titud wrote on 21.11.2008 at 10:32:37:Končujem srednjo šolo. Vse ocene so že skoraj zaključene. Popustil sem, ker se bliža konec. Pišemo še matematiko. Predstavnica evropske komisije razdeli kontrolke. Kljub temu, da sem slabo pripravljen, računam, da bom že nekak spravil skupaj za dobro oceno. Vložim veliko energije. Presenečen ugotovim, da so naloge neki hudo komplicirani rebusi. Močno razmišljanje me zelo utrudi. Motijo mke sošolci, ki želijo prepisati od mene ali me kako drugače motijo. Zabodem jih s stvarmi, ki jih imam pri roki, da bi jih odgnal, da bi imel mir za koncentracijo. Sošolko v minici, ki sedi zraven mene in misli, da bo dobila kaj od mene zaradi njene seksualne privlačnosti in šarma, grobo odvrnem. Pridem do zaključka, da so z zahtevnostjo močno pretirali. Predstavnica evropske komisije to potrdi. Dobimo nove naloge. V roke dobim velik del zaklane svinje. Pomagam pri odstranjevanju špeha, kar mi gre dobro od rok, oče je pač veliko kolinil in nekaj sem se naučil. Očitno je to znanje dobro in šteje.
nova znanja - stara znanja.
jes bi rekla, da ti te sanje kažejo način dobrega in način slabega delovanja.
recimo, ko odstranjuješ špeh, pomagaš nekomu. sproščeno, sodeluješ, umirjen si, samozavesten
nova znanja, zelo se trudiš, čist se zagrizeš, ampak ne sodeluješ z okolico sploh. res da gre za test in za nepošteno prepisovanje, samo naloga je za vas itak prezahtevna. s skupnimi močmi bi jo mogoče celo uspeli rešit ali pa bi prej se zbunili, da pričakujejo od vas preveč. in četud ti ne gre dobro, še vedno hočeš delovat kot avtoriteta.
mogoče ti sanje kažejo ravno na to razliko v načinu delovanja. da bi se moral mogoče bolj odpret, ko se ti kej novega dogaja. like.. ni nam treba bit najbolj pametni, lahko si privoščimo povedat da nekej ne vemo al pa ne znamo. to nas ne opisuje kot nesposobne. v redu je, če prosimo za pomoč. (v enem heksagramu I-Chinga mojster ravno pravi: dovolj močna si, da si lahko nežna.)
recimo, pri odstranjevanju špeha, če ti nekej ne bi šlo, bi verjetno takoj zaprosil za pomoč, ne da bi se pri tem počutil kakorkoli ogroženega. ker v svojo sposobnost ne dvomiš. pri nečem novem pa dvomiš vase in se želiš preizkusit. kar je dobro, izzivi so fajn, ampak ko nekaj sam ne zmoreš, rečeš avtoriteti, to je pretežko. na srečo se v tvojih sanjah ona strinja. v življenju se dostkrat nimaš na koga obrnit, da bi se pritožil. in tam zelo pomaga, če zarad tega ne obupaš, ampak najdeš koga, ki gre v tvoji smeri in skupej rešujeta kdaj kako stvar.
pač to sem jaz vidla.
aja, pa nekje v sebi, ženske še vedno reduciraš na zgolj sexualna bitja
mogoče še to. naloge se ti lotiš z vso resnostjo, avtoriteta, ki vam jo je razdelila, pa ni niti tolk pozorna, da bi vam dala prave naloge. mogoče se kdaj česa lotiš, ne da bi pogledal v širši aspekt cele zadeve. v bistvu si izgubil dosti energije na nepravi stvari. in ko pride prava, ti je lahko zmanjka.