Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 ... 5 6 7 8 9 ... 12
(Read 87659 times)
titud
5
p
*****
Offline

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Posts: 6736
Markomur
Gender: male
Re: Devi
Reply #90 - 29.12.2009 at 13:56:00
 
Devi wrote on 28.12.2009 at 16:59:45:
jest sem pri gobah vzela za razlago nekak tvojo osnovo (predelano materijo), ki skoz gobe (z uživanjem) lahko izrazi kot halucinacija al pa vizija (odvisno od načina uporabe, kot povsod) in kot taka lahko zlo škodi, v pravih dozah s pravim namenom pa mogoče tud koristi (če si šaman).
verjetno te halucinacije al pa vizije niso škodljive, dokler ne poskušam obujat mrtvih in tud uživanje teh gob bi blo zavestno dejanje. in mogoče je tud opozorilo, maš prav.. sam izolacija in nevpletenost mi že nekej časa paše-
zlate ribice so mene asociirale na une japonske ribe v ribnikih ob templjih, napol oranžne, napol bele, v mini obliki. da je ena skočila iz svojega naravnega okolja, iz svojih 'malih krogov', jo je drago stalo.
ne vem, nisem prepričana, če se to zavestno sploh da rešit. stvari umirajo po naravni poti, in ne da se prov pospešit razpadanja. mogoče bolj zdravo živet, več duhovnosti v življenje in en preveč silit ven al pa naprej, dokler stvari ne padejo na svoje mesto, katerekoli pač.
si kar srhljivo naredil vse skupej  Smiley
po drugi strani sem se že precej obremenjevala s tem, da že nekej časa ne iščem družbe in ne začenjam novih planov, da zdej bi pa že res bil čas prit 'ven'. mogoče je to odgovor.


Opisuješ, da se vsanjah znjadeš na neke vrste raziskovalni nalogi, torej je objektivno okolje,  ki ga sanje kreirarjo, po vsej verjetnosti že posledica tega subjektivnega raziskovalnega  namena. Skratka gozd, čista voda, halucinogen gobe, zlate ribice, duhovi, hiša in njeni stanovalci so  kreacije z namenom, da raziščeš pomen namena raziskovanja. Sanjsko okolje, ki nastopa zato kot objektivno danost, je torej v naprej kreirano na podlagi nekega subjektivnega  namena, ki ga moraš še ugotovit/raziskat. V bistvu raziskuješ namen raziskovanja, ki naj bi ti ga pojasnilo sanjsko okolje, vendar ti tega raziskovalno okolje zaradi kontaminirasti s samim namenom raziskovanja ne zmore razkrit, zato se se sesuje vase/razblini. V bistvu tvojih  v sanjah opozarjam na možno patološkost tega namena samega, saj mogoče patogenost namena/semena  samo okrog sebe ustvarja takšne pogoje, v katerih se lahko vzdržuje oz. na katerem  parazitira.

K temu razmišljanju me je spodbudila robijeva ugotovitev, da prepričanje,da se mora sama soočiti s kalupi, hkrati tudi ustvarja kalup' (in občutek ujetosti).      
Back to top
 
 
IP Logged
 
Robi
5
p
*****
Offline

I love to love
Posts: 5749
Dolenjska
Gender: male
Re: Devi
Reply #91 - 29.12.2009 at 16:44:32
 
Quote:
V bistvu raziskuješ namen raziskovanja, ki naj bi ti ga pojasnilo sanjsko okolje, vendar ti tega raziskovalno okolje zaradi kontaminirasti s samim namenom raziskovanja ne zmore razkrit, zato se se sesuje vase/razblini.

Se strinjam.
Ljudje smo zanimiva bitja. Težave, ki jih imamo v življenju se trudimo reševati z umom, kateri je pravzaprav vir teh težav. Podamo se na mukotrpno in dolgo pot, ki ji rečemo ozaveščanje in osvobajanje od sebe. S svojo zavestjo, ki seveda težko ugovarja omejitvam in resnicam uma, smo večkrat le žrtve in nevem kolikokrat od realnosti zahtevamo, da nam pokaže še drugi vidik resničnosti od tiste v katero verjamemo.
Takorekoč živimo v neki kletki. Stene te kletke pa so zelo dobro zasidrane s prepričanji in strahom, ki nam preprečuje, da bi podrli te meje.
Ves naš trud osvobajanja prazaprav temelji na tem, kako se počutiti svobodno v svoji kletki.
Pri Devi je še posebej izrazita navezanost na ta prepričanja, ki se kaže kot zapiranje vase in strah.
Seveda pa se navezanost in svoboda izključujeta.
Večkrat se vprašam kaj je bolj boleče ....živeti z bolečino ali se sprijazniti s spremembami ?
Back to top
 
 
IP Logged
 
Devi
5
p
*****
Offline

ravno prav
Posts: 5471
Dolenjska
Gender: female
Re: Devi
Reply #92 - 29.12.2009 at 20:30:27
 
Nah to niso umske zadeve. čeprov mogoče podobe kažejo tud moj um, al pa stanje njega. Sam v bistvu sploh ne razmišljam. Že nekej časa ne. sam pustim. ne priganjam, ne odganjam. opazujem. ne določam. ker ko enkrat nekej določiš, pol se um tukej ustavi in začne secirat. karkoli je, se mi zdi da nekej časa še ne bom določila. ker se mi zdi da lahko sežem še mal dlje.
zapiranje vase (robi) ni zmer pogojeno s strahom. jes se dostkrat umaknem, ker (zgleda) nimam dobrih ščitov in me družba izčrpa, zmeša mi enegijo. sploh ko se kej v meni dogaja, sem rada sama.
se mi zdi da spremembe ne smejo bit izsiljene. al pa je mogoče tak moj način. spoznanja prihajajo nežno. bolečina je good, preobraža. sam jes je ne čutim že nekej časa ne. nobene krize. sam umiranje.. kej tacga se ne spomnim, da bi že kdaj doživela. zato me zanima in spremljam. še največ info dobim v bistvu skoz sanje na vsake par mescov.
Back to top
 

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)
 
IP Logged
 
Robi
5
p
*****
Offline

I love to love
Posts: 5749
Dolenjska
Gender: male
Re: Devi
Reply #93 - 29.12.2009 at 21:11:14
 
Quote:
karkoli je, se mi zdi da nekej časa še ne bom določila. ker se mi zdi da lahko sežem še mal dlje.
zapiranje vase (robi) ni zmer pogojeno s strahom. jes se dostkrat umaknem, ker (zgleda) nimam dobrih ščitov in me družba izčrpa,

Ampak ščitov ne rabiš, če nimaš občutka ogroženosti. Torej je nek strah, če misliš, da te drugi ogrožajo.
Izčrpanost je ponavadi znak boja. Kaj misliš, da ti lahko drugi storijo ?
Back to top
 
 
IP Logged
 
Nahatee
Ex Member
Re: Devi
Reply #94 - 29.12.2009 at 23:54:47
 
Robi wrote on 29.12.2009 at 12:11:44:
Quote:
Želja po zaščiti, ki pa jo ne dobiš, vendar si močna sama in se moraš edino ti sama soočiti s svojimi strahovi in kalupi

Ta prepričanja, da se mora sama soočiti s kalupi, hkrati tudi ustvarjajo kalup.
Zato občutek ujetosti.To, da se vsak sam sooča sam s seboj in svojimi kalupi in strahovi ni prepričanje.

Kaj ti misliš, da se lahko kdo drug sooči s tvojimi kalupi in strahovi, namesto tebe ?
Back to top
 
 
IP Logged
 
Bamby
5
*****
Offline

No pain no gain
Posts: 999

Gender: male
Re: Devi
Reply #95 - 30.12.2009 at 01:57:07
 
Quote:
... Želja po zaščiti, ki pa jo ne dobiš, vendar si močna sama in se moraš edino ti sama soočiti s svojimi strahovi in kalupi, ...

Robi wrote on 29.12.2009 at 12:11:44:
Ta prepričanja, da se mora sama soočiti s kalupi, hkrati tudi ustvarjajo kalup.
Zato občutek ujetosti.

Quote:
To, da se vsak sam sooča sam s seboj in svojimi kalupi in strahovi ni prepričanje.

Kaj ti misliš, da se lahko kdo drug sooči s tvojimi kalupi in strahovi, namesto tebe ?


Trditev, da se vsak sooča sam s seboj res ni prepričanje ampak dejstvo, toda ...

... to, da nekdo (Nahatee) nekomu (Devi) svetuje, da se mora edino on sam soočiti s svojimi strahovi in kalupi pa je prepričanje (nasvet ali opis stanja). Nasveti (ali opisi stanja) se pač dajejo iz prepričanja, drugače lahko za njih trdimo, da so zlonamerni (niso iz prepričanja).

V tem primeru gre celo za nasvet za katerega je sama avtorica ugotovila, da je v bistvu nepotreben saj je "modro" ugotovila, da se lahko edino vsak sam sooči s svojimi strahovi in kalupi. (karikirano, kot bi nekomu, ki je lačen svetoval, da naj je).

In res, v tem primeru ima prav Robi saj dajanje nasvetov (še posebej, če so nepotrebni) resnično lahko ustvari nove kalupe. Prejemnik (nepotrebnega) nasveta namreč lahko v takem primeru išče rešitve v napačni smeri, namesto, da bi se prepustil soočanju s samim seboj.
Back to top
 

Življenje je popolnoma zastonj in brezplačno, pa vendar je ni
stvari na tem svetu, ki bi bila vredna več. (Bamby)
 
IP Logged
 
Nahatee
Ex Member
Re: Devi
Reply #96 - 30.12.2009 at 11:59:08
 
Bamby to je tema sanje in razlaga sanj, tudi celoten moj stavek se navezuje na sanje od Devi.

Želja po zaščiti, ki pa jo ne dobiš, vendar si močna sama in se moraš edino ti sama soočiti s svojimi strahovi in kalupi, kot kaže sanjska slika se tudi duhovi po soočenju razblinijo v prah in te ne ogrožajo več.

Avtorica je sama dala gor sanje, jaz sem podala razlago kako vidim njene sanjsko sliko.  Če avtorica ne bi hotela razlage in mnej o sanjah, jih ne bi dala javno na forum.  Ima pa svobodno voljo in o nasvetih lahko razmisli, lahko pa jih tudi zavrne, čisto njena odločitev.

In nasveti niso nujno iz prepričanja, eno je prepričanje, drugo pa vedenje in ko nekaj veš, lahko daš nasvet in ni iz prepričanja.  
To da se vsak sooča sam s seboj, je za nekatere lahko  prepričanje, za druge pa vedenje.

Pa ni potrebno vse gledati negativno.
Back to top
 
 
IP Logged
 
David
Ex Member
Re: Devi
Reply #97 - 30.12.2009 at 12:11:33
 
think positive  Wink
Back to top
 
 
IP Logged
 
Bamby
5
*****
Offline

No pain no gain
Posts: 999

Gender: male
Re: Devi
Reply #98 - 30.12.2009 at 18:51:35
 
Quote:
In nasveti niso nujno iz prepričanja, ...

Če niso iz prepričanja so pa iz neprepričanja, torej so zlonamerni ali pa so nepotrebni, škodljivi, ker so iz neznanja.

Quote:
... eno je prepričanje, drugo pa vedenje in ko nekaj veš, lahko daš nasvet in ni iz prepričanja.

Prepričanje je posledica vedenja, vedenje ustvarja prepričanje torej, če so iz vedenja so tudi iz prepričanja, vendar...
... te razumem kaj hočeš povedati, npr. tole spodaj si napisala iz svojega vedenja na podlagi lastne izkušnje in ne iz svojega prepričanja.

Quote:
Alojz in Sandib wrote on 05.03.2009 at 23:07:02:
SLUZASTA RIBICA ---- Povodni mož z mrtvim somom iz Ljubljance v hlačah. Jajčko brez jajc ,je tale RObi,se mi zdi. Ali pa paglavc brez repa. Kaj misiš Nahatee?

Sprašuje tako kot teče kura čez cesto, brezglavo, potem pa misli da je brihten.  Cry
Lep pozdrav   Smiley


Back to top
 

Življenje je popolnoma zastonj in brezplačno, pa vendar je ni
stvari na tem svetu, ki bi bila vredna več. (Bamby)
 
IP Logged
 
Robi
5
p
*****
Offline

I love to love
Posts: 5749
Dolenjska
Gender: male
Re: Devi
Reply #99 - 30.12.2009 at 20:47:24
 
Quote:
Robi wrote on 29.12.2009 at 12:11:44:
Quote:
Želja po zaščiti, ki pa jo ne dobiš, vendar si močna sama in se moraš edino ti sama soočiti s svojimi strahovi in kalupi

Ta prepričanja, da se mora sama soočiti s kalupi, hkrati tudi ustvarjajo kalup.
Zato občutek ujetosti.To, da se vsak sam sooča sam s seboj in svojimi kalupi in strahovi ni prepričanje.

Kaj ti misliš, da se lahko kdo drug sooči s tvojimi kalupi in strahovi, namesto tebe ?

Jaz mislim, da je tudi prepričanje. Prepričanje pa nastane na podlagi izkušenj. Pa naj bo to lastnih ali tujih.
Nisem mislil tega, da bi se naj nekdo drug, ampak to, da lahko na svoje kalupe pogledaš tudi z druge plati. Jaz mislim, da je to tudi namen javnega foruma, da nekdo drug poda svoj pogled in posamezniku omogoči, da se zave v sebi nekih misli ali prepričanj, za katere do tedaj ni vedel, da so v njem.
Nekomu svetovati, da se mora soočati je nesmisel, saj če se ne bi ŽE soočal, ne bi imel težav. Smiley
Back to top
 
 
IP Logged
 
Robi
5
p
*****
Offline

I love to love
Posts: 5749
Dolenjska
Gender: male
Re: Devi
Reply #100 - 30.12.2009 at 21:10:58
 
Quote:
jes se dostkrat umaknem, ker (zgleda) nimam dobrih ščitov in me družba izčrpa, zmeša mi enegijo. sploh ko se kej v meni dogaja, sem rada sama.
A se "dogaja" ponavadi takrat, ko nisi sama ?
Ko pa si sama, pa si zadovoljna, ker se nič ne "dogaja",a hkrati pa nisi zadovoljna, ker si sama ?
Če je to res, kar bi lahko bil vir teh "groznih" sanj in bitk.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Devi
5
p
*****
Offline

ravno prav
Posts: 5471
Dolenjska
Gender: female
Re: Devi
Reply #101 - 30.12.2009 at 22:09:20
 
Robi wrote on 30.12.2009 at 21:10:58:
A se "dogaja" ponavadi takrat, ko nisi sama ?
Ko pa si sama, pa si zadovoljna, ker se nič ne "dogaja",a hkrati pa nisi zadovoljna, ker si sama ?
Če je to res, kar bi lahko bil vir teh "groznih" sanj in bitk.

'zmeša mi energijo', sem rekla. razlog za ščite niso zmer strahovi.
včasih je sam to, da ne želiš da je določena energija v nekem procesu, ki teče, motena. usmerjanje pozornosti od znotrej navzven zmatra, poleg tega da nimaš nič pametnega za povedat, ker itak nisi zlo zavestno prisoten.
bit sama mene ne moti. edin opazla sem, da sem jest rajš sama ko večina ljudi, ki jih poznam. in skoz primerjanje se včasih vprašam, a je to problem, a sem pač jest taka, al imam samo tako obdobje. k zmerej pa tud nisem rada sama Smiley
ne bi še analizirala zaenkrat, tak da lahko se tle ustaviš.
Back to top
 

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)
 
IP Logged
 
Nahatee
Ex Member
Re: Devi
Reply #102 - 31.12.2009 at 02:15:42
 
Bamby wrote on 30.12.2009 at 18:51:35:
Če niso iz prepričanja so pa iz neprepričanja, torej so zlonamerni ali pa so nepotrebni, škodljivi, ker so iz neznanja.


To je izključno tvoje prepričanje.

Sem podrobno razložila kako je s tem v CELOTNEM stavku ne samo polovici, ki si jo citiral.

Bamby wrote on 30.12.2009 at 18:51:35:
Prepričanje je posledica vedenja, vedenje ustvarja prepričanje torej, če so iz vedenja so tudi iz prepričanja, vendar...
... te razumem kaj hočeš povedati, npr. tole spodaj si napisala iz svojega vedenja na podlagi lastne izkušnje in ne iz svojega prepričanja.


Špekuliraš in obračaš besede, to je vama z Robijem skupna lastnost.

To kar si citiral  je iz čisto druge teme in debate in nima nič z vezo o sanjah in razlagah,  mešaš in vlečeš teme iz drugod v sanje za brezveze, za namen svoje špekulacije.
Back to top
 
 
IP Logged
 
murileon
YaBB Moderator
*****
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 749
Kamnik
Gender: male
Re: Devi
Reply #103 - 02.01.2010 at 14:43:45
 
Devi wrote on 23.12.2009 at 16:23:13:
Sanjala sem da z neko raziskovalno skupino hodimo po gozdu in iščemo gobe. Zrak je čist in jasen, barve so svetle in močne. Naenkrat opazim, da so tla prekrita s 5, 10 cm plastjo vode, prekrite z gozdnim listjem. Voda pod listjem je čista in gobe ki rastejo iz nje so pisane, nekakšne halucinogene gobe. Nekje na tleh naenkrat opazim zlate ribice, ki plavajo v nekem bazenčku. Ena je skočila ven in se duši. Nekdo pripomni, da take gobe rastejo samo nad trupli. Pomislim, kolk je v tem gozdu the gob. In se vprašam kaj je pod vodo in od kje tolko trupel. Nenadoma postane jasno, da je to nek poseben prostor poln duhov in imamo vodnico/skrbnico tega področja in posebno dovoljenje, da smo lahko tukaj. Drugače je celo to področje zaprto in divje. Smo v hiši in pojedli smo, je pozno popoldne. Določena sem, da grem pomit posodo. Ven, ker voda teče samo zunaj. Ko stopam proti vhodnim vratom, se zunaj slišijo zvoki ljudi, ki hodijo po poti mimo vhodnih vrat. Glasovi so normalni, sence, ki jih vidim padat skozi motno steklo vrat pa so čudne, prehitro bežeče, in vem, da tukaj ni nobenih ljudi. Obrnem se k skrbnici, ‘se pravi, da ljudje, ki hodijo tukej zunej, niso nujno živi,’ rečem in vsi se obrnejo vame. Med njimi je tud Darko. Občutek, da so srečni da ne rabijo it oni, moje nelagodje, nobenega nasveta, naj se znajdem kakor vem in znam. In ker vsi to pričakujejo in je to treba naredit, grem. Če ves čas pomivajo zunaj verjetno to ni nekej nemogočega. Stopim ven in k vodi. In se zavem, da sem edino živo bitje na tem prostoru. Imamo pogled na hišo. Lesena je, brunarica, domačna, topla. Hiša ne daje slutit, da v njej ni nikogar, ki bi mi bil blizu al pa na moji strani. Duhovi se nenadoma obrnejo proti meni. Z vseh strani prihajajo, iz gozda, pot nazaj v hišo mi je zaprta. Ko pomislim, da zdaj se bo pa zgodilo nekaj groznega, se v trenutku največje panike vse sesuje. Duhovi se v eksploziji vsi naenkrat nenadoma razblinijo v prah.
----

Še kar v istih krogih. Sanje so nek mix med medvedom in gradovoma. zgleda mi, ko da sem za zunanje okolje nekako poskrbela. Hiše se še kar neprijazne za bivanje. Ne vem, kaj bi z gobami in ribicami..


Nekaj idej iz mojih filmov:

Zelo zanimivo se mi zdi nasprotje med RAZISKOVALNO EKIPO in DUHOVNO VODNICO, ki skrbi za to področje. Raziskovalna ekipa predstavlja moderen pristop, ki je povezan z modernim znanstvenim svetom, ki nas prizemljuje in nas rešuje iracionalnih strahov. Ampak v tem sanjskem svetu, je to raziskovalna ekipa samo po imenu. Svet je poln duhov, halucigenih gob, mogoče se najde kaka zlata ribica, ki pa nima šans za preživetje, kaj šele za izpolnjevanje želj. Nemoč te ribice kaže na utopičnost tega sveta, ki pa ima na tvojo psiho zelo močno in realno deluje. Duhovna vodnica si ti, ki verjame v arhaičen spiritualni svet, kjer se je moč moderne dobe ustavila nekje pri halucigenih gobah. Zamere in iracionalne strahove, ki jih simbolizirajo duhovi umrlih, ne zmoreš zakopati v zgodovino in jo imeti za učenje. Rešitev je, kot že nekoč v enih sanjah, v opravljanju vsakdanjih opravil, v pomivanju posode, v kelnarjenju, v delu, v vlaganju energije v stvarni svet, ki prizemljuje in omogoča materialni napredek, ki bo zgradil modernejšo hišo, namesto zastarele brunarice okrog katere se vse sesuva in kjer imajo duhovi, preteklost in arhaični svet spiritualnosti, ki ne priznava moči modernega znanstvenega sveta, moč, ki te lahko zelo močno sesuva.
Zdi se mi, da te je soočenja z zamerami in bolečinami strah, vse to tiščoš nekam na stran, potlačuješ, zato jim daješ še dodatno moč. Zlata ribica simbolizira upanje, ki je temelj, ki drži našo psiho pokonci takrat, ko nam ne gre oziroma, ko dlje časa niso zadovoljene naše temeljne potrebe, sploh pa kontinuiran razvoj našega življenja.

Mislim, da ima tvoj duhovni svet veliko arhaičnih, magičnih načinov razmišljanja. Namesto, da bi slabe izkušnje videla kot vrednost iz katere črpaš znanje, energijo in moč, jih vidiš kot čas, ko ti je bilo storjeno veliko slabega ali pa si tudi sama polna občutkov krivde. To te sesuva, namesto, da bi ta trupla bila gnoj za njive, ki bi dajale novo življenje. Trupla morajo umreti !

Mogoče bi opozoril na problem duhovne vodnice, ki deluje kot avtoriteta. Mislim, da njena avtoriteta ohranja duhove pri življenju in onemogoča, da trupla postanejo prst. Hkrati je pa ta duhovna vodnica popolnoma brez moči. Taki osebi res ni za zaupati. Skrbništvo za ta gozd mora prevzeti nekdo drug.

P.S.

Kljub načinu pisanja, gre za moje filme, ki mogoče s tabo nimajo nobene veze !
Back to top
 
 
IP Logged
 
murileon
YaBB Moderator
*****
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 749
Kamnik
Gender: male
Re: Devi
Reply #104 - 02.01.2010 at 14:59:20
 
titud wrote on 24.12.2009 at 10:53:43:
Devi wrote on 23.12.2009 at 16:23:13:
Sanjala sem da z neko raziskovalno skupino hodimo po gozdu in iščemo gobe. Zrak je čist in jasen, barve so svetle in močne. Naenkrat opazim, da so tla prekrita s 5, 10 cm plastjo vode, prekrite z gozdnim listjem. Voda pod listjem je čista in gobe ki rastejo iz nje so pisane, nekakšne halucinogene gobe. Nekje na tleh naenkrat opazim zlate ribice, ki plavajo v nekem bazenčku. Ena je skočila ven in se duši. Nekdo pripomni, da take gobe rastejo samo nad trupli. Pomislim, kolk je v tem gozdu the gob. In se vprašam kaj je pod vodo in od kje tolko trupel. Nenadoma postane jasno, da je to nek poseben prostor poln duhov in imamo vodnico/skrbnico tega področja in posebno dovoljenje, da smo lahko tukaj. Drugače je celo to področje zaprto in divje. Smo v hiši in pojedli smo, je pozno popoldne. Določena sem, da grem pomit posodo. Ven, ker voda teče samo zunaj. Ko stopam proti vhodnim vratom, se zunaj slišijo zvoki ljudi, ki hodijo po poti mimo vhodnih vrat. Glasovi so normalni, sence, ki jih vidim padat skozi motno steklo vrat pa so čudne, prehitro bežeče, in vem, da tukaj ni nobenih ljudi. Obrnem se k skrbnici, ‘se pravi, da ljudje, ki hodijo tukej zunej, niso nujno živi,’ rečem in vsi se obrnejo vame. Med njimi je tud Darko. Občutek, da so srečni da ne rabijo it oni, moje nelagodje, nobenega nasveta, naj se znajdem kakor vem in znam. In ker vsi to pričakujejo in je to treba naredit, grem. Če ves čas pomivajo zunaj verjetno to ni nekej nemogočega. Stopim ven in k vodi. In se zavem, da sem edino živo bitje na tem prostoru. Imamo pogled na hišo. Lesena je, brunarica, domačna, topla. Hiša ne daje slutit, da v njej ni nikogar, ki bi mi bil blizu al pa na moji strani. Duhovi se nenadoma obrnejo proti meni. Z vseh strani prihajajo, iz gozda, pot nazaj v hišo mi je zaprta. Ko pomislim, da zdaj se bo pa zgodilo nekaj groznega, se v trenutku največje panike vse sesuje. Duhovi se v eksploziji vsi naenkrat nenadoma razblinijo v prah.
----

Še kar v istih krogih. Sanje so nek mix med medvedom in gradovoma. zgleda mi, ko da sem za zunanje okolje nekako poskrbela. Hiše se še kar neprijazne za bivanje. Ne vem, kaj bi z gobami in ribicami..


Men se vse skupaj vidi predvsem kot izčiščevanje. Čista voda (zlate ribice kot simboli čistosti tropskih morja, v katerih uspevajo), gozdna zemlja  (gobe kot simboli za rast iz do kraja pretvorjene žive mase v humus), čiščenje posode (odstranjevanje tistega, kar se še drži na posodah od zaužitega), duhovi (mesenosti očiščena telesa), prazna  hiša (očiščena bivajočih) .... Čiščenje preide v obsesijo/obsedenost, ki te ogrozi  in ki  se le prignano do skrajnosti  lahko sesuje samo vase...  


"Čiščenje preide v obsesijo/obsedenost, ki te ogrozi  in ki  se le prignano do skrajnosti  lahko sesuje samo vase..."

To se mi zdi zelo smiselno. Verjetno se lahko nekih psihičnih kolobocij rešimo samo na tak način. Vendar le v primeru, ko obsesija oziroma ponavljanje omogoči ozaveščanje. Le z ozaveščanjem težave se da karkoli spremeniti. Verjetno pa v tem primeru ne gre za neko izolirano težavo, ampak za kompleksno psihično dogajanje, ki je vedno v vsakem od nas. V tem smislu gre samo za očiščevanje nekega dela celote, ki več ni funkcionalen, mogoče celo v napoto novim, kvalitetnejšim stvarem, ki prihajajo. Npr. raziskovalni ekipi.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 ... 5 6 7 8 9 ... 12