murileon wrote on 02.01.2010 at 14:43:45:Zelo zanimivo se mi zdi nasprotje med RAZISKOVALNO EKIPO in DUHOVNO VODNICO, ki skrbi za to področje. Raziskovalna ekipa predstavlja moderen pristop, ki je povezan z modernim znanstvenim svetom, ki nas prizemljuje in nas rešuje iracionalnih strahov. Ampak v tem sanjskem svetu, je to raziskovalna ekipa samo po imenu. Svet je poln duhov, halucigenih gob, mogoče se najde kaka zlata ribica, ki pa nima šans za preživetje, kaj šele za izpolnjevanje želj. Nemoč te ribice kaže na utopičnost tega sveta, ki pa ima na tvojo psiho zelo močno in realno deluje. Duhovna vodnica si ti, ki verjame v arhaičen spiritualni svet, kjer se je moč moderne dobe ustavila nekje pri halucigenih gobah. Zamere in iracionalne strahove, ki jih simbolizirajo duhovi umrlih, ne zmoreš zakopati v zgodovino in jo imeti za učenje. Rešitev je, kot že nekoč v enih sanjah, v opravljanju vsakdanjih opravil, v pomivanju posode, v kelnarjenju, v delu, v vlaganju energije v stvarni svet, ki prizemljuje in omogoča materialni napredek, ki bo zgradil modernejšo hišo, namesto zastarele brunarice okrog katere se vse sesuva in kjer imajo duhovi, preteklost in arhaični svet spiritualnosti, ki ne priznava moči modernega znanstvenega sveta, moč, ki te lahko zelo močno sesuva.
Zdi se mi, da te je soočenja z zamerami in bolečinami strah, vse to tiščoš nekam na stran, potlačuješ, zato jim daješ še dodatno moč. Zlata ribica simbolizira upanje, ki je temelj, ki drži našo psiho pokonci takrat, ko nam ne gre oziroma, ko dlje časa niso zadovoljene naše temeljne potrebe, sploh pa kontinuiran razvoj našega življenja
tole so zanimive misli, ne nujno zarad povezave s sanjami, bolj zato, ker si tolk globoko posegel. ker ponavad si ti bolj znanstven, jest pa arhaična. jes recimo verjamem, da se zemlja čisti sama. sicer rabi svoj čas, medtem ko ga čistilne naprave ne. samo zemlja skoz čiščenje nekako evoluira, medtem ko čistilne naprave zgolj vzdržujejo neko vedno enako stanje in tud ne odstranjujejo vzroka onesnaževanja.
murileon wrote on 02.01.2010 at 15:15:20: To pa zato, ker ne veš, ne razumeš, kaj se je s tabo v preteklosti sploh dogajalo. V tem smislu je to obremenjevanje smiselno, saj te bo le na tak način pripeljalo do razumevanja in s tem do preprečitve ponavljanja neželenih ponovitev. Mogoče pa niti ni slabo, da do ponovitve situacije pride.
to že, samo ko je dovolj je dovolj. če ugotoviš, da delaš napake prov iz baze, moraš poseč v bazo, da jh popraviš. pač, če hočeš. če se temu izogibaš zdaj, jih boš moral enkrat pozneje. ne da se tega prov prestopit.
murileon wrote on 02.01.2010 at 15:34:18:Ozaveščanje je smiselno vzporedno z življenskim dogajanje. Največja katastrofa je, če človek ni v funkciji, če njegovo življenje nima namena in smisla. Umakniti se za krajši čas, se odpočiti, nabrati energije, je smiselno,....kaj več pa je nevarno.
jes sem čist pristaš življenjskega učenja, ne izolacije. izolacija lahko človeka zlo porine v močvirje enih iluzij, sam po drugi strani so pa tud ljudje z zlo debelo kožo, ki hodijo po takih močvirjih ne glede na to, kolk zlo so družbeno aktivni in bi jih ena izolacija zlo bližje samemu sebi približala.
v tem trenutku, manj je hrupa okoli mene in misli drugih, več misli prihaja iz mene. kaj si želim, kaj rabim, čemu zaupam in čemu ne. mislim da si najbolj želim, da bi prišla tolk deleč, da bi se cel svet okol mene ustavil in bi lahko zlo naglas poslušala, kdo in kaj sem in kaj bi sploh rada. grozno je, da je svet tolk hudičevo glasen, glasovi v nas pa tolk tihi.
hvala za razmišljanje, murileon.