lej, sijaj, sej veš da me ni blo doma in verjetno lahko iz qoutov vidiš da sm v pisanju prvega posta prebral thread samo do ~ tretje strani ...
spodnji link ti nakazuje do kje sm pršu ... in od kje nadaljujem zdej ... in tuki ...
res ne vem zakaj maš tak zoprn občutek ko bereš mdg-ja ...
men se to redko dogaja ...
pa dobr veš da nism skorde nč indoktriniran ... edni tolk kolkr me je on uspel indoktrinirat ...
Madan Gopal Das wrote on 26.07.2004 at 09:29:37:ce lahko obstajamo ko se ne zavedamo telesa in ko se ne zavedamo nasega mentala/uma/misli zakaj bi bil pol obstoj zavesti (nas) nujno pogojen s telesom in umom? zavest je neodvisna od obeh, le vcasih se pod vplivom iluzije/neznanja zmotno-poistoveca z njima, tj. kadar hoce delovat v tej materialni sferi. ce teh zelja nima obstaja vecno ciz neodvisno od minljive/stalno se spreminjajoce materije, tko grobe (telo) kot subtilne (um) v popolnem miru.
po enih interpretacijah je zavedanje sebe (ne zavest kot taka) dejansko možno samo v prvem svetu.
vsaj na zemlji.
se reče ... dejansko samo v telesu ... dejansko ... bi lahko reku ... šele takrat ko se najprej poistovetim s telesom (osebnostjo pravzaprav) in na to ugotovim da pravzaprav sploh nisem to telo.
in se vprašam ... kaj pa pol sm?
in začnem ozaveščat
in ko ozavestim SEBE (v popolnosti) ... se zavedam sebe (v popolnosti) ...
t wrote on 26.07.2004 at 11:33:09: če preberem tvoj prvi stavek "jaz sem tudi to telo, dokler se zmotno-poistovecam z njim."
- iz njega lahko sklepam edino to, da je življenje tukaj in zdaj eno samo napačno poistovečanje (vsaj dokler ne bom srečal kakega pravega breztelesnega jaza) - prenehanje (zmotnega) poistovečanja pa je lahko edino ukinitev telesa (in življenja)
men se zdi da si čist lepo napisu ... zmanjka ti edin pri tem da pravi breztelesni jaz lahko srečaš najprej svoj in zlo težko kakšnga druzga prej.
to srečanje je definitvno možno pred smrtjo telesa.
treba samo pridet na drugo stran ...
defintivno pa je to težko če obstoj tega zanikaš
atme ... kolkr je mdg lepo povedu v takoj naslednjem postu
al te pa neki ne razumem dobr, al pa mava za iste besede druge pomene v glavah ...
Bardo_Thodol wrote on 26.07.2004 at 11:58:56:Ali se duh trikotnika naseli v stranice, ko se le te sestavijo v (poglej, poglej) - trikotnik?
men se zdi kr fajn tole
dej mi povej ... kaj so ti stranice, če ti je trikotnik telo?
jest bi se drznu rečt, da pride duh, na poti pobere stranice, se zadega v mayo in dokler lahko stranice drži skupi v trikotnik je lahko dol ... mislm da ... celo ... duh ... lahko spreminja stranice in s tem trikotnik ... mislm celo da lahko duh pobere ogromno količino stranic in jih poljubno zlaga v trikotnike, ki jih zlaga spet skupi ... kolkr pač jih ... zna, zmore, ...
tale življenje ... se mi zdi da je to tko kt z osebnostjo pr aryanu ... tko kt ma vrhovni BOG osebnost, tko ma verjetno tud življenje ...
življenje, tako kot ga doživljamo, je možno samo tukaj, na tem planetu, v tem osončju, v tem vesolju (podobno kot osebnost).
zaradi ene zlo čudne reči (o kateri zdej nebi).
življenje v drugem svetu več ni življenje v tem smislu kot je to tukaj ... na zemlji ... je obstoj, ni pa življenje kot tako, ki ga duh doživlja skozi vpetost v telo in ločenost od sebe (in osebnost več ni osebnost) ...
se mi zdi da sm že napisu
v drugem svetu neki manjka ... zavedanje samega sebe (ker pač nisi ločen od sebe) ... to izkušnjo dobiš v prvem svetu (če jo) ... v drugem svetu se izpopolnjuješ za prvi svet (brez podatkov - izkušenj iz drugega sveta, prvega ne moreš 100% realizirat - odživet) ... ko prvi svet izpopolniš do te mere, da se prvi in drugi svet združita (zate / mogoče bolje v tebi ... v tvoji zavesti) padeš v tretji svet ... če je energije zadost ... sestopiš s kolesa ... če si tko izbereš ...
če s mahajnovc ... si pa itak izbereš da greš nazaj dol ...
in poveš še drugim ...
pomoje morm še enkrat napisat, če sm slučajn pozabu ...
jest sm tud 'tudi moje telo' ... in ne samo moje telo ... izvorno celo sm tisto v meni (kot celoti, če se gledam kot 'tudi telo') kar ni telo ...
tako je moje dojemanje sveta
nočem ga nikomur vsiliti
hvala ker berete moje videnja sveta v katerem živim ... kdor je do sm zdržu seveda
žive osebe sm uporabu (izključno) zato ker so njihovi zapisi zbudili v meni pričujoče texte ... ki pa bi morali bit zadost brezosebni da bi naj prišli prav še komu drugemu, za pomoč pri njegovem dojemanju sveta kot ga živi.
za vse texte ki so preosebni se najgloblje opravičujem dotičnim osebam ...
Miska wrote on 26.07.2004 at 21:47:23: »V najširšem smislu tvoj duh hrepeni po tistem veličastnem trenutku, ko boš zavestno spoznal njegove želje in se združil z njim v radostno enost. Vendar duh nikoli in nikdar ne bo vsiljeval svojih želja tvojemu zdajšnjemu zavestnemu in telesnemu delu. Razum pogosto poskuša vsiliti svojo voljo telesu – in to se mu večkrat posreči. Telo pogosto poskuša obvladati razum – in to mu večkrat uspe. Vendar se niti telesu niti razumu ni treba truditi, da bi obvladala dušo, saj duša nima potreb, v nasprotju s telesom in razumom, ki sta njihova ujetnika, in tako telesu in razumu vseskozi dopušča, naj bo po njunem. Le na ta način lahko celota, imenovana »ti«, ustvarja in pri tem spoznava, kdo je v resnici. To mora storiti z dejanjem zavestnega hotenja in ne skozi dejanje nezavedne poslušnosti. Naloga duše je, da ti da vedeti, kaj si želi; ni njena naloga, da ti to vsili. Naloga razuma je izbrati med različnimi ponujenimi možnostmi. Naloga telesa je udejaniti to izbiro. Kadar telo, razum in duša ustvarjajo skupaj, v sozvočju in združeni, se Bog utelesi. Takrat se duša prepozna skozi lastno izkustvo.«
»Ljudje ste trojna bitja, sestavljeni iz telesa, razuma in duha. Vedno boste trojna bitja, ne le medtem ko živite na zemlji. Tudi po smrti telo in razum ne premineta. Telo spremeni obliko, pri čemer pusti za sabo svoj najotipljivejši del, vendar še vedno obdrži svojo zunanjo lupino. Tudi razum (ki ga ne smete zamenjevati z možgani) te še spremlja, z duhom in telesom se združi v eno samo energetsko gmoto s tremi raszežnostmi ali vidiki. V resnici ste vsi ista energija, s tremi med sabo razlikujočimi se značilnostmi.«
lep
fejst za premislt ...
mislš da obstaja možnost da tale text najdemo v angleščini
kakšna besedica al pa dve mi še narobe stojita ...
al bom mogu kr knjigo prebrat, da osvojim terminologijo mislš?
kaj je mišljeno pod Bog?
kaj pod duša?
kaj pod 'tvoj duh'?
maš kej več na temo 'gmote s tremi raszežnostmi ali vidiki'
'TI' si celota ... to je zadost jasno zapisano ...
izvorno valjda ne ... čeprov ni napisano ...
menda pa da boš po tej izkušnji izvorno troedina celota (če ti bo uspelo seveda) ...
pred to izkušnjo, dvomim da si bil ...
če te dobr razumem miška;
maš TI dušo, ki TI govori
maš razum ki (ta zgornji govor) razume
maš ta presneti ego (ki vse pomučka)
maš telo (ki ta pomučkan govor izvaja)
... vas je že pet ...
ti si še vedno enost vseh teh (kar pač skupi uspejo naklobasat, zadnjo ma pa kuitak ego, kar ga je še ostal), če dobr razumem
me zanima ... kater od teh petih ki sm jih naštel si izvorno po tvojem mnenju TI ... (dej vejce postav preden odgovarjaš
)
pomoje vsak žvi ... al po teoriji al pa mal manj po teoriji ...
popolnoma vsak pa po volji drugih, (vsaj) dolker se ne osvobodi
ptica svobode pa ... vemo ... prileti samo enkrat ...