murileon
5
I Love YaBB 2!
Kamnik
Zanimive sanje sem imel ponoči. Te sanje so skoraj dokaz, da ima nezavedno svojo percepcijo ali pa vsaj od zavesti neodvisne tokove. V prejšnjih sanjah "nori izterjevalec", sem si kupil kornet s kremo, kar je bilo nekaj zelo obrobnega. Titud je v tem videl kompenzacijo. Kompenzacije sam sicer nisem razumel ravno kot kompenzatorne sanje in tudi sama vsebina se mi ni zdela taka, ki bi se ukvarjala s kompenzacijo, ampak s čisto drugimi stvarmi. To je bil moj zavestni svet. No, sanje so danes na veliki zvon obesile kompenzacijo. Zakaj je do tega prišlo? Je imel Titud prav glede včerajšnjih sanj ali je nezavedno izkoristilo mojo debato s Titudom in se začelo ukvarjati s to temo. Bog ve. Očitno, da ima nezavedno svoje tokove neodvisne od zavestnega delovanja. En tak tok je Titud v mojih sanjah videl, jaz pa ne.
Današnje sanje: ZDRAVA RANA (sicer čuden pojem, ampak takšni so bili občutki v sanjah)
Sem v nekem kraju na Notranjskem. Tam je planina Smrekovec, ki je v realnosti na Koroškem. Ljudje v sanjah govorijo bolj po Dolenjsko in se v sanjah tudi malo čudim, kako je v tem delu Koroške, ki v sanjah sega že na Notranjsko, opaziti Dolenjski vpliv akcenta. V sanjah Koroška, Dolenjska in Notranjska mejijo ena na drugo, v realnosti seveda ne. Očitno je, da ljudje tu, zaradi bujnih smrekovih gozdov, živijo od lesa. Po cesti vsake toliko vidiš kake močne gozdarje-tesarje-mizarja. To so mladi mišičasti fantje, ki jih čas adolescence še očitno meče. Z družino smo v gostilni, ki jo vodi gospa s svojima sinovoma. Malo pred tem si v lekarni kupim neko zdravilo za živce iz proste prodaje. Ko sedim v gostilni, presenečen opazi, da je ime zdravilu Žnoder (smrkelj v krajih, kjer sem živel). Preberem, da je zdravilo iz svinjskega žnodra, ki ga postrgajo s požiralnika svinje. Malo se mi zagabi, vendar se mi zdi zdravilo zelo izvirno. Naročim si neko sladkarijo, verjetno torto. Izkaže se, da je ponudba bolj borna, torta in še neka druga sladica, ki jo imajo pa izgledata zelo dobri in sočni. Jem sladico, nakar se partnerka vstane in z družino odide ven iz gostilne. Očitno je s postrežbo in izborom nezadovoljna. Vendar ne naredi nobene scene, ampak samo odide. Sam sem narahlo ogorčen, ker me je kar tako pustila, ne da bi počakala, da svoje pojem. Sta pa sinova lastnice očitno bila rahlo netaktna s partnerko, zato lastnici, ki v tem delu deluje v redu ženska, povem svoje nestrinjanje z odnosom njenih dveh adolescentov, ki pa že očitno sama nosita odgovornost zase. Rekla sta, da je napol nora ali nekaj takega. Strinjam se, da zna biti včasih neprijetna za ljudi, ampak, da je drugače čisto ok. Lastnici povem, da verjetno v to gostilno ne bomo več prišli, kar pa je škoda, ker imajo dobre torte in škoda je tudi za njih. Očitno mulca nista sposobna dolgoročnega razmišljanja. Gospa pove, da se ona tega zaved in da jima je to že povedala. Nato me gospa, ki pa sedaj več ni v redu gospa, natera, da moram čistiti kuhinjo, brisati kapljice po tleh (doma sva imela s partnerko svoj čas prepire okrog kapljic, ki jih puščam po tleh v kopalnici ob tuširanju), da odslužim, kar sem jedel. Sedaj gospa deluje zoprna stara babura z očali, ki zapenja in zahteva od mene neumne in s tem ponižujoče stvari. Nato je gostilna diskoteka, ki jo vodita sinova. Očitno gospa s časom več ne more naprej in sinova sta poskrbela za modernizacijo gostilne. V diskoteki je vsa družina in tudi dva moška, ki bi lahko tudi bila ta dva sinova, vendar pripadata družini. Ta sinova začneta seksati z nekima dvema starima baburama. To se mi kar gravža in pomislim, da verjetno težko prideta do seksa, kar je v njunih letih verjetno frustracija in poskušam to razumeti. Nato pridem do zaključka, da je ta prostor prav beden, dogajanje tudi bedno in je čas, da odidemo. Fanta sta takoj za to in skupaj za vedno odidemo iz te diskoteke-gostilne. Nato bi moral zaradi nekih obveznosti par dni na služenje vojaškega roka. Neki vojaški uradnik mi pove, da moram v tujino, v Belgijo. Izkušnje v tujini se celo razveselim, čeprav mi vojska nič ne odgovarja. Ko sem v Belgiji na terenu, imam na roki veliko obvezano rano. Okrog je polno mladih pozitivnih vojakov. Nekdo mi reče, da me bodo določili za simulanta, očitno je namreč, da služenja zaradi rane na desni roki, ne bom odslužil v tipičnem ponižujočem vojaškem drilu. Snamem obvezo in pokaže se rana, precej krvava, zgleda zdrava neokužena rana. S tem dokažem, da ne simuliram. Madež krvi z moje rane je tudi na licu mlade zdrave simpatične vojakinje, kar deluje simpatično in v redu.
|