Quote:Jaz črnobelost pojmujem kot pravičnost, sam pa veš, koliko zlega se lahko dogaja v imenu pravičnosti. Vsak pravičen je lahko tudi zelo krivičen, tako sta to spet dva pola. Priznam, da mi je črnobelogledanje pomagalo pri odločanju, reagiranju v nekaterih stvareh, v nekaterih medsebojnih odnosih. Ampak, jaz v resnici gledam s Srcem, imam svojo energijo in se razjočem, ko se počutim nerazumljena - in to je prav takrat, ko ne gledam črnobelo.
Pravičnost je zlo realtivna zdeva, ena optimlana mešanica dobrega/zla, črnega/belega ki se vzpostvlja v danem trenutku ob upoštevanju vseh pogojev. Bit rdeč pa pomen utemljevat pravičnosti na enih aboslutnih kriterijih, kar pomen po enih pogojih za tistga, ki te kriterije določa in po drugih pogojih za tiste, ki te moči nima. Ker jih zato tud praviloma tud ne izpolnjuje, je zapisan pravičnemu izobčenju/smrti.
Če pomen bit 0 pomen bit abosolutno pravičen samo v smislu 'being red', pol je boljš bit pa ostat pravičen črno-belih okvirih. Nisem zihr, da obstja je še kakšna druga pravičnejša nulta opcija.