on: 07/26/04 at 21:47:23 Miska :
Quote:OK. Meni moja resnica govori, da sem jaz tudi moje telo. In ker seveda želim biti tudi jaz trajno pomirjena in zadovoljna, sem sprejela mojo resnico takšno, kakršna je in ji dala vse moje spoštovanje. Tako tudi mojemu telesu, seveda…
Tvoja resnica je pač drugačna. Tebi tvoja resnica pravi, da ti nisi tvoje telo in kot takšno si jo sprejel in ji dal vse tvoje spoštovanje. Tudi prav. Vsakdo hodi pač svojo pot in živi svojo resnico. Nekoč in nekje bomo itak vsak po svoji poti (ki bo prav zaradi različnih resnic za nekatere krajša, za nekatere pač malo daljša) vsi spoznali Resnico. Vsakdo pač hodi po svoji poti, pomembno pa je, da se na njej dobro počuti in da na njej uživa. Pa naj to pomeni, da je on/a tudi to telo ali pa ne…
Vseeno ti v razmislek, ali si ti tudi to telo, ali ne, dodajam še dva odlomka iz knjige Pogovori z Bogom. Ker naključij seveda ni, jih tudi jaz danes nisem naključno našla. Sem iskala nekaj čisto drugega, našla pa tole. Na-ključ-je…
»V najširšem smislu tvoj duh hrepeni po tistem veličastnem trenutku, ko boš zavestno spoznal njegove želje in se združil z njim v radostno enost. Vendar duh nikoli in nikdar ne bo vsiljeval svojih želja tvojemu zdajšnjemu zavestnemu in telesnemu delu. Razum pogosto poskuša vsiliti svojo voljo telesu – in to se mu večkrat posreči. Telo pogosto poskuša obvladati razum – in to mu večkrat uspe. Vendar se niti telesu niti razumu ni treba truditi, da bi obvladala dušo, saj duša nima potreb, v nasprotju s telesom in razumom, ki sta njihova ujetnika, in tako telesu in razumu vseskozi dopušča, naj bo po njunem. Le na ta način lahko celota, imenovana »ti«, ustvarja in pri tem spoznava, kdo je v resnici. To mora storiti z dejanjem zavestnega hotenja in ne skozi dejanje nezavedne poslušnosti. Naloga duše je, da ti da vedeti, kaj si želi; ni njena naloga, da ti to vsili. Naloga razuma je izbrati med različnimi ponujenimi možnostmi. Naloga telesa je udejaniti to izbiro. Kadar telo, razum in duša ustvarjajo skupaj, v sozvočju in združeni, se Bog utelesi. Takrat se duša prepozna skozi lastno izkustvo.«
»Ljudje ste trojna bitja, sestavljeni iz telesa, razuma in duha. Vedno boste trojna bitja, ne le medtem ko živite na zemlji. Tudi po smrti telo in razum ne premineta. Telo spremeni obliko, pri čemer pusti za sabo svoj najotipljivejši del, vendar še vedno obdrži svojo zunanjo lupino. Tudi razum (ki ga ne smete zamenjevati z možgani) te še spremlja, z duhom in telesom se združi v eno samo energetsko gmoto s tremi raszežnostmi ali vidiki. V resnici ste vsi ista energija, s tremi med sabo razlikujočimi se značilnostmi.«
iz knjige Pogovori z Bogom 2, Donald Neal Walsh
Vemo da osebna resnica je v glavnem nekaj drugega kot je to resničnost Apsoluta , ''Resnica'' , ali pak ''resnica kakšna res je''
vsi še učimo, (ali ne ?
), tedaj vsaki ima prav na forumu ponujat resnico v katero verjame ...
moja resnica in tvoja resnica verjetno niso popolnost ...
pak imaš veliko prav
, sami odločamo ali nam je dovolj osebna resnica
svoboda/ svobodna volja je zakon
kdo pa hoče, verjamem, vendar vedno sme z najboljšim argumentim, znanjem in logikom kar jih ima komentirati ''tujo resnico'' katero je že nekdo tud imal prav staviti/oglasiti tuki
( demokracija... he, he )
--
Ta Walsh je tolik priljubljen...
vendar moram reči da se meni zdi
težko zmeden
ne zameri , samo moje mnenje
LP