Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 3 4 ... 8
(Read 21676 times)
pirx_
1
*
Offline

Obišči stičišče mladih
www.drustvo-mmm .si
Posts: 35
www.drustvo-mmm.si
Re: so to res ponudbe?
Reply #15 - 19.09.2002 at 22:30:20
 

S teboj delim želje, da so bodo ljudje osvestili. Želim si tudi, da bi že enkrat nehali širiti nestrpnost proti RKC z lažmi in zavajanji. Ti Robi, ki tako veselo, kot prvi brezgrešnik mečeš kamne v Samsona in vame utemeljuješ svojo kritiko na lažeh, da  "duhovniki filajo vernike s tem, da obsojajo nekristjane. To je seveda neumnost, saj so duhovniki prvi dolži povedati in razglšati, da sodi samo Bog. "Če boš sodil  se ti bo sodilo" pa je že modrost, ki izhaja iz Sv. pisma. Zato le previdno Robi in pazljivo pri pisanju...
Mislim, da laži res ne potrebujemo! Samson je mož pokončne drže in ne potrubuje mojega zaledja, saj je sma povsem sposoben zelo dobro stati inu obstati. Ali pa te smao moti, ker on ne misli tako, kot misliš ti in tisti, ki so a-priori proti RKC? S tem nisi ravno zgled strpnosti, katero tako razglašaš, veš!?  Seveda se borimo;  proti lažem! O, pa tudi proti vsem slabim, kar se dogaja v RKC. Ne misli, da nisem sposoben kritične samorefleksije. Vendar se verjetno strinjaš, da je konstruktivna kritika eno, destruktivna pa nekaj povsem drugega. Prvo od drugega tudi loči dobrega razpravljalca od slabega in obratno. No, tudi zate sem optimist...

Mir s tabo in z ostalimi!
Back to top
 

Obišči stičišče mladih: www.drustvo-mmm.si
WWW WWW  
IP Logged
 
Samson
5
*****
Offline

RKC je zakon!!!
Posts: 627

Re: so to res ponudbe?
Reply #16 - 19.09.2002 at 23:13:22
 
CheesyČeprav sem mislil preskočiti tvoj post preprosto zato, ker me draži natolcevanje v prazno, kar je pri tebi pogosto zelo očitno, sem ga šel prebrati. Opazil sem namreč iz neke miselne zveze, kot da me pirx_  jemlje v zaščito pred teboj. Robi, humorist pa si. To pa prav zares. Bom pa poprosil pirx_a, naj raje zaščiti tebe, kajti v svojem neutemeljevanju si prav nebogljen. Ali pa te jaz sam vzamem v zaščito, navsezadnje si gotovo že ugotovil, da sem vendarle usmiljen čovek. Veš, pri tebi pogrešam povezanosti. Ti hitiš govoriti, da bi povedal kaj slabega o Cerkvi in o nas kristjanih, ne da bi pri tem pazil, da bi to naredil vsaj logično in mogoče majčkeno verjetno. Škoda besed. Raje se obrnem na gapea, sprejmem njegov predlog, da bi se res raje učili, vendar pod pogojem, da ne bo toliko podvojenih kart v rokavu. Mislim, da smo se že znali it fair pay prav v tej združbi, vsaj včasih nam je to ratalo, pa je prav, da to spet poskusimo. Toda Robi, to ni mogoče, če ne boš prisluhnil temu, kar drugi govorimo. Kajti v nasprotnem primeru boš kmalu ostal govornik, ki bo lahko govoril samo samemu sebi. Pa še sam sebe ne boš razumel, če se prej ne boš navadil poslušat. Stalno ponavljanje istih neutemeljenih in izmišljenih obtožb nisem navajen poslušati od nikogar, pa tudi ti nisi neki daso, ki bi me lahko v to prisilil.
Robi wrote on 19.09.2002 at 20:21:09:
Samson, tvoj način razmišljanja pa jasno kaže, da se boriš, saj se postavljaš v obrambno držo in iščeš zaledje pri pirx-u ali kje drugje. To je jasen dokaz, želje po moči.

Robi, ta plehka trditev je jasen dokaz, da imaš težave s preprosto logiko. Sestavil si v glavi tri treditve, ki si jih nekje slišal: Da se partija bori, Da se Samson postavlja v obrambno držo, in da Robi leze gape-u pod kiklo, le zapisalo se mu je precej drugače.

Haha, Robi, daj umiriva se. Če ne bi tako naivno ponavljal za drugimi, bi povedal mnogo lepše in mnogo pametnejše stvari. Poskusi, pa boš videl, da je res.

Lep pozdrav,
Samson
Back to top
 

Prijateljski pozdrav!&&&&KRISTUS NAS VSE LJUBI! &&Nikoli ne pozabi tega!&&&&Samson
 
IP Logged
 
Samson
5
*****
Offline

RKC je zakon!!!
Posts: 627

Re: so to res ponudbe?
Reply #17 - 19.09.2002 at 23:28:34
 
Quote:
Samson, Glede na to, da je ta forum do sedaj bil skoraj nemoderiran oz., da lahko vsakdo odpre kakršnokoli temo in o njej diskutira, če s tem pretirano ne žali drugih, kaj ti predlagaš za večjo pluralnost in bolj enakopravno zastopanost vseh mnenj?
lp bp


To je res, je odprt, to priznam. Vendar so takšni vsi, na katerih sem pripravljen sodelovati, saj prav zato ste me tudi dobili na pleča. Vendar je morediran, jaz to vidim, če kdo drugi ne, in to niti malo ne slabo. Seveda je to moderatorstvo v skladu z osnovno politiko foruma, to vendar veva oba, pa nič slepomišiti. Torej glede odprtosti nimam ugovora. Imam pa resen ugovor, ki ga samo spet ponavljam, glede demokratičnosti vodenja oziroma moderiranja topikov. Moderatorji kar po pravilu nekako tolerirajo nesramne izpade proti krščanski miselnosti, čeprav sicer prenašajo kakršno koli miselno zvrt, ki bi se utegnila od kje pritepsti, od surovo rastlinske, preko živalske, najbolj deviantno človeške, do same angelseke. Le da te zadnje tu še nisem opazil. Toda gorje, če kdo kje zavoha kaj v zvezi s Katoliško Cerkvijo, tedaj ste vsi na konjih s spuščenimi naličniki in s sulicami v pripravi za udar. Pravi črni vitezi. In to urejajo moderatorji. Slepec bi bil, če tega ne bi videl. Res da se je enkrat samkrat že zgodilo, da je le preprostaško izražanje gape kot bajagi pokaral, vendar tako, da je bilo očitno, kot bi akterja potrepljal, češ, kar še bolj ga daj. Ker je bil to primer z menoj, se zanesljvo ne motim.

Če hočete zares kvalitetno debato, potem morate tudi pooslušati. Če nekdo, ki Cekev pozna, nekaj o Cerkvi pove, potem nimate pravice dvomiti, da on ki je znotraj tega ne bi poznal. Ali ga odpraviti s tako poceni primerjavo, kot je danes v tem topiku hotel odpraviti gape pirx_a. To vidimo, sicer nam IQ ne bi omogočal enakovrednega soočenja z vami, in pričakujem, da tega nihče, ki da kaj nase, ne skuša zanikati.

Tako, prijatelj bp, in vsi ostali! V takšnem enostranskem pljuvanju se preprosto ne da delati. Pa še to, če že nekdo hoče napadati prispevek z resno vsebino, naj se ga loti resno, ne s primitivizmi, kar se tukaj tudi rado dogaja.

Lep pozdrav, pa razmislite!

Samson
Back to top
 

Prijateljski pozdrav!&&&&KRISTUS NAS VSE LJUBI! &&Nikoli ne pozabi tega!&&&&Samson
 
IP Logged
 
bp
Ex Member
Re: so to res ponudbe?
Reply #18 - 20.09.2002 at 00:22:59
 
Samson,

Prav nič ne slepomišim. Še nisem opazil v zadnjih dveh mesecih, da bi gape ali kdo drug, ki je naveden kot moderator posameznih glavnih tem posegel in zbrisal kakšen prispevek ali naredil kak podoben poseg. Moderatorji tolerirajo vse, tako prokrščanske kot protikrščanske prispevke. Kot tudi probokononistične in protibokononistične.

Nikdar nisem opazil, da bi gape nastopal kot kdo drug kot gape, torej ko še en, ki sodeluje v debati. Še manj pa kdo drug, ki tudi lahko moderira kakšno temo.

Nisem opazil, da ima kdo apriori status ne vem kakšnega strokovnjaka, ali hude avtoritete, katere trditve se ne sme postaviti pod vprašaj. Ne velja niti za gapeta niti za A.-ja niti zate niti za kogarkoli drugega.
Pravo tako nisem pa še zasledil koordinirane ali koordinacijske aktivnosti moderatorjev proti katoliški cerkvi. Mi lahko navedeš kakšen primer?

Sem te pa zato že sam opozoril, da bi lahko navedel še kak argument v eni od debat, da sama jeza ne zadošča za dobro debato, pa naj si bo upravičena ali pa ne. Pa nisem noben moderator.

Po dobri razpravi in argumentih je težko pljuvati. Oz. kdor to počne, dela predvsem slab vtis.

Zato pa me zelo hitro zmotijo različne večvrednostne in aprioristične pozicije in zahteve po priznanju takšnih položajov, ali pa tudi naprimer neutemeljena moralna večvrednost.

bp, slepec
Back to top
 
 
IP Logged
 
SeK
1
*
Offline

I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 28

Re: so to res ponudbe?
Reply #19 - 20.09.2002 at 00:48:37
 
ana wrote on 19.09.2002 at 15:20:54:
Kdor je trden v svoji veri, ga neverniki ne motijo. Kdor ni trden, prepričuje druge, da bi še sam sebe prepričal.


Veš Ana, ko berem tele tvoje odgovore, vse bolj vidim da je tvoje življene eno samo cincanje. Saj nit ne veš kaj hočeš in kaj si res želiš? Pa res hočeš vedno ostati taka?

Tista zmes lastne religije, ki si si jo ustvarila, ti že kaže ugodje pri tebi. In če se ti zapiraš sama vase, če se bojiš drugega, drugega mišljenja, drugačnosti? Sprašujem se, ali v življenju res nimaš nobenega upanja, nobene resnične vere v nekaj boljšega, premenitejšega, pristnejšega. Kaj se mora res venomer skrivati za svojimi zidovi ?

Ana, pravim ti: odpri oči za mišljenje tudi drugih, za spoznanja, do katerih so ljudje hodili v znoju svojega napora, do spoznanj in izkušenj, do katerih so se dokopali v askezi posta in molitve.

Vredni so, vredni so, da tudi te svetniške osebe, ter spoznanja krščanstva kot dar drugega damo v svoja razmišljanja.

ana wrote on 19.09.2002 at 15:20:54:
Smo, kar smo. V glavnem dobri ljudje. In če kdaj nismo, poskušamo svoje napake popraviti. Vsi se samo učimo in naj se nobeden ne čuti večvrednega od drugih.


Ampak, Ana. Gre še za nekaj več. Gre za to, ali gremo lahko preko sebe. Gre za to, ali smo se sposobnoi odpreti čutenju. Čutenju do osebe Jezusa Kristusa, tistega ki je zaradi tebe in mene živel to zemeljsko življenje. Ki je nedolžen krvavel, padel pod križem. Ki je bičl bičan. Ki je zaradi ljubezni do tebe in mene šel to pot. Ki je ves krvav, ves prebičan, ves potolčen, zaradi ljebezni do mene in tebe, visel na križu in tam umrl.  

Ljubezen, ki se tebi in meni še vedno daje. Gre za to, ali sem se sposoben soočiti s pogledom na križ na katerem visi Jezus. Ali dovolim, da se ta zgodba, ta ljubezen, dotakne mojega srca, odpre moje duri.  


ana wrote on 19.09.2002 at 15:20:54:
Imejmo se radi.


In naj nam bo zgled nesebične ljubezni Jezusa vzor. Poglejmo samo našo ljubezen, ki je tako majhna. Dostikrat tako malo podobna Kristusovi.

Predvsem pa, imejmo radi našega Boga, vsemogočnega Boga, ki je prišel na svet v podobi Jezusa Kristusa.

SeK

Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13541
The Land of YaBB
Re: so to res ponudbe?
Reply #20 - 20.09.2002 at 01:26:39
 
gape wrote on 19.09.2002 at 17:49:00:
in zdej od popolnoma vseh ki so tu opisani bi jest negativni prizvok dal samo satanistom.


in bi dodal [v spisek dvanajstih] da so pozabl na reikiste, radiesteziste, bioenergetike ... kot nas je lovišček lepo poučil.

tkole nekak ... spodaj so še detajli
Samson wrote on 19.09.2002 at 19:03:53:
Kako naj te zdaj razumem. K satanistom bi ti dodal kar še reikiste, radiesteziste, bioenergetike, kot vas je Lovišček lepo poučil. Lepo, da svojega nasprotnika končno tudi pohvališ. Ne razumem pa, kaj je tako totalno strašnega v teh treh dodatno naštetih stvareh, kolikor sem jaz bral o tej znanjih, niti ne bi rekel, da so v celoti tako moteča. V nobenem primeru jih nebi metal skupaj s satanizmom, čeprav ne rečem, da se z vsem strinjam, še zlasti reiki sem mi zdi precej vprašljiva zadeva. Vendar ga premalo poznam, pa me ne držat za besedo, to je le prvi vtis. Nekaj ima gotovo celo dobrega, mogoče.

ni nasprotnikov na sceni
v bistvu bi mogu vrstici ločit z dvojnim entrom al pa kej
pač k spisku sekt ki so jih opisali v ognjišču (namen teh textov je zadost jasen - izogibajte se teh sekt) __bi dodal__ še vsaj te in ostale s spiska ki ga je sestavil lovišček. to.
ne da smo mi vsi satanisti, ker reiki in radiestezijo poznam zadost dobr, da vem da satanizma ni zravn ... vsaj v nauku ne.

100X ponovljena laž
je laž o 'sektah'

to ni nestrpnost, to so fakti, to je 'public domain' to je bilo objavljeno, pa al je feler al ne, niti nočem trdit da so naštete sekte popolnoma očrnjene, niso ... so texti nepristraski?
mogoče
so pa
to je dejstvo
in v take texte se jest zapičim
sorry
jest jih nism nestrpnih napisu
nism jih niti vseh prebral
niti ne trdim da so nestrpni
texti
samo so
tam
kjer linki kažejo

in iste linke lahko ti limaš, al pa pirx, al pa kdorkoli (lahko celo ustvari vsebino in nalima link), obljubim da jih ne bom pobrisu, pač tiste o katerih govori pirx.
tele
pirx_ wrote on 19.09.2002 at 22:11:54:
Naj te vprašam, zakaj ne linkaš kakšne skavtske ali karitasove novice o uspešnem projektu, zakaj ne objaviš rezultatov o zdravljenu norkomanov v skupnosti Don Pierino, zaka ne linkaš na Salezijance in njihov trud z mladimi....


pirx_ wrote on 19.09.2002 at 22:11:54:
majčkene in velike "kikse" Cerkvi pripadajočih avtorjev in jih potem linkaš na forum češ - glejte jih, kakšni so, kako so nestrpni...

sorry, niti nism reku da so nestrpni, samo so

pirx_ wrote on 19.09.2002 at 22:11:54:
Gape, še vedno zaupam vate, zato se poskusi vsaj malo potruditi. in gape..še enkrat...nismo krščanarji, smo kristjani!

hvala ... sorry ... se bom bolj brzdu, mi je 'ušlo', veš učasih se mi beseda sploh noče pojavit, pol pa kr krščanarji napišem
kristjani
kristjani
kristjani
kristjani
kristjani
kristjani
kristjani
kristjani
kristjani
kristjani
kristjani

kristjani

upam da bo
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13541
The Land of YaBB
Re: so to res ponudbe?
Reply #21 - 20.09.2002 at 01:41:00
 
pirx
namesto da se boriš proti lažem, se raje bori za resnico
je lažje
po moji izkušnji sodeč


pirx_ wrote on 19.09.2002 at 22:30:20:
O, pa tudi proti vsem slabim, kar se dogaja v RKC.

naštej


... zaradi tebe in mene živel to zemeljsko življenje. Ki je nedolžen krvavel, padel pod križem. Ki je bičl bičan. Ki je zaradi ljubezni do tebe in mene šel to pot. Ki je ves krvav, ves prebičan, ves potolčen, zaradi ljebezni do mene in tebe, visel na križu in tam umrl.  

ni umrl

dokaž mi da je!
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
SeK
1
*
Offline

I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 28

Re: so to res ponudbe?
Reply #22 - 20.09.2002 at 01:45:31
 
gape wrote on 20.09.2002 at 01:26:39:
ne da smo mi vsi satanisti, ker reiki in radiestezijo poznam zadost dobr, da vem da satanizma ni zravn ... vsaj v nauku ne.

100X ponovljena laž
je laž o 'sektah'

to ni nestrpnost, to so fakti, to je 'public domain' to je bilo objavljeno, pa al je feler al ne, niti nočem trdit da so naštete sekte popolnoma očrnjene, niso ... so texti nepristraski?


Gape, sem pa res razočaran nad tako izjavo. Toliko se trudiš po tem forumu, potem pa blekneš tako neumnost. V redu, ti je pač ušlo, ker je že pozna ura.

Glej, tisto glede sekt ni laž. Če Cerkev tega nebi trdila bi bila laž. Cerkev samo pove, kaj je v redu na poti k zveličanju in k čistemu srcu na vesoljni sodbi. In pove po resnici, kaj pelje k temu in kaj ne pelje. Saj zato pa jo imamo, da nam bo kazala pot. Saj zato pa imamo naše pastirje.

Je pa vsak svoboden, da bo delal to, kar mu bo dalo čisto srce, ali pa to ne bo delal.

Srce, srce Gape! Tukaj je naša velika rezerva za prihodnost!

SeK

Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13541
The Land of YaBB
Re: so to res ponudbe?
Reply #23 - 20.09.2002 at 01:52:26
 
SeK wrote on 20.09.2002 at 01:45:31:
Je pa vsak svoboden, da bo delal to, kar mu bo dalo čisto srce, ali pa to ne bo delal.
Srce, srce Gape! Tukaj je naša velika rezerva za prihodnost!

to viš ... to

lahko noč
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
SeK
1
*
Offline

I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 28

Re: so to res ponudbe?
Reply #24 - 20.09.2002 at 02:02:49
 
gape wrote on 20.09.2002 at 01:41:00:
naštej

... zaradi tebe in mene živel to zemeljsko življenje. Ki je nedolžen krvavel, padel pod križem. Ki je bičl bičan. Ki je zaradi ljubezni do tebe in mene šel to pot. Ki je ves krvav, ves prebičan, ves potolčen, zaradi ljebezni do mene in tebe, visel na križu in tam umrl.  

ni umrl

dokaž mi da je!


Kaj bereš Gape? Je trpel, je bil krvav, potolčen, umazan, zasramovan, opljuvan. In še marsikaj.

Veš, to me nič ne čudi da ne doživljaš in da se še nisi resnično soočil s tem dejstvom. Marsikdo tako gleda na Kristusa, gleda mimo Njega, ne zmore premišljevanja o tem.

Zanj Jezus ni umrl. Ker ga ni molil v Duhu in Resnici. Ker ni prosil Jezusa naj mu pokaže smisel tega kar je naredil zanj. Ker se ni obrnil na podobo križa in premišljeval o tej podobi.

O rokah, ki so pribite, ki so pribite zame. Kaj to pomeni za moje življenje? O glavi, prebodeni od trnja, nagnjeni, izmučeni. Kaj ta ljubezen Boga pomeni zame. Kaj pomeni ta zastonjski dar Boga meni osebno. Kako sprejmem dar, da za mene grešnika, nevednega, neumirjnega, sam Bog umira na križu.

In Gape. Jezus je umrl, in je vstal. In veliko ljudi v svetovni zgodovini pričuje o tem. Oni so dokaz. Oni pričujejo, da se je pogled teh ljudi ustavil na križu na katerem visi Jezus. In da so ob premišljevanju o smislu Jezusovega trpljenja globlje spoznali kako neizmrno rad jih ima sam Bog.

Jezus Kristus. Viseč na križu gledaš ves svet. Gledaš mene, Gapeja, Edija, Amstel, Samsona, Jsta, Neno, Pirxa, Mira, Andresa, Anuka, in vse ostale. Ob pogledu na tvoje krvaveče roke, na tvoje izmučeno in pretepeno telo mi daj, da bom bolj spoznal tvojo ljubezen do mene. Daj,  da se mi odprejo oči in naj slišim tvoj glas. Naj v teh dneh na sebi še posebej čutim tvoj ljubeč pogled ljubezni. Hvala ti za tako velik dar zastonjske božje ljubezni do mene. Amen.


SeK


Back to top
 
 
IP Logged
 
Samson
5
*****
Offline

RKC je zakon!!!
Posts: 627

Re: so to res ponudbe?
Reply #25 - 20.09.2002 at 07:04:36
 
BP, samo to: Če imaš tako dobre oči pri meni, jih uporabi še pri drugih, pa boš opazil mnogo več, kot si pripravljen sploh kdaj priznati. Res je, da ste organizirani protikrščansko, za to ni treba kazati na posamezen post, to govori forum v celoti dovolj jasno in glasno slehernemu, ki ima ušesa in oči. Pa ne me spet zmerjat, da govorim zviška samo zato, ker povem nekaj, kar pač ne moreš zanikati. Nisem pa krivil gape-a, da je to delal pod drugim imenom, bil je primer, ki ga veste vsi, če ga hočete vedeti, ko je pobožal prispevek z neslanostmi pač tako, kot sem opisal prej. Mislim pa, da je gape tu svetel lik, kljub vsemu, in da je težava pri večjem številu ostalih. Toda usmerjenost, no ja, ta je pa tudi pri gapeu izrazito protikrščanska, žal.

In, bp, če kdo dela diskvalifikacijsko proti komu, to se točno ve, kdo in proti komu. To je preprosta resnica, ki jo ti zanesljivo vidiš, pa se še kar sprenevedaš. Obenem, naj opozorim na to, zaradi česar je do tega prišlo: Pirx_  je navedel konkretne primere dobrodelnosti krščanstva sredi Ljubljane danes, tako razgledani ljudje, kot ste nekateri tukaj, morate vedeti za to. In podelati se na to (oprosti izrazu, samo zato, da je kompatibilen z izražanjem mnogih na tem forumu) je aroganca par excelence. Ne zameri izrazu, vendar takšen odnos zasluži še hujše izraze. In ni čudno, da v dobro mislečemu vzpodbudi jezo. Tudi zadnji tvoj post meni v prijateljsko opozorilo razodeva, čeprav vidim, da si ti predvsem pozitivno usmerjen, nekakšno diskvalifikacijsko noto. Če pokažem na resnico, govorim zviška. Če rečem, da resna in z resnico skladna izjava ne more imeti enake teže kot provokatorska oziroma namenoma žaljiva in neresnična, sem spet visok. Veš, do so subtilne diskvalifikacije. Ne vem, koliko namerne so, vendar so DISKVALIFIKACIJE, prav tako, kot jih je zganjal na račun mojega imena še nekdo, ki je izjavil, naj ga več ne omenjam. Očitno se boji, da bi ga bolela ušesa, če bi povedal vse, kar mi je na srcu. Vendar me te diskvalifikacije ne morejo doseči, kajti ne bo se zgodilo, da bi zapisal besedo, v katero ne bi tudi hip s srcem verjel. In če verjamem, da ne lažem, se lahko tudi zmotim, lažem pa ne. In pomoto lahko popravim s popravkom naslednjič, pa še z opravičilom, laži in ponaredke pa bi moral potrjevati s ponavljanjem istih laži in ponaredkov in še z dodajanjem vedno novih. In takšen odnos in argumentiranje očitam mnogim na tem forumu, da se razumeva.

To, da si je nekdo privoščil moje ime, in to nekdo izmed ostalih na tem forumu, v to sem prepričan, je dejstvo, ki jaz zanj pač vem. In prav to mi je odprlo oči, da sem postal zelo pozoren na sleherni post, ki je kakorkoli provokatorski. Seveda pa vseh ne vidim, ker nimam časa viseti samo na tem forumu, imam pač, kot vsi vi, tudi drugo delo.

Tako, sem za umiritev situacije. Vendar prosim, da ne nadaljuješ z obrambo zadev, ki jih ni mogoče braniti z resnico v srcu. Samo to, prijatelj.

S spoštovanjem,

Samson
Back to top
 

Prijateljski pozdrav!&&&&KRISTUS NAS VSE LJUBI! &&Nikoli ne pozabi tega!&&&&Samson
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: so to res ponudbe?
Reply #26 - 20.09.2002 at 08:03:47
 
Sprejemanje.

Različnost.

Sprejemanje različnosti.

Spoštovati človeka.

Ne prizadeti sočloveka.

Vsakdo ima lahko svoje mnenje.

Človeka spoštujem, čeprav je njegovo mnenje drugačno od mojega.

Prosim, poskusi mi utemeljiti tvoje prepričanje.

Poskusim razumeti.

Se ne strinjam.

Mirno povem, da se ne strinjam. Pri tem gledam na to, da ne prizadenem sočloveka. Ne strinjam se z njegovim mnenjem, vendar zame ostaja – človek.

Poskusim argumentirati svoje stališče. Prosim, sprejmi moje stališče, čeprav je drugačno od tvojega. Kljub temu, da je moje stališče drugačno od tvojega, sem še vedno – človek.

Ne žalim.
Ne diskvalificiram.
Ne ponižujem.

Moje mnenje je takšno in takšno – pogovarjajva se o njem. Ampak ostaniva pri tem – človeka…

Spoštovanje.
Srce.
Ljubezen.
Back to top
 
 
IP Logged
 
cleo
3
***
Offline

življenje je čudovito

Posts: 118
Ljubljana
Gender: female
Re: so to res ponudbe?
Reply #27 - 20.09.2002 at 09:08:11
 
Hoj...tole kar je Miška napisala, se prileže po vroči nočni debati.
Priporočam pa vsem, da poskusijo prebrati knjigo z naslovom "Sveta kri in sveti gral". Nobenmu ne bi škodilo...

Lep pozdrav vsem
Back to top
 
 
IP Logged
 
LittleStar
Ex Member
Re: so to res ponudbe?
Reply #28 - 20.09.2002 at 09:10:13
 
SeK wrote on 20.09.2002 at 00:48:37:
Veš Ana, ko berem tele tvoje odgovore, vse bolj vidim da je tvoje življene eno samo cincanje. Saj nit ne veš kaj hočeš in kaj si res želiš? Pa res hočeš vedno ostati taka?

Tista zmes lastne religije, ki si si jo ustvarila, ti že kaže ugodje pri tebi. In če se ti zapiraš sama vase, če se bojiš drugega, drugega mišljenja, drugačnosti? Sprašujem se, ali v življenju res nimaš nobenega upanja, nobene resnične vere v nekaj boljšega, premenitejšega, pristnejšega. Kaj se mora res venomer skrivati za svojimi zidovi ?

Ana, pravim ti: odpri oči za mišljenje tudi drugih, za spoznanja, do katerih so ljudje hodili v znoju svojega napora, do spoznanj in izkušenj, do katerih so se dokopali v askezi posta in molitve.

Vredni so, vredni so, da tudi te svetniške osebe, ter spoznanja krščanstva kot dar drugega damo v svoja razmišljanja.


Ampak, Ana. Gre še za nekaj več. Gre za to, ali gremo lahko preko sebe. Gre za to, ali smo se sposobnoi odpreti čutenju. Čutenju do osebe Jezusa Kristusa, tistega ki je zaradi tebe in mene živel to zemeljsko življenje. Ki je nedolžen krvavel, padel pod križem. Ki je bičl bičan. Ki je zaradi ljubezni do tebe in mene šel to pot. Ki je ves krvav, ves prebičan, ves potolčen, zaradi ljebezni do mene in tebe, visel na križu in tam umrl.  

Ljubezen, ki se tebi in meni še vedno daje. Gre za to, ali sem se sposoben soočiti s pogledom na križ na katerem visi Jezus. Ali dovolim, da se ta zgodba, ta ljubezen, dotakne mojega srca, odpre moje duri.  In naj nam bo zgled nesebične ljubezni Jezusa vzor. Poglejmo samo našo ljubezen, ki je tako majhna. Dostikrat tako malo podobna Kristusovi.

Predvsem pa, imejmo radi našega Boga, vsemogočnega Boga, ki je prišel na svet v podobi Jezusa Kristusa.

SeK
Nisem Ana, pa vseeno čutim, da moram izrazit ogorčenje nad takšnim načinom nagovarjanja nekaterih udeležencev tega foruma, v tem primeru, Ane. Dajte, ljudje božji. Takšen človek lahko napiše bukve o dobrih delih, o svoji veri v Jezusa, pa me ne bo prepričal, da ga pozna.

Zamislite se, lepo vas prosim!
Back to top
 
 
IP Logged
 
ana
5
p
*****
Offline


Posts: 1223
Kranj
Gender: female
Re: so to res ponudbe?
Reply #29 - 20.09.2002 at 09:53:28
 
hehe, moja draga Zvezdica, se moram še jaz oglasiti. Je kar prav, da si svoje povedala, ker jaz sem imela namen, da tega dragega Seka pustim tam, kjer je. Pa se mi zdi, da res potrebuje še od mene majhnega odgovorčka. Hvala ti, Zvezdica.

Sek, spravil si me v dobro voljo. Človek, ki se šteje za dobrega kristjana in izobraženca, se spušča na nivoje ugotavljanja mojega notranjega stanja, da ne napišem celo na nizke nivoje žaljenja. Z nekakšnim (zame ponarejenim) usmiljenim tonom. Zato, da bi sprejela njegovo resnico za svojo resnico. Sorry, dragec, kar bodi tam, kjer si.

Ti nisi moj Odrešenik.

Back to top
 

Ljubezen ozdravlja vse - tiste, ki jo dajejo in tiste, ki jo prejemajo.
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 4 ... 8