Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 3 
(Read 13290 times)
Lilith
Ex Member
Princip nedelovanja
29.01.2004 at 14:46:19
 
Na forumu vas je nekaj, ki verjamete v princip nedelovanja. Pa me zanima,
kako razumete ta princip
in ali se lahko v življenju vseh stvari (uspešno) lotevate na ta način?
Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: Princip nedelovanja
Reply #1 - 29.01.2004 at 14:55:20
 
gape wrote on 07.08.2003 at 00:53:28:
zen search for ... nedelovanje
posted in by user admin ... 7000 dni ... 250 hitov ...


...

gape wrote on 25.07.2003 at 22:54:09:
če v tebi obstaja notranja tišina, je vse delovanje nedelovanje in to prinaša odrešitev.


gape wrote on 11.07.2003 at 03:22:37:
pa zlo mal dražm. oni dražjo mnogo bolj. egiče. močne egiče - mnoge duše, ki so v zmoti in se poistovečajo z egom - telesom, kot bi vedu povedat aryan.

in je delovanje.

za neki se odločš da boš deloval in za neki se odločš da ne boš deloval. nedelovanje je dbest ker ne dela karme, ampak včasih je treba delat karmo. večina nas rabi večino dobre karme. in tako skušamo delat ... najbolje kot znamo.

in to ne pomeni da ne smemo uživat telesnih - zemeljskih užitkov ... kako je osho reku ... če si tolk popedenu svoje telo, da je zadost čisto, si lahko privoščiš karkoli ... dobiš izkušnjo, se očistiš in je.

pomoje se lohka tud mojster napije ... zakaj ne ... če je kanal (v človeku) čist se ja lahko premikaš po nivojih zavesti kamorkoli želiš in delaš kar želiš ... in delaš kar hočeš ... da je le nedelovanje ... delovanje, to mora bit pa dodeljeno od boga, saj rekcija zalo hitro sledi akciji v delovanju hkrati na (tudi) višjih nivojih zavesti. in napačna akcija povzroči?

težava nastane, ker se mojstri ukvarjajo z egiči in tuki ni akcije, ki bi povzročila lepo reakcijo ... so ... nedelovanje ... spet.


gape wrote on 09.07.2003 at 12:22:55:
telo se zdravi samo med spanjem, ali pa med globoko meditacijo v budnem stanju.
takrat višji jaz nima nekega posebnega dela, saj takrat telo samo sebe popravlja, glede na dosedaj naučeno.
in takrat jo lahko višji jaz 'potegne' mal naokrog. takrat lahko potuje in dogaja stvari v drugačnem svetu kot pa je ta omejeni svet ali maya. tukaj je omejen na delovanje telesa, edino če ga je uspel pripravit na nedelovanje. ko telo zna nedelovat samo po sebi, takrat lahko telo nedeluje in višji jaz se ukvarja z rečmi na višjih nivojih, kamor telo pač uopšte nima dostopa.

ker pa seveda ti pogoji niso izpolnjeni in se mora višji jaz precej ukvarjat s svojo inkarnacijo, je pač tko kot je. izkoristi vsako nedelovanje telesa za pot na 'ono stran'.
v duši ti zapisi o teh potovanjih seveda ostanejo, dočim telo - vsa telesa, pač nimajo vpogleda v to dogajanje. dokler so zapacana. ko se ona spucajo, dobijo vpogled, saj se lahko višji jaz seli vedno nižje in um ima z njim vedno bolj odprto komunikacijsko pot.


gape wrote on 12.06.2003 at 19:35:40:
če še mal razpredam, k mam glih cajt, nekako dobi človek filing da je ljubezen tak fizični filing, a se mi vedno bolj dozdeva, da je samo odsotnost filinga, kakršnegakoli, nedelovanje ... brez čustev, brezosebno opravljanje svoje dolžnosti, služenje vesolju, za najvišje dobro vseh nas in vseh ostalih.


gape wrote on 10.06.2003 at 00:09:45:
včasih mi je preveč, povečini me nič ne moti ... mir prepoznam pa po odsotnosti ne samo tega ... nedelovanje (njega manifestacijo prepoznam po odsotnosti) ... delovanje občutim (svoje da ne bo pomote kakšne) pa s praskanjm ... seveda kot vedno ... lahko da je to direkt enost kar čutm ... ampak jest tega ne prepoznam kot enost. nočem. đabe mi je bit v enosti s takimi ljudmi ... je pretežko zame ... in zato maximalno možno vsega kar delujem delujem za vse ostale, za čimveč njih, za čimveč njih s katerimi sem povezan, zase. v tem vrstem redu.

to delujem.

proti nekomu zavestno ne delujem.
delam na tem.
misli se pojavijo
besede včasih
proti
dejanja res redko ...


gape wrote on 08.06.2003 at 14:11:58:
čast (ega) ni nč slabga, dokler za to čast ne hodiš po drugih. se pravi, če te nekdo daje v nič in te ves čas neki draži (himi in kreden npr) tvoja čast trpi in to ni dobro ZATE, zato moraš narest neki takega kar drugim izgleda kot delovanje ... ZATE je tisto 'branjenje časti' v tistem trenutku pač nedelovanje in ti daje dodatno moč (ki jo seveda pobere egu).


gape wrote on 10.01.2003 at 20:10:27:
Vedno deluj tako, da deluješ ZA sebe in hkrati ZA druge!
Čimveč drugih.
Temu jaz rečem NEDELOVANJE.


gape wrote on 18.12.2002 at 23:49:46:
jest bi reku ki-ju energija-ljubezen, o kateri smo že govoril zadnjič

isti ki se manifestira - pretaka - po nivojih dol
enkrat je energija
pol je misel
pol je ljubezen (če ti rata)
in pol je beseda
in pol je včasih še dejanje
in če to dejanje povzroči samo ljubezen, potem je to nedelovanje - wuwei


gape wrote on 13.12.2002 at 12:48:18:
temu - predaji - smo včasih rekl nedelovanje - wu wei


gape wrote on 28.11.2002 at 00:18:06:
'uravnoteženo izlivanje energije v človeško psiho'
energija se ves čas izliva v človeka in vsa njegova telesa, da pa bi ona bila pravilno transformirana je potrebno nedelovanje, tj ne-delovanje-po-vzorcih in dejansko s tem ko odpravljaš vzorce ne delaš drugega kot daješ energiji prosto pot. ko ta energija potuje skozi človekova telesa povroči v človeku kreativno materializiranje te energije ... realiziranega človeka, ki samo preoblikuje energijo v kreacijo, človeka ki postane bog ... najlepš pri tem pa je da ti niti umret ni treba, v takem smislu kot umrejo stari in bolni ljudje (povečini) ...


ja precej bolj zakomplicirane so stvari

je pač tko da če si reiki uzameš na način nedelovanja, potem tudi on nedeluje na tebe, če pa si ga uzameš na način delovanja, potem tudi on deluje nate.  
nedelovanje bi lahko izenaču z wuwei, delovanje pa recimo z magijo. belo. o črni sploh ne razpravljam.  
to isto velja za vse v življenju, več ko je akcije več je reakcije, če je akcija dobro premišljena in je ni preveč, ampak glih prav, potem je to nedelovanje. drugače je delovanje. če deluješ moraš vse sam narest, če nedeluješ pa se vse samo naredi ZATE.
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=general;action=display;num=989490...

gape wrote on 24.04.2002 at 14:23:12:
rečmo da ego nadzoruje intuicijo

nadzor popusti pod različnimi substancami ki spreminjajo trenutni nivo zaznavanja ... zavesti.
najbolj izi je alko, ki dvigne samo nekako do druge stopnje, pol je trava, ki ima ponavadi moč tja do tretje, četrte stopnje, včasih tudi višje, potem so pač ostale rastilne moči, ki dvignejo da sedmega nivoja in čez.
dvignejo tako da preprečjio egu nadzor nad telesom in duhom.
lahko pa seveda to dosežemo tudi brez pripomočkov ...

jest nebi nadzora enaču z zavestjo.
odsotnost nadzora pa ja.

je pa upravljanje nakšen poskus nadzora nad dogodki, prihodnjimi pomoje, katerih pa seveda sploh ni mogoče nadzorovat, to vemo vsi, lahko jih bolj ali manj natančno predvidevaš, in se pred njimi skušaš zaščiti, to pa je tudi vse, nadzorovat jih ne moreš, sploh pa ne vnaprej, edino z nameravenjem in potem  prepuščanjem - nedelovanjem.


gape wrote on 19.03.2002 at 23:44:20:
prepuščanje
nedelovanje
srednja pot
čimbolj se približat idealu
to je to


gape wrote on 30.06.2001 at 10:35:30:
na zemljo smo prišli zato da se naučimo brezpogojne ljubezni do vsega in vseh, življenje nam pripelje na pot dogodke, ki so v zvezi s čiščenjem vzorcev, vzorcev, ki duši preprečujejo možnost brezpogojne ljubezni. bolj ko smo dogodke nesprejemali, zahtevnejši dogodki za sprejet nam hodijo na pot. če živiš življenje in si sposoben ne misliti slabe misli, pomeni da svojo nalogo dobro opravljaš in ti na pot prihajajo vedno lažji dogodki, za sprejet, pa verjetno vsake toliko časa kakšen težji, ki je čakal da boš kot duša zadosti sposoben sprejeti tudi to kar nisi bil sposoben do sedaj, saj si imel preveč zapacano zavest.
to je najlažja pot - nedelovanje!
ta pot je dolga!
obstaja pa težja pot, ki je hitrejša, hodiš s slonjimi koraki, ne pa z mišjimi. treba pa je s človeško hojo iti skozi življenje - srednja pot. ta težja pot pelje skozi razne delavnice kjer ti bolj ali manj uspešni ljudje luči pomagajo s pripravo telesa (fizičnega in vseh ostalih) do tega, da izvrže vzorce na hitro in do konca. temu sledijo reakcije. vedno. se bom celo drznu rečt, če so reakcije hude je bilo to delovanje, če pa jih ni sploh, je to nedelovanje.
imho


gape wrote on 25.06.2001 at 11:36:11:
v bistvu pozitiva, ki je delovanje (ne pa nedelovanje) ustvari negativo, nedelovanje v pozitivno smer pač ne ustvari ničesar, samo uresničuje program, bi reku, ne vem ne znam dobr povedat verjetno.


gape wrote on 07.06.2001 at 22:13:42:
sem tudi jaz prebral še enkrat dao-ta.
in kaj pravi?
da sta dobro in zlo soodvisna (spet edn), da če 'delam' dobro, s tem 'delam' hkrati slabo - saj nekje drugje povzočim reakcijo na to dobro dejanje.
zato, moram nedelovati.
nedelujem pa tako da poslušam svojo intuicijo, da vem za svojo pot, da se ne upiram dogodkom, ki mi jih prinese življenje ampak jih sprejemam, brezpogojno ... itd
'delovanje' prepoznam po tem da mi ne 'paše', nedelovanje pa gre kar samo od sebe. mi 'paše'. med nedelovanjem nimam težav, nedelovanje delam rad.http://www.gape.org/gapes/prispevki/dao.htm#nedelovanje
Back to top
« Last Edit: 01.01.2006 at 17:43:18 by gape »  

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
LittleStar
Ex Member
Re: Princip nedelovanja
Reply #2 - 29.01.2004 at 15:06:02
 
Back to top
 
 
IP Logged
 
bp
Ex Member
Re: Princip nedelovanja
Reply #3 - 29.01.2004 at 17:04:41
 
Nobena juha se ne poje tako vroca, kot se skuha ... Tongue

bp
Back to top
 
 
IP Logged
 
Lilith
Ex Member
Re: Princip nedelovanja
Reply #4 - 30.01.2004 at 07:52:33
 
Hja, prva analiza pojasnil na tem topicu kaže, da je nedelovanje sila zahtevno za pojasniti z nekaj kratkimi besedami. Če pa že kdo pojasni na kratko, pa se ne dotakne vsebine nedelovanja, pač pa bolj načina izvedbe...

Jap, potem sklepam, da vam ne uspeva se vseh stvari  uspešno lotevat na ta način...

Lahk pa da se tud motim... Grin
Back to top
 
 
IP Logged
 
lola
5
*****
Offline


Posts: 1056
Maribor
Gender: female
Re: Princip nedelovanja
Reply #5 - 30.01.2004 at 08:18:28
 


Ali se nedelovanje in nameravanje ne izključujeta?
Back to top
 
 
IP Logged
 
Lilith
Ex Member
Re: Princip nedelovanja
Reply #6 - 30.01.2004 at 08:33:06
 
lola wrote on 30.01.2004 at 08:18:28:
Ali se nedelovanje in nameravanje ne izključujeta?


Dobro vprašanje. Kaj misliš?
Back to top
 
 
IP Logged
 
LittleStar
Ex Member
Re: Princip nedelovanja
Reply #7 - 30.01.2004 at 08:47:28
 


  Quote:Pogovor z Bogom      
Sunday, January 25 2004 @ 08:35 AM CET
Piše: Anonymous

Molitev pogovor z Bogom, meditacija poslušanje kaj ti Bog govori. Tako misteriozno se sliši, pa tako enostavno je. Tako naravno, kot se srečujemo z ljudmi na ulici, tako primarno, kot govorimo s svojci in znanci. Pa vendar za nekatere tako nepoznano, čudno in nenavadno.
Stvari so tako resnične, če jim vdihnemo Dušo, tako jasne, če jim damo Moč, ki jo vdihnemo preko molitve. Tako sedaj, če v Resnico verjamemo in zaupamo vanj. To je nedelovanje na fizičnem nivoju, na drugih, mentalnih, višjih sferah, pa je naša misel, videnje, močno dejavna.
Ni pomembno, kako je naše telo dejavno, da dosežemo nekaj kar želimo ali nam pripada. Ni potrebno, da se gibamo in premikamo. Dejavni smo lahko v molitvi in meditaciji, pa še močneje dosegamo stvari, ki so v Božjem načrtu. Smo soustvarjalec življenja, sreče, zadovoljstva. Ni nam potrebno hitenje in gibanje, da dosežemo srečo. Potrebna je harmonija med gibanjem in mirovanjem, med delovanjem in nedelovanjem.
Kako lahko človeka nekdo prepriča, kaj je Resnica? Vsak ima svojo, vsi imamo Eno. Vsak jo vidi s fizičnimi očmi drugače, vsak jo vidi z notranjim očesom skupno. Slepec čuti, hrom miruje s svojim telesom in kakor gluh razvije druge sposobnosti, da lahko zazna, kaj je tisto pravo.
Potrebno je samo, da se umirimo, povrnemo v svojo notranjo tišino in počakamo na odgovor, na pot katero naj stopimo, na dejanja, katera naj izvršimo in situacije, katere naj opustimo. Znaki, priporočila, namigi, vse to lahko dobimo, če le prisluhnemo sebi, oziroma Bogu, ki ga nosimo v sebi. Zakaj bi delali nekaj, kar je že v naprej obsojeno, kot neuspeh, nezadovoljstvo, žalost ipd., če se lahko obrnemo v sebe, k Bogu, ki ga nosimo vedno s seboj in povprašamo, kaj je za nas ta trenutek in naslednji trenutek najboljše. Kaj pripravlja za nas, da nas osreči, kam se moramo obrniti, da najdemo zadovoljstvo tudi v zunanjem fizičnem svetu, ki pa je povezan z našimi organi, kot so oči, ušesa, vonj, okus, otip - našimi zaznavami zunanjega fizičnega sveta, vse je odvisno od nas, če smo le pripravljeni sodelovati, povprašati in delovati v skladu z Božjim načrtom.
Nihče nam ne more škodovati, če imamo notranjo moč in zaupanje, nobena zunanja sila nas ne more premakniti, če nam naš notranji glas pravi, da delamo prav in smo na pravem mestu. Nobeno negativno čustvo se nas ne more dotakniti, če mu sami ne pustimo, da nas obvlada. Nobena misel, ki je škodljiva za nas ali druge, nam ne more blizu, če smo usmerjeni v drugo smer, tja kjer ni prostora za sovraštvo, jezo, strah, pohlep, oholost, ampak le za brezpogojno univerzalno Ljubezen.Back to top
 
 
IP Logged
 
m
5
p
*****
Offline


Posts: 6632

Gender: female
Re: Princip nedelovanja
Reply #8 - 30.01.2004 at 09:21:56
 
lola wrote on 30.01.2004 at 08:18:28:
Ali se nedelovanje in nameravanje ne izključujeta?ne  Grin
Back to top
 

Joj kolk radi drug drugemu izdiramo iveri iz oči! Cheesy
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: Princip nedelovanja
Reply #9 - 30.01.2004 at 09:34:03
 
Lilith wrote on 30.01.2004 at 07:52:33:
Hja, prva analiza pojasnil na tem topicu kaže, da je nedelovanje sila zahtevno za pojasniti z nekaj kratkimi besedami. Če pa že kdo pojasni na kratko, pa se ne dotakne vsebine nedelovanja, pač pa bolj načina izvedbe...

Jap, potem sklepam, da vam ne uspeva se vseh stvari  uspešno lotevat na ta način...

Lahk pa da se tud motim... Grin


rečmo tko, kolkr je težje za pojasnt, tolk je blj izi za uporabljat ...
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
sinjeoka
5
*****
Offline

No guts no glory!
Posts: 2783

Gender: female
Re: Princip nedelovanja
Reply #10 - 30.01.2004 at 09:51:57
 
definitivno princip nedelovanja ni zmeraj najboljši način reagiranja v življenju, včasih je treba vzeti v roke tudi pobudo.

Bi pa rekla, da se nedelovanje splača pri ljudeh, ki se z glavo zaletavajo v zid in tupijo svoje, pa jim nobena beseda ne pride do živga...

se sprašujem kako bi exo reagiral, če forumaši sklenemo en pakt, da bomo nehali odpisaovat na njegove poste
Back to top
 
 
IP Logged
 
LittleStar
Ex Member
Re: Princip nedelovanja
Reply #11 - 30.01.2004 at 10:09:51
 
sinjeoka wrote on 30.01.2004 at 09:51:57:
definitivno princip nedelovanja ni zmeraj najboljši način reagiranja v življenju, včasih je treba vzeti v roke tudi pobudo.

Bi pa rekla, da se nedelovanje splača pri ljudeh, ki se z glavo zaletavajo v zid in tupijo svoje, pa jim nobena beseda ne pride do živga...


heheh,

tudi dajati pobudo in modrovati je lahko nedelovanje.

Nedelovanje ni reagiranje na neko akcijo, temveč ima  svoje središče v sebi in iz tega izhaja. Ker reagiranje pravzaprav sploh ni življenje, je odzivanje na akcijo, na nekaj, kar gledamo/vidimo zunaj nas in s tem ne more biti nedelovanje.

Cja, težko razumet, ne?


Back to top
 
 
IP Logged
 
aryan
Ex Member
Re: Princip nedelovanja
Reply #12 - 30.01.2004 at 10:19:04
 
Quote:
heheh,

tudi dajati pobudo in modrovati je lahko nedelovanje.

Nedelovanje ni reagiranje na neko akcijo, temveč ima  svoje središče v sebi in iz tega izhaja. Ker reagiranje pravzaprav sploh ni življenje, je odzivanje na akcijo, na nekaj, kar gledamo/vidimo zunaj nas in s tem ne more biti nedelovanje.

Cja, težko razumet, ne?

men je tole res mal pretezko za razumet. zato bi te prosu ce lahko opises se kako to zgleda v praksi, ce pa se to ne gre, bi blo pa najbolj to pol vidt v zivo in tud opazit rezultate takega delovanja, ki se poznajo na "delavcu".
Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: Princip nedelovanja
Reply #13 - 30.01.2004 at 10:53:43
 
sinjeoka wrote on 30.01.2004 at 09:51:57:
definitivno princip nedelovanja ni zmeraj najboljši način reagiranja v življenju, včasih je treba vzeti v roke tudi pobudo.

za tako reč pa se uporablja namera ...

Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
Toni_Zamene
4
****
Offline

Po svoji podobi.
Posts: 339

Gender: male
Re: Princip nedelovanja
Reply #14 - 30.01.2004 at 10:58:26
 
Tako na hitro mi pridejo na pamet sledeči možni vidiki principa nedelovanja:

1. nedelovanje v smislu - vse ob svojem času ( ko morajo stvari dozoreti po naravni poti )

2. nedelovanje kot strategija ( pustiti nekoga na mukah )

3. nedelovanje kot nesposobnost delovanja ( umik )

4. nedelovanje kot stanje nirvane

Znotraj katere (ih) naveden(ih)  točke torej smem brati  in razumevati vaše posamezne razlage nedelovanja ?
Back to top
 

Svašta.
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3