murileon
5
I Love YaBB 2!
Kamnik
Mi je že malo nerodno, ker sem toliko navalil s svojimi sanjami, ampak ta teden se mi veliko dogaja.
Današnja sanje: NESPOŠTOVANJE OBČUTKOV (prave intime) DRUGIH LJUDI
Sedim v osnovnošolskih klopeh. Učenci smo vsi odrasliljudje, gre za sošolce in sosošolce iz osnovne šole. Nekaj problematičnih učencev si prižge cigare. Mogoče tam sedi tudi partnerka, ki si tudi prižge cigaro. Dejanje se mi zdi popolnoma brez občutka za nas, druge sošolce. Čakam, da bo učiteljica znorela. Učiteljica je sicer neka kompetenta mlada blond ženska, vendar jo je očitno strah reakcije problematičnih, zato nič ne ukrene. Nekaj časa razmišljam, kaj narediti. Nato premišljeno dvignem glas in tem problematičnim brezčutnežem rečem, da naj nehajo. Vsi pospravijo cigare, začuda še en nasilen nizkointeligenten in potencialno najbolj problematičen, razen, kjer je prej mogoče sedela moja partnerka, ene ženske košatih las (mogoče malo spominja na partneričino najboljšo prijateljico), ki se ponorčuje iz mene in me kot otroka vpraša vpraša, če doma pri starših še vedno gradimo hišo. Ker gre za res neokusno reakcijo te problematične ženske, dvigne glas celo prej omenjeni potencialno najbolj problematičen in ji reče, da naj že enkrat vgasne cigaro, nakar ona utihne in odloži cigaro. V naslednjem delu sanj sem na obisku pri očetu in mami. Naenkrat ogorčen opazim, da je oče na strop našraufal moj drag tibetanski tepih, na katerega sem skoraj že pozabil in ga nisem vzel s sabo, ko sem se preselil. Tepih je s tem poškodoval, pa tudi vprašal me ni, če lahko to naredi. Svoj protest izrečem mami, ki ne ve kaj rečt in pokliče očeta. Očetu se zdi samoumevno, da je to tako naredil in se z mano ne želi pogovoriti, da to ni bilo v redu ali pa povrniti vrednost nastale škode. Najboljši prijatelj v osnovni šoli mi pove, da je naredil doktorat. Malo sem zagrenjen, ker sem sam še vedno pri končani srednji šoli. Nato srečam druge sošolca, ki v realnosti srednje šole na koncu ni končal, ker se je verjetno prestrašil težkih popravnih. Ta me opomni, da imam zelo zdelane zobe. Rečem, da ja, ker nisem več mlad in so ti zobje že kar nekaj skozi dali.
Na deklarativni ravni je pri zrelih ljudeh po navadi tako, da seveda spoštujejo občutke drugih, sploh partnerjevih, da se dogovarjajo, iščejo kompromise. Vse pa pade v vodo, ko gre za pravo intimo, globoko vcepljeno v nas, ki se je dolgo ustvarjala, mogoče celo nekaj generacij, ko bi morali popustiti pri nečem, za kar živimo. Tu je verjetno vključeno tudi družinsko nezavedno. Če popuščamo oziroma se žrtvujemo, ne da bi to dobro ozavestili, se začnejo kuhati zamere. To je tisti dolg o katerem sva s titudom debatirala na podlagi mojih sanj. Te zamere potem občasno vdarijo ven. Po navadi se to zgodi takrat, kadar v smislu žrtvovanja postane odnos neuravnovešen. Primer sva midva s partnerko, ki v nekih stvareh zelo klapava, v nekaterih stvareh sva pa totalno različna. Da najin odnos klapa, sva prisiljena razvijati modrost in se poglabljati v sebe in v drugega. No, poglabljanje v drugega in spoštovanje intime drugega zgleda škripa. Trenutno je prišlo med nama do neuravnoteženosti, ker imam občutek, da sem žrtvoval veliko, ona pa ne kaže pripravljenosti tolerirati mojih mej oziroma v tem primeru celo sposobnosti in zmožnosti. Iz tega dogajanja zadnjih dni, so se pojavile tudi današnje sanje, ki vsaj meni zgledajo precej transparentne. V teh sanjah bi se moral bolj poglobiti v aspekte oziroma osebe v teh sanjah in dobro preanalizirati, koga in kaj kakšna od oseb predstavlja. Kot je že Plesnamesecu ugotovila, stvari so vedno zelo kompleksne. Ljudje se pač moramo na neki globini, kjer ne moremo več naprej, ustaviti in se kdaj pa kdaj kaj odločiti.
|