnajstega stoletja, da so lahko poimenovali iz starih Slovenov na novo nastale narode: Ruse, Poljake, Čehe, Slovake in Bolgare. Če torej vemo, da so naši predniki na slovenskem ozemlju živeli že pred prihodom Rimljanov, potem tudi poznamo imena njihovih plemen, ki jih tudi zgodovinarji imenujejo ilirska: Norijci (potomci Antenorja), Tavriski (Tisti, ki vriskajo), Latobiki (Govedorejci z ograjami iz lat), Karnijci (nekdanji častilci boginje Kar), Japidi ali Japodi (izvirajo iz Jefetov, torej potomcev Noetovega sina Jafeta) …

»Tu je na vrsti moje odkritje, do katerega sem prišel povsem naključno. Med prebiranjem zgodovinske knjige, v kateri sem naletel na zemljevid Slovenije iz časov pred rimsko zasedbo, na katerem so bila jasno označena ozemlja maloprej naštetih slovenskih (zgodovina jih opisuje kot ilirska plemena, Jafeti) plemen, sem imel na pisalni mizi pred seboj odprt Ramovšev zemljevid slovenskih narečij iz leta 1931. Tedaj sem opazil, da se naša današnja glavna narečja in ozemlja naših glavnih plemen iz časa pred rimsko zasedbo skoraj povsem ujemajo!«

7  General / Open Source - Znanje za vse ali ne? / Re: slovenščina
 on: 15.12.2018 at 16:47:59 
Started by gape | Post by gape  


Slovenščina je izvirni jezik!
Peter Amalietti,
pisatelj in založnik nam je razkril zanimiva dejstva o slovenski zgodovini in koreninah našega jezika.

NA-KLJUČ-JE
(ni slučajno da mamo 2 različni besedi za 2 različna pomena)

POL-ITI-KA (M)
...
ŽIV|LJ|EN|JE = živ en je

8  General / Splošno,  aktualno ... / Re: end of days 2012 and beyond
 on: 11.10.2018 at 15:14:26 
Started by gape | Post by M.L.  
One Hour

  My Children have watched as their world spiraled downward into a cesspool of sin.  I have watched too. You have grieved as the world, which once at least acknowledged Me as God, has rebelled and marched pridefully off the other direction. My Children grieve, for you know what is coming. You know rebellion will always be answered with judgment.

  Those who have rebelled against My Creation, those who have rebelled against the things I ordained in My Holy Word, who have rebelled and continually rebel against all that is of Me in the world around them, will face a fiery judgment they cannot escape. All they fight so hard to have, they will lose. All they think they are gaining, they have already given up, for I shall destroy it.

  My Children, I have told you to say your goodbyes to the world around you. I have told you to say your piece to those you love. My judgments are ordained now and destruction comes quickly. When I destroy the Nation of America, I will do it quickly.

  You will stand with mouths agape as they see it transpire. In one hour, the whole world will change and it will never be the same again. One man’s decision will change it forever, but it is My Hand that moves him.

  Remember My Words to you.

http://wingsofprophecy.blogspot.com/


Lep pozdrav

9  General / Kako spraviti Slovenijo na pravo pot / Re: Banana republika Slovenija
 on: 06.10.2018 at 13:06:49 
Started by Petra. | Post by Petra.  

10  General / Duhovnost in znanost / Re: Sal Rachele
 on: 05.10.2018 at 10:09:39 
Started by glas | Post by glas  
  Kljub velikokrat slišanemu izrazu "Vsi smo jasnovidni.", veliko od nas v vsakodnevnem življenju še ne zna uporabljati teh višjih zaznav in sposobnosti. Razvoj psihičnih in intuitivnih sposobnosti pa ni tako težak, kot bi si marsikdo mislil. Obstajajo zelo preprosta orodja, ki se jih lahko uporablja in ta nam prinesejo zelo hiter rezultat na tem področju..

...


https://www.svetloba.si/dogodki/razvoj-jasnovidnih-in-intuitivnih-sposobnosti

11  General / Splošno,  aktualno ... / Re: end of days 2012 and beyond
 on: 29.09.2018 at 13:08:28 
Started by gape | Post by gape  
no tega sm hotu dat sm

gape wrote on 26.09.2018 at 20:10:05:
tale se mi je zdel pa k da bi use skup nabral kar smo se leta in leta menl ...
res hud stric

Paul Levy - Dispelling Wetiko: Breaking the Curse of Eviltole pa je še mal nadgradnje
https://www.awakeninthedream.com/articles/the-masters-of-deception/

12  General / Samozdravljenje / Re: Zdravljenje z zelisci - smola - smreka - iglavci
 on: 29.09.2018 at 13:07:18 
Started by Devi | Post by gape  
Quote:
"Če imaš nek zdravstveni problem, je morda vse, kar rabiš, smola."

Aforizem, nastal za tem, ko sem ene 3 ure posvetil raziskavi uporabe smole.

Kar spodaj piše, je zbrano iz več virov in nisem preverjal, ali je res vse, kar piše.
-----------------------------------------

Lastnosti drevesne smole:
- je oglikovodikov izloček
- je topna v maščobi, tako da jo lahko očistimo z oljem
- je antioksidant
- ima antibakterijski, protivneten, antisklerozen učinek
- zavira rast gliv
- zavira rast trdoživih mikrobov
- spodbuja regeneracijo celic in tkiva
- spodbuja krvni obtok, razširi krvne žilice
- je imunostimulator

Smolo uporabljajo:
- v industriji papirja, sintetične kafre, sintetičnega gumija, elektrotehničnih materialov, kablov, zdravil, barv, mili, lepil
- za živali za različne namene (npr. za konje, jelene, svinje, govedo)
- za izdelavo okrasja, orgonitov
- ...

Uporaba smole v zdravilstvu:
- ker pospešuje celjenje, je primerna za mazanje manjših ran, odrgnin, ozeblin, opeklin, krast, podpludb, turov, gnojnih razjed, podobnih kožnih težav
- pri herpesih, izpuščajih, glivicah na nohtih, aknah, paradontozi
- za pomoč živalim, npr. mazanje vnetih vimenov pri kravah
- pri bolečinah v mišicah in sklepih (npr. artritis, zvin), vnetju vezi, pri revmi, išiasu, bolečinah v križu
- za eterična olja
- za mazanje po vratu in prsih ali za inhalacije pri težavah z dihali (prehlad, kašelj, vneto grlo (laringitis), bronhitis, bolečine v prsih, astma, angina, gripa, sinusitis)
- pri problemih s sečili, pri vnetju mehurja, kamnih v mehurju, žolčnih krčih
- v številnih farmacevtskih izdelkih (rdeči bor)
- pri razrastu kandide (Candida albicans) (rdeči bor)
- za pripravo čajev in sirupov za jačanje organizma
- zmanjševanje intoksikacije organizma pri kemoterapiji
- za odpravljanje sindroma kronične utrujenosti, zviševanje umskih in fizičnih sposobnosti

Opozorilo pred uporabo:
- preveri, ali nisi morda alergičen... npr. kapni jo malo na poškodovano kožo in opazuj, ali začne srbet

Napodki za nabiranje smole:
- naj bo malo mehka, da se potem prej raztopi
- trde smole, ki se drobi kot steklo, se ne nabira
- nabiramo tudi počrnelo smolo

Priprava smole za uporabo:
- poleg smole rabimo še olje (npr. olivno, konopljino), v katero prej za "tri tedne" namočimo zelišča, npr. šentjanževko, ognjič, madronščico, timijan,... odvisno od namena uporabe
- smolo raztopimo in prečistimo:
-- v loncu jo prelijemo z oljem, ker olje topi smolo
-- ta lonec damo v drug lonec, napolnjen z vodo in ga segrevamo 1 - 2 uri na šibkem ognju, vmes nekajkrat premešamo

Pomembnejši viri in nekaj komentarjev:

Uporaba smole sibirske cedre pri posameznih bolezenskih stanjih:
- http://www.zarek-hc.si/…/Novice-cl…/SMOLA-SIBIRSKE-CEDRE.pdf
Izpoved o tem, kako je smrekova smola ženski rešila poletni dopust (odprava bolečin):
- https://www.slovenskenovice.si/lifest…/zdravje/cudezna-smola
Nekaj receptov priprave smole za različne namene:
- https://www.bodieko.si/drevesna-smola
- http://www.nezavisne.com/…/nekret…/Ljekovito-bilje-Bor/40341
Eterična olja, poparki, kopeli. mazila, inhalacija:
- https://www.bodieko.si/rdeci-bor
- http://zdravplanet.blogspot.com/2008/10/iglavci.html
Recept: mazilo z borovo smolo. Potrebujemo 1 l oljčnega olja, 50 g borove smole in 100g čebeljega voska:
- http://www.zelisca-korina.com/rastline/bor.html


13  General / Splošno,  aktualno ... / Re: 11.september.2001 = inside job (911)
 on: 26.09.2018 at 20:10:05 
Started by josip | Post by gape  
tale se mi je zdel pa k da bi use skup nabral kar smo se leta in leta menl ...
res hud stric

Paul Levy - Dispelling Wetiko: Breaking the Curse of Evil


14  General / Kako spraviti Slovenijo na pravo pot / Re: Banana republika Slovenija
 on: 20.09.2018 at 13:17:49 
Started by Petra. | Post by Petra.  

15  General / Splošno,  aktualno ... / Re: 11.september.2001 = inside job (911)
 on: 19.09.2018 at 14:33:35 
Started by josip | Post by gemba  
Christopher Bollyn Explains Who REALLY Did 9/11

https://www.youtube.com/watch?v=wVkCxsQWaDo

16  General / Kako spraviti Slovenijo na pravo pot / Re: Banana republika Slovenija
 on: 11.09.2018 at 15:32:47 
Started by Petra. | Post by Petra.  
in your face againhttp://www.rtvslo.si/slovenija/umikajo-tozbe-o-odvzemu-premozenja-nezakonitega-i...

Specializirano državno tožilstvo je umaknilo devet tožb o odvzemu premoženja nezakonitega izvora in eno pritožbo. Med drugim so umaknili pritožbo v postopku zoper Franca Kanglerja, pričakovati je tudi umik tožb zoper Janeza Janšo.

17  General / Splošno,  aktualno ... / Re: 11.september.2001 = inside job (911)
 on: 05.09.2018 at 17:24:38 
Started by josip | Post by gemba  
Scientific Facts Prove 911 Was A False Flag Operation

https://www.youtube.com/watch?v=_KR8y-nPKuE


18  General / Kako spraviti Slovenijo na pravo pot / Re: Banana republika Slovenija
 on: 26.08.2018 at 14:36:41 
Started by Petra. | Post by Petra.  
http://eko.race-fram.net/obolevnost-za-rakavimi-obolenji-med-zaposlenimi-na-os-r...

Primerjava podatkov o obolevnosti zaposlenih na OŠ Rače in na okoliških osnovnih šolah za rakavimi obolenji v zadnjih 25 letih:

– OŠ Rače: zbolelo 20 zaposlenih od tega 11 umrlo (16 Ž in 4 M),
– OŠ Cirkovce:  4 zaposlene zbolele od tega 3 umrle – iz Mihovc,  Maribora, Pragerskega in Stražgonjce,
– OŠ Starše: zboleli 4 zaposleni od tega 3 umrli (2 Ž in 2 M) – iz okolice Ptuja in Maribora,
– OŠ Miklavž na Dravskem polju: 4 zaposlene zbolele od tega dve umrli – Miklavž na Dravskem polju, Pernica,
– OŠ FLV Slivnica: 3 zaposleni od tega 2 umrli  – iz Kidričevega, Rač in Slivnice,
– OŠ Kidričevo: 3 zaposleni zboleli, umrl ni nihče – Majšperk, Bukovci, Lovrenc na Dravskem polju,
– OŠ Fram: 2 zaposlena zbolela od tega 1 umrl (1 Ž in 1 M),
– OŠ Hoče: 1 zaposlena zbolela, umrl ni nihče (v zadnjih 20 letih) – iz Radizela.


naključnost s kemičnimi tovarnami v bližini Wink

19  General / Kako spraviti Slovenijo na pravo pot / Re: Banana republika Slovenija
 on: 21.08.2018 at 18:14:21 
Started by Petra. | Post by Petra.  

20  General / Kako spraviti Slovenijo na pravo pot / Re: Banana republika Slovenija
 on: 21.08.2018 at 13:29:56 
Started by Petra. | Post by Petra.  
Preostalih šest čelnih in 12 stranskih cestninskih postaj naj bi porušili prihodnje leto. Rušenje vseh cestninskih postaj naj bi državo stalo okoli 45 milijonov evrov,    

http://siol.net/avtomoto/promet/rusenje-cestninskih-postaj-promet-na-torovem-se-...


(se pravi vsaka postaja nas stane 2,5 miljona,da jo porušijo  hahahahahahaha, to je še boljše kot tiste bajne stopnice za vstop v krko reko)

21  General / Splošno,  aktualno ... / Re: end of days 2012 and beyond
 on: 17.08.2018 at 18:03:27 
Started by gape | Post by gape  
Quote:
Everything is Fake!

Everything is fake! The sooner you wake up to the deception, the better.

Above all, remember that you can be real and true in the midst of all this. Don’t let it get you down; let it be a challenge to help you rise to your potential.


http://asheepnomore.net/2016/03/20/everything-is-fake-top-40-pieces-of-fakery-in...

22  General / Splošno,  aktualno ... / Re: end of days 2012 and beyond
 on: 23.07.2018 at 08:52:09 
Started by gape | Post by gape