Devi wrote on 23.12.2009 at 16:23:13:Sanjala sem da z neko raziskovalno skupino hodimo po gozdu in iščemo gobe. Zrak je čist in jasen, barve so svetle in močne. Naenkrat opazim, da so tla prekrita s 5, 10 cm plastjo vode, prekrite z gozdnim listjem. Voda pod listjem je čista in gobe ki rastejo iz nje so pisane, nekakšne halucinogene gobe. Nekje na tleh naenkrat opazim zlate ribice, ki plavajo v nekem bazenčku. Ena je skočila ven in se duši. Nekdo pripomni, da take gobe rastejo samo nad trupli. Pomislim, kolk je v tem gozdu the gob. In se vprašam kaj je pod vodo in od kje tolko trupel. Nenadoma postane jasno, da je to nek poseben prostor poln duhov in imamo vodnico/skrbnico tega področja in posebno dovoljenje, da smo lahko tukaj. Drugače je celo to področje zaprto in divje. Smo v hiši in pojedli smo, je pozno popoldne. Določena sem, da grem pomit posodo. Ven, ker voda teče samo zunaj. Ko stopam proti vhodnim vratom, se zunaj slišijo zvoki ljudi, ki hodijo po poti mimo vhodnih vrat. Glasovi so normalni, sence, ki jih vidim padat skozi motno steklo vrat pa so čudne, prehitro bežeče, in vem, da tukaj ni nobenih ljudi. Obrnem se k skrbnici, ‘se pravi, da ljudje, ki hodijo tukej zunej, niso nujno živi,’ rečem in vsi se obrnejo vame. Med njimi je tud Darko. Občutek, da so srečni da ne rabijo it oni, moje nelagodje, nobenega nasveta, naj se znajdem kakor vem in znam. In ker vsi to pričakujejo in je to treba naredit, grem. Če ves čas pomivajo zunaj verjetno to ni nekej nemogočega. Stopim ven in k vodi. In se zavem, da sem edino živo bitje na tem prostoru. Imamo pogled na hišo. Lesena je, brunarica, domačna, topla. Hiša ne daje slutit, da v njej ni nikogar, ki bi mi bil blizu al pa na moji strani. Duhovi se nenadoma obrnejo proti meni. Z vseh strani prihajajo, iz gozda, pot nazaj v hišo mi je zaprta. Ko pomislim, da zdaj se bo pa zgodilo nekaj groznega, se v trenutku največje panike vse sesuje. Duhovi se v eksploziji vsi naenkrat nenadoma razblinijo v prah.
----
Še kar v istih krogih. Sanje so nek mix med medvedom in gradovoma. zgleda mi, ko da sem za zunanje okolje nekako poskrbela. Hiše se še kar neprijazne za bivanje. Ne vem, kaj bi z gobami in ribicami..
Nekaj idej iz mojih filmov:
Zelo zanimivo se mi zdi nasprotje med RAZISKOVALNO EKIPO in DUHOVNO VODNICO, ki skrbi za to področje. Raziskovalna ekipa predstavlja moderen pristop, ki je povezan z modernim znanstvenim svetom, ki nas prizemljuje in nas rešuje iracionalnih strahov. Ampak v tem sanjskem svetu, je to raziskovalna ekipa samo po imenu. Svet je poln duhov, halucigenih gob, mogoče se najde kaka zlata ribica, ki pa nima šans za preživetje, kaj šele za izpolnjevanje želj. Nemoč te ribice kaže na utopičnost tega sveta, ki pa ima na tvojo psiho zelo močno in realno deluje. Duhovna vodnica si ti, ki verjame v arhaičen spiritualni svet, kjer se je moč moderne dobe ustavila nekje pri halucigenih gobah. Zamere in iracionalne strahove, ki jih simbolizirajo duhovi umrlih, ne zmoreš zakopati v zgodovino in jo imeti za učenje. Rešitev je, kot že nekoč v enih sanjah, v opravljanju vsakdanjih opravil, v pomivanju posode, v kelnarjenju, v delu, v vlaganju energije v stvarni svet, ki prizemljuje in omogoča materialni napredek, ki bo zgradil modernejšo hišo, namesto zastarele brunarice okrog katere se vse sesuva in kjer imajo duhovi, preteklost in arhaični svet spiritualnosti, ki ne priznava moči modernega znanstvenega sveta, moč, ki te lahko zelo močno sesuva.
Zdi se mi, da te je soočenja z zamerami in bolečinami strah, vse to tiščoš nekam na stran, potlačuješ, zato jim daješ še dodatno moč. Zlata ribica simbolizira upanje, ki je temelj, ki drži našo psiho pokonci takrat, ko nam ne gre oziroma, ko dlje časa niso zadovoljene naše temeljne potrebe, sploh pa kontinuiran razvoj našega življenja.
Mislim, da ima tvoj duhovni svet veliko arhaičnih, magičnih načinov razmišljanja. Namesto, da bi slabe izkušnje videla kot vrednost iz katere črpaš znanje, energijo in moč, jih vidiš kot čas, ko ti je bilo storjeno veliko slabega ali pa si tudi sama polna občutkov krivde. To te sesuva, namesto, da bi ta trupla bila gnoj za njive, ki bi dajale novo življenje. Trupla morajo umreti !Mogoče bi opozoril na problem duhovne vodnice, ki deluje kot avtoriteta. Mislim, da njena avtoriteta ohranja duhove pri življenju in onemogoča, da trupla postanejo prst. Hkrati je pa ta duhovna vodnica popolnoma brez moči. Taki osebi res ni za zaupati. Skrbništvo za ta gozd mora prevzeti nekdo drug.
P.S.
Kljub načinu pisanja, gre za moje filme, ki mogoče s tabo nimajo nobene veze !