Alojz in Sandib wrote on 07.04.2010 at 13:28:46:vsebina-misel napleta-tokokrog je brez misli-a sočasno je misel vsebina
nas samih v tem našem samodejnem živem tokokrogu.Ja se strinjam!!

Beseda drugače formulirama a v bistvu govoriva isto.
OK, tu pa sedaj nastopijo težave pri različnih duhovnih pojmovanjih.
Sva se strinjala že prej - ko ti spustiš svojo misel na elementarni nivo, se poenotiš s celotnim vesoljnim samodelovanjem. To je zanimivo, v bistvu praviš, da misel, ko ostane brez vsebine privzame "obliko" tega samodejavnega valovanja. In potem več nisi ti "ti", ampak se vesolje prepozna v tebi in ti v njem.
No vidiš, to se mi je že skoz zdelo: Elohim (vzemiva za primer) ali pa Jezus, ima svojo misel ves čas spuščeno na elementarni nivo. In zato Jezus lahko reče: Jaz ne prihajam v svojem imenu, prihajam v imenu tistega, ki me je poslal (Vesolje), in pa seveda on lahko reče: Jaz in Oče sva eno.
Pri Elohimu je misel brez vsebine ves čas, niti sekunde nima svoje vsebine in to je zame razsvetljenje. In Elohim ves čas živi v občutku jaz sem vesolje, zato ker nima svoje lastne vsebine in ni deljen od vesolja.
Pri nas je pa ravno obratno - taki in onaki pogoji na planetu ustvarjajo misel z vsebino, al so pa že prej taki pogoji, da ima misel ves čas vsebino, in se potlej mi počutimo kot lastna oseba oddeljena od sveta, ki nas obdaja, in ne kot celotno vesolje, kjer so vsi atomi in molekule čist enake!