murileon wrote on 21.04.2009 at 14:52:10:Haloze, revno, nazadnjaško okolje. Verjetno se počutiš, kot da si žrtev nenaklonjenega okolja. Tu sta tast in tašča, ki te varujeta pred medvedom. Njihova si, njihov sin te je pripeljal domov in zdaj si njihova. Ne moreš se znebiti "skupinskega, familijarnega" načina življenja in postati individualistka, ki bi se nato vklopila v familijarni način življenja na novih temeljih. Animus, tvoj tast, hladen gospod te pazi. Je človek, ki opravlja svojo dolžnost, zato pa je hladen. V resnici sploh ne zna paziti na sebe, zato ga pa medved ubije. Kaj pa medved? Sila narave, nagon. Kaj žene medveda, da napade? Je lačen, je pohoten? Medved pride, ko se pojavi sonce. Ko se pojavi sonce, imamo občutek, da smo prerojeni, polni energije, pripravljeni na nove podvige. V tej situaciji medved tasta ubije, ker tast ne ve, kaj bi si s soncem začel, vidi samo strah pred medvedom, ki lahko razruši dom-ječo. Medved pa tudi nič ne razmišlja, samo nagonsko napade in ubija okoli sebe. Dvomim, da je lačen. Darko pa v varnem zavetju doma gleda TV. Zakaj gleda TV? Mogoče tvoj medved preveč pritiska na njega in ščiti svojo inferiornost? Je kaj razumevanja med vama, sta sposobna videti bolečino in omejitve drugega ? Rešitev je v razsvetlitvi interesov, želj, pričakovanj in kompromisu med deževnimi zaščitniškimi Halozami(Darkotom) in nevarnim sončnim Medvedom(Devi). Mislim, da je medved v teh sanjah simbol neke agresije, ki je zatrta zaradi strahu pred svetom na drugi strani betonske ograje. Agresijo je treba kontrolirano uporabljati, drugače ni nobenega napredka. V konflikte je treba iti, da se problemi sproti razčiščujejo, potem ima medved manj možnosti za svoj ubijalski pohod. Če človek s konflikti sproti razrešuje probleme, potem se tudi okolje spreminja in pritisk familijarno-socialne ječe je bistveno manjši in individum lahko diha. Pač ravnovesja.
Mislim, da sanje kažejo na objektivno situacijo, odnos med vama s partnerjem in na tvojo notranjo, psihološko realnost, ki je precej podobna zunanji realnosti.
Nisem nič razložila ozadja, sam sanjala sem bivšega tipa, njegove starše in okolje, kjer sem preživela dosti časa. V bistvu sem v Halozah uživala in tud okolje v teh sanjah mi je blo neznansko všeč. ko sem stopila iz hiše in vidla use une vrtove, sem pomisla, kako bi blo tle lepo živet, če bi blo tole moje.. tud ograja je bla del okolja, vrata so bla skos odprta in dejansko se je dalo prit čez zid in ni blo nič neprodušno zaprto. je pasalo v naravo okoli. in hiša je zgledala zlo luškano, taka mala, visoka. sam znotrej je bla mračna in ljudje v njej so bli tuji.
Paternalizem.. je v bistvu oblika familije, ki se je v mojem življenju, kadarkoli sem nanjo naletela, dokej obnesla. Drugje je blo povsod vse kaotično. V takih družinah je določen red. Jasno določena odgovornost vsakega člana. V kaotičnih družinah se človek včasih zelo utrudi od tega, ko ugotavlja, kaj sploh je njegova odgovornost. In še, ko jo opravi, je včasih ko da mečeš pesek u veter. Nič ne predstavlja, ker ni del ničesar drugega, ker se nič ne navezuje skupej. sam paternalizem ni oblika, ki bi jo jes hotla. je samo tista, ki v mojem spominu deluje. oz mogoče, opravi svojo vlogo.
V bistvu ne vem, kaj žene te živali, da napadajo. Medveda, tigra. Živali nimam po defoltu za napadalne. Mogoče teritorialnost. Tukej sem jaz. Ti zbeži ali pa umri. Totalna brezkompromisnost.
Darko, tašča.. v bistvu odnosi z njima niso več pomembni, to sem predelala. Tukej kažeta mogoče po mojem subjektivnem vtisu, tipične načine vedenja.
"zaščitniškimi Halozami(Darkotom) in nevarnim sončnim Medvedom(Devi)"
zanimivo nasprotje..
agresija, zlo..
titud wrote on 21.04.2009 at 16:23:19:zlo ni nekaj nekaj pretečega od zunaj, ampak je imanetno/znotrajćloveško, pred katerim se ni mogoče obvarovat.
Ker se ti zver v sanjah ne pojavi naključno, ampak napovedano, kaže na to, da je plod/kreacija zaščitnikov, ki pa se obrne proti zaščitnikom in te tako osvobodi kot žrtev takega paternalizma. Paternalizem se izkaže kot maternica zla samega, ki ga spočenja in rojeva samo zato, da bi lahko sam opravičil svoj obstoj. Tako porojeno zlo se lahko izniči le, če požre svojega kreatorja/gostitelja, samo skupaj z njim, ko se kot žrtev hkrati razkrije kot mučitelj in s tem osvobodi dejansko žrtev...
zver se ne pojavi naključno, ja. napovedana je. ko se ustvarijo določeni pogoji, bo prišla. a je to prov neka napoved..? Čeprov jes medvedu ne bi rekla ravno zlo. pameten je, zelo lep. tolk del tiste narave. nima osebnosti, namere, umsko ustvarjenega sprejemanja al pa zavračanja. Mogoče je bolj ko življenje, ki včasih pride in izbriše use tisto, kar je blo. ker so zgolj še spomini v umu. Zlo na zlo..
mogoče imaš prav, titud. Nekej močnega mora izbrisat ono drugo. Drugač bi verjetno še kar blo..