Kot praviš, je želja po avtentičnosti, ki naj bi jo nudila neokrnjena narava in religiozna tradicija, sicer močna, a hkrati nerealna in omogoča tako nateg (new age anecije) in v svoji totalnosti ogrožujoča (privablja teror). To sproži obrambne mehanizme ega, ki v preko njih najde stik z avtentičnostjo (sebstvom), ki tako ni več nekaj iluzornega/neobstejčega/preobstoječega (niti nekornjena narava niti prvotna religiozna kultura), ampak aktulana sedanjost v obliki postindindustrijske (lokacija opuščenega rudnika/železarne) realnosti. Avtentičnost se torej kreira skozi spopad ega z lastnimi iluzijami o obstoju in prilaščanju neokrnjenga sebstva (kolektivnega in osebnega nezavednega) in je je v spoznanjju, da ni nikakršnega v naprej obstoječega vira avtentičnosti, ki bi si ga želel ego prisvojit, ampak da je avtentično občutje lahko nudi le vsakokratna aktulano (večno sedaj kot bi se izrazil alojz) uravnaoteženo razmerje med jazom in sebstvom, ki sta na isti osi, iz enake psihične substanece, a kavlitativno različni. Če spet parafrizam alojza: sebstvo je potencialna realaizicaja (kot neratikulirana substanca vseh pretklih in vseh prihodnjih raelizacij), jaz (ego) pa vsakokratna konkretna aktualizacija te potencialne substance. Pomebna je njuna medsebojna povezanost (ista os) ob hkratnem vzdrževanju njune avtonomnosti in kvalitativne različnosti (neprilaščanju ene po drugi), sicer se sprožijo obrambni mehnizimi tako ega kot sebstva (kolektivna agresija, v sanjah policija oz. terosristi, in osebna agresija zaradi frustracije ega). Sanje smatarm kot obliko nezavene vizualizacije in s tem korekcije (potrdive ali zavrnitve) intelektulanih spoznaj v oblki teorij, ki so plod predvsem zavestnih iskanj in spoznanj.
Naj za ilustracijo povedanega dodam še ne sanje, ki so se mi zgodile kakšen dan pred sanjami o izletu v južno ameriko.
Sin vozi moj avto po mojih usmeritvah do neke lokacije ob reki, ki se ga iz svoje mladosti spominjam kot kraj, kjer sem sem se počutil varnega, kot neke vrste 'zapik', kjer se mi ne more zgoditi nič hudega. Ta lokacija se nahaja na nasprotnem bregu te večje reke ob kateri vodi cesta (pod mostičkom nekega plitkega pritoka), vendar nikakor ne moreva najti mostu na ta nasprotni breg. Končno obupam in rečem, da bova tja prebrodila, vendar ta reka ni več tako plitva, kot je bila nekoč. Poleg globine se je spremenila se je tudi njena kvalitetna sestava (postala je temno zelena in grozeča), tako da sem obupal in dopustil možnost, da ali sploh nisva na pravem kraju (ob pravi reki) ali pa da kraj iz moje mladosti sploh ne obstaja več (se je med tem tako spremenil) in da zato ni nobene možnosti, da bi jaz sploh lahko sinu ponudil možnost varnega zavetja kot sem ga nekoč imel sam...
Tu jaz nimam kaj interpretirati. Sanje zelo transparentno kažejo na sinovo odraščanje in tvoje poskuse pomoči. Vendar so pri sinu stvari malo drugačne.... Mislim, da so te sanje na objektivnem nivoju in nimam kaj interpretirati. O njih vesta veliko več ti in tvoj sin.Še sanje, ki sem jih imel predvčerašnjim:
Na nekem sorodstvem srečanju opazim primoža kozmosa, ki se dolgočasi na klopci pred hišo, kjer naj bi to srečanje potekalo. Sorodsveno razmerje z njim se mi zdi samoumevno, kot žlahiku pa izrazim presenečenje, da doslej nisem vedel, da se ukvarja s športom in da sem šele po medalji na olipijskih igrah zvedel, da meče kladivo. On meni nazaj, da se mariskaj na splošno ne ve o njemu in da je tudi to, da se hrani z instant prehrambenimi izdelki neke znane znamke, samo izmošljotina zaradi denarja. Reče mi, da mi bo pokazal, čim se dejansko hrani. Pričakujem, da bova šla v hišo, kjer so ženske pripravljale domačo hrano, vendar greva čez cesto v neko lekarno, kjer ga že poznajo mu izročijo v prozorno folijo zavit paket različnih instant pripravkov, pakiraih v različne škatle. Pove mi, da ta firma nima denarja, da bi ga plačala za propgarinje, ampak da je to, kar je v paketu 'zakon' in da ne rabi nič drugega. Še posebej navdušeno me opozori na eno škatlo z instant prahom, na kateri je neka rjava čokoldna krema narisana tako slikovito, da kar zaživi pred mano in mi zbudi strahovito poželenje....
Tu gre verjetno za duhovno hrano
. Aspekt uspešnega športnika si ti. Verjetno si skozi svoja iskanja in dognanja prišel do nekih čisto svojih teoretičnih razlag in zaključkov, ki se ti zdijo zelo kvalitetna, kljub temu, da niso znana. Športnik pa simbolizira tudi tekmovalnost... Ko te berem, je treba priznati, da deluješ zelo načitan in izobražen. Tvoje razlage so intelektualno dokaj zahtevne, sofisticirane, kot instant posebna sofisticirana hrana, ki jo kozmos kopuje v lekarni. Definitivno v tem uživaš, o čemer govorijo tudi sanje. Bi sepa vprašal nekaj drugega. Metanje kladiva za ljudi nima neke koristi, razen užitkov ob navijanju. Ima kdo, razen tebe, od tvojega izredno visokega nivoja teoretiziranja kakšne koristi? Razen nekaj nas na forumu, ki ljubiteljsko in za lastne potrebe analiziramo in se pogljabljamo? Je to res pravi smisel tvojih sposobnosti? Bi mogočemoral svoje sposobnosti začeti koristneje uporabljati?
Pač, moja interpretacija.