Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 ... 14 15 16 
(Read 89966 times)
nomad
3
***
Offline


Posts: 107
vsepovsod in nikjer
Gender: male
Re: Jaz nisem to telo
Reply #225 - 11.02.2005 at 16:27:57
 
Madan Gopal Das wrote on 11.02.2005 at 11:04:43:
nas proces ni ta, da najprej nardis praznino, ampak je receno, da bolj ko sprejemas avtenticne opise Absoluta iz svetih spisov in besed realiziranih, prej bos kot stranski produkt spucal svoj um vseh omejenosti. v bistvu se opisovanje oz. govorjenje o Absolutu/Bogu nikol ne konca (tud po osvoboditvi), ker je Absolut vecno ziv in Vse-privlacen, pravi-vecni-mi pa smo njegovi sluge.

zanimivo..jaz si predstavlam, da bolj kot sprejemaš vse kar ti bog nakloni naproti, tembolj lahko ločiš resnico in neresnico..bolj si sprejemljiv tem večjo možnost imaš doživet boga..

Quote:
ce poslusas od kjerkol in povsod mas na konc zmeden um.

tukaj bi lahko iz lastne iskušnje rekel, da vse kar slišim od drugih, tisto sprejmem, kolikor se le da. ampak potem imam tu neko lastna pot. sprejel bom, ni pa rečeno da tudi sledil tistemu. šel bom svojo pot in tako ali tako čutil, kar je zame vredu.. kolikor vem, če sem se neki stvari upiral in je nisem sprejemal, potem sem s to stvarjo prišel v konflikt in tako tud z samim sabo. in ta konflikt sem vlačil vedno zraven. če pa tisto stvar spontano sprejmeš, pa si osvobojen. lahko greš miroljubno po svoji poti, ali pa ne..  zelo velik point je sprejemanje..

Quote:
v bistvu je blo tist zgori prevedeno le zarad tega, ker sem ti hotu mal bl priblizat o kaksni meditaciji jaz govorim in prakticiram... ne iz namena, da te spreobrnem al karkol. vsak ma svobodno voljo. ce pa je koga to pritegnil in hoce probat, pa je seveda vabljen.

ko bom imel priliko prit v vaš kraj, bi prosil, za obrazložitev meditacije..
ko sm se prvič seznanil z hindujsko religojo, sm bolj obsojal vseskup, sedaj pa mi je v namenu malo bolj spoznat to vero..
Back to top
 

vse dobro,..
 
IP Logged
 
Madan Gopal Das
Ex Member
Re: Jaz nisem to telo
Reply #226 - 14.02.2005 at 08:47:46
 
nomad wrote on 11.02.2005 at 16:27:57:
ko bom imel priliko prit v vaš kraj, bi prosil, za obrazložitev meditacije..

razlaga lahko seze do nekje ... in ce je v tej fazi nekoga to pritegnil ... ga bo poizkus peljal se dlje/globje.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Mateja B.
4
p
****
Offline


Posts: 441

Gender: female
Re: Jaz nisem to telo
Reply #227 - 09.08.2005 at 09:58:43
 
THOUGHT FOR THE DAY
9th August 2005

When one proceeds to attain the Atmic vision (vision of the Self), one has to negate everything one perceives as being Non-Self, until at the end of the journey, the Atma alone is cognised. The Atma admits of no definition, no description, no designation. It is the end of enquiry, the culmination of all endeavour, the silence that swallows all speech. The primary seed of knowledge is "I am not the body". It contains three entities: I, Body and Not. I is the Atma, the only truth. The idea 'I' applies only to the eternal 'I', over which, the transient 'I' is superimposed by ignorance born out of false identification with the body.
 
SAI BABA

http://www.radiosai.org/Pages/Thought.asp

Tu pa je slovenski prevod (ki pa včasih malo zamuja):
http://www.sathyasai-drustvo.si/misel_prasanthi.html
Back to top
 

I love to live and I live to love.
WWW WWW  
IP Logged
 
Pages: 1 ... 14 15 16