Devi wrote on 07.06.2003 at 13:43:28:Rumena (jao, jaz sem še zadaj sto let
)
kompromitírati část ponôsen Ni mi dobro jasno, kaka je razlika med med častjo in egom? Tu je govora o osebni moči, a ne? Uporabi in zlorabi?
No sej bom kaj zgruntala, če pa kdo že ve, pa bi bila vesela, če bi delil ...
težko je tole ampak hec je v tem da če se hočeš združiti v eno z bogom moraš biti nič, tj ego naj bo = 0 ... da pa je ego lahko 0, mora bit najprej vse ... to je najlažja pot no ... imho ... jeba je kle v poistovečanju ...
recimo uno reklo, da lahko ego transformiraš tud tko da ga tolk napihneš da poči ... in če ego napihuješ in to tako da ne hodiš po drugih med tem napihovanjem ... bo poču ... čene ti bo pa vso energijo pobral ...
tik nad tvojim postom model govori o identiteti ... se reče ... v mayi se moramo z načim identificirat ... nekdo se z odvisnikom, nekdo z pomagalcem alkoholikom ... neakteri pa bi se identificirali z višjim jazom ... ampak pol pride vedno od nekje nekdo ki pomaga egu pri 'stanju na mestu'.
kako naj ti sploh to povem
čast (ega) ni nč slabga, dokler za to čast ne hodiš po drugih. se pravi, če te nekdo daje v nič in te ves čas neki draži (himi in kreden npr) tvoja čast trpi in to ni dobro ZATE, zato moraš narest neki takega kar drugim izgleda kot delovanje ... ZATE je tisto 'branjenje časti' v tistem trenutku pač nedelovanje in ti daje dodatno moč (ki jo seveda pobere egu).
zakomplicirano je tole ...
tale mi je res dobr
Quote: Resnično odkritje je, da je identiteta odvisna od tega, kaj lahko jaz naredim za druge ljudi.
Resnica osvobaja.
Skoraj vsi smo vzgajani v veri, da je naša sreča odvisna od nekoga, ki nas bo ljubil.
pa ni.
v svojem bistvu.
in na koncu poti.
na sredini poti, je pa pot precej lažja, če si ljubljen, kot če nisi.
in k že glih o egiču govorita
dobr se je zavedat da dejansko nismo razdeljeni na dvoje i.e. ego in višji jaz.
to notacijo uporabljamo zato ker danes ljudje vse hočmo razumet, sej smo izobraženi in to. dočim teh reči se ne da razlagat, zato se uporabi dvojnost, ker drugač sploh ne moreš razložit.
dejansko je človek zlitje obeh, v bistvu vseh treh, če dam za tretje fizično in ostala telesa.
hec je u bistvu samo v tem kolk teh teles, kolk njih delov, procentov recimo uporabljaš (z drugimi besedami je egu izgubil nadzor nad njimi, pridobila si ga pa TI), čeprov je boljš delov, ker ene dele bolj nujno rabiš TI, drugih pač ne tolk nujno, zato jih zaenkrat še pustiš egu na uporabo.
in ni nujno da bo ego s tem delu bedarije, če je tisto že v procesu ozaveščanja, potem dejansko nekako lahko kontroliraš to ... če pa je v podzavesti ... tega ne moreš nič kontrolirat, edino post festum, čim pa enkrat post festum neki popravljaš - ozaveščaš.
in si na poti ...
ni sreča stvar ega ... je stvar človeka ... zlitja (neuspelega in the firstr place)
služenje je kulj ja ... bi lahko reku, med služenjem ego ne more drugega kot da čaka na svoj trenutek, in medtem izgublja moč. JEST jo pa pridobivam in integriram ego vase, se z njim zlivam ...