Quote:To je seveda neumnost, saj so duhovniki prvi dolži povedati in razglšati, da sodi samo Bog.
A res ?
Zakaj pa potem to ?
Quote:Kot vidim, te pirx_ niti ni napadel, povabil te je, da prideš in vidiš, napadal pa je tiste, ki jih napada z vso pravico, in kot krščanski intelektualec je nekako dolžan tako ravnati.
Torej je treba tvojo trditev dopolniti, da lahko sodijo tudi tisti, ki so v službi boga.
In zakaj to ?
Quote:kot prvi brezgrešnik mečeš kamne
Saj trdiš, da lahko sodi samo bog.
Ja, spet sem pozabil, da lahko sodite tudi tisti, ki ste v božji službi.
Neverjetno, res neverjetno....
Bog predstavlja moč, vsemogočnost, pravičnost....
In zdaj se vprašam, zakaj, le zakaj, si nekateri vzamejo to pravico in rečejo, da so božji služabniki.
Quote:Če boš sodil se ti bo sodilo" pa je že modrost, ki izhaja iz Sv. pisma
Ja, to je modrost in te modrosti se je treba zavedati, to se ne da naučiti.
Lahko si velik poznavalec svetega pisma, vendar si le poznavalec.
Quote:Samson je mož pokončne drže in ne potrubuje mojega zaledja, saj je sma povsem sposoben zelo dobro stati inu obstati.
Kdor se skriva za masko, ni noben mož pokončne drže.
Quote:Robi, humorist pa si. To pa prav zares.
Ja, samson, to pa sem res.
in mi je v zadovoljstvo debatirati z vami.
Quote:Bom pa poprosil pirx_a, naj raje zaščiti tebe, kajti v svojem neutemeljevanju si prav nebogljen. Ali pa te jaz sam vzamem v zaščito, navsezadnje si gotovo že ugotovil, da sem vendarle usmiljen čovek.
Samson, vidim, da si tudi ti humorist.
mal heca....
Ej samson, dragi samson, veš, jaz nisem ena izmed tistih izgubljenih duš, ki iščejo usmiljenje.
Verjamem, da to velikokrat deluje..samo nekaj takšnih besed je potrebno...in hopla, že te imam. Si že ujet, v kletki...
Zelo dober način, kako pridobiti ljudi, jih narediti grešnike, nebogljene....potem pa obljubljati odrešitev.
Tako hitro se ujameš v past....
Quote:Ti hitiš govoriti, da bi povedal kaj slabega o Cerkvi in o nas kristjanih, ne da bi pri tem pazil, da bi to naredil vsaj logično in mogoče majčkeno verjetno. Škoda besed. Raje se obrnem na gapea, sprejmem njegov predlog,
Veš, Samson ti pa moram čestitati, kako dobro znaš manipulirati z ljudmi.
V tvojih besedah ni nobenega razumevanja...
in ,
Samson, veš, dobro poznam vzorce po katerih ljudje razmišljamo, zavedam se tega, kar stoji za tem, zato te finte pri meni več ne delujejo.
Besede so samo besede...besede so lepe, ampak....
Samson...a si že kdaj slišal za iskrenost ?
Če si, potem snami to masko.
Quote:Robi, ta plehka trditev je jasen dokaz, da imaš težave s preprosto logiko. Sestavil si v glavi tri treditve, ki si jih nekje slišal: Da se partija bori, Da se Samson postavlja v obrambno držo, in da Robi leze gape-u pod kiklo, le zapisalo se mu je precej drugače.
A, a....jaz se ne grem te igre.
Kaj več, pa zaenkrat ne bom napisal, da ne bom povzročil preveč, "dvojnosti".