Quote:KAVA Z MLEKOM
Nahajam se v nekakšnem pubu, povezanim s samopostrežno restavracijo, precej polnem. Mislim, da sem nekje blizu šanka. Zraven mene je pladenj z izbranim zajtrkom, nedotaknjen. Kot da bi ga nekdo skrbno izbral in pustil. Izbor se mi zdi zelo posrečen, čisto po mojem okusu. Razmišljam, kaj je bilo mišljeno s tem pladnjem, nato se odločim in vzamem kavo z mlekom. Nato vstopi nek moški, gre do pladnja in sprašuje po pubu, kje je njegova kava. Povem mu, da jaz pijem njegovo kavo z mlekom. To je izgleda izhodišče za debato, ker se začenjamo vsi v okolici pogovarjati, tudi barman za šankom. Med debato se izkaže, da smo v Los Angelesu. Na koncu gremo na parkirišče do svojih avtomobilov in se nekako strinjamo, da je to mesto zelo odtujeno.
Vtisi: te sanje so po moje nekakšno moje doživljanje dogajanja na tej temi, pomešano z elementi sanj drugih. Razgaljanje lastne intime kot samopostrežna restavracija, pogovori za šankom, moje prisvajanje vsebine nekoga drugega, ki pa je izhodišče za debato, za preseganje odtujenosti. Pub kot kraj srečevanja anonimnih ljudi. Tista moja prisvojitev kave se mi zdi sicer problematična, ampak v sanjah ne povzroči negativnih reakcij, temveč sproži dogajanje. No, sicer pa je to zadeva, ki jo pijem zjutraj. Kasneje so me te sanje spomnile na vzdušje v filmu Jima Jarmuscha Kava in cigarete. Nekako na zunaj ni videti nič dramatičnega, ampak vendarle ima neko sporočilnost. Nekakšen duh časa.
Pred temi sanjami so se pojavljale druge, prav tako in še bolj očitno povezane s forumom, se jih pa zelo slabo spomnim. Spomnim se samo, da so na vpogled pisma, ki jih piše Devi (morda zato ta scena prisvajanja lastnine drugega v naslednjih sanjah?) in najbolj se spomnim tega in je najbolj poudarjeno, da ima Devi štiri brate, ki imajo zelo pomembno vlogo v njenem življenju. In so zelo daleč, kar je nekako povezano s pismi. Je pa tudi omenjana ljubezen, mogoče kot večna ljubezen? V ozadju je pokrajina z graščino, podobna tisti na Brdu pri Lukovici (kar je povezano z dokumentarcem in intervjuji z zadnjimi preživelimi prebivalci te graščine, ki me je spomnil na debate tukaj). Tu je vzdušje nekako nasprotno od tistega v zgornjih sanjah. Je graščina, je pokrajina, je komunikacija preko pisem, so neka duhovna prostranstva. Mogoče bi se dalo to še kaj razdelati. Je povezano s temami, ki jih je sprožila Devi in ki so očitno dobile odzven tudi v mojih sanjah. No, pa se opravičujem, ker se v mojih sanjah pojavljajo tudi osebe in njihove vsebine s tega topika in ker verjetno vsaj nekoliko posegam v intimo drugih.
Lepe sanje za nas, ki se udeležujemo tega foruma
. Kaj pa Los Angeles? Mesto angelov ? Je mogoče to samo igra besed. Angeli so mogoče v njihovi brezspolnosti in brezosebnosti odtujena bitja. No, v kakih filmih se najdejo čisto drugi angeli. Ali pa je mogoče tvoje nezavedno, oziroma ti, ta simbol izbralo zaradi kakšnih subjektivnih vtisov o tem mestu. Mogoče tudi kaka povezava z bp-jevim Manhattan-om. Kar se pa kave tiče, prosim, vzemi jo in jo spij
, brez vsakega slabega občutka, še z zajtrkom si postreži, energija, ki jo tu vlagamo je za vse nas. Po moje smo tisti, ki se redno oglašamo na tem topicu, dovolj zreli, da nam je jasno, da smo vsi polni projekcij, svoje lastne domišljije, lastnih izkušenj in pogledov in še kakih drugih "tegob", zaradi katerih nismo angeli, ampak čisto krvavi pod kožo. Če bomo še dolgo zvesti temu pisanju, pa se lahko kdaj dobimo na kavi z namenom, da obdelamo kake sanje v živo
.