Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Page Index Toggle Pages: 1
(Read 4200 times)
lavanda
1
*
Offline

I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 2

Moje sanje, moje hrepenenje
31.01.2005 at 10:40:17
 
Pozdravljeni;

obračam se na Vas v upanju, da mi lahko vsaj malce pomagati razvozlati vso zadevo.

Dotične sanje imam že več kot eno leto, večinoma so vsakodnevne. Dogajajo se samo ponoči, ko ležem v popoldanski počitek, pa nikoli. Sanje so zelo intenzivne in včasih se mi dozdeva, kot da so resničnost. Vsa zadeva me zelo bega, ko se zbudim imam mešane občutke, ker ne vem na kaj me skušajo opozoriti.

Sanje izvirajo iz moje mladosti; bolj natančno iz osnovnošolskega obdobja. V razredu sem imela sošolca, ki mi je bil kar precej všeč, tudi jaz sem bila njemu, vendar nikoli ni prišlo do kakšnega »bližnjega srečanja«. On je bil mamin sinko, jaz pa sramežljiva pubertetnica. Ob zaključku OŠ sva na valeti plesala skupaj, kljub ljubosumnosti sošolk. Nekako se je najina pot vedno prekrižala, kajti vpisala sva se na isto gimnazijo, skupaj plesala na maturantskem plesu, čeprav nisva bila v istem razredu. 2 leti zapored smo bili skupaj na morju, vendar sem bila v tistem času z drugim fantom, on pa s svojo punco. Zgodilo se je, da me je fant na morju prevaral, ko sem zvedela sem pobegnila v šotor in jokala. Matej je prišel do mene, me odpeljal na obalo in mi skušal nekaj povedati. Sicer je vse zamegljeno, saj je od tega dogodka že kar precej časa, vendar se spomnim, da sem bila takrat osredotočena le na fanta, ki me je prevaral in nisem dala možnosti, da nadaljuje. Po tem sem imela večinoma starejše fante in najina pot se ni več križala. On je zapadel v slabo družbo, začel uživati mamila in v šoli propadel. Videla ga nisem že prbl 5 let, vendar sem se nanj le redko spomnila. Do sanj, ki se vlečejo in vlečejo.
Sanje: pravzaprav je skoraj vsako noč ista zgodba. Njegov obraz je zamegljen, vendar vem da je to on. Sva skupaj, srečna, do mene je zelo ljubezniv, vse tisto kar jaz od moškega potrebujem. Nikoli ni vpletena spolnost, vedno je vse bolj banalno. Ne morem izpostaviti kakšnih dogodkov, ki se dogajajo v sanjah, ker jih pravzaprav ni. Vem le, da sem zjutraj žalostna in srečna ob enem. Žalostna, ker je vsega konec, srečna pa, ker vem da obstaja. A tukaj se konča. Nimam poguma, da bi se odpravila na lov za njim, ne vem niti kje živi, oddaljil se je od vseh bivših prijateljev. Strah me je predvsem tega, da bi ugotovila, da v resnici sploh ni on tisti, ki nastopa v mojih sanjah. Te sanje že tako vplivajo name, da večino prostega časa razmišljam o njegovem imenu in se sprašujem če za vsem tem resnično ni kaj več.


Zanima me še, če mi lahko svetujete na koga naj se obrnem, da mi strokovno razloži dotične sanje.
Hvala in lp Lavanda
Back to top
 
 
IP Logged
 
Madan Gopal Das
Ex Member
Re: Moje sanje, moje hrepenenje
Reply #1 - 31.01.2005 at 11:12:02
 
lavanda, ce mas dober ali pa ne-dober odnos baziran na materialnem poistovecanju (grobem ali subtilnem/mentalnem) oboje v koncni fazi vodi slej k prej do frustracije.

probi kej spiritualnega prakticirat, kar te bo opelal onkraj misli. tam je brezskrbno podrocje oz. cista zavest.


Back to top
 
 
IP Logged
 
Lilith
5
*****
Offline

..to be more like me and
less like you...
Posts: 1554

Re: Moje sanje, moje hrepenenje
Reply #2 - 31.01.2005 at 17:14:17
 
Bom poskusila malce tipati. Glede na to, da te vse premalo poznam bo lahko to tudi strel v prazno.
Kar bi te želela vprašati je, ali si trenutno na področju partnerskih odnosov nesrečna (beri: osamljena, razočarana...). Če je temu tako, potem bi tvoje sanje lahko imele kompenzacijsko funkcijo.
V smislu, da ti nudijo to, kar ti v realnosti manjka.  Tale fant bi lahko bil primeren "obešalnik" za tvojo projekcijo ravno zato, ker se med vama nikoli ni nič zaresnega zgodilo in je zatorej kot ena obljuba morebitne (nikoli izživete ) romantične ljubezni.

LP
Lilith
Back to top
 

... Sometimes I feel that I should go and play with the thunder...
 
IP Logged
 
lavanda
1
*
Offline

I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 2

Re: Moje sanje, moje hrepenenje
Reply #3 - 31.01.2005 at 17:49:13
 
Hvala za odgovora.
Zelo možno je, da je tam, kjer si tipala resnica.
Predvsem pa "skrbi", če mi morda hočejo sanje kaj povedati. Npr, da ga poiščem in mu zaupam? Tvegam sicer njegovo mišljenje, da sem rahlo ubrisana in obsedena z njim.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Lilith
5
*****
Offline

..to be more like me and
less like you...
Posts: 1554

Re: Moje sanje, moje hrepenenje
Reply #4 - 31.01.2005 at 22:09:54
 
Hm...ne obvladam toliko tovrstne "sporočilnosti" sanj.  Ampak postaviva tako: če si začutila impulz, da bi to naredila, potem naredi. Če boš naredila, potem je to itak usoda, a ne? In če ne boš, potem je spet usoda- karkoli narediš bo prav.  Smiley

Pa nikar se ne ubadaj s tem, koliko ubrisana se mu boš zdela. Tudi sama sem imela nekoč zelo žive sanje o enem fantu, ki sem ga imela nekoč zelo rada...je bil tudi  junkie....in ga nisem videla že precej let. In sem poiskala njegovo telefonsko in ga po vsem tem času poklicala. Je bil ful vesel mojega klica. Pa še izvedela sem, da je pustil drogo. 8)
Back to top
 

... Sometimes I feel that I should go and play with the thunder...
 
IP Logged
 
veronika
5
*****
Offline

angeli letijo zato, ker
se ne jemlejo resno
Posts: 1502

Gender: female
Re: Moje sanje, moje hrepenenje
Reply #5 - 01.02.2005 at 07:53:10
 
Najbolj pravilno si lahko samo ti sama razložiš sanje - kar pa je seveda tud najtežje  Wink

Na tvojem mestu bi ga, če bi se le dalo, poklicala - prepričana sem, da bi te bil ZELO vesel. Mogoče ga sanjaš ker obžaluješ, da nisi izkoristila priložnosti, ko si jo imela - a imaš srečo - ni še prepozno  Wink

Mogoče ko ga boš srečala, boš ugotovola, da je bila pa vse skupaj samo iluzija in sedaj je čas da jo razbiješ  Wink

Ali pa je dejansko ljubezen tvojega življenja  Wink

kakor koli - na tebi je, da ugotoviš - in veliko sreče  Kiss
Back to top
 

Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway.
 
IP Logged
 
Iluzija
1
*
Offline

I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 13
Ljubljana
Gender: female
Re: Moje sanje, moje hrepenenje
Reply #6 - 14.08.2005 at 22:48:08
 
Bom poskusila to razložiti z moje osebne pespektive. Kadar sem sanjala o nekom, s katerim nisem imela več stikov, sem vedela da imam s to osebo nekaj nerazčiščenega ... Običajno sem dotično osebo v naslednjih nekaj dneh tudi srečala realno in sem lahko zadevi prišla do dna ...

Morda pa nekje v podzavesti veš, da bi se morala srečali z Matejem. Najverjetneje je med vama bilo nekaj neizrečenega - slej ko prej bo prišla priložnost, da prideš sanjam do dna  Wink
Back to top
 
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1