Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 ... 4 5 6 7 8 ... 12
(Read 87648 times)
Devi
5
p
*****
Offline

ravno prav
Posts: 5471
Dolenjska
Gender: female
Re: Devi
Reply #75 - 12.10.2009 at 21:12:43
 
Quote:
Devi v sanjah se ti pojavlja Tibetanska soba in tibetanec ter brat, ki se rodi kot slaboten, te sanje bi lahko povezala s njihovim običajem, verjetno ti je znan.

Tibetanski običaj potapljanja novorojenčka v ledenomrzlo vodo, pri katerem pomrejo vsi slabotnejši otroci - preživijo le tisti, za katere se izkaže, da so sposobni, da preživijo v trdih življenjskih razmerah Himalaje.


Lep pozdrav  Smiley

Nahatee računam na to..  Smiley v upanju da sem ta novorojenček jest in da bo odpadlo vse, kar ne more preživet.
hvala da si izpostavla ta segment.
Back to top
 

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)
 
IP Logged
 
murileon
YaBB Moderator
*****
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 749
Kamnik
Gender: male
Re: Devi
Reply #76 - 13.10.2009 at 13:46:02
 
Devi wrote on 10.10.2009 at 14:28:14:
Brat

Sanjala sem da me nekdo preganja. Moj brat (ki ga v resnici nimam). Ves čas sem menjala okolje, in nikoli odšla nekam prav daleč. Vedno sva se prej ali slej srečala ali mi je nekako prišel na sled.

Moj brat, zakaj me preganja sploh.. vidla, kako kot mala deklica nosim velik pladenj v rokah in na njem je nekaj prekrito z blatom, ko da se šele formira. Iz kupa so izhajali mehurji. Kot da je v njem velika žaba. Vedla sem da je v njem brat, napačno rojen, prezgodaj, s poškodbami hujšimi kot bi jih blo dobro preživet. In vendar jih je, ker se mu moja mati ni mogla odpovedat. In ga je ohranjala pri življenju, ne glede na to, v kakšni obliki je bil. Ni mi bil blizu, v tisti kepi blata je blo nekaj napačnega, zahtevnega vedla sem da je nekej zlo narobe. Spotaknila sem se in padla in pladenj je zletel na tla in blato se je razletelo. Pomisla sem, zdaj sem ga poškodovala še bolj, mogoče bo umrl. In vendar ni, spet so ga rešili.

Zdaj sva bla oba starejša in vedla sem da me hoče mučit, uničit, ubit. Nekej sprijenega je blo v njem. Ko da je brez duše, hudobija, ne tolk nasilna, kot samozavestno zlobna. In zloba ga je zabavala. Lovil me je, ker si me je želel, ker me je hotel mučit, ker bi ga to zabavalo. Navidez je izgledal ko normalen človek, navidez se ni vidlo, da z njim ni vse v redu. Rabil je nek razlog, da me lahko preganja in za izgovor je uporabil padec iz otroštva. Med vsem tem preganjanjem sem izgubila že vse, službo, prtljago, obleke. Nekako je dobil v roke moje papirje in hotla sem jih dobit nazaj. Znašla sem se v neki sobi in ko sem jih iskala, sta vanjo vstopila brat in prijateljica. Skrila sem se pod posteljo. Na njej sta sexala, vse je blo zlo abstraktno. Ko sta končala, sem skočila ven in ko sva se znašla iz oči v oči sva se oba od presenečenja otrpnila. On zato, ker ni pričakoval da mu bom upala prit tolk blizu kdajkoli. Jaz sem se sama sebe ustrašla, da sem si to upala. Zbežala sem. Prišla sem v prostore mojih staršev. Težko je, je rekel oče. Moji starši so ostali že skoraj brez vsega premoženja. Vse so po kosih prodajali, ker je brat hotel denar. Nekako so se vsi bali njegove zlobe preveč, da bi mu karkoli upali odrečt. Tole sobo si je zaželel, zdaj ko je urejena, čeprav smo jo prodali. Ne vem, kako naj jo dobimo nazaj. Odprla sem vrata v sobo, in vidla da je urejena po tibetansko. Kupil jo je tibetanec in jo sam predelal. Bila čista, mirna, močna, prizemljena. Pomisla sem, da mogoče tip ne bo pustil, da mu nekaj takega vzamejo, da je dovolj močan.

Imela sem papirje, ki sem jih hotla dobit nazaj. In spet sem bežala. Da bi jih nekam shranila, in lažje izginila sem jih zatlačila v nek nabiralnik iz katerega sem vedla da jih bom pozneje lahko dobila nazaj. V roki mi je ostal list ki ga še nisem vidla, sporočilo iz neke pizzerije, kjer sem zaprosila za službo, da naj pridem, da jo lahko dobim. Vedla sem, da rabim službo in vedla sem da je mel moj brat ta papir že v rokah in da če odidem tja, me bo čakal. Da je to spet past. Pomisla sem, da ne morem več tako naprej. Da se več ne da tako neprestano bežat, čeprav sem navajena. Ampak sem tud že utrujena in je čas da nekaj naredim. Da ga bom mogla nekako ubiti, ker drugače se to nikoli ne bo nehalo.


Vtisi: materina zaslepljenost. Zlo močan uvid karakterja brata (ki ga nimam). Vedla sem, da ga ne bi smeli ohranjati pri življenju, že v otroštvu. Nekako je bil navezan name, moje preganjanje in mučenje je dalo njemu nek smisel. (In mogoče tud meni?) Po moje gre za nek vzorec, ki me preganja (zgleda uniči vse, kamor grem). Zlo poškodovan animus?Ljudje sovražimo iz neke bolečine. To bolečino verjetno simbolizira tvoj brat. V mladosti se mu je zgodilo nekaj, zaradi česar se ni mogel razviti, kot bi se lahko. Ta bolečina se je razvila v nek sadizem in egoizem; hoče se maščevati za krivico, ki se mu je zgodila; hoče svoj davek. Hoče tibetantsko sobo, nekaj, do česar nima pravice. Tam, kjer pa imaš pravico ti, do dela v pizzeriji, tam pa te želi ovirati in preganjati. Mislim, da so to zelo eksistencialistične sanje. Ker nisi mogla zaživeti pričakovanega življenja, si poskušala najti nadomestilo v "tibetantski sobi", vendar si ugotovila, da to ni zate. Svojo funkcijo si poskušala najti v normalnem življenju, ki te obdaja, z delom v pizzeriji, vendar je tam nezadovoljnež spet na delu. V sanjah veš, da rabiš službo, v dobesednem ali simboličnem smislu....in smisel življenja se bo vrnil in zagrenjeni bratec bo izgubil moč, ne bo ga treba ubiti, potrebno se bo zoprstaviti njegovim težnjam, da življenje, ki je možno, ni dobro zate. Gre za saboterja v tebi, ki ti onemogoča zaživeti.
Verjetno si takrat, ko smo imeli rahel trk, tega zlobneža iz zagrenjenosti videla tudi v meni ali pa ga projicirala name, verjetno vsakega malo Smiley.
Back to top
 
 
IP Logged
 
titud
5
p
*****
Offline

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Posts: 6736
Markomur
Gender: male
Re: Devi
Reply #77 - 14.10.2009 at 11:56:52
 
Devi wrote on 12.10.2009 at 21:07:32:
mogoče gre za problem soočenja z upravljanjem svojega življenja. vedno je nekje nekdo, ki bi to rad počel zame, sam se zlo borim proti temu in v zadnjih letih je iz nasilja to prešlo v neko bolj prefinjeno obliko. ampak tud temu zgleda hočem naredit konec. ljudje tega po moje ne počnejo zavestno, kar pomeni da jim je težko prit do živega. mislim, da je točka njhovega vpliva name energija, ki je vcepljena v meni in se na njihovo odziva. če bi mi bla tuja (kot mi v bistvu je), me njen vpliv najbrž ne bi sploh motil, oz. ga ne bi blo. tak da mislim da je potrebno delo v tej smeri moje.


Vprašaj se, ali bi tisto (nesoebno/brezoblično in realno neosbstoječe) in ki hoče nadzor (ali vsaj vpliv) nad tvojim življenjem zaupanja nevredno in celo a priori ogrožujeuče/zlobno, če bi nazvezlo bolj osebno formo (imelo lastno dušo). Ali ni odbijajoča/ogrožujoča bolj ta brezosebna forma teh zombijevskih oseb kot pa njihovo početje? V početju tvojega 'brata' v bistvu ni videt nič tolk grozno nemoralnega razen seveda v tvojem  občutku, da v odostnosti lastne osebnosti parazitira oz. se zažira v svoje gostitelje (tebe, starše) oz. drugače povedano: pri življenju ga vzdržuje pravzprav samo tvoja/vaša potreba po tem, da ga vzdržujete pri življenju in ne neka njegova lastna energija.  

Po moje  v sanjah vedno znova razrešuješ isto  vprašanje: ali je življenje nad katerim nimaš kontrole ali pa jo ne prepuščaš neki drugi zaupanja vredni osebi, sploh zaupanja vredno? Še boljš povedano: ali je življenje, v katerem prevzamejo nadzor sile, ki jih ne nadziraš in ki jih na mesto tebe ne nadzira nekdo drug, sploh zaupanja vredno življenje. Tvoji sanjski bratje in deklice so nekakšne sence, ki ta prehod v zaupanja vredno življenje brez (osebnega) nadzora hkrati omogočajo in prepreprečujejo. Ko bo ta prehod opravljanen, bo psihična potreba po njihovem kreiranju izginila, hkrati pa se ti bo povrnilo tudi zaupanje v druge, ki ne bo več temeljilo na prepuščanju njihovi kotroli ampak na zaupanju v to, da se tudi drugi enako kot ti (ozirama skupaj s tabo) učijo zaupat silam, ki jih ni mogoče nadzirat.  
Back to top
 
 
IP Logged
 
Devi
5
p
*****
Offline

ravno prav
Posts: 5471
Dolenjska
Gender: female
Re: Devi
Reply #78 - 14.10.2009 at 16:08:46
 
murileon wrote on 13.10.2009 at 13:46:02:
Verjetno si takrat, ko smo imeli rahel trk, tega zlobneža iz zagrenjenosti videla tudi v meni ali pa ga projicirala name, verjetno vsakega malo Smiley.

ja, čist ista poanta je bla takrat. sam takrat nisem znala še niti prav razpoznat problema, oz. nisem točno vedla kaj me sploh jezi.
zdej ga že vsaj kolk tolk jasno prepoznavam.
Back to top
 

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)
 
IP Logged
 
Devi
5
p
*****
Offline

ravno prav
Posts: 5471
Dolenjska
Gender: female
Re: Devi
Reply #79 - 14.10.2009 at 16:17:48
 
titud wrote on 14.10.2009 at 11:56:52:
Ali ni odbijajoča/ogrožujoča bolj ta brezosebna forma teh zombijevskih oseb kot pa njihovo početje?

oboje je grozno ker daje slab občutek nekega nasprotovanja življenju in pravilnosti.

Quote:
pri življenju ga vzdržuje pravzprav samo tvoja/vaša potreba po tem, da ga vzdržujete pri življenju in ne neka njegova lastna energija.

ja, ampak kolk je ta potreba pristno moja, oz a je mogoče nekdo drug ne rabi bolj kot jaz in skoz njo deluje, jaz pa reagiram zgolj ker nisem zavedno tega očistla iz sebe?  

Quote:
Ko bo ta prehod opravljanen, bo psihična potreba po njihovem kreiranju izginila, hkrati pa se ti bo povrnilo tudi zaupanje v druge, ki ne bo več temeljilo na prepuščanju njihovi kotroli ampak na zaupanju v to, da se tudi drugi enako kot ti (ozirama skupaj s tabo) učijo zaupat silam, ki jih ni mogoče nadzirat.  

na druge ne morem vplivat, tud na njihovo učenje ponavad ne. kvečjemu se lahko zgodi kot fitbek mojemu zavedanju, če že sploh.

sej ne vem, bomo vidli..
'Love is often disguised, as is truth.'
bili živi pa videli, kaj bo prišlo na koncu ven..

Back to top
 

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)
 
IP Logged
 
Devi
5
p
*****
Offline

ravno prav
Posts: 5471
Dolenjska
Gender: female
Re: Devi
Reply #80 - 23.12.2009 at 16:23:13
 
Sanjala sem da z neko raziskovalno skupino hodimo po gozdu in iščemo gobe. Zrak je čist in jasen, barve so svetle in močne. Naenkrat opazim, da so tla prekrita s 5, 10 cm plastjo vode, prekrite z gozdnim listjem. Voda pod listjem je čista in gobe ki rastejo iz nje so pisane, nekakšne halucinogene gobe. Nekje na tleh naenkrat opazim zlate ribice, ki plavajo v nekem bazenčku. Ena je skočila ven in se duši. Nekdo pripomni, da take gobe rastejo samo nad trupli. Pomislim, kolk je v tem gozdu the gob. In se vprašam kaj je pod vodo in od kje tolko trupel. Nenadoma postane jasno, da je to nek poseben prostor poln duhov in imamo vodnico/skrbnico tega področja in posebno dovoljenje, da smo lahko tukaj. Drugače je celo to področje zaprto in divje. Smo v hiši in pojedli smo, je pozno popoldne. Določena sem, da grem pomit posodo. Ven, ker voda teče samo zunaj. Ko stopam proti vhodnim vratom, se zunaj slišijo zvoki ljudi, ki hodijo po poti mimo vhodnih vrat. Glasovi so normalni, sence, ki jih vidim padat skozi motno steklo vrat pa so čudne, prehitro bežeče, in vem, da tukaj ni nobenih ljudi. Obrnem se k skrbnici, ‘se pravi, da ljudje, ki hodijo tukej zunej, niso nujno živi,’ rečem in vsi se obrnejo vame. Med njimi je tud Darko. Občutek, da so srečni da ne rabijo it oni, moje nelagodje, nobenega nasveta, naj se znajdem kakor vem in znam. In ker vsi to pričakujejo in je to treba naredit, grem. Če ves čas pomivajo zunaj verjetno to ni nekej nemogočega. Stopim ven in k vodi. In se zavem, da sem edino živo bitje na tem prostoru. Imamo pogled na hišo. Lesena je, brunarica, domačna, topla. Hiša ne daje slutit, da v njej ni nikogar, ki bi mi bil blizu al pa na moji strani. Duhovi se nenadoma obrnejo proti meni. Z vseh strani prihajajo, iz gozda, pot nazaj v hišo mi je zaprta. Ko pomislim, da zdaj se bo pa zgodilo nekaj groznega, se v trenutku največje panike vse sesuje. Duhovi se v eksploziji vsi naenkrat nenadoma razblinijo v prah.
----

Še kar v istih krogih. Sanje so nek mix med medvedom in gradovoma. zgleda mi, ko da sem za zunanje okolje nekako poskrbela. Hiše se še kar neprijazne za bivanje. Ne vem, kaj bi z gobami in ribicami..
Back to top
 

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)
 
IP Logged
 
titud
5
p
*****
Offline

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Posts: 6736
Markomur
Gender: male
Re: Devi
Reply #81 - 24.12.2009 at 10:53:43
 
Devi wrote on 23.12.2009 at 16:23:13:
Sanjala sem da z neko raziskovalno skupino hodimo po gozdu in iščemo gobe. Zrak je čist in jasen, barve so svetle in močne. Naenkrat opazim, da so tla prekrita s 5, 10 cm plastjo vode, prekrite z gozdnim listjem. Voda pod listjem je čista in gobe ki rastejo iz nje so pisane, nekakšne halucinogene gobe. Nekje na tleh naenkrat opazim zlate ribice, ki plavajo v nekem bazenčku. Ena je skočila ven in se duši. Nekdo pripomni, da take gobe rastejo samo nad trupli. Pomislim, kolk je v tem gozdu the gob. In se vprašam kaj je pod vodo in od kje tolko trupel. Nenadoma postane jasno, da je to nek poseben prostor poln duhov in imamo vodnico/skrbnico tega področja in posebno dovoljenje, da smo lahko tukaj. Drugače je celo to področje zaprto in divje. Smo v hiši in pojedli smo, je pozno popoldne. Določena sem, da grem pomit posodo. Ven, ker voda teče samo zunaj. Ko stopam proti vhodnim vratom, se zunaj slišijo zvoki ljudi, ki hodijo po poti mimo vhodnih vrat. Glasovi so normalni, sence, ki jih vidim padat skozi motno steklo vrat pa so čudne, prehitro bežeče, in vem, da tukaj ni nobenih ljudi. Obrnem se k skrbnici, ‘se pravi, da ljudje, ki hodijo tukej zunej, niso nujno živi,’ rečem in vsi se obrnejo vame. Med njimi je tud Darko. Občutek, da so srečni da ne rabijo it oni, moje nelagodje, nobenega nasveta, naj se znajdem kakor vem in znam. In ker vsi to pričakujejo in je to treba naredit, grem. Če ves čas pomivajo zunaj verjetno to ni nekej nemogočega. Stopim ven in k vodi. In se zavem, da sem edino živo bitje na tem prostoru. Imamo pogled na hišo. Lesena je, brunarica, domačna, topla. Hiša ne daje slutit, da v njej ni nikogar, ki bi mi bil blizu al pa na moji strani. Duhovi se nenadoma obrnejo proti meni. Z vseh strani prihajajo, iz gozda, pot nazaj v hišo mi je zaprta. Ko pomislim, da zdaj se bo pa zgodilo nekaj groznega, se v trenutku največje panike vse sesuje. Duhovi se v eksploziji vsi naenkrat nenadoma razblinijo v prah.
----

Še kar v istih krogih. Sanje so nek mix med medvedom in gradovoma. zgleda mi, ko da sem za zunanje okolje nekako poskrbela. Hiše se še kar neprijazne za bivanje. Ne vem, kaj bi z gobami in ribicami..


Men se vse skupaj vidi predvsem kot izčiščevanje. Čista voda (zlate ribice kot simboli čistosti tropskih morja, v katerih uspevajo), gozdna zemlja  (gobe kot simboli za rast iz do kraja pretvorjene žive mase v humus), čiščenje posode (odstranjevanje tistega, kar se še drži na posodah od zaužitega), duhovi (mesenosti očiščena telesa), prazna  hiša (očiščena bivajočih) .... Čiščenje preide v obsesijo/obsedenost, ki te ogrozi  in ki  se le prignano do skrajnosti  lahko sesuje samo vase...
Back to top
 
 
IP Logged
 
Robi
5
p
*****
Offline

I love to love
Posts: 5749
Dolenjska
Gender: male
Re: Devi
Reply #82 - 24.12.2009 at 19:55:47
 
Quote:
niso nujno živi,’ rečem in vsi se obrnejo vame. Med njimi je tud Darko. Občutek, da so srečni da ne rabijo it oni, moje nelagodje, nobenega nasveta, naj se znajdem kakor vem in znam. In ker vsi to pričakujejo in je to treba naredit, grem.

Pa pojdi naprej. Kaj se toliko obremenjuješ s preteklostjo, ki je samo še duh. Smiley
Back to top
 
 
IP Logged
 
Devi
5
p
*****
Offline

ravno prav
Posts: 5471
Dolenjska
Gender: female
Re: Devi
Reply #83 - 25.12.2009 at 13:45:53
 
titud wrote on 24.12.2009 at 10:53:43:
Men se vse skupaj vidi predvsem kot izčiščevanje. Čiščenje preide v obsesijo/obsedenost, ki te ogrozi  in ki  se le prignano do skrajnosti  lahko sesuje samo vase...  

tole o čiščenju je men čist ušlo, pa je dobro. edin hiša še ni prazna, v hiši so še vsi tisti ljudje, za katere ne vem, zakaj so tam, ker mi niso blizu in poleg tega me skos nekam ven pošiljajo. obsesija prignana do skrajnosti.. mogoče. ene stvari so v pravi obliki in brez nevarnosti da se ponovijo šele takrat, ko so stvari res spedenane tako kot morjo bit.
hvala za razmišljanje.
Back to top
 

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)
 
IP Logged
 
Devi
5
p
*****
Offline

ravno prav
Posts: 5471
Dolenjska
Gender: female
Re: Devi
Reply #84 - 25.12.2009 at 13:47:23
 
Robi wrote on 24.12.2009 at 19:55:47:
Pa pojdi naprej. Kaj se toliko obremenjuješ s preteklostjo, ki je samo še duh. Smiley

ne obremenjujem se s preteklostjo. s tem da se bo ponovila, ker sem sama še zmer ista, se pa.
Back to top
 

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)
 
IP Logged
 
Robi
5
p
*****
Offline

I love to love
Posts: 5749
Dolenjska
Gender: male
Re: Devi
Reply #85 - 26.12.2009 at 12:10:26
 
Ampak če si ti ista, potem se tudi preteklost ponavlja. Na nek način.
Sami ustvarjamo pogoje in okoliščine v katerih se znajdemo in kako si jih razlagamo.
Back to top
 
 
IP Logged
 
titud
5
p
*****
Offline

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Posts: 6736
Markomur
Gender: male
Re: Devi
Reply #86 - 28.12.2009 at 11:13:45
 
Devi wrote on 25.12.2009 at 13:45:53:
titud wrote on 24.12.2009 at 10:53:43:
Men se vse skupaj vidi predvsem kot izčiščevanje. Čiščenje preide v obsesijo/obsedenost, ki te ogrozi  in ki  se le prignano do skrajnosti  lahko sesuje samo vase...  

tole o čiščenju je men čist ušlo, pa je dobro. edin hiša še ni prazna, v hiši so še vsi tisti ljudje, za katere ne vem, zakaj so tam, ker mi niso blizu in poleg tega me skos nekam ven pošiljajo. obsesija prignana do skrajnosti.. mogoče. ene stvari so v pravi obliki in brez nevarnosti da se ponovijo šele takrat, ko so stvari res spedenane tako kot morjo bit.
hvala za razmišljanje.

Tale o haluciogewnih gobah, ki  da rastejo iz trupel, mi zveni resno opozorilno... ker neke tropske gobe so lahko dejansko zločeste v smislu, da njeni trosi okužijo možgane in ugonobijo živega gostitelja, ga skratka ubijejo, da jim njegovi  odmrli možgani služijo kot humus/hrana, iz katerega se potem trosi hranijo in potem poženejo gobe dobesedno iz odmrlih možganov... Žival , ki se stakimi trosi okuži, se začne obnašat nenavadno/halucinogeno, skratka opozorilno, da lahko druga živa bitja to  hitro zaznanjo in jih takoj odstsranijo oz. jih  izolirajo, še preden bi  na tak način izrasle  gobe  lahko s trosi  okužile celo populacijo... Skratka, tudi v tem je po nekem predhodnem nenavadnem obnašanju ribice razvidna neke vrste opozorilo oz. klic  potrebe po čiščenju/umiku/izolaciji, da bi se prepreprečilo širjenje okužbe... Srhljivo kot v kakšen SF filmu, a hkarti humano in življenjsko...      
Back to top
 
 
IP Logged
 
Devi
5
p
*****
Offline

ravno prav
Posts: 5471
Dolenjska
Gender: female
Re: Devi
Reply #87 - 28.12.2009 at 16:59:45
 
jest sem pri gobah vzela za razlago nekak tvojo osnovo (predelano materijo), ki skoz gobe (z uživanjem) lahko izrazi kot halucinacija al pa vizija (odvisno od načina uporabe, kot povsod) in kot taka lahko zlo škodi, v pravih dozah s pravim namenom pa mogoče tud koristi (če si šaman).
verjetno te halucinacije al pa vizije niso škodljive, dokler ne poskušam obujat mrtvih in tud uživanje teh gob bi blo zavestno dejanje. in mogoče je tud opozorilo, maš prav.. sam izolacija in nevpletenost mi že nekej časa paše-
zlate ribice so mene asociirale na une japonske ribe v ribnikih ob templjih, napol oranžne, napol bele, v mini obliki. da je ena skočila iz svojega naravnega okolja, iz svojih 'malih krogov', jo je drago stalo.
ne vem, nisem prepričana, če se to zavestno sploh da rešit. stvari umirajo po naravni poti, in ne da se prov pospešit razpadanja. mogoče bolj zdravo živet, več duhovnosti v življenje in en preveč silit ven al pa naprej, dokler stvari ne padejo na svoje mesto, katerekoli pač.
si kar srhljivo naredil vse skupej  Smiley
po drugi strani sem se že precej obremenjevala s tem, da že nekej časa ne iščem družbe in ne začenjam novih planov, da zdej bi pa že res bil čas prit 'ven'. mogoče je to odgovor.
Back to top
 

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)
 
IP Logged
 
Nahatee
Ex Member
Re: Devi
Reply #88 - 29.12.2009 at 01:11:03
 
Devi

Začetek sanj bi bilo neko tvoje čustveno stanje voda in ribe v njej kot tvoje razpoloženje.  Gobe halucinogene povezane z mrtvimi pod površjem, kažejo na nekaj kar ti jemlje energijo in želiš pustiti za seboj, vendar je tu prisoten tudi strah. ( ribe v bazenčku tista ki skoči ven iz vode varnega bazna se duši ) ter naprej sanjska slika  kaže na tvojo ranljivost, notranjost hiše, se ti zdi varna ( hiša kaže na tvojo osenost in zidove s katerimi si se obdala ) zunaj pa preži nevarnost, strahovi. Tvoja varnost je v notranjosti hiše in tudi osebe v hiši,  ti pomenijo neko varnost, ustvarila si si nek varni svet, ki pa je iluzoren.  Želja po zaščiti, ki pa jo ne dobiš, vendar si močna sama in se moraš edino ti sama soočiti s svojimi strahovi in kalupi, kot kaže sanjska slika se tudi duhovi po soočenju razblinijo v prah in te ne ogrožajo več.

Lep pozdrav  Smiley
Back to top
 
 
IP Logged
 
Robi
5
p
*****
Offline

I love to love
Posts: 5749
Dolenjska
Gender: male
Re: Devi
Reply #89 - 29.12.2009 at 12:11:44
 
Quote:
Želja po zaščiti, ki pa jo ne dobiš, vendar si močna sama in se moraš edino ti sama soočiti s svojimi strahovi in kalupi

Ta prepričanja, da se mora sama soočiti s kalupi, hkrati tudi ustvarjajo kalup.
Zato občutek ujetosti.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 ... 4 5 6 7 8 ... 12