murileon
5
I Love YaBB 2!
Kamnik
No, pa še ene današnje sanje, ki se jih na žalost bolj medlo spomnim, kljub temu, da so bile precej močne:
Sem v prostorih moje rojstne hiše. Na obisk je prišel en znanec, ki sem ga v realnem življenju enkrat spoznal in sva se parkrat pogovarjala, tudi o kakih bolj intimnih občutjih. Ta človek je precej intiligenten, je pa neka zelo občutljiva umetniška duša, ki v življenju zaradi občutljivosti ni sposoben skrbeti zase v materialnem smislu. Odvisen je od očeta in hiše, ki mu jo je dal oče. No, ta človek pride na obisk kot kak prijatelj in želi z mano bolj zasebno kontaktirati. Tam je tudi moj sin, ki bi pa s pomanjkanjem pozornosti, do katere bi prišlo, če bi šel na pijačo s tem znancem, bil ogrožen. Tam je tudi moj brat. Pride do neke scene, kjer nas vse preplavi igra in zajebancija, zaradi česar pride sin v nevarnost. Prestrašim se, da si je med nekontrolirano igro sin poškodoval oči. Pogledam ga in vidim, da si je eno oko poškodoval. Čisto sem besen na bratovo neresnost in nad tem, da sem dovolil, da me igra preplavi. Gledam sinovo poškodovano oko in poskušam ugotoviti ali je to usodna poškodba ali ne.
Moja razlaga:
Prejšnji devin tekst mi je kar precej pomagal pri razlagi teh sanj. Gre za to, koliko sploh pazim na druge. Nagnjen sem k temu, da me preplavi igrivost in zbadljivost. V meni pa je tudi aspekt občutljivega znanca, ki se začne sesuvati, ko pride do bolj resnega stresa. Pogosto sam ustvarim konflikte v odnosu s partnerko, ko jo z nekontrolirano igrivostjo in zbadljivostjo prizadenem. Ker je moja partnerka v svojih stališčih pogosto rigidna in s tem ogroža mojo igrivost, se pogosto branim s sarkazmom in zbadanjem. S tem rušim njeno osebno integriteto oziroma samopodobo, kjer je ona precej švoh. Posledica je konflikt in žalost pri obeh. Žalost je v teh sanjah simbolično prikazana kot poškodba oči, organa s katerim gledaš in vidiš. Žalost zamegli percepcijo. Tu je tudi sin, ki je v sanjah prikazan simbolično in objektivno. Na simboličnem nivoju predstavlja aspekt igrivega veselega otroka, ki je zaradi nepazljivosti, poškodovan. Na objektivnem nivoju, pa je to opozorilo, da je zgled konfliktnosti in potem posledično žalosti, slab za otroka. Treba je paziti, da otrok ne dobi pretiranega vzorca žalovanja, ki bi mu v konfliktnih in frustrirajočih situacijah zameglil pogled in ga na ta način naredil invalidnega.
|