Svet pogovorov
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl
General >> Verstva,  religije,  filozofije,  kulture >> so to res ponudbe?
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1032418884

Message started by gape on 19.09.2002 at 09:01:24

Title: so to res ponudbe?
Post by gape on 19.09.2002 at 09:01:24

so to res ponudbe?

sekte po ognjiščevo:

Krščanstvo in astrologija
http://www.ognjisce.si/revija/leto2001/jan2001/pdf/sekte.pdf

Združitvena cerkev
http://www.ognjisce.si/revija/leto2001/feb2001/pdf/sekte.pdf

Krog prijateljev Bruna Groninga
http://www.ognjisce.si/revija/leto2001/mar2001/pdf/sekte.pdf

Univerzalno življenje ali prakristjani
http://www.ognjisce.si/revija/leto2001/apr2001/pdf/sekte.pdf

Waldorfska šola in antropozofija
http://www.ognjisce.si/revija/leto2001/maj2001/pdf/sekte.pdf

SATANIZEM
http://www.ognjisce.si/revija/leto2001/jun2001/pdf/sekte.pdf

shen qi
http://www.ognjisce.si/revija/leto2001/jul2001/pdf/sekte.pdf

Šola življenjske energije
http://www.ognjisce.si/revija/leto2001/avg2001/pdf/sekte.pdf

JEHOVOVE PRIČE
http://www.ognjisce.si/revija/leto2001/sep2001/pdf/sekte.pdf

JOGA V VSAKDANJEM ZˇIVLJENJU
http://www.ognjisce.si/revija/leto2001/nov2001/pdf/sekte.pdf

MORMONI
http://www.ognjisce.si/revija/leto2001/okt2001/pdf/sekte.pdf

TRANSCENDENTALNA MEDITACIJA
http://www.ognjisce.si/revija/leto2001/dec2001/pdf/sekte.pdf

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Robi on 19.09.2002 at 10:04:18

Še en dokaz, da se RKC gre le za moč in monopol.

Pozablja pa na bistvo, pozablja na človeka....

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by pirx_ on 19.09.2002 at 14:40:48

Ah Robi, ko bi ti vedel, koliko naša Cerkev naredi za človeka bi bil lepo modro tiho! Da pozablja na bistvo, na človeka praviš? Bosa je ta! Ali pa so pripadniki redov, frančiškani, uršulinke..., ki po večjih mestih pomagajo ubogim pripadniki, kakšne drugih  Cerkva (veroizpovedi)???;  mogoče člani Univerzalnega življenja, prakristjani, jehovci, satanisti, krišne?
Gape; ne vem kaj si s tem postom hotel doseči ampak nestrpnost proti krščanstvu na tem forumu  eskalira iz dneva v dan in to mi ni všeč! Malo se zamisli no...in ukrepaj. Navsezadnje si moderator in kolikor vem si ti pri, ki je odgovoren in pristojen za ohranjanje nekega določenega nivoja...

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Samson on 19.09.2002 at 14:56:19

;)pirx_, saj menda vidiš, da želi gape samo izobraževati. Mislim, da je večini mračnih tipov na tem forumu izobraževanje nujno potrebno. Poglej Robija, kar nekaj lapne, ker pač nima na voljo nobene odrešilne misli. O Cerkvi reči, da pozablja na bistvo, da pozablja na človeka, je totalno slepo, nerazgledano, razodeva popolno nepoznavanje delovanja Cerkve z ene strani, z druge strani pa predvsem nevošljivost, ker sam ni v stanju narediti nič dobrega... Sicer pa, ali na to sploh misli, na dobro, razen v primeru, ko treba nekomu, ki je iznad njegovih pojmovnih zmožnosti, očitati nekaj, česar niti prav ne dojema. Tako bi jaz rekel temu. Smešno, počasi se bom naveličal brati takšne genialne prebliske, pa bom pozorno gledal, kdo je avtor, da se ne bi spozabil.

;DGape, ti pa res stalno spodbujaš nekakšno nestrpnost. Čas bi bil, da se izjasniš: ali imaš ta forum res za pogovore, ali predvsem za blatenje vsega plemenitega in nedosežnega tistim, ki sami sebe niso v stanju obrzdati na ravni preprostega človeka z zdravim umom.

Najlepši pozdrav vsem! :D

Samson

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Edi on 19.09.2002 at 15:00:34

PIRX, forum je svobodno izražanje mnenj.

Jest osebno ne vidim nobene potrebe po kakem ukrepanju.

Naj dejstva govorijo vsaka zase.

Sem že sam stokrat povedal.
Vsaka organizacja ima dobre in slabe strani, tega ne moreš zanikat. Vse to kaže dejstvo in dejanja posameznikov.
Ti si dober se trudiš, nek drug pa je lahko še tako visoko v RKC, pa ni dober. In tega dejstva žal ne moreš izpodbijat, tko kot tisti primer z napisom TITo.

Predvsem se trudimo vsi skupaj prepoznati resnico in ločiti pleve od semen, ne glede na raso, politično pripadnost ali religijo. Le tako bomo stopili korak naprej.

Se pa tu postavljam v eno svojo nevtralno držo. Nimaš prav ne ti, ne Robi in v končni fazi, mogoče tudi jest sam ne. To bo pa pokazal čas vsakemu posebej ob njegovem odhodu.

Z ljubeznijo in trudom razumevanja.
Edi

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by ana on 19.09.2002 at 15:20:54

obstaja tale forum:
http://surf.pef.uni-lj.si/forum/cerkev/


če na tem forumu napišeš kaj, kar ni všeč nekaterim pripadnikom Cerkve, takoj začnejo vpiti: tukaj je cerkveni forum, če misliš govoriti slabo, bejž drugam!


No, tale forum pa ni cerkveni.
Je svoboden.
Vsak lahko govori odprto, kakor resnično misli.
In nekateri imamo pač slabe izkušnje v življenju z določenimi ustanovami.  Pa povemo, kakšne, zakaj, kako čutimo. Do česa smo na podlagi izkušenj prišli.

No, in ko to povemo, se začne: ne govori čez Cerkev, ker ona dela dobra dela.
Z drugimi besedami: nas ne briga, kako ti čutiš. Bodi hinavec in nas hvali, kljub temu, da misliš in čutiš drugače. Ker mi smo Cerkev, že 2000 let prisotni, od Kristusa potrjeni.


Cenzura. Zakaj zahtevate cenzuro? Smo mar v komunizmu? Niso bile to njegove metode? Zakaj delujete proti ustavi in zatirate pravico do svobodnega izražanja?

Kdor je trden v svoji veri, ga neverniki ne motijo. Kdor ni trden, prepričuje druge, da bi še sam sebe prepričal.

Smo, kar smo. V glavnem dobri ljudje. In če kdaj nismo, poskušamo svoje napake popraviti. Vsi se samo učimo in naj se nobeden ne čuti večvrednega od drugih.

Imejmo se radi.Title: Re: so to res ponudbe?
Post by pirx_ on 19.09.2002 at 15:29:39

Ana, Edi...
Ne vem, ali sta res tako naina ali pa se delata samo norca?!? Kot da ne vesta, da 100X ponovljena laž v očeh "neodvisnega bralca" ne postane resnica? Če ne bi v tej Cerkvi deloval in jo poznal do obisti (odznotraj) ne bi tako trdno zagovarjal svojih stališč.
Ana, odprtost in izražanje mnenj je eno, sistematično blatenje in žaljenje pa nekaj drugega. Samo poglej si vse topice pod izbo "Verstva.." in postalo ti bo jasno. Ko ti omenjaš komunizem naj jaz dodam svoje, da je ta režim očitno naredil svoje, ko je Cerkev 50 let propagiral kot razrednega sovražnika. Zato me žal tak (današnji) odnos ne čudi, vendar se bodo "vremena kranjcem zjasnila". Je po tem vsem res kaj čudnega, če kateri od duhovnikov začne rušiti simbol totalitarnega režima, zaradi katerega je država korakala 50 let nazaj, ostala Evropa pa naprej?
Edi..z veseljem te povabim na kakšno izmed naših karitativnih akcij in boš videl, kako bodo dejstva govorila sama zase. Boš videl veselje v otroških očeh in solze sreče gospodinj in mater, katere so izgubile očeta in jim Ognjiščarji pomagajo pri izgradnji nedokončanega doma...Vzelo ti bo sapo! Pri tem boš zamanj iskal predstavnike satanistov, Krišne, Jehovcev....

Japs, oče urednik Bole je velik mož in s svojim trudom je (neposredno) osrečil že stotine, če ne tisoče...

Ana, saj se imamo radi..vse to delamo iz ljubezni iz sočloveka...ljubezen = Bog      /       Bog = ljubezen
Mir z vami

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Edi on 19.09.2002 at 15:55:40

Pirx, ne oporekam tvojim besedam kar se tiče karitasa. In z veseljem sprejmem tvoje povabilo.

Oporekam pa v tem trenutku takoj besedam, članka ki sem ga prebral v nasprotje JOGE (iz Ognjišča). Na žalost je nivo komentiranja in poznavanja tako nizek, kot ima nek osnovnošolec znanja matematike v prvem razredu.
In sigurno je v takem primeru nek osmošolec zanj pravi profesor.

Tukaj bi se lahko avtor ta-istega članka globoko zavedal, da pljuva v lastno skledo.

Meni je itak vseeno.

Mam v glavi in v izkušnjah lastnega življenja velik več modrosti, kot en tak pametnajkovič. In zato lahko to tudi argumentiram.

Na pa na hitro. Sem se že poslužu našega skupnega prijatelja Anthonya De Mella, ki ga je v Slovenijo pripeljala ravno RKC in tisti, ki je to storil (Draveljska župnija, kot izdajatelj) je širokega srca in razuma duša. In ravno Anthony De Mello, pove sam po sebi veliko, če le njega enega samega vzamemo za primer. Upam da vam bo to enkrat jasno. Pa si preberi vse njegove knjige, lepo te prosim, in RKC ni nikjer dopisala, oz. postavljala mnenja, kot ga je avtor članka o Jogi. Žal ne, pa se Mello poslužuje ravno takih prijemov, ki ga članek v ognjišču omaložuje. To je čisto protislovje. Zatorej je jasno, da je pisec, če se je že lotil kriticizma o tem vsekakor premalo poučen. Na žalost, a resnično.

Kar se tiče blatenja in sistematičnega blatenja, si sam izvlekel ta izraz in še s pomočjo komunizma ga potrjuješ in se obenem postavljaš v to vlogo.

Sebe sem že davno izvzel iz teh blatenj in se udeležujem le debate, kjer lahko z dejstvi pokažem na vodo in vino.

In še nadalje. S tem pristopom ne bo pridobil nihče in če bi poslušali (mi tukaj), vse vaše besede bi hitro lahko sklepali, da bi obisk ruskega verskega voditelja prepovedali, in zato ploskam zadnjim Rode-tovim izjavam, in trudu vseh tistih ki želijo omogočit srečanje teh dveh velikih oseb. Le-to kaže, da vseeno med religije in verstva počasi stopa strpnost in medsebojno sodelovanje.


Tako da mene ne postavljat več v skledo nekih razsodnikov, se trudim biti nepristranski - tko kot je bil Jezus.

Hvala za povabilo, čakam na termin
Edi


Title: Re: so to res ponudbe?
Post by ajax! on 19.09.2002 at 17:45:06


ana wrote on 19.09.2002 at 15:20:54:
Cenzura. Zakaj zahtevate cenzuro? Smo mar v komunizmu? Niso bile to njegove metode? Zakaj delujete proti ustavi in zatirate pravico do svobodnega izražanja?


ana, gape, robi, miro, oldi, kdo neki vas cenzurira, da si ne upate prdniti o današnji LDS oblasti, ki tako očitno ropa Slovenijo, da samo tisti ne vidi, ki to noče ali pa ne sme videti. Seveda se spravljate nad Cerkev, ker nekomu to ustreza. Ali je ta nekdo samo gape? Ali nekdo izza gape-a? Kdo vas navsezadnje cenzurira, da ne smete nič reči proti tistim, ki imajo moč, neprestano pa nekam morate tuliti čez Cerkev, ki vam nič noče? Čudoviti ste, zares. Zbor strahopetcev, ki tuli z oblastjo, obenem pa bi se radi šli nekakšne sodobne odrešitelje. In svobodni ko mrhovinarji. Obenem bi pa radi govorili o svobodi govora,  debilnost. Mislim, da ste res cenzurirani, ampak prav nič od Cerkve. Tako je videti, pa basta.

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by gape on 19.09.2002 at 17:49:00

torej naprej osnovno vprašanje, zakaj sm to kle nalimu?
zato:

wrote on 18.09.2002 at 22:55:45:
Tudi v Sloveniji se je lani v križarsko vojno proti duhovnim gibanjem na podoben način podal verski mesečnik Ognjišče. Vsak mesec so vzeli na piko neko duhovno gibanje in ga očrnili, decembra je bil to TM www.ognjisce.si/revija/leto2001/dec2001/pdf/sekte.pdf

sm šu prevert če je res in je res, in ker sm mislim da mormone bral doma v ognjišču (če ti lahko povem sm še vedno naročen nanj, skupi z bratcom) in se mi ni zdel tko zlo kakobireku 'antisektaški' text ... sm hotu ugotovit kaj vse so to zaene ljudi v ognjišču določl za sektaše ... pač, vsi vemo da beseda sekta v človeku vzbudi neprijeten prizvok, tudi v avri smo brali o izpovedi neke ženske, ki ji je sekta nardila hudo.

in zdej od popolnoma vseh ki so tu opisani bi jest negativni prizvok dal samo satanistom.
in bi dodal da so pozabl na reikiste, radiesteziste, bioenergetike ... kot nas je lovišček lepo poučil.

torej hotu sm dosešt to kar vedno, da informacijo lahko dobijo v roke tudi drugi, da v tem primeru ljudje ki se s temi praksami ukvarjajo lahko ugotovijo zakaj jih imajo krščanarji za sektaše in seveda tudi za slabe s tem.

bi poudaru to pirx_ da za nivo nikakor nisem odgovoren jaz, ampak vsi sodelujoči na tem forumu, forumu kjer se trudimo sprejemat drugačnost, pa četudi je ta drugačnost splošo družbeno sprejeta.

pirx_, saj menda vidiš, da želi gape samo izobraževati.

prosim naj mi nekdo razjasni kako sm spodbuju nestrpnost, če sm napisu linke do textov ki so 'public domain'. v bistvu sm napisu linke do ognjišča. zakaj s tem spodbujam nestrpnost? to je ja glasilo kristjanov. se sramujete svojih textov?
explain!


Ne vem, ali ste res tako naivni ali pa se delate samo norca?
Kot da ne veste, da 100X ponovljena laž v očeh "neodvisnega bralca" postane resnica!

ali to zdej leti na ognjišče ki piše texte s katerimi gape potem spodbuja nestrpnost (sej res; do koga pa), al na gapeta, al koga tretjega?

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Samson on 19.09.2002 at 18:11:28

Pozdravljen, EDI, razkurjen si. Prav toliko preveč, da že malo mešaš zadeve. Dajati enako težo izražanju nekega zares obrobnega člančiča, ki ga je napisal zanesljivo joge nevešč človek, oziroma nepoznavalec joge, pa četudi je bil objavljen v Ognjišču, kot sitematični gonji proti Cerkvi, ki smo ji priča tudi na tem forumu in to v zelo prostaški in izraziti obliki, je, milo rečeno, nadvse pristransko, zavajajoče, - oziroma,-  meni da misliti, da se ti nekako s to vsesplošno pobesnelo gonjo kar strinjaš. Se ti zdi prav, da tako delajo? Mar takšno zagovarjanje lahko spraviš v soglasje s svojim zrelim pogledom in s svojo osebno poštenostjo, ki jo vendar vidim? Priznam, Edi, tvoji nastopi so umirjeni Če imaš kaj proti Cerkvi, to poveš v primernem jeziku in z argumenti, torej tu ni kaj, tu se ujemava. Vendar nimam rad sofizmov (igra besed z namenom, da zavedemo nekoga v nasprotju z resnico!), saj veš kaj je to. In v tvojem dokazovanju pirx_-u, kako nenadoma on nima prav, vsi tisti ostali na tem forumu pa imajo prav, ki si izmišljajo laži in potvarjajo dejstva, ej, oprosti, tu pa nekaj ni v redu s sicer tvojim precej razumevajočim odnosom do drugače mislečih. Kot vidim, te pirx_ niti ni napadel, povabil te je, da prideš in vidiš, napadal pa je tiste, ki jih napada z vso pravico, in kot krščanski intelektualec je nekako dolžan tako ravnati. Oprosti, tu sprejmi moj prijateljski izraz začudenja. Kajti ne vem, kako je mogoče, kar ne videti načrtno in vztrajno diskreditiranje Cerkve in ljudi, ki Cerkvi pripadamo. Kajti, če to ne bi bilo načrtno, bi se vsaj dali poučiti. Toda tukaj očitno prav vsi prav vse znate, čeprav niti dva ne znata enako o isti zadevi... Hm, kje je logika, ali pa vi delate kar brez logike, kar tako tjavendan?

Samo toliko, da ne bom preobsežen!

In seveda prav vse zelo toplo pozdravlja!

Samson

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Samson on 19.09.2002 at 19:03:53

Gape, gape, mar je učenje samo tvoja pravica. Mar ni pravica bralcev Ognjišča, da se tudi izobražujejo? Kaj te sploh pri vsem tem moti? Verjamem, ti hočeš, da se ljudje učijo, toda pri odpiranju te teme si imel čisto drug namen. Roko na srce, saj se vendar poznava. In ta namen ni zgolj učenje, ampak še kaj bolj sočnega. Ali pa se mogoče motim?

gape wrote on 19.09.2002 at 17:49:00:
in zdej od popolnoma vseh ki so tu opisani bi jest negativni prizvok dal samo satanistom.
in bi dodal da so pozabl na reikiste, radiesteziste, bioenergetike ... kot nas je lovišček lepo poučil.

Kako naj te zdaj razumem. K satanistom bi ti dodal kar še reikiste, radiesteziste, bioenergetike, kot vas je Lovišček lepo poučil. Lepo, da svojega nasprotnika končno tudi pohvališ. Ne razumem pa, kaj je tako totalno strašnega v teh treh dodatno naštetih stvareh, kolikor sem jaz bral o tej znanjih, niti ne bi rekel, da so v celoti tako moteča. V nobenem primeru jih nebi metal skupaj s satanizmom, čeprav ne rečem, da se z vsem strinjam, še zlasti reiki sem mi zdi precej vprašljiva zadeva. Vendar ga premalo poznam, pa me ne držat za besedo, to je le prvi vtis. Nekaj ima gotovo celo dobrega, mogoče.

gape wrote on 19.09.2002 at 17:49:00:
bi poudaru to pirx_ da za nivo nikakor nisem odgovoren jaz, ampak vsi sodelujoči na tem forumu, forumu kjer se trudimo sprejemat drugačnost, pa četudi je ta drugačnost splošo družbeno sprejeta.
pirx_, saj menda vidiš, da želi gape samo izobraževati.

No, majčkeno si odgovoren za svoj forum, gape, ali pa celo majčkeno več kot drugi, seveda samo toliko, kot je lahko odgovoren moderator: Očitno je, da vendarle pisanja proti Cerkvi bolj zagovarjaš kot ne, saj se vedno postaviš odločno proti tistemu, ki hoče povedati o Cerkvi kaj dobrega, v tem primeru proti prix_u. Ne vem, kako me boš prepričal, da to ni res, razen če boš v prihodnje postopal drugače.

gape wrote on 19.09.2002 at 17:49:00:
Ne vem, ali ste res tako naivni ali pa se delate samo norca?
Kot da ne veste, da 100X ponovljena laž v očeh "neodvisnega bralca" postane resnica!

Ta trditev o nastajanju »resnic«, ki si jo prevzel od pirx_-a, je zares preizkušena metoda, kako ponarejati zgodovino, delati iz poštenih ljudi nepoštene in iz nepoštenih poštene. To je naš vladajoči režim delal vseskozi po vojni, in dela izrazito tako še sedaj. Saj menda ja ne boš trdil, da so LDS in ZLSD pa NS samo prekrščena partija v več izvodih prav zato, da lažje manipulira z ljudmi in si izmišlja in producira »resnice« po prikazani metodologiji.

Nestrpnost pa spodbujaš, gape, zelo prebrisano in zelo učinkovito. Z odpiranjem ustreznih tem in z bodrenjem tistih, ki tako arogantno plasirajo laži o Cerkvi. Počasi me začenja zanimati, kako se ti to finančno izide.

Lep pozdrav
Samson

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Robi on 19.09.2002 at 20:21:09


Quote:
Gape; ne vem kaj si s tem postom hotel doseči ampak nestrpnost proti krščanstvu na tem forumu  eskalira iz dneva v dan in to mi ni všeč!


Nestrpnost ??????????????? ;D

Kolikor vidim in tudi so dokazi, tudi pod temi linki, da je RKC vedno bolj nestrpna do drugače mislečih.

Zaradi prepričevanja vernikov, da so ostali verujoči kao nekaj slabega, samo povečujejo sovraštvo in nestrpnost do drugih ljudi.
Poznam ljudi, ki so zvesti katoličani in je v njih vedno več sovraštva do drugače mislečih, saj jih duhovniki filajo s tem, da naj obsojajo nekristjane.
Češ, da so neki satanisti in kaj jaz vem kaj še.

Zato pravim, da je RKC usmerjena proti človeku, saj seje predvsem sovraštvo in obsojanjje.


Vse tiste obsodbe, ki obsojajo druge sekte, pa so idealne za RKC.

Samson, tvoj način razmišljanja pa jasno kaže, da se boriš, saj se postavljaš v obrambno držo in iščeš zaledje pri pirx-u ali kje drugje. To je jasen dokaz, želje po moči.


Quote:
napadal pa je tiste, ki jih napada z vso pravico, in kot krščanski intelektualec je nekako dolžan tako ravnati.

Kdo mu pa daje to pravico ???
Bog ?
A je to torej ta božja pravica ?

Upam, da bodo se ljudje čimprej ozavestili.

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by bp on 19.09.2002 at 20:32:54


Samson wrote on 19.09.2002 at 19:03:53:
No, majčkeno si odgovoren za svoj forum, gape, ali pa celo majčkeno več kot drugi, seveda samo toliko, kot je lahko odgovoren moderator:

Nestrpnost pa spodbujaš, gape, zelo prebrisano in zelo učinkovito. Z odpiranjem ustreznih tem in z bodrenjem tistih, ki tako arogantno plasirajo laži o Cerkvi. Počasi me začenja zanimati, kako se ti to finančno izide.

Samson,

Glede na to, da je ta forum do sedaj bil skoraj nemoderiran oz., da lahko vsakdo odpre kakršnokoli temo in o njej diskutira, če s tem pretirano ne žali drugih, kaj ti predlagaš za večjo pluralnost in bolj enakopravno zastopanost vseh mnenj?

lp bp

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by pirx_ on 19.09.2002 at 22:11:54

Gape, spet se me loteva neprijetni občutek, da imaš dvojna merila. Dvojna merila zato, ker očitno brskaš majčkene in velike "kikse" Cerkvi pripadajočih avtorjev in jih potem linkaš na forum češ - glejte jih, kakšni so, kako so nestrpni...po drugi strani se pa posipaš s pepelom, ko ti to kdo omeni (jaz) in se potem prav po prvošolsko sprenevedaš. Gape, z vsem spoštovanjem, a z Samsonom se moram strinjati, da si tokrat šel  krepko pod svoj nivo.  Ali pa sem naiven jaz, ki sem in ker  sem od tebe pričakoval več od tega. Naj te vprašam, zakaj ne linkaš kakšne skavtske ali karitasove novice o uspešnem projektu, zakaj ne objaviš rezultatov o zdravljenu norkomanov v skupnosti Don Pierino, zaka ne linkaš na Salezijance in njihov trud z mladimi....
Podobnih vprašanj je še veliko a odgovore nanje kaže tvoje vedenje na forumui, oz. enostransko vodenje katerega namen je vedno bolj očiten.
Gape, še vedno zaupam vate, zato se poskusi vsaj malo potruditi. in gape..še enkrat...nismo krščanarji, smo kristjani!

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by pirx_ on 19.09.2002 at 22:30:20


S teboj delim želje, da so bodo ljudje osvestili. Želim si tudi, da bi že enkrat nehali širiti nestrpnost proti RKC z lažmi in zavajanji. Ti Robi, ki tako veselo, kot prvi brezgrešnik mečeš kamne v Samsona in vame utemeljuješ svojo kritiko na lažeh, da  "duhovniki filajo vernike s tem, da obsojajo nekristjane. To je seveda neumnost, saj so duhovniki prvi dolži povedati in razglšati, da sodi samo Bog. "Če boš sodil  se ti bo sodilo" pa je že modrost, ki izhaja iz Sv. pisma. Zato le previdno Robi in pazljivo pri pisanju...
Mislim, da laži res ne potrebujemo! Samson je mož pokončne drže in ne potrubuje mojega zaledja, saj je sma povsem sposoben zelo dobro stati inu obstati. Ali pa te smao moti, ker on ne misli tako, kot misliš ti in tisti, ki so a-priori proti RKC? S tem nisi ravno zgled strpnosti, katero tako razglašaš, veš!?  Seveda se borimo;  proti lažem! O, pa tudi proti vsem slabim, kar se dogaja v RKC. Ne misli, da nisem sposoben kritične samorefleksije. Vendar se verjetno strinjaš, da je konstruktivna kritika eno, destruktivna pa nekaj povsem drugega. Prvo od drugega tudi loči dobrega razpravljalca od slabega in obratno. No, tudi zate sem optimist...

Mir s tabo in z ostalimi!

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Samson on 19.09.2002 at 23:13:22

:DČeprav sem mislil preskočiti tvoj post preprosto zato, ker me draži natolcevanje v prazno, kar je pri tebi pogosto zelo očitno, sem ga šel prebrati. Opazil sem namreč iz neke miselne zveze, kot da me pirx_  jemlje v zaščito pred teboj. Robi, humorist pa si. To pa prav zares. Bom pa poprosil pirx_a, naj raje zaščiti tebe, kajti v svojem neutemeljevanju si prav nebogljen. Ali pa te jaz sam vzamem v zaščito, navsezadnje si gotovo že ugotovil, da sem vendarle usmiljen čovek. Veš, pri tebi pogrešam povezanosti. Ti hitiš govoriti, da bi povedal kaj slabega o Cerkvi in o nas kristjanih, ne da bi pri tem pazil, da bi to naredil vsaj logično in mogoče majčkeno verjetno. Škoda besed. Raje se obrnem na gapea, sprejmem njegov predlog, da bi se res raje učili, vendar pod pogojem, da ne bo toliko podvojenih kart v rokavu. Mislim, da smo se že znali it fair pay prav v tej združbi, vsaj včasih nam je to ratalo, pa je prav, da to spet poskusimo. Toda Robi, to ni mogoče, če ne boš prisluhnil temu, kar drugi govorimo. Kajti v nasprotnem primeru boš kmalu ostal govornik, ki bo lahko govoril samo samemu sebi. Pa še sam sebe ne boš razumel, če se prej ne boš navadil poslušat. Stalno ponavljanje istih neutemeljenih in izmišljenih obtožb nisem navajen poslušati od nikogar, pa tudi ti nisi neki daso, ki bi me lahko v to prisilil.

Robi wrote on 19.09.2002 at 20:21:09:
Samson, tvoj način razmišljanja pa jasno kaže, da se boriš, saj se postavljaš v obrambno držo in iščeš zaledje pri pirx-u ali kje drugje. To je jasen dokaz, želje po moči.

Robi, ta plehka trditev je jasen dokaz, da imaš težave s preprosto logiko. Sestavil si v glavi tri treditve, ki si jih nekje slišal: Da se partija bori, Da se Samson postavlja v obrambno držo, in da Robi leze gape-u pod kiklo, le zapisalo se mu je precej drugače.

Haha, Robi, daj umiriva se. Če ne bi tako naivno ponavljal za drugimi, bi povedal mnogo lepše in mnogo pametnejše stvari. Poskusi, pa boš videl, da je res.

Lep pozdrav,
Samson

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Samson on 19.09.2002 at 23:28:34


wrote on 19.09.2002 at 20:32:54:
Samson, Glede na to, da je ta forum do sedaj bil skoraj nemoderiran oz., da lahko vsakdo odpre kakršnokoli temo in o njej diskutira, če s tem pretirano ne žali drugih, kaj ti predlagaš za večjo pluralnost in bolj enakopravno zastopanost vseh mnenj?
lp bp


To je res, je odprt, to priznam. Vendar so takšni vsi, na katerih sem pripravljen sodelovati, saj prav zato ste me tudi dobili na pleča. Vendar je morediran, jaz to vidim, če kdo drugi ne, in to niti malo ne slabo. Seveda je to moderatorstvo v skladu z osnovno politiko foruma, to vendar veva oba, pa nič slepomišiti. Torej glede odprtosti nimam ugovora. Imam pa resen ugovor, ki ga samo spet ponavljam, glede demokratičnosti vodenja oziroma moderiranja topikov. Moderatorji kar po pravilu nekako tolerirajo nesramne izpade proti krščanski miselnosti, čeprav sicer prenašajo kakršno koli miselno zvrt, ki bi se utegnila od kje pritepsti, od surovo rastlinske, preko živalske, najbolj deviantno človeške, do same angelseke. Le da te zadnje tu še nisem opazil. Toda gorje, če kdo kje zavoha kaj v zvezi s Katoliško Cerkvijo, tedaj ste vsi na konjih s spuščenimi naličniki in s sulicami v pripravi za udar. Pravi črni vitezi. In to urejajo moderatorji. Slepec bi bil, če tega ne bi videl. Res da se je enkrat samkrat že zgodilo, da je le preprostaško izražanje gape kot bajagi pokaral, vendar tako, da je bilo očitno, kot bi akterja potrepljal, češ, kar še bolj ga daj. Ker je bil to primer z menoj, se zanesljvo ne motim.

Če hočete zares kvalitetno debato, potem morate tudi pooslušati. Če nekdo, ki Cekev pozna, nekaj o Cerkvi pove, potem nimate pravice dvomiti, da on ki je znotraj tega ne bi poznal. Ali ga odpraviti s tako poceni primerjavo, kot je danes v tem topiku hotel odpraviti gape pirx_a. To vidimo, sicer nam IQ ne bi omogočal enakovrednega soočenja z vami, in pričakujem, da tega nihče, ki da kaj nase, ne skuša zanikati.

Tako, prijatelj bp, in vsi ostali! V takšnem enostranskem pljuvanju se preprosto ne da delati. Pa še to, če že nekdo hoče napadati prispevek z resno vsebino, naj se ga loti resno, ne s primitivizmi, kar se tukaj tudi rado dogaja.

Lep pozdrav, pa razmislite!

Samson

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by bp on 20.09.2002 at 00:22:59

Samson,

Prav nič ne slepomišim. Še nisem opazil v zadnjih dveh mesecih, da bi gape ali kdo drug, ki je naveden kot moderator posameznih glavnih tem posegel in zbrisal kakšen prispevek ali naredil kak podoben poseg. Moderatorji tolerirajo vse, tako prokrščanske kot protikrščanske prispevke. Kot tudi probokononistične in protibokononistične.

Nikdar nisem opazil, da bi gape nastopal kot kdo drug kot gape, torej ko še en, ki sodeluje v debati. Še manj pa kdo drug, ki tudi lahko moderira kakšno temo.

Nisem opazil, da ima kdo apriori status ne vem kakšnega strokovnjaka, ali hude avtoritete, katere trditve se ne sme postaviti pod vprašaj. Ne velja niti za gapeta niti za A.-ja niti zate niti za kogarkoli drugega.
Pravo tako nisem pa še zasledil koordinirane ali koordinacijske aktivnosti moderatorjev proti katoliški cerkvi. Mi lahko navedeš kakšen primer?

Sem te pa zato že sam opozoril, da bi lahko navedel še kak argument v eni od debat, da sama jeza ne zadošča za dobro debato, pa naj si bo upravičena ali pa ne. Pa nisem noben moderator.

Po dobri razpravi in argumentih je težko pljuvati. Oz. kdor to počne, dela predvsem slab vtis.

Zato pa me zelo hitro zmotijo različne večvrednostne in aprioristične pozicije in zahteve po priznanju takšnih položajov, ali pa tudi naprimer neutemeljena moralna večvrednost.

bp, slepec

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by SeK on 20.09.2002 at 00:48:37


ana wrote on 19.09.2002 at 15:20:54:
Kdor je trden v svoji veri, ga neverniki ne motijo. Kdor ni trden, prepričuje druge, da bi še sam sebe prepričal.


Veš Ana, ko berem tele tvoje odgovore, vse bolj vidim da je tvoje življene eno samo cincanje. Saj nit ne veš kaj hočeš in kaj si res želiš? Pa res hočeš vedno ostati taka?

Tista zmes lastne religije, ki si si jo ustvarila, ti že kaže ugodje pri tebi. In če se ti zapiraš sama vase, če se bojiš drugega, drugega mišljenja, drugačnosti? Sprašujem se, ali v življenju res nimaš nobenega upanja, nobene resnične vere v nekaj boljšega, premenitejšega, pristnejšega. Kaj se mora res venomer skrivati za svojimi zidovi ?

Ana, pravim ti: odpri oči za mišljenje tudi drugih, za spoznanja, do katerih so ljudje hodili v znoju svojega napora, do spoznanj in izkušenj, do katerih so se dokopali v askezi posta in molitve.

Vredni so, vredni so, da tudi te svetniške osebe, ter spoznanja krščanstva kot dar drugega damo v svoja razmišljanja.


ana wrote on 19.09.2002 at 15:20:54:
Smo, kar smo. V glavnem dobri ljudje. In če kdaj nismo, poskušamo svoje napake popraviti. Vsi se samo učimo in naj se nobeden ne čuti večvrednega od drugih.


Ampak, Ana. Gre še za nekaj več. Gre za to, ali gremo lahko preko sebe. Gre za to, ali smo se sposobnoi odpreti čutenju. Čutenju do osebe Jezusa Kristusa, tistega ki je zaradi tebe in mene živel to zemeljsko življenje. Ki je nedolžen krvavel, padel pod križem. Ki je bičl bičan. Ki je zaradi ljubezni do tebe in mene šel to pot. Ki je ves krvav, ves prebičan, ves potolčen, zaradi ljebezni do mene in tebe, visel na križu in tam umrl.  

Ljubezen, ki se tebi in meni še vedno daje. Gre za to, ali sem se sposoben soočiti s pogledom na križ na katerem visi Jezus. Ali dovolim, da se ta zgodba, ta ljubezen, dotakne mojega srca, odpre moje duri.  ana wrote on 19.09.2002 at 15:20:54:
Imejmo se radi.


In naj nam bo zgled nesebične ljubezni Jezusa vzor. Poglejmo samo našo ljubezen, ki je tako majhna. Dostikrat tako malo podobna Kristusovi.

Predvsem pa, imejmo radi našega Boga, vsemogočnega Boga, ki je prišel na svet v podobi Jezusa Kristusa.

SeK


Title: Re: so to res ponudbe?
Post by gape on 20.09.2002 at 01:26:39


gape wrote on 19.09.2002 at 17:49:00:
in zdej od popolnoma vseh ki so tu opisani bi jest negativni prizvok dal samo satanistom.


in bi dodal [v spisek dvanajstih] da so pozabl na reikiste, radiesteziste, bioenergetike ... kot nas je lovišček lepo poučil.

tkole nekak ... spodaj so še detajli

Samson wrote on 19.09.2002 at 19:03:53:
Kako naj te zdaj razumem. K satanistom bi ti dodal kar še reikiste, radiesteziste, bioenergetike, kot vas je Lovišček lepo poučil. Lepo, da svojega nasprotnika končno tudi pohvališ. Ne razumem pa, kaj je tako totalno strašnega v teh treh dodatno naštetih stvareh, kolikor sem jaz bral o tej znanjih, niti ne bi rekel, da so v celoti tako moteča. V nobenem primeru jih nebi metal skupaj s satanizmom, čeprav ne rečem, da se z vsem strinjam, še zlasti reiki sem mi zdi precej vprašljiva zadeva. Vendar ga premalo poznam, pa me ne držat za besedo, to je le prvi vtis. Nekaj ima gotovo celo dobrega, mogoče.

ni nasprotnikov na sceni
v bistvu bi mogu vrstici ločit z dvojnim entrom al pa kej
pač k spisku sekt ki so jih opisali v ognjišču (namen teh textov je zadost jasen - izogibajte se teh sekt) __bi dodal__ še vsaj te in ostale s spiska ki ga je sestavil lovišček. to.
ne da smo mi vsi satanisti, ker reiki in radiestezijo poznam zadost dobr, da vem da satanizma ni zravn ... vsaj v nauku ne.

100X ponovljena laž
je laž o 'sektah'

to ni nestrpnost, to so fakti, to je 'public domain' to je bilo objavljeno, pa al je feler al ne, niti nočem trdit da so naštete sekte popolnoma očrnjene, niso ... so texti nepristraski?
mogoče
so pa
to je dejstvo
in v take texte se jest zapičim
sorry
jest jih nism nestrpnih napisu
nism jih niti vseh prebral
niti ne trdim da so nestrpni
texti
samo so
tam
kjer linki kažejo

in iste linke lahko ti limaš, al pa pirx, al pa kdorkoli (lahko celo ustvari vsebino in nalima link), obljubim da jih ne bom pobrisu, pač tiste o katerih govori pirx.
tele

pirx_ wrote on 19.09.2002 at 22:11:54:
Naj te vprašam, zakaj ne linkaš kakšne skavtske ali karitasove novice o uspešnem projektu, zakaj ne objaviš rezultatov o zdravljenu norkomanov v skupnosti Don Pierino, zaka ne linkaš na Salezijance in njihov trud z mladimi....pirx_ wrote on 19.09.2002 at 22:11:54:
majčkene in velike "kikse" Cerkvi pripadajočih avtorjev in jih potem linkaš na forum češ - glejte jih, kakšni so, kako so nestrpni...

sorry, niti nism reku da so nestrpni, samo so


pirx_ wrote on 19.09.2002 at 22:11:54:
Gape, še vedno zaupam vate, zato se poskusi vsaj malo potruditi. in gape..še enkrat...nismo krščanarji, smo kristjani!

hvala ... sorry ... se bom bolj brzdu, mi je 'ušlo', veš učasih se mi beseda sploh noče pojavit, pol pa kr krščanarji napišem
kristjani
kristjani
kristjani
kristjani
kristjani
kristjani
kristjani
kristjani
kristjani
kristjani
kristjani

kristjani

upam da bo

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by gape on 20.09.2002 at 01:41:00

pirx
namesto da se boriš proti lažem, se raje bori za resnico
je lažje
po moji izkušnji sodečpirx_ wrote on 19.09.2002 at 22:30:20:
O, pa tudi proti vsem slabim, kar se dogaja v RKC.

naštej


... zaradi tebe in mene živel to zemeljsko življenje. Ki je nedolžen krvavel, padel pod križem. Ki je bičl bičan. Ki je zaradi ljubezni do tebe in mene šel to pot. Ki je ves krvav, ves prebičan, ves potolčen, zaradi ljebezni do mene in tebe, visel na križu in tam umrl.  

ni umrl

dokaž mi da je!

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by SeK on 20.09.2002 at 01:45:31


gape wrote on 20.09.2002 at 01:26:39:
ne da smo mi vsi satanisti, ker reiki in radiestezijo poznam zadost dobr, da vem da satanizma ni zravn ... vsaj v nauku ne.

100X ponovljena laž
je laž o 'sektah'

to ni nestrpnost, to so fakti, to je 'public domain' to je bilo objavljeno, pa al je feler al ne, niti nočem trdit da so naštete sekte popolnoma očrnjene, niso ... so texti nepristraski?


Gape, sem pa res razočaran nad tako izjavo. Toliko se trudiš po tem forumu, potem pa blekneš tako neumnost. V redu, ti je pač ušlo, ker je že pozna ura.

Glej, tisto glede sekt ni laž. Če Cerkev tega nebi trdila bi bila laž. Cerkev samo pove, kaj je v redu na poti k zveličanju in k čistemu srcu na vesoljni sodbi. In pove po resnici, kaj pelje k temu in kaj ne pelje. Saj zato pa jo imamo, da nam bo kazala pot. Saj zato pa imamo naše pastirje.

Je pa vsak svoboden, da bo delal to, kar mu bo dalo čisto srce, ali pa to ne bo delal.

Srce, srce Gape! Tukaj je naša velika rezerva za prihodnost!

SeK


Title: Re: so to res ponudbe?
Post by gape on 20.09.2002 at 01:52:26


SeK wrote on 20.09.2002 at 01:45:31:
Je pa vsak svoboden, da bo delal to, kar mu bo dalo čisto srce, ali pa to ne bo delal.
Srce, srce Gape! Tukaj je naša velika rezerva za prihodnost!

to viš ... to

lahko noč

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by SeK on 20.09.2002 at 02:02:49


gape wrote on 20.09.2002 at 01:41:00:
naštej

... zaradi tebe in mene živel to zemeljsko življenje. Ki je nedolžen krvavel, padel pod križem. Ki je bičl bičan. Ki je zaradi ljubezni do tebe in mene šel to pot. Ki je ves krvav, ves prebičan, ves potolčen, zaradi ljebezni do mene in tebe, visel na križu in tam umrl.  

ni umrl

dokaž mi da je!


Kaj bereš Gape? Je trpel, je bil krvav, potolčen, umazan, zasramovan, opljuvan. In še marsikaj.

Veš, to me nič ne čudi da ne doživljaš in da se še nisi resnično soočil s tem dejstvom. Marsikdo tako gleda na Kristusa, gleda mimo Njega, ne zmore premišljevanja o tem.

Zanj Jezus ni umrl. Ker ga ni molil v Duhu in Resnici. Ker ni prosil Jezusa naj mu pokaže smisel tega kar je naredil zanj. Ker se ni obrnil na podobo križa in premišljeval o tej podobi.

O rokah, ki so pribite, ki so pribite zame. Kaj to pomeni za moje življenje? O glavi, prebodeni od trnja, nagnjeni, izmučeni. Kaj ta ljubezen Boga pomeni zame. Kaj pomeni ta zastonjski dar Boga meni osebno. Kako sprejmem dar, da za mene grešnika, nevednega, neumirjnega, sam Bog umira na križu.

In Gape. Jezus je umrl, in je vstal. In veliko ljudi v svetovni zgodovini pričuje o tem. Oni so dokaz. Oni pričujejo, da se je pogled teh ljudi ustavil na križu na katerem visi Jezus. In da so ob premišljevanju o smislu Jezusovega trpljenja globlje spoznali kako neizmrno rad jih ima sam Bog.

Jezus Kristus. Viseč na križu gledaš ves svet. Gledaš mene, Gapeja, Edija, Amstel, Samsona, Jsta, Neno, Pirxa, Mira, Andresa, Anuka, in vse ostale. Ob pogledu na tvoje krvaveče roke, na tvoje izmučeno in pretepeno telo mi daj, da bom bolj spoznal tvojo ljubezen do mene. Daj,  da se mi odprejo oči in naj slišim tvoj glas. Naj v teh dneh na sebi še posebej čutim tvoj ljubeč pogled ljubezni. Hvala ti za tako velik dar zastonjske božje ljubezni do mene. Amen.


SeKTitle: Re: so to res ponudbe?
Post by Samson on 20.09.2002 at 07:04:36

BP, samo to: Če imaš tako dobre oči pri meni, jih uporabi še pri drugih, pa boš opazil mnogo več, kot si pripravljen sploh kdaj priznati. Res je, da ste organizirani protikrščansko, za to ni treba kazati na posamezen post, to govori forum v celoti dovolj jasno in glasno slehernemu, ki ima ušesa in oči. Pa ne me spet zmerjat, da govorim zviška samo zato, ker povem nekaj, kar pač ne moreš zanikati. Nisem pa krivil gape-a, da je to delal pod drugim imenom, bil je primer, ki ga veste vsi, če ga hočete vedeti, ko je pobožal prispevek z neslanostmi pač tako, kot sem opisal prej. Mislim pa, da je gape tu svetel lik, kljub vsemu, in da je težava pri večjem številu ostalih. Toda usmerjenost, no ja, ta je pa tudi pri gapeu izrazito protikrščanska, žal.

In, bp, če kdo dela diskvalifikacijsko proti komu, to se točno ve, kdo in proti komu. To je preprosta resnica, ki jo ti zanesljivo vidiš, pa se še kar sprenevedaš. Obenem, naj opozorim na to, zaradi česar je do tega prišlo: Pirx_  je navedel konkretne primere dobrodelnosti krščanstva sredi Ljubljane danes, tako razgledani ljudje, kot ste nekateri tukaj, morate vedeti za to. In podelati se na to (oprosti izrazu, samo zato, da je kompatibilen z izražanjem mnogih na tem forumu) je aroganca par excelence. Ne zameri izrazu, vendar takšen odnos zasluži še hujše izraze. In ni čudno, da v dobro mislečemu vzpodbudi jezo. Tudi zadnji tvoj post meni v prijateljsko opozorilo razodeva, čeprav vidim, da si ti predvsem pozitivno usmerjen, nekakšno diskvalifikacijsko noto. Če pokažem na resnico, govorim zviška. Če rečem, da resna in z resnico skladna izjava ne more imeti enake teže kot provokatorska oziroma namenoma žaljiva in neresnična, sem spet visok. Veš, do so subtilne diskvalifikacije. Ne vem, koliko namerne so, vendar so DISKVALIFIKACIJE, prav tako, kot jih je zganjal na račun mojega imena še nekdo, ki je izjavil, naj ga več ne omenjam. Očitno se boji, da bi ga bolela ušesa, če bi povedal vse, kar mi je na srcu. Vendar me te diskvalifikacije ne morejo doseči, kajti ne bo se zgodilo, da bi zapisal besedo, v katero ne bi tudi hip s srcem verjel. In če verjamem, da ne lažem, se lahko tudi zmotim, lažem pa ne. In pomoto lahko popravim s popravkom naslednjič, pa še z opravičilom, laži in ponaredke pa bi moral potrjevati s ponavljanjem istih laži in ponaredkov in še z dodajanjem vedno novih. In takšen odnos in argumentiranje očitam mnogim na tem forumu, da se razumeva.

To, da si je nekdo privoščil moje ime, in to nekdo izmed ostalih na tem forumu, v to sem prepričan, je dejstvo, ki jaz zanj pač vem. In prav to mi je odprlo oči, da sem postal zelo pozoren na sleherni post, ki je kakorkoli provokatorski. Seveda pa vseh ne vidim, ker nimam časa viseti samo na tem forumu, imam pač, kot vsi vi, tudi drugo delo.

Tako, sem za umiritev situacije. Vendar prosim, da ne nadaljuješ z obrambo zadev, ki jih ni mogoče braniti z resnico v srcu. Samo to, prijatelj.

S spoštovanjem,

Samson

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Miska on 20.09.2002 at 08:03:47

Sprejemanje.

Različnost.

Sprejemanje različnosti.

Spoštovati človeka.

Ne prizadeti sočloveka.

Vsakdo ima lahko svoje mnenje.

Človeka spoštujem, čeprav je njegovo mnenje drugačno od mojega.

Prosim, poskusi mi utemeljiti tvoje prepričanje.

Poskusim razumeti.

Se ne strinjam.

Mirno povem, da se ne strinjam. Pri tem gledam na to, da ne prizadenem sočloveka. Ne strinjam se z njegovim mnenjem, vendar zame ostaja – človek.

Poskusim argumentirati svoje stališče. Prosim, sprejmi moje stališče, čeprav je drugačno od tvojega. Kljub temu, da je moje stališče drugačno od tvojega, sem še vedno – človek.

Ne žalim.
Ne diskvalificiram.
Ne ponižujem.

Moje mnenje je takšno in takšno – pogovarjajva se o njem. Ampak ostaniva pri tem – človeka…

Spoštovanje.
Srce.
Ljubezen.

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by cleo on 20.09.2002 at 09:08:11

Hoj...tole kar je Miška napisala, se prileže po vroči nočni debati.
Priporočam pa vsem, da poskusijo prebrati knjigo z naslovom "Sveta kri in sveti gral". Nobenmu ne bi škodilo...

Lep pozdrav vsem

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by LittleStar on 20.09.2002 at 09:10:13


SeK wrote on 20.09.2002 at 00:48:37:
Veš Ana, ko berem tele tvoje odgovore, vse bolj vidim da je tvoje življene eno samo cincanje. Saj nit ne veš kaj hočeš in kaj si res želiš? Pa res hočeš vedno ostati taka?

Tista zmes lastne religije, ki si si jo ustvarila, ti že kaže ugodje pri tebi. In če se ti zapiraš sama vase, če se bojiš drugega, drugega mišljenja, drugačnosti? Sprašujem se, ali v življenju res nimaš nobenega upanja, nobene resnične vere v nekaj boljšega, premenitejšega, pristnejšega. Kaj se mora res venomer skrivati za svojimi zidovi ?

Ana, pravim ti: odpri oči za mišljenje tudi drugih, za spoznanja, do katerih so ljudje hodili v znoju svojega napora, do spoznanj in izkušenj, do katerih so se dokopali v askezi posta in molitve.

Vredni so, vredni so, da tudi te svetniške osebe, ter spoznanja krščanstva kot dar drugega damo v svoja razmišljanja.


Ampak, Ana. Gre še za nekaj več. Gre za to, ali gremo lahko preko sebe. Gre za to, ali smo se sposobnoi odpreti čutenju. Čutenju do osebe Jezusa Kristusa, tistega ki je zaradi tebe in mene živel to zemeljsko življenje. Ki je nedolžen krvavel, padel pod križem. Ki je bičl bičan. Ki je zaradi ljubezni do tebe in mene šel to pot. Ki je ves krvav, ves prebičan, ves potolčen, zaradi ljebezni do mene in tebe, visel na križu in tam umrl.  

Ljubezen, ki se tebi in meni še vedno daje. Gre za to, ali sem se sposoben soočiti s pogledom na križ na katerem visi Jezus. Ali dovolim, da se ta zgodba, ta ljubezen, dotakne mojega srca, odpre moje duri.  In naj nam bo zgled nesebične ljubezni Jezusa vzor. Poglejmo samo našo ljubezen, ki je tako majhna. Dostikrat tako malo podobna Kristusovi.

Predvsem pa, imejmo radi našega Boga, vsemogočnega Boga, ki je prišel na svet v podobi Jezusa Kristusa.

SeK


Nisem Ana, pa vseeno čutim, da moram izrazit ogorčenje nad takšnim načinom nagovarjanja nekaterih udeležencev tega foruma, v tem primeru, Ane. Dajte, ljudje božji. Takšen človek lahko napiše bukve o dobrih delih, o svoji veri v Jezusa, pa me ne bo prepričal, da ga pozna.

Zamislite se, lepo vas prosim!

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by ana on 20.09.2002 at 09:53:28

hehe, moja draga Zvezdica, se moram še jaz oglasiti. Je kar prav, da si svoje povedala, ker jaz sem imela namen, da tega dragega Seka pustim tam, kjer je. Pa se mi zdi, da res potrebuje še od mene majhnega odgovorčka. Hvala ti, Zvezdica.

Sek, spravil si me v dobro voljo. Človek, ki se šteje za dobrega kristjana in izobraženca, se spušča na nivoje ugotavljanja mojega notranjega stanja, da ne napišem celo na nizke nivoje žaljenja. Z nekakšnim (zame ponarejenim) usmiljenim tonom. Zato, da bi sprejela njegovo resnico za svojo resnico. Sorry, dragec, kar bodi tam, kjer si.

Ti nisi moj Odrešenik.


Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Robi on 20.09.2002 at 10:18:03


Quote:
To je seveda neumnost, saj so duhovniki prvi dolži povedati in razglšati, da sodi samo Bog.


A res ?
Zakaj pa potem to ?

Quote:
Kot vidim, te pirx_ niti ni napadel, povabil te je, da prideš in vidiš, napadal pa je tiste, ki jih napada z vso pravico, in kot krščanski intelektualec je nekako dolžan tako ravnati.


Torej je treba tvojo trditev dopolniti, da lahko sodijo tudi tisti, ki so v službi boga.

In zakaj to ?

Quote:
kot prvi brezgrešnik mečeš kamne

Saj trdiš, da lahko sodi samo bog.

Ja, spet sem pozabil, da lahko sodite tudi tisti, ki ste v božji službi.

Neverjetno, res neverjetno....
Bog predstavlja moč, vsemogočnost, pravičnost....
In zdaj se vprašam, zakaj, le zakaj, si nekateri vzamejo to pravico in rečejo, da so božji služabniki.Quote:
Če boš sodil  se ti bo sodilo" pa je že modrost, ki izhaja iz Sv. pisma

Ja, to je modrost in te modrosti se je treba zavedati, to se ne da naučiti.
Lahko si velik poznavalec svetega pisma, vendar si le poznavalec.


Quote:
Samson je mož pokončne drže in ne potrubuje mojega zaledja, saj je sma povsem sposoben zelo dobro stati inu obstati.

Kdor se skriva za masko, ni noben mož pokončne drže.


Quote:
Robi, humorist pa si. To pa prav zares.

Ja, samson, to pa sem res. :)
in mi je v zadovoljstvo debatirati z vami.


Quote:
Bom pa poprosil pirx_a, naj raje zaščiti tebe, kajti v svojem neutemeljevanju si prav nebogljen. Ali pa te jaz sam vzamem v zaščito, navsezadnje si gotovo že ugotovil, da sem vendarle usmiljen čovek.

Samson, vidim, da si tudi ti humorist. :)
mal heca....

Ej samson, dragi samson, veš, jaz nisem ena izmed tistih izgubljenih duš, ki iščejo usmiljenje.
Verjamem, da to velikokrat deluje..samo nekaj takšnih besed je potrebno...in hopla, že te imam. Si že ujet, v kletki...
Zelo dober način, kako pridobiti ljudi, jih narediti grešnike, nebogljene....potem pa obljubljati odrešitev.
Tako hitro se ujameš v past....


Quote:
Ti hitiš govoriti, da bi povedal kaj slabega o Cerkvi in o nas kristjanih, ne da bi pri tem pazil, da bi to naredil vsaj logično in mogoče majčkeno verjetno. Škoda besed. Raje se obrnem na gapea, sprejmem njegov predlog,

Veš, Samson ti pa moram čestitati, kako dobro znaš manipulirati z ljudmi.
V tvojih besedah ni nobenega razumevanja...

in ,
Samson, veš, dobro poznam vzorce po katerih ljudje razmišljamo, zavedam se tega, kar stoji za tem, zato te finte pri meni več ne delujejo.

Besede so samo besede...besede so lepe, ampak....

Samson...a si že kdaj slišal za iskrenost ?
Če si, potem snami to masko.


Quote:
Robi, ta plehka trditev je jasen dokaz, da imaš težave s preprosto logiko. Sestavil si v glavi tri treditve, ki si jih nekje slišal: Da se partija bori, Da se Samson postavlja v obrambno držo, in da Robi leze gape-u pod kiklo, le zapisalo se mu je precej drugače.

A, a....jaz se ne grem te igre. ;D

Kaj več, pa zaenkrat ne bom napisal, da ne bom povzročil preveč, "dvojnosti". :)


Title: Re: so to res ponudbe?
Post by titud on 20.09.2002 at 10:18:08


Quote:
namesto da se boriš proti lažem, se raje bori za resnico
je lažje
po moji izkušnji sodeč


Resnica ni taka, kot nam jo uspe drug drugmu uturit pa na tak način sprejet, ampak  kolikor nam jo uspe skoz konverzacijo skupaj pa  na novo ustvart. Vsak dan sprot, z vsakim postom tle gor na nov. Borit se je zato teba edino za pravico, da se izraziš, ker to je edina borba za resnico. Mislim, da tle gape orje  ledino, mi se pa pol gužvamo  pa določamo kaj je seme, kaj pa pleve, čeprav je placa za vsakovrstno vegetacijo dost odzad. Za enga je pleve konoplja, za drugega sivka, za tretjega pa kar vse zeleno, ker bi samo gomolje gojil. Vsi vemo, kam nas je monokulturnost  na njivah pripeljela: k intenzivnem izkoriščanju prsti pa genski manipilaciji. Dejmo se zresnt, pa pomajamo drug drugmu rast vsakmu v svoji resnici pa če  je to tist edin skupen namen, ki smo ga forum premore.

Bi rad tole njivco čez par let tko od zgoraj dol pogledal, bo to to moje ena res ena pisana preproga:   kot da ne bi mogla iz zemljske prsti zrast.        

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Robi on 20.09.2002 at 10:19:52


Quote:
Zamislite se, lepo vas prosim!  


Ja.

Hvala, Littlestar.

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by gape on 20.09.2002 at 11:31:08

Q
In veliko ljudi v svetovni zgodovini pričuje o tem.
Oni so dokaz.
Q
to naj vzamem za dokaz?
nekaj jih pričuje tudi o nasprotnem (njih textov, ki so po čudežu preživeli do danes)
ti niso dokaz?
*dvojnost*
so sovražna propaganda?
kontinuitete?
*/dvojnost*

dobrodelnosti in to mislim da cerkvi nihče ne oporeka
to tko je

zdej
v dobrodelne namene daje tud majkl đekson, pa bill gejts, pa korporacije, pa kaj jest vem kdo še, pa samo zato ker dajejo v dobrodelnost še niso dobri, s tem šele odplačujejo svojo karmo od prej, ko bodo vse kar so nagrebl razdal, takrat bo (mogoče) karma poplačana, prej ne.

Kaj več, pa zaenkrat ne bom napisal, da ne bom povzročil preveč, "dvojnosti".

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by bp on 20.09.2002 at 12:14:07

Samson,

Ne sprenevedaj se prosim.

Nihče ni niti napadal niti se obregoval ob karitativno delovanje RKC in povezanih organizacij. Ima pa RKC, tako kot vsaka druga organizacija, ali pa tudi ne-organizacija, kot je tale forum (ne vem od kje ti ideje o protikrščanski ali kakršnikoli _organiziranosti_), več obrazov, od katerih vsi ne morejo biti vedno prijazni, kljub temu, da bi si ti morda to želel.

Karitativni obraz je prijazen, nekateri drugi obrazi pa so drugim veram nenaklonjeni, pa če se na glavo postaviš, se bodo včasih pokazali. Ko zunanji opazovalec nimam vpogleda v to, kako se znotraj RKC širijo vplivi in potekajo boji za vpliv, tako da se moram pač zanašati na svoje vtise. Ti z veliko več "insajderskih" informacij, pa nam lahko te reči dosti bolje predstaviš in nam prikažeš boljšo sliko o delovanju cerkve. Vendar ne pričakuj, da boš priznan apriori, kot edina avtoriteta za vprašanja delovanja RKC na Slovenskem. Če se moja opažanja ne bodo skladala s tvojimi izvajanji, bo tvoja avtoriteta bolj majava, pa če jih boš še tako glasno in strastno zagovarjal na forumu.

Diskvalificirat te tako, kot se uspeš sam s svojo nestrpnostjo, mi najbrž ne bi nikdar uspelo, tudi če bi slučajno to kdaj poskusil in če bi se pri tem močno potrudil.

Mi pa upam priznaš pravico, da tudi sam kdaj zagovarjam kakšno svoje stališče, svoj pogled, kljub temu, da je drugačen od tvojega.

Ti želim še kakšno zanimivo, zaradi mene lahko tudi razgreto in čustveno, pa vendar argumentirano in ne prenaloženo debato na tem forumu.

Mislim, da bi bilo škoda, če ne bi bilo tukaj tvojega pogleda, mi je včasih prav zanimiv in zna uravnotežiti kakšen drug ekstrem.

lp bp

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Edi on 20.09.2002 at 12:37:06

SAMSON,
se-ve-da sem se malo razkuril. Jasno da. Mešam pa ne zadev, mogoče jih ze vi sami med seboj. Jasno sem povedal, da čevlje sodi naj kopitar, saj poznaš to. Torej, lepo prosim da ne obračaš besed, ampak se dajmo pogovarjat o resnici in dejstvih. Preberi si še enkrat moj odgovor in v njem ne boš našel nič drugega kot gola dejstva. Ne gonjo, gonjo si ustvari vsak v svoji glavi... Tko da te lepo prosim, da če se sam trudim biti, kar se da objektiven in gledati v svet na ta nacčn, da enako delaste tudi vi - kristjani.

Quote:
"Mar ni pravica bralcev Ognjišca, da se tudi izobražujejo?"
- seveda je pravica, vendar jaz takim clankom lahko rečem le zavajanje dobrih ljudi. Podajanje mnenja brez strokovnega poznavanja naredi veliko škode in v tem primeru, je ta že storjena. To je tako, kot če bi jest ucil svojega otroka da je 1+1=3, si predstavljaš, kak sok bi doživel, ko bi spoznal da obstajajo ljudje, ki verjamejo da je 1+1=2.


Quote:
"Z odpiranjem ustreznih tem in z bodrenjem tistih, ki tako arogantno plasirajo laži o Cerkvi. Pocasi me zacenja zanimati, kako se ti to financno izide."
- tukaj zopet kazete svojo dvomljivost in celo ciljate na podkupljivost, placanost. In to meni osebno da misliti, da ste sami taki. Za svoje delo tukaj, oz. za komentiranje ni se nihce prejel niti centa.


Quote:
Naj te vprašam, zakaj ne linkaš kakšne skavtske ali karitasove novice o uspešnem projektu, zakaj ne objaviš rezultatov o zdravljenu norkomanov v skupnosti Don Pierino, zaka ne linkaš na Salezijance in njihov trud z mladimi....


Dobrodosli, da objavite sami te linke.


Velik sončka za vse vas
Edi

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Samson on 21.09.2002 at 23:11:56

No gape, bp, edi in ostali, naj vas samo pozdravim. Mislim, da smo zadevo postavili le malo preveč na nož. Bolje, da nože odvržemo za vedno. Res nima smisla. Kajti imamo se še veliko pogovoriti. Le to bi rekel, da ni edino moja ali vaša sodba tista, ki bo pokazala prav vso resnico o člankih v Ognjišču. Nekaj več sem si jih ogledal, pa po bolj pazljivem branju le nisem videl nič tako spotakljivega, da bi morali kar pljuvati po vsem, ali govoriti o ne vem kakšni škodi. Vsaj jaz tam vidim le poseben pogled na stvari, na katere tu gledate pač drugače. Tudi jaz o marsičem drugače mislim, kot je tam zapisano, ali pa bi mogoče precej drugače povedal. Vendar je podobnih stvari z nasprotnim predznakom zapisanih zares veliko tudi na tem forumu. Veliko nasprotnih trditev o isti stvari, pa ne rečemo, da je zaradi tega narejena ne vem kakšna škoda. Mislim, da bi Cerkvi le morali priznati, da ima lahko svoje gledanje o neki stvari znotraj sebe oblikovano primerno sebi, kot priznate to reikiju, ali katerikoli drugi vsebini nove znanosti na teh straneh. Saj gledamo v mnogih pogledih zelo podobno na stvari. Popolnoma enako pa tako nikoli najbrž ne bomo. Če pa že vztrajamo, da se ne smemo med sabo popljuvati, kar je vsekakor prav, bi opozoril, da vendarle pljuvate tudi name, kadar pljuvate na Cerkev. Izraz pljuvate sem uporabil pač zato, ker vas je več takšnih, kar pa nikakor ne pomeni, da ste prav vsi. Naj se vsak sam izvzame iz te množice, kajti vsak sam najbolje ve, ali spada v to združbo ali ne.

Pa lep pozdrav in hvala za potrpežljivost, ki ste jo nekateri vendarle pokazali. To cenim in jemljem kot poduk samemu sebi.

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by gape on 22.09.2002 at 11:21:04


Samson wrote on 21.09.2002 at 23:11:56:
Le to bi rekel, da ni edino moja ali vaša sodba tista, ki bo pokazala prav vso resnico o člankih v Ognjišču.
Vsaj jaz tam vidim le poseben pogled na stvari, na katere tu gledate pač drugače. Tudi jaz o marsičem drugače mislim, kot je tam zapisano, ali pa bi mogoče precej drugače povedal.

to je vse kar je, ljudje naj si ustvarijo svoj pogled, svojo resnico, zato objavljam, nisem objavu teh člankov kot ekzemplarični primer nestrpnosti, sploh ne, samo objavu sm jih ... linke na njih.
primer nestrpnosti je bil pred časom tisti odgovor loviščka v prenovi ...

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Valentina on 18.10.2002 at 15:33:54


ONA št.40, 15.0kt.2002, Pisma bralcev:

O ČAROVNIŠTVU
Najprej naj pohvalim revijo Ona in odgovorno urednico Sabino Obolnar, hkrati pa opozorim na članek o čarovništvu v 37. številki te revije. Sprašujem se, kako naj si razlagam celotno predstavitev o vikanizmu, kajti razumem jo kot reklamo. Ker je bila celotna tema o vikanizmu predstavljena zelo enostransko, predvsem pa nekritično, bi rad razjasnil nekaj dejstev.
Čarovništvo je delo satanistov, čeprav sami to zanikajo, predvsem pa zavajajo ljudi. Njihov zaščitni znak je značilni pentagram - simbol satana. Spada v skupino okultnega, kamor štejemo tudi vedeževanje, magijo, spiritizem, horoskope, nihala, avtogeni trening, jogo, borilne veščine, bioenergijo in tako dalje. Ljudje, ki se z okultizmom ukvarjajo, imajo značilne posledice (depresija, obsedenost, more ...), ki jih brezuspešno zdravijo psihiatri. Pri zdravljenju so uspešni le za to poklicani ljudje - eksorcisti.
Vikanisti govorijo o nekakšnih energijah, ki premikajo predmete in podobno, za tem pa nekdo stoji. Satan v vseh stvareh lahko oponaša Boga, le v ponižnosti ne. Obstajata ali Bog ali pa njegov nasprotnik. Vmesnega ni.
Rekli boste, da je ta prispevek popolnoma neprimeren, sploh pa, da ga je gotovo napisal kak verski fanatik. Mislim, da če je lahko tako slaba tema predstavljena na štirih straneh revije, si upravičeno zasluži kritično, predvsem pa resnično razlago.
Julijan Pečovnik, PostojnaTorej, zdaj veste resnico.  ::) Članki v Ognjišču že delujejo.  :PPa en lep pozdrav vsem satanistom, ki pišejo na tem forumu.  ;)


Title: Re: so to res ponudbe?
Post by gape on 03.11.2002 at 18:52:45


Valentinaa wrote on 18.10.2002 at 15:33:54:
Obstajata ali Bog ali pa njegov nasprotnik. Vmesnega ni.

jest še vedno trdim da obe hierarhiji in črna in bela izhajata iz boga ... in katerokoli od njiju enačiti z BOGOM je bedarija ... njuno uravnoteženje je BOG to ja ...

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Harry on 07.11.2002 at 11:51:20


Quote:
Čarovništvo je delo satanistov, čeprav sami to zanikajo, predvsem pa zavajajo ljudi. Njihov zaščitni znak je značilni pentagram - simbol satana. Spada v skupino okultnega, kamor štejemo tudi vedeževanje, magijo, spiritizem, horoskope, nihala, avtogeni trening, jogo, borilne veščine, bioenergijo in tako dalje. Ljudje, ki se z okultizmom ukvarjajo, imajo značilne posledice (depresija, obsedenost, more ...), ki jih brezuspešno zdravijo psihiatri. Pri zdravljenju so uspešni le za to poklicani ljudje - eksorcisti.


Dragi prijatelji. Ali je med nami kakšen, ki ni satanist?  ::) ;D

LP Harry

P.S. Naj se javi.

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Amstel on 07.11.2002 at 12:10:20

Nočne more.... khm....  ;D

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Devi on 07.11.2002 at 12:44:59

nismo mi pol tolko satanisti, kolko so oni paranoiki ;D

lubčka vsem paranoikom pa da bi nas lažje sprejemali :-*
njihovo nesprejemanje tako utrjuje samo naš ego...nič dobrega ne za nas ne za njih...

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by sidha on 07.11.2002 at 13:13:34

Nekoč sta sedela na veji angel in hudič. Pa pride mimo po cesti en popotnik, se skloni, nekaj pobere in gre naprej. Pa vpraša angel hudiča kaj je popotnik pobral. Hudič mu odgovori, da košček resnice. Pa ga angel vpraša, če ga nič ne skrbi. Pa pravi hudič, da niti najmanj, ker mu jo bo pomagal organizirat. ;D ;D ;D

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Nemesis on 07.11.2002 at 17:43:39


wrote on 07.11.2002 at 11:51:20:
Dragi prijatelji. Ali je med nami kakšen, ki ni satanist?  ::) ;D

LP Harry

P.S. Naj se javi.

Dragi prijatelj,

Glede na zmedo, ki vlada tukaj, a imaš ti v mislih mojega kolega starega Pana (včasih poznanega tudi kot rogati), s katerim sva se včasih kar dobro ujela, ali onega lepotca in važiča Luciferja, ki je nekaj spletkaril proti svojemu šefu, pa ga je potem ta vrgel iz službe skupaj še z nekaterimi?

Če gre za Pana, potem sem glede, na to, da je bilo z njim in kakšno ovčko in kozico v oddaljenih hribih prav fletno, tak ta pravi oddih, kadar mi le ni bilo treba delat, medtem pa ko z onim lučkarjem nisem imela prav nič on pa z mano ne, zato se mi zdi prav čudno, da nas včasih kar vse skupaj v en koš tlačijo in pa zelo poljubno zamenjujejo. Da pa imajo eno samo ime za vse nas, pa se mi zdi naravnost nevljudno, neizobraženo in žaljivo.

Nemesis

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by gape on 07.11.2002 at 18:31:52

zanimiva blodnja ... dej malo bolje jo definiri

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Harry on 07.11.2002 at 20:19:56

Doletela nas je strašna nemesis. :-*

LP Harry

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Nemeis on 07.11.2002 at 20:29:00

Lenoba je vseh grdob grdoba Gape,

Pan je moj kolega, poznan po piščalki, rogeh, kopitih in ne ravno prijetnih vonjavah. Baje je rad za kakšnimi ovčkami skakal in vici pravijo da v Grčiji menda radi to počnejo še danes  :-X.

Lucifer, po latinsko, prinašalec luči, oz. kakor so Rimjani imenovali zvezdo Jutranjico in Večernico, (mi sedaj temu pravimi Venera, oni pa ne!), zanj si že slišal. No židje pred pa še malo po JK pa niso. So samo za nekega Babilonskega kralja, Zoran oz. nekako podobno imenovanega ;), ki jih ni imel preveč v čislih in jih je ganjal okrog.

Satan pa pomeni po hebrejsko menda sovražnik. Ta pa ima, kot vemo, vedno veliko obrazov.

No pri satanu je tam nekaj nejasnih pasaž v bibliji, Ezekijel se nekaj jezi nad nekim kraljem, ki naj bi ščitil jude, pa je ta raje skrbel za svoje dobičke in trgoval z bogvečim. Korinčanov je strah sovražnikov, Izaja pa govori o tistem Zoranu, ki sem ga prej omenjal oz. o Luciferju.

Enkrat se v stari zavezi omenja konkurenčnega boga Belcebuba, ki je menda verzija Baal-a. Ta postane zgleda še malo bolj konkurenčen kasneje, v novi zavezi, ko je treba kakšno težjo besedo rečt čezenj.

Potem seveda ne gre pozabit kače, ampak ta ni nikdar v bibliji povezana s Satanom, je samo kača, ki provocira in za......

Meni pa boljš da se ne zameriš, imam precej impresiven track record, kaj se je zgodilo s tistimi, kateris hubris se mi je pokadil pod nosom. Drugih povezav, razen prodaje duše, ki izhaja iz tega pa z vsem tem svetovnonazorskim konglomeratom nimam.

Hudič tam nekje iz srednjega veka pa nastane iz par površnih prevodov, paranoičnih interpretacij in pa velike potrebe v personalizirano podobo zla. Navzven je videti kot  Pan, s čimer so uničili še enega konkurenčnega boga (vmes je Pan postal kar popularen, glej Wicca), dobi imena vseh konkurenčnih božanstev. Pa še ene par Panovih in pa mojih lastnosti mu pride prav. Da se ga tisti ki kaj zagrešijo bolj bojijo.

Kako bi brez vsega tega v Hollywoodu lahko snemali glupe črno bele filme v barvah. Za kaj bi vse bili prikrajšani. In o čem bi brez tega govoril Bush-man.

So ga že rabil za otroke strašit. Kaj bolj blagega ni več zaleglo.

Nemesis

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by gape on 07.11.2002 at 20:43:39

vesolje nas podpira ... popolna explozija ljubezni po celem svetu in potem samo še implozija v enost ... k BOGU ... ne v luč, ne v temo ... k BOGU.  
 
saj oba in luč in tema (jin in jang) izvirata iz BOGA in boga ni niti v luči niti v temi ... BOG je VSE.  

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Nemesis on 07.11.2002 at 20:56:45

Gape,

A što je umjetnik time htio da kaže?

K tvojemu tekstu za začetek tale vprašanja:
1. Kdo smo to mi, ki nas vesolje podpira.?
2. Kako nas vesolje podpira?
2.5. Kaj če je več vesolij, ali nas vsa podpirajo ali samo nekatera?
3. Kako ljubezen eksplodira?
3.5. Katera ljubezen eksplodira?
4. Kako ljubezen implodira?
5. Zakaj naj ljubezen explodira?
6. Zakaj naj potem spet implodira?
7. Kaj je to enost? Dvojnost? Trojnost?
8. H kateremu bogu?
9. Zakaj ravno k bogu?
10. Kaj imata s tem luč in tema?
11. Te spet kaj praska?
11.5 A se moraš samo popraskat?
12. Kako sta luč in tema povezana z jin in jang?
13. Zakaj sploh rabiš jin in jang?
14. Zakaj morata izvirati iz boga?
15. Kje se pa potem bog skriva?
16. Vključno s tem, da bog ni nič?

Nemesis

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by gape on 07.11.2002 at 21:04:59

taka je blodnja ... to se ne da vse povedat, da se povedat samo fragmente, tega se ne da razumet ...

recimo ...
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=samozdravljenje;action=display;num=1036317172


veš da me praska ...
;Devo sm uspel ... najprej se mi je zdelo nemogoče ...

A što je umjetnik time htio da kaže?

K tvojemu tekstu za začetek tale vprašanja:
... bom probu
1. Kdo smo to mi, ki nas vesolje podpira.?
mi VSI ... več ko nas je  bolj nas vesolje podpira
2. Kako nas vesolje podpira?
tko da gre z nami v korak (v bistvu gremo mi z njim)
2.5. Kaj če je več vesolij, ali nas vsa podpirajo ali samo nekatera?
trenutno pomembno je da nas naše vesolje podpira
3. Kako ljubezen eksplodira?
tko da v istem trentku vsi ampak res vsi začutimo ljubezen do vsega - vseh
3.5. Katera ljubezen eksplodira?
naša - od vseh
4. Kako ljubezen implodira?
tko da se zgosti nazaj v neskončno veliko energije in neskončno malo mase
5. Zakaj naj ljubezen explodira?
zato da bo potem lahko implodirala
6. Zakaj naj potem spet implodira?
zato da bo v enosti z BOGOM
7. Kaj je to enost? Dvojnost? Trojnost?
JEBA ... enost je enost, to je steanje ko si eno, ko nisti razdvojen, niti še bolj razkosan
8. H kateremu bogu?
BOGU KREATORJU ... aha zdej vidm ... ne še dela ...
9. Zakaj ravno k bogu?
Od tam izviramo
10. Kaj imata s tem luč in tema?
potrebni sta za ustvarjanje tega sistema, sistema kjer je življnje
11. Te spet kaj praska?
ja
11.5 A se moraš samo popraskat?
ne samo začne
12. Kako sta luč in tema povezana z jin in jang?
tko izi tko izi tko kt črno pa belo al pa noč pa dan
13. Zakaj sploh rabiš jin in jang?
da razumeš da se lažje spomneš
14. Zakaj morata izvirati iz boga?
taka je blodnja
15. Kje se pa potem bog skriva?
na začetku blodnje ... pred začetkom
16. Vključno s tem, da bog ni nič?
... to mi je popolnoma nerazumljivo ... bog ni nič? v kakšnem smislu? nič na nobenem nivoju

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Nemesis on 07.11.2002 at 21:18:38


gape wrote on 07.11.2002 at 18:31:52:
zanimiva blodnja ... dej malo bolje jo definiri

zanimiva blodnja ... dej malo bolje jo definiri

Nemesis.

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by gape on 07.11.2002 at 21:26:41

klele je najboljš definirana ... najboljš kolkr jo znam definirat zate ...
lahko me pa prašaš konkretne stvari ... če bom vedu povedat ti bom povedu ...


gape wrote on 07.11.2002 at 21:04:59:
taka je blodnja ... to se ne da vse povedat, da se povedat samo fragmente, tega se ne da razumet ...

recimo ...
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=samozdravljenje;action=display;num=1036317172


Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Amstel on 07.11.2002 at 21:34:09


wrote on 07.11.2002 at 17:43:39:
da nas včasih kar vse skupaj v en koš tlačijo in pa zelo poljubno zamenjujejo.


Draga maščevalka.. boginja pravične usode.. "nas" .. "vas"... spet delitev??

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by gape on 07.11.2002 at 22:09:06


gape wrote on 07.11.2002 at 20:43:39:
vesolje nas podpira ... popolna explozija ljubezni po celem svetu in potem samo še implozija v enost ... k BOGU ... ne v luč, ne v temo ... k BOGU.  
 
saj oba in luč in tema (jin in jang) izvirata iz BOGA in boga ni niti v luči niti v temi ... BOG je VSE.  

malo nadaljevanja

od tam verjetno še vedno lahko gremo nazaj v to igro ki jo igramo tukaj ... ampak od tam kjer se to igro igramo ... tam obstaja še miljon iger ... neskončno iger ... ta ki se jo igramo zdaj ... ta je ena najboljših ... to pa je tudi vse ... igro vsi vemo kako igramo ... igramo in igramo in igramo in igramo ... ...  in pol jo obrneš ... vse kar ti je master kreator o d igrce uštemu vse si predrku in si zmagu ... v drugem primeru je pač game over ... nisi pršu do konca ... nisi najlepšega v tej igri spoh doživu ... ker nisi doživu vsega ...

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Nemesis on 08.11.2002 at 08:21:29


Amstel wrote on 07.11.2002 at 21:34:09:
Draga maščevalka.. boginja pravične usode.. "nas" .. "vas"... spet delitev??

Amstel,

Nas, mene, mojega kolega Pana in pa onega Luciferja, pa še Belcebuba, pa še marsikoga so zmetali v en koš, pa nimamo nič skupnega. Pa je treba malo razdelit in red naredit. Jaz nisem Pan, ne Lucifer. Če pa tebi paše govorit o vseh nas kot o Satanu, potem govori potiho, oz. vsaj ne pred mano na glas.

Ker če bi bilo nekako tako vse eno potem bi postal še  Satan troedini, tako kot oni tam zgoraj, ki je menda oče, sin in sveti duh, pa vse naenkrat, pa nič od tega, pa vsako posebej, pa to spet ne, pa ja, pa ne, pa ja, samo ne tko kot to ti razumeš, tko da kdo bi se sploh trudil razumet in koga to pravzaprav še zanima.

Nemesis

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Edi23 on 08.11.2002 at 08:48:49


wrote on 08.11.2002 at 08:21:29:
Nas, mene, mojega kolega Pana in pa onega Luciferja, pa še Belcebuba, pa še marsikoga so zmetali v en koš, pa nimamo nič skupnega. Pa je treba malo razdelit in red naredit. Jaz nisem Pan, ne Lucifer. Če pa tebi paše govorit o vseh nas kot o Satanu, potem govori potiho, oz. vsaj ne pred mano na glas.


Potem pa naredi red in tablico:

Plus - minus
Belo - črno
Jing - jang
svetloba - noč
Bog - satan
Nemesis - ?

.
.
.

lp
Edi

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by titud on 08.11.2002 at 08:55:35


Quote:
igramo in igramo in igramo in igramo ... ...  in pol jo obrneš ... vse kar ti je master kreator o d igrce uštemu vse si predrku in si zmagu ... v drugem primeru je pač game over ... nisi pršu do konca ... nisi najlepšega v tej igri spoh doživu ... ker nisi doživu vsega ...


Kaj je pol ta zmaga, ko prešpilamo vse, kar master v igrco uštemov? V spoznavanju enosti, po kateri je materija le ena  neskončno razredčena energija? Kaj pa če je master to igrico tko uštemov, da je zmaga v spoznanju, da je energija le  ena neskončno zgoščena materija? A je zmaga v tem, da skuriš energijo da ohraniš  materijo al pa da si za skuriš materijo da ohraniš energijo? A niso vsi gejmi uštimani na to dvojnost tako, da se ensot  lahko preseže le z zmago ene nad drugo: exploziji <->implodiji???

Men se zdi, da se master s svojimi gejmi  z nami malo igra, da se zamotmo, da  v svojih pehanjih za  zmago ne sprevidmo, da je naša zmaga špil sam, da game overja sploh ne smemo dosečt!

A ni ljubezen točno vmes, na sredi med energijo in materijo, v življenju, ki rab zase obe. Je ljubezen tista  točka med implozijo in eksplozijo, ki  obe skrajnosti vleče nazaj nase pa skozse, in je naša naloge le ta, da se okrog te  točke čim bolj natančno centriramo, pa če nas še tko vleče razrečit/zgostit tako v energiji kot v materiji?

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Edi23 on 08.11.2002 at 09:01:26


titud wrote on 08.11.2002 at 08:55:35:
A ni ljubezen točno vmes, na sredi med energijo in materijo, v življenju, ki rab zase obe. Je ljubezen tista  točka med implozijo in eksplozijo, ki  obe skrajnosti vleče nazaj nase pa skozse, in je naša naloge le ta, da se okrog te  točke čim bolj natančno centriramo, pa če nas še tko vleče razrečit/zgostit tako v energiji kot v materiji?


Kje je potem nasprotje ljubezni? Tudi vmes, pa pride potem do prevelkega upora, zaprtja pretoka...?

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Nemesis on 08.11.2002 at 09:04:29

Edi,

Evo ti:

Pan.
Lucifer oz. Zoran  :D
Belcebub oz Baal.
Kača.
Nemesis.

Pika. Red.

Pa nehi mi s tistimi butastimi črnobelimi zadevami. Ker je bog vse. Univerzum. Znotraj katerega najdeš zaradi mene tudi satana in pa jin in pa jang in pa dan in pa noč.

Razen, če ni paralelni univerzum, pa se s takimi igračkarijami nisem preveč ukvarjala.

Tako, da imaš za domačo nalogo poiskati satanovo nasprotje, ki ziher ni bog. Kar ti ne bi smelo biti prav hudo težko, ker imaš zadevo tko skoz na jeziku.

Torej

Satan, Zlo - Dobro, ....

Nemesis

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Edi23 on 08.11.2002 at 09:09:28

. a misliš da se mi da delat domačo nalogo, prej kot ne.

Satan - RKC

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Edi23 on 08.11.2002 at 09:11:22

Pa še to, zakaj te BUTASTE črno bele zadeve motijo? So osnovno gibalo vsega, to ti je menda jasno.

Brez črno belosti, si NIČ.

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by titud on 08.11.2002 at 09:15:33

Blokade po moje povzroča strah pred  neskončnimi energijjami, ki poganjajo  to ekslozivno-implozivno dinamiko. Strah pred skrajnostmi, bogom in hudičem, obeh nas je enako strah, zato sta za nas na istem polu,  oba pretok ljubezni enako blokirata.  

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Nemesis on 08.11.2002 at 09:19:35


wrote on 08.11.2002 at 09:11:22:
Pa še to, zakaj te BUTASTE črno bele zadeve motijo? So osnovno gibalo vsega, to ti je menda jasno.

Brez črno belosti, si NIČ.

So stvari, ki jih včasih malo težko razumem. Sem iz drugih časov, pa navad. Ampak zdaj,  po tvoji razlagi, pa dosti boljš razumem tale stavek:

Better dead than red.

Nemesis

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Edi23 on 08.11.2002 at 09:23:52

Sem vedu,.....  ;D

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by LittleStar on 08.11.2002 at 09:34:37

Edi23, kako veš, da si brez črnobelosti NIČ?  Mi lahko razložiš?

Jaz črnobelost pojmujem kot pravičnost, sam pa veš, koliko zlega se lahko dogaja v imenu pravičnosti. Vsak pravičen je lahko tudi zelo krivičen, tako sta to spet dva pola. Priznam, da mi je črnobelogledanje pomagalo pri odločanju, reagiranju v nekaterih stvareh, v nekaterih medsebojnih odnosih. Ampak, jaz v resnici gledam s Srcem, imam svojo energijo in se razjočem, ko se počutim nerazumljena - in to je prav takrat, ko ne gledam črnobelo.

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by LittleStar on 08.11.2002 at 09:38:22

Sicer pa sta že napisala.. o being Red ::).

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Edi23 on 08.11.2002 at 09:42:31

plus in minus dasta nič.

v bistvu če na HITRO pomislim

bela in črna = celota  in ne nič, khm, bo boljše celota en velik 0.

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by sidha on 08.11.2002 at 10:10:52

KDOR RAZUME, MALO GOVORI in obratno.

In to velja za nas vse ;D :-X ::)

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Edi23 on 08.11.2002 at 10:15:38

Mogoče ni čist res,.... ;D

Jezus je velik govoru.... Buda tud, Krišnamurti, Osho, Mohamed, Konfucij, .... ;D


Title: Re: so to res ponudbe?
Post by sidha on 08.11.2002 at 10:31:15


wrote on 08.11.2002 at 10:15:38:
Jezus je velik govoru.... Buda tud, Krišnamurti, Osho, Mohamed, Konfucij, .... ;D


Res je, vendar je med njimi in vami mal razlike.
Bog ve kolk je pa že blo takih, ki niso nič govoril (sem se spomnu unga splavarja iz Sidarte)

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Edi23 on 08.11.2002 at 10:35:05


sidha wrote on 08.11.2002 at 10:31:15:
Res je, vendar je med njimi in vami mal razlike.


Kako pa ti to veš?

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by titud on 08.11.2002 at 10:44:55


Quote:
Jaz črnobelost pojmujem kot pravičnost, sam pa veš, koliko zlega se lahko dogaja v imenu pravičnosti. Vsak pravičen je lahko tudi zelo krivičen, tako sta to spet dva pola. Priznam, da mi je črnobelogledanje pomagalo pri odločanju, reagiranju v nekaterih stvareh, v nekaterih medsebojnih odnosih. Ampak, jaz v resnici gledam s Srcem, imam svojo energijo in se razjočem, ko se počutim nerazumljena - in to je prav takrat, ko ne gledam črnobelo.


Pravičnost je zlo realtivna zdeva, ena optimlana mešanica dobrega/zla, črnega/belega ki se vzpostvlja v danem trenutku ob upoštevanju vseh pogojev.  Bit rdeč pa pomen utemljevat  pravičnosti na enih aboslutnih kriterijih, kar pomen po  enih pogojih za tistga, ki te kriterije določa in po drugih pogojih za tiste, ki te moči nima. Ker jih zato tud praviloma tud  ne  izpolnjuje, je zapisan pravičnemu izobčenju/smrti.

Če pomen bit 0 pomen bit abosolutno pravičen samo v smislu 'being red', pol je boljš bit pa ostat pravičen  črno-belih okvirih. Nisem zihr, da obstja  je še kakšna druga pravičnejša nulta opcija.   

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by sidha on 08.11.2002 at 11:00:34


wrote on 08.11.2002 at 10:35:05:
Kako pa ti to veš?


Saj berem vaše poste.

Za omenjene gospode pa se spomni kam je njihovo učenje pripeljalo. V religijo, ki razdvaja, povzroča vojne in trpljenje.
Tko se mi je pojavla misel, da bi bilo na svetu veliko lepše, če bi ti gospodje lepo molčali.
A ni zanimivo kako pogosto religija potegne ven tisto kar je najslabše v človeku.

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by titud on 08.11.2002 at 11:22:48


Quote:
Tko se mi je pojavla misel, da bi bilo na svetu veliko lepše, če bi ti gospodje lepo molčali.


Ja, bi blo, a oni s svojim govorjenjem niso prekinili odrešilnega molka. Oni so s svojo besdo samo jemali svetost besedam  svojih predhodnikov, božjih prerokov in glasnikov. Mi pa s svojimi jemljemo svetost njihovim in tako iz roda v rod, zato ne vidim nobenga smisla v tem, da da tud mi z našim molkom ne bi opravlili dela, ki je blo naloženo njim in ki ga s svojim molkom tud oni  ne bi opravli.  

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Nemsis on 08.11.2002 at 11:23:07


titud wrote on 08.11.2002 at 10:44:55:
Če pomen bit 0 pomen bit abosolutno pravičen samo v smislu 'being red', pol je boljš bit pa ostat pravičen  črno-belih okvirih. Nisem zihr, da obstja  je še kakšna druga pravičnejša nulta opcija.  

When I am looking at you,
I am feeling more and more blue.

My face is getting grey,
because so much I pray,
to be able to see someday
see the golden sun shine in you.

You say better dead then red,
it's only black and white,
wherever sun its rays shed,
sun in the day, moon in the night.

I fear of you turning green,
I fear of you getting mean,
when someone shows, that in
his soul he is more beautifull as you.

Do you? Would you?

Nemesis


Title: Re: so to res ponudbe?
Post by titud on 08.11.2002 at 11:49:24


Quote:
When I am looking at you,
I am feeling more and more blue.  

My face is getting grey,  
because so much I pray,
to be able to see someday
see the golden sun shine in you.

You say better dead then red,
it's only black and white,
wherever sun its rays shed,
sun in the day, moon in the night.

I fear of you turning green,
I fear of you getting mean,
when someone shows, that in
his soul he is more beautifull as you.

Do you? Would you?

Nemesis


Dont feeling blue when you are looking at me. I did not mean to say 'better dead then red', you just anderstood me wrong....

Jest sem zastopu rdeč v enem ideloškem smislu, ne pesniškem/mavričnem. Me je na tako razumevanje edi 23 napelov s svojmu postom satan-RKC, se ti ni treba zame bat, dont fear of me, nemesis.

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by gape on 08.11.2002 at 12:45:45


wrote on 08.11.2002 at 08:21:29:
... tko da ... kdo bi se sploh trudil razumet in koga to pravzaprav še zanima.

zanima že koga kje ... razumet se pa lahko samo trudiš ... razumet ne moreš ... imho ... čeprov vsi delamo na tem da bi razumelKaj je pol ta zmaga, ko prešpilamo vse, kar master v igrco uštemov?
zmaga je zmaga ... ni game over ... game over se ti zdi da že poznaš (smrt), zmage še ne poznaš, je še nisi doživu, pa jo moraš ... no ja če hočeš seveda ...

je materija le ena  neskončno razredčena energija?
jest bi rajši reku zelo zelo zgoščena energija, u bistvu tolk zlo zgoščena, da se je u njej že kr mal težko premikat ...

A ni ljubezen točno vmes, na sredi med energijo in materijo ...
točno tam ... točno tam se združita energija in materija, tam ni razlik med njima, je samo ljubezen, do energije in materije ... to bi lahko bla že kvazienost


satanovo nasprotje, ki ziher ni bog ... jezus?


kako veš, da si brez črnobelosti NIČ?
v bistvu nisi nič ... ti si ... ampak tega okolja ni več ... telesa ni več vsaj v taki obliki ga ni več ... tko da edi ki ne jebe nivojev, poenostavi na to da si pol nič, če pač ni delitve na črno in belo. če ni vsaj dvojnosti, če ni vsaj plusa in minusa ... nima to veze s pravičnostjo ... s pravičnostjo ma to samo tolk da je to še ena delitev na pravičnost in krivičnost, pa si že v trojnosti ... bolj ko razkosavaš bolj razumeš, ko pa zadost razkosaš vidiš da je  tega preveč da bi razumel ... um tam odpove ... samo še uvid ti lahko to razloži


Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Nemesis on 08.11.2002 at 13:56:01


wrote on 08.11.2002 at 09:09:28:
. a misliš da se mi da delat domačo nalogo, prej kot ne.

Satan - RKC

Edi,

Cvek, enka, nezadostno za domačo nalogo. Dej ti tale nasprotja in njihovo dinamiko in vlogo še mal preštudiri, ti bo čist koristl.

Nemesis

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Nemesis on 08.11.2002 at 14:01:11


gape wrote on 08.11.2002 at 12:45:45:
Kaj je pol ta zmaga, ko prešpilamo vse, kar master v igrco uštemov?
zmaga je zmaga ... ni game over ... game over se ti zdi da že poznaš (smrt), zmage še ne poznaš, je še nisi doživu, pa jo moraš ... no ja če hočeš seveda ...


Bog, ustvarjalec.

Pele, osvajalec. ( En kar dober danski film )

Gape, zmagovalec.

Nemesis, maščevalka.

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by titud on 08.11.2002 at 15:20:19


Quote:
je materija le ena  neskončno razredčena energija?  
jest bi rajši reku zelo zelo zgoščena energija, u bistvu tolk zlo zgoščena, da se je u njej že kr mal težko premikat ...


Men je bolj bliz ta teorija, da je vakuum do maksimuma nabit z energijo, ki je le v praznem prostoru lahko do konca zgoščena.   Materija  je tako le en mehurček v tej energiji, eno pomanjkanje al pa vsaj razredčenje te energije. Zato je v okrog nas v bistvu neskončno dost energije pa relativno mal materije, zato materiji z našega zornega kota tud  dajemo tak velik pomen.    
 

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Amstel on 08.11.2002 at 15:37:38


wrote on 08.11.2002 at 08:21:29:
Če pa tebi paše govorit o vseh nas kot o Satanu, potem govori potiho, oz. vsaj ne pred mano na glas.
Nemesis


;D  ;D bom te potihem vprašala... kaj bi sploh rada povedala?  :P

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by gape on 08.11.2002 at 15:38:55


titud wrote on 08.11.2002 at 15:20:19:
Men je bolj bliz ta teorija, da je vakuum do maksimuma nabit z energijo, ki je le v praznem prostoru lahko do konca zgoščena.   Materija  je tako le en mehurček v tej energiji, eno pomanjkanje al pa vsaj razredčenje te energije. Zato je v okrog nas v bistvu neskončno dost energije pa relativno mal materije, zato materiji z našega zornega kota tud  dajemo tak velik pomen.    
 

hvala ti za tole, sm glih jamru, da nobenga uvida od nikjer ... pa si se spet izkazu ... si me spomnu na unga hrvatarja, k je govoru o tem da ni gravitacije ampak da eter use skupi tišči ... kar se mene tiče je z lahkoto tkole kt ti pravš ...  

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Nemesis on 08.11.2002 at 15:58:49


Amstel wrote on 08.11.2002 at 15:37:38:
;D  ;D bom te potihem vprašala... kaj bi sploh rada povedala?  :P
Ah nč, nč, tukaj se malo igram z otroki, jih zraven poskušam učit zgodovine, poslušam njihove zgodbice in se jim čudim. Recimo zdajle je nekdo prijavil, da je eter tista čudna reč, ki drži vse skupaj. Samo flogiston še manjka, pa zmaji, pa bo slika popolna.

Zraven pa seveda čakam, da se od kod pojavi A. (pikec)

Sicer pa tisto, kaj prikliče Nemesis, tako že poznaš, da ne bi ponavljala.

Nemesis

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Amstel on 08.11.2002 at 16:02:32


wrote on 08.11.2002 at 15:58:49:
Ah nč, nč, tukaj se malo igram z otroki, jih zraven poskušam učit


;D cool ... pol bo še zanimivo branje.  ;)

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Edi23 on 08.11.2002 at 16:13:28


wrote on 08.11.2002 at 15:58:49:
Ah nč, nč, tukaj se malo igram z otroki, jih zraven poskušam učit zgodovine, poslušam njihove zgodbice in se jim čudim.


Nisi edina ki je začudena... ;D

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Edi23 on 08.11.2002 at 16:14:44


sidha wrote on 08.11.2002 at 11:00:34:
Saj berem vaše poste.

Za omenjene gospode pa se spomni kam je njihovo učenje pripeljalo. V religijo, ki razdvaja, povzroča vojne in trpljenje.


Ampak te še enkrat vprašam Sida, KAKO TI TO VEŠ, katera kategorija si, da si tak vzvišen sodnik?

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Božidar on 08.11.2002 at 17:00:50


wrote on 07.11.2002 at 20:29:00:
Potem seveda ne gre pozabit kače, ampak ta ni nikdar v bibliji povezana s Satanom, je samo kača, ki provocira in za......

Meni pa boljš da se ne zameriš, imam precej impresiven track record, kaj se je zgodilo s tistimi, kateris hubris se mi je pokadil pod nosom. Drugih povezav, razen prodaje duše, ki izhaja iz tega pa z vsem tem svetovnonazorskim konglomeratom nimam.

Nemesis


Nemesis,

katera? V spominu imam trajen zapis, kot je rekel enkrat eden, da človek pri ustvarjanju premaguje skrajne fizične napore.

Faust je šminka tukaj in ta vijola ki jo on premore, je kot beneška maska zdaj. Pan je pa tud moj reciva tovariš in nič več kot en satir rdeč u faco pa zelen v rep in frizuro, ovčice v gozdu mu pa kremplje na travnato farbajo. Samo Zoran o njem ničesar ne vem ::)

Pa se mi kar stemni pred očmi, ko vidim tkole toplo osebico Nemesis, ki je Mnemozina že bila, mama vseh muz in zavetnic vseh takih čustev. Ampak Nemesis če si? Ja če bi bilo meni vsaj mal jasno, bi te dal takoj čez koleno in ti povedal, da sem Venera, Danica in Sirijka pod a in b. Ampak tebe to niti mal ne zanima, ti bi rada več. A kako? A zdaj nas boš pa z modro farbala, če ma tvoja senca luknjo? Če se greješ na sončku kot ena kača a bo tvoj strupek moder? Lahko mene vse vprašaš? Samo potiho prosim.


Ali pa bi se rajš modro v vodo vrgla pri treh morskih psih, ki vsak na svojem toplotnem pasu svojo gonijo? Pa kakšno sonce da zdaj fantje rabijo? Ja sej je dober un vic z vakumom, samo Evridika pa še zmeri pod vodo plava, ker je tudi na svet prišla kot nereida, čeprav jo je prav dobro Plutonu speljal. Pa sin sonca lepo potem po kosih in delih z udi in Neptunovo plimo skupaj dviga. Oseka ga pa dol meče, ampak on je zares krvav, ker so ga  svečenice raz*****.

Nemesis svečano ti razglašam in tako med ta seks tle gor sprejemam, da lahko me še jeziš preko ekrana, bom prenesel; Samo za ta hec se boš po-trudila in ga tud drug-a-če razložil-a??Title: Re: so to res ponudbe?
Post by gape on 08.11.2002 at 19:10:16

sej je zabavno vsake tolk časa dobit kakšnega shizofrenika na sceno ... ampak zdej je pa kr mal tu mač ratal ... kr full ljudi se oglaša na forum pod dvema imenoma ... no ja ... vsaj z istih ipjev padajo posti ... zdej glih danes sm bil doma in sm mal raziskoval te reči in so mi povedal da te cifre so bolj namenjene preprečevanju zlorab ... abuse in to ... pa zdej ... res ne morem rečt, da je to da se nekdo oglaša pod dvema imenoma, pa če je shizofreni osebek gost ali pa registrirani uporabnik, to res ni abuse ... je pa na ta način zaradi takege ne-abuse-ta svojčas odšel svojo pot samson ... ne prileže mi da si nekateri uporabniki foruma le tega sposojate za svoje bedne cilje ... sej mogoče so višji in to ... ne vem no ... tolk da se ve da taki uporabniki so tukaj gor, tolk da se ve da se ne more zaupat niti registriranim saj zlorabljajo sistem v svoje čudne namene ... lahko pa razložite svoje namene kr direkt in preskočimo kao neko učno uro ... ti statični ip ji so precej kul reč ... hvala siolu ... pred časom ko je bilo tričetrt uporabnikov na modemih tega nebi nikol opazu ... tko sm ... k je tko nemarno očitno ... mislm ... da se božidar pogovarja z nemesis ... oba pa postata iz istega ip-ja ... bednobedno

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Harry on 08.11.2002 at 19:18:50

Gape, kaj pa člani, nima nobeden istega IP-ja? To bi blo zanimivo videt. Bravo za stalne IP-je. Eni majo pa res veselje. Božidar, ali je zanimivo replicirati sam sebi? Hm. Gape, dober je takole razkrinkat koga. Mi je všeč. Furaj dalje.

LP Harry

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by gape on 08.11.2002 at 19:19:42

tudi med člani se najdejo taki

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Andres on 08.11.2002 at 19:21:47

Saj to je v redu, če večje bolnike kot smo sami dobimo gor. Ni problema, še bolj v redu je, da si objavil, da sta Božidar in Nemesis prijaveljena iz istega ip, torej mož in žena, "uporabnika od doma", ki smo jima pozabili poslati vabilo na forum.  Ampak sta nas pa kar sama našla, kar je hvale vredno.
Torej govorim v dvojini, naj bo. Zato  bi bilo vendarle dobro še enkrat Božidarjeve in Nemesisine ;)  poste prebrat, ker morebiti se tam skriva sporočilo za koga od nas.In še za konec to kar nikoli ne naglašam. Tole je Andresov 1984 post. Bedna številka seveda, ampak za Andresa sila pomembna.

Andres  

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Amstel on 08.11.2002 at 19:23:02


gape wrote on 08.11.2002 at 19:10:16:
da se božidar pogovarja z nemesis ... oba pa postata iz istega ip-ja ... bednobedno


Ma ne.... to gre za konstrukitven notranji dialog, a ne Nemesis. Tko Amstel to vidi.

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Nemesis on 08.11.2002 at 19:26:51

Gape,

Božidar in Nemesis pa ne postata iz istega IP-ja, razen če nisem jaz res shizofrena. Po mojem ti malo bolj slabo vidiš, ali pa še bolj verjetno ne veš kaj je to NAT oz. native address translation. Ker si seveda SIOL nikakor ne more privoščit ta pravih statičnih IP-jev za vse svoje uporabnike. Lepo v šolo nazaj pa se mal o Internetu kaj naučit  ;D

Nemesis

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by gape on 08.11.2002 at 19:34:39

no ... zdej vsaj TOČNO vem kdo si ... ne vem zakaj so potrebne take igre ... res ne vem ... in me ne zanima nat ... lahko da se motim ... vedno ... ampak ... sej me poznaš ... sej sva se pogovarjala ...

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Nemesis on 08.11.2002 at 19:36:03

Aha, tole mi pa zgleda, kot da sem parim na žulje stopila. Me zanima kaj in zakaj jih jih je zabolelo.

Nemesis

P.S. A je kdo kaj A. videl kje okrog?


Title: Re: so to res ponudbe?
Post by gape on 08.11.2002 at 19:37:47

glih smo v takem obdobju da so žulji na zunanji strani ... pol pa samo pihneš pa že boli ... sploh ne rabiš gor stopt ...

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Nemesis on 08.11.2002 at 21:31:07


wrote on 08.11.2002 at 17:00:50:
Faust je šminka tukaj in ta vijola ki jo on premore, je kot beneška maska zdaj. Pan je pa tud moj reciva tovariš in nič več kot en satir rdeč u faco pa zelen v rep in frizuro, ovčice v gozdu mu pa kremplje na travnato farbajo. Samo Zoran o njem ničesar ne vem ::)

Božjidar,

Tebi pa po mojem fajn paše karminasto rdeča, bolj kot modra ali sončno rumena. Ampak pustiva modo, šminke, barve las, nohtov in podobnega za kakšno takšno pravo žensko debato ob kavi.

To, da si Sirijka pod a in pa tudi pod be, to se mi je pa zmeri zdelo zanimivo.  Boš še kaj več o tem povedala?

Bom tud drugače razložila, če čš karkol vedet, ti samo vpraši. Se pa lahko vidiva na kakšni kavici.

Nemesis

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Karmen on 08.11.2002 at 23:13:42Andres wrote on 08.11.2002 at 19:21:47:
Torej govorim v dvojini, naj bo. Zato  bi bilo vendarle dobro še enkrat Božidarjeve in Nemesisine ;)  poste prebrat, ker morebiti se tam skriva sporočilo za koga od nas.In še za konec to kar nikoli ne naglašam. Tole je Andresov 1984 post. Bedna številka seveda, ampak za Andresa sila pomembna.

Andres  


Mene ni blo nekaj časa pa je zgledal kot da sem, ker sem se pozabila odjavit, pridem nazaj pa je vse nekam razburjeno. Ne vem no, meni so pa nemesisini posti zanimivi. Čeprav ma nemesis izgleda nizko štimo.

Leta 1984 se jaz spomnim 24.3.. Ampak postov maš pa res malo na sicerjšnjo plodovitost.


Karmen

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Samson on 13.11.2002 at 23:47:02


gape wrote on 08.11.2002 at 19:10:16:
sej je zabavno vsake tolk časa dobit kakšnega shizofrenika na sceno ... ampak zdej je pa kr mal tu mač ratal ... kr full ljudi se oglaša na forum pod dvema imenoma ... no ja ... vsaj z istih ipjev padajo posti ...


Samo majčkena pripomba v dobronamerno pomoč. Mene je motilo le to, ker si nekdo privošči nekakšne psihološke finte kot je bil Samson s piko pa Sarnson, ki ga na hitro zlahka zamenjamo s Samson, če pa gre z istega računalnika za več različnih imen, je pa problem pogosto čisto drugi. Namreč ta, da isti računalnik za te namene uporablja več ljudi. Na tem forumu sem preko tega računalnika prijavljen samo jaz kot Samson. Na nekem drugem forumu pa sem tudi prijavljen jaz, pa sin, pa žena, torej vsi na istem računalniku in to pod različnimi imeni. Tudi me ne moti, če kdo kdaj kaj pove pod različnim imenom. Moti me le zavajanje z imeni, psihološke finte, kot je bil zelo očiten primer pri meni.

Takšno je moje mnenje, ne vem pa, kako na to gledajo poleg mene in gape-a še drugi.

lp Samson

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Samson on 13.11.2002 at 23:49:45


Andres wrote on 08.11.2002 at 19:21:47:
In še za konec to kar nikoli ne naglašam. Tole je Andresov 1984 post. Bedna številka seveda, ampak za Andresa sila pomembna.

Andres  


:) Čestitam, Andres! Zares si marljiv, pravi zgled nam lenuhom. In hvala ti za toliko truda.

Priajteljski pozdrav
Samson

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Andres on 14.11.2002 at 01:23:31


Samson wrote on 13.11.2002 at 23:49:45:
:) Čestitam, Andres! Zares si marljiv, pravi zgled nam lenuhom. In hvala ti za toliko truda.

Priajteljski pozdrav
SamsonZanimivo Samson, da si se ravno ti ob tem delu teksta ustavil.  Razlog zakaj tako ti napišem v mailu.

Andres

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by KarmenA on 14.11.2002 at 05:25:59


Samson wrote on 13.11.2002 at 23:47:02:
Samo majčkena pripomba v dobronamerno pomoč. Mene je motilo le to, ker si nekdo privošči nekakšne psihološke finte kot je bil Samson s piko pa Sarnson, ki ga na hitro zlahka zamenjamo s Samson, če pa gre z istega računalnika za več različnih imen, je pa problem pogosto čisto drugi. Namreč ta, da isti računalnik za te namene uporablja več ljudi. Na tem forumu sem preko tega računalnika prijavljen samo jaz kot Samson. Na nekem drugem forumu pa sem tudi prijavljen jaz, pa sin, pa žena, torej vsi na istem računalniku in to pod različnimi imeni. Tudi me ne moti, če kdo kdaj kaj pove pod različnim imenom. Moti me le zavajanje z imeni, psihološke finte, kot je bil zelo očiten primer pri meni.

Takšno je moje mnenje, ne vem pa, kako na to gledajo poleg mene in gape-a še drugi.

lp Samson


Samson!

Problem ni v tem, da bi različni ljudje uporabljali isti računalnik za pogovore na forumu, temveč v tem, da so nekateri uporabniki se javljali kot različne osebe,  njihovi liki ali celo gosti. Tako da potem pri tem prihaja do problema avtentičnosti posameznika. Ali je to še isti on? Ali je tak človek konsistenten ali gre že za razcepljeno oz. kako drugače odcepljeno osebo.

Je pa res primerno in prijazno od tebe, da sprašuješ po tej temi. In nas zanima tvoje mnenje.Quote:
Zanimivo Samson, da si se ravno ti ob tem delu teksta ustavil.  Razlog zakaj tako ti napišem v mailu.  

Andres


Zakaj pa ne bi napisal še tukaj Andres?


Karmen
Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Samson on 14.11.2002 at 22:16:17

:) Karmen, popolnoma se strinjam s teboj! Mislim, da na istem forumu le treba nastopati pod enim imenom, sicer prihaja do totalne zmede. Pa tudi ne razumem, zakaj nebi vsaj toliko zaupali vase, da nam nebi bilo potrebno uporaljati za skrivanje kar več imen.

Servus

Samson

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Amstel on 14.11.2002 at 22:24:58


wrote on 14.11.2002 at 05:25:59:
temveč v tem, da so nekateri uporabniki se javljali kot različne osebe,  


KHm. Ja, to je problem.

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Samson on 16.11.2002 at 00:39:41


Amstel wrote on 14.11.2002 at 22:24:58:

Quote:
KarmenA: temveč v tem, da so nekateri uporabniki se javljali kot različne osebe,

KHm. Ja, to je problem.


8) Zanimivo, v čem vidimo problem. Saj je res nekakšen problemček. Toda resen problem je bil tedaj, ko so nekateri hoteli potvarjati (beri: smešiti :-/) mene s tem, da so moj nick tako spreminjali, da na hitro ni bilo videti razlike. Le zakaj je bilo takrat to tako naravno, zdaj pa takšna vojana! Da ne gre spet za kakšnega vsiljivca, pa ga je potrebno na ta način štrafati? ;D

Ne vem, samo sprašujem. Amstel. Ti si pravično dekle, ti mi povej. Gape kar nekaj "muti", toda on kot šef, lahko tudi "muti"... Je pa vseskupaj smešno, hahaha...

Lep pozdravček vsem, še zlasti pa damam kar z rožicami! :) :) :D :) :)

Samson

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Andres on 16.11.2002 at 01:03:07

Samson!
Zakaj sedaj takšna vojna takrat,  ko se je nekdo za tebe pretvarjal pa ne?
Moraš razumeti, da ti si bil prvi, ki ga je kdo na ta način blokiral na tem forumu. Preprosto nihče ki je že dlje časa tu ni bil na kaj takega pripravljen. Samson s piko kot gost in registriran Samson brez pike.  Malenkost, a  zate razumljivo ponižanje.
V času ko si se ti umaknil so tu nastali dvojčki trojčki  in četverčki.  Ti ljudje, ki se logirajo pod večimi imeni in sami sebi poste pišejo so omejeni in nihče me ne bo prepričal, da ni tako.  Tisti, ki si izberejo nasprotni spol jim pač primanjkuje mu pač primanjkuje ljubezni, naj bo to mame, še iz otroštva. Će si kot ženska izbere moško vlogo na forumu, ta pogreša očeta.  
A vendarlej e beseda nekdanjega  generala Mamule "Šus terapija" pregroba za te osebe.  Naj se zdravijo na drug način kot s šus terapijo.

Andres


Title: Re: so to res ponudbe?
Post by KarmenA on 16.11.2002 at 01:50:24


Andres wrote on 16.11.2002 at 01:03:07:
Samson!
Zakaj sedaj takšna vojna takrat,  ko se je nekdo za tebe pretvarjal pa ne?
Moraš razumeti, da ti si bil prvi, ki ga je kdo na ta način blokiral na tem forumu. Preprosto nihče ki je že dlje časa tu ni bil na kaj takega pripravljen. Samson s piko kot gost in registriran Samson brez pike.  Malenkost, a  zate razumljivo ponižanje.
V času ko si se ti umaknil so tu nastali dvojčki trojčki  in četverčki.  Ti ljudje, ki se logirajo pod večimi imeni in sami sebi poste pišejo so omejeni in nihče me ne bo prepričal, da ni tako.  Tisti, ki si izberejo nasprotni spol jim pač primanjkuje mu pač primanjkuje ljubezni, naj bo to mame, še iz otroštva. Će si kot ženska izbere moško vlogo na forumu, ta pogreša očeta.  
A vendarlej e beseda nekdanjega  generala Mamule "Šus terapija" pregroba za te osebe.  Naj se zdravijo na drug način kot s šus terapijo.

Andres


No Andres, tole jaz podpisujem z Eminemovim tekstom Cleaning out my closet.  Čistokrvno ( Rh+, ks0)?

Samson ipak je Sizif!


Karmen


Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Samson on 19.11.2002 at 08:25:06

:) :) :)
Se strinjam z obema!

8) 8) 8)  Vendar je tudi v takšnem obnašanju nevrotičnih večosebnežev ali že pravih shizofrenikov nekakšna draž, mar ne? Vnašati zmedo, za nekatere je to čudovito. Haha, zares potreba po terapiji. Javljam se za brezplačno terapijo nekaj najbolj akutnim vzorčkom, ker kaj več časa pač ne premorem... Sicer pa v klinični praksi pogosto srečujejo težnjo po večobraznosti še zlasti pri frustrativnih nevrotikih.

lp  Samson

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by gape on 19.11.2002 at 09:03:26


Samson wrote on 19.11.2002 at 08:25:06:
:) :) :)
Se strinjam z obema!

8) 8) 8)  Vendar je tudi v takšnem obnašanju nevrotičnih večosebnežev ali že pravih shizofrenikov nekakšna draž, mar ne? Vnašati zmedo, za nekatere je to čudovito. Haha, zares potreba po terapiji. Javljam se za brezplačno terapijo nekaj najbolj akutnim vzorčkom, ker kaj več časa pač ne premorem... Sicer pa v klinični praksi pogosto srečujejo težnjo po večobraznosti še zlasti pri frustrativnih nevrotikih.

lp  Samson

evo ... karmen ti je prvi pacient ...

Title: Re: so to res ponudbe?
Post by Karmen A. on 19.11.2002 at 11:11:01


gape wrote on 19.11.2002 at 09:03:26:
evo ... karmen ti je prvi pacient ...


Z veseljem Samson!

Zdaj ko se oglašam kot gost/iteljica, sem se kar nekam zbližala s tabo.  8)

Loči naju verjetno malo oz. to, da sem jaz več kot očitno Karmen - Anuk Karmen, KarmenA, KarmenA. pa so nadimki, ki so mi bili dodeljeni z namenom.  ;D ;D

Obrazložitve za tako postopanje kot gost ne bom pisala. Čakam da mi gape zaupa moj password. Pa si ga še skrivnostno prilašča. Včeraj na telefonskem razgovoru mi je rekel, da ga imam na mailu. Le na kaj čaka zdaj?  ;)


Karmen


Svet pogovorov » Powered by YaBB 2.3!
YaBB © 2000-2008. All Rights Reserved.