murileon
5
I Love YaBB 2!
Kamnik
titud wrote on 11.12.2008 at 14:49:51:murileon wrote on 11.12.2008 at 11:57:58:Zdolgočasenega šoferja je očitno pograbilo neko navdušenje. Avtobus po moje simbolizira nekaj kolektivnega, oziroma nekaj, kar pripada neki skupini ljudi. Glede na to, da si se odpravil k svoji izvorni družini, bi rekel, da si sanje govorijo o smislu tvoje eksistence na nekem širšem familijarnem nivoju ali pa je to v kombinaciji navdušenja nad analiziranjem, ki se tu dogaja (amaterska psihoanaliza). Za tako analiziranje definitivno imaš visok potencial, zato je lahko tako navdušenje tudi na mestu. To tvoje novo stanje spremljata tvoj aspekt zdolgočasenega šoferja in tvoja partnerka, ki ji je tisti tvoj aspekt bolj domač. Pri partnerki sprememba naleti na podporo. Verjetno gre pri tebi tudi za rahlo eksistencialno krizo, oziroma zdolgočasenost, kar je verjetno povezano tudi s tem, da otroka neke silne podpore verjetno več ne rabita, služba je rutinska. V funkciji trenutnega življenja se počutiš zdolgočaseno. Stare naloge so očitno pri koncu. Zakaj mislim, da gre za eksistencialno temo, ker je tu tudi simbol avtobusa, nekaj, kar človeka premika iz kraja v kraj. Da pa se človek premakne, potrebuje motivacijo, smisel. Je pa tudi bp že dobro pokomentiral. Navdušenje je verjetno preveč burno, kar je verjetno posledica prevelike praznine oziroma trenutnega pomanjkanja smisla. Vprašati bi se tudi bilo potrebno, če obstaja kaj nerazčiščena tudi na objektivnem nivoju, v stvarnosti in te mogoče sanje poskušajo spomniti tudi na to. O vsebini problema nisi nič povedal. Čakjoči zdolgočaseni šofer trole se mi pokriva z nedavno izkušnjo navdušenja moje malomeščanske žlahte (podobna realna izkušnja kot tvoja sanjska z neko tvojo žlahto) nad nama, izobčencema, s katerimi niso imeli stika desetletja. Na neke vrste prostovoljno izobčenje sva pristala, da zaradi svojega življenskega stila ne bi ogrožola malomeščanskih odnosov širše žlahte z mojim očetom in njegovo ženo, mojo sestro in njeno družino (da jih ne bi bila prisiljena postavlajt v vlogo, iz katre bi se morali opredeljevat za naju in s tem proti njim, saj sva midva zmogla brez njih, oni pa so živeli v istem vrednostnem sitemu in naj bi bili vsaj po najinem menju soodvisni). No, kot se je izkazalo nedavno, je ta žlahta z mojo izvorno družino imela zelo formalne stike ali pa sploh nobenih, tako da sva midva s svojo nedavno prisotnostjo v njihove odnose šele vnesla neko živost/pristnost. Paradoks je v tem, da sva jih očarala in potegnila za sabo popolnoma nenamerno s pristnostjo (ki je za naju samoumevna in ki se nama je kot taka izkazala šele v nepristnem žlahtovskem okolju) ravno v obdobju, ko je nama je z leti začelo res dol viset kakršenkoli najin vpliv na žlahtovsek odnose (sanje so se dogajale v 'retro' času, ko sva se mukoma odpravljala k fotru tako v psihičnem kot tudi v fizično prometnem smislu, le v epilogu je slutit aktualno izkušnjo olajšanja)... Glede komentarjev na pretirano navdušenje (Iiiiihaaaaa Grin). Dejasnko gre za nadvušenje nad odrešujočo izgubo vsakega smisla konkretnega potovanja, ki se iz resne/težke naloge razblini v brezciljno igro odsevov (kot v hessejevem magičnem gledališču)... V duhovnem razvoju si ti verjetno kako stoletje pred tvojo malomeščansko žlahtno . Smo pa vsi krvavi pod kožo. Glede na njihov duhovni razvoj stanje malomeščanstva oni verjetno rabijo, da lahko osmislijo svoje življenje, da imajo motor, avtobus, s katerim se lahko vozijo. Za prekinitev odnosov je bila verjetno vsaj malo kriva tudi vajina nadutost, ki jo je povzročila njihova agresivna nazadnjaškost. Je pa vprašanje, če oni vaju dva res pristno doživljajo. Trenutno je moderno vse kar je bio, eko, pristno, avtentično, izvorno, od naših prednikov, neokrnjeno, od civilizacije nedotaknjeno. Domnevam, da je štacuna tvoje partnerke polna izdelkov, ki se prodajajo ravno zaradi takšnih vrednot, ki so sedaj postale alternativa, ki pa je žal ali pa na srečo preveč inferiorna, da bi lahko resno konkurirala sedanji civilizaciji. Motor avtobusa trenutne mode je enak motorju avtobusa takratnih prepričanj, samo prtljaga se je zamenjala. Ti pa znaš razmišljati, zato si tako skeptičen glede sinovih raybank v sanjah in pištole tvojega "zeta". Po moje je ravno to, da znaš razmišljati tisto, kar ločuje tebe od malomeščanov in je znak avtentične duhovnosti. Ne pa takšne ali drugačne vrednote, ki so trenutno gonilo in smisel tistih, ki se ne znajo nižje potopiti v naše miselne svetove. Ni pa to opravičilo, da človek sam prekinja odnose, ker ima do nekoga predsodek, da je malomeščan. Razen, če so odnosi totalno butasti in nevzdržni in človeka ogrožajo. Pa tudi družinske vezi in korenine ni zdravo sekati, človek se hitro počuti krivega in dobi slabo vest, ker mu nekaj manjka, pa tudi neke dolgove do staršev skoraj vedno ima, razen, seveda, če ni nekih ekstremnih situacij.
|