Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 3 4 ... 9
(Read 42247 times)
EvaZh
Ex Member
Re: Osvobajanje od sebe
Reply #15 - 23.02.2003 at 10:14:55
 
No, "nujno" še nekej za Vas, preden...

Vse je Eno

Pa začnimo s prvo čakro. Je na področju genitalij, njena barva je rdeča. Resnica prve čakre je Vse je Eno. Z vrhnje kronske čakre gre 100 odstotkov božanske energije navzdol v resnico Vse je Eno. Nasprotje te resnice je, da je to čakra preživetja. Gre za preživetje v Človeškem Kraljestvu, na Zemlji, v družini, v katero ste se rodili in za preživetje v plemenski energiji, kot rad rečem. Ko ne živite resnice Vse je Eno, njena energija začenja uhajati v dvojnost.
Sedaj pa si poglejmo svojo strukturo plemenskih prepričanj o preživetju.
 • Kaj so vas kot otroka učili o preživetju?
 • Katera prepričanja o preživetju ste obdržali do danes?

Kaj vam prihaja v zavest, na misel?
Brez izobrazbe ne boš preživel * treba je končati šolo * v cerkev moraš vsako nedeljo * če ne pripadaš religiji, ne bo nič * drži se svoje etnične skupine * od drugih nas ločuje religija, barva, spol, dežela rojstva *
Dosti nas so učili, da nismo vsi Eno.
Vse to je navlaka preživetvenih prepričanj. In ne dovolite umu, da vas prinese okrog, ko reče, da nimate preživetvenih prepričanj. Vsi jih imamo. Katera so torej vaša?
Dosti plemen uči, da se moramo šolati, končati univerzo, se poročiti, imeti otroke, si zagotoviti dobro službo, biti religiozni in če naredimo vse to... bomo uspeli, izpolnjeni bomo in srečni. Tako se trudimo v to smer in trudimo in trudimo. V šolo gremo, če nam je všeč ali ne, se poročimo, če nam je všeč ali ne, imamo otroke, če nam je všeč ali ne..., dobimo službo, če jo maramo ali ne... Če maram ali ne, to počnem zaradi teh plemenskih prepričanj. Danes sem v poznih 30, 40 letih, nisem srečen in nisem izpolnjen in - moje pleme je lagalo.
Starši so me izdali, religija me je izdala, pleme me je izdalo.
Koliko energije gre na ta način ven iz človeške prve čakre in se priklopi na eno ali več stvari zunaj sebe. Danes sem še vedno priklopljen na plemenska prepričanja in se trudim, da bi vse delovalo ali pa sem priklopljen na to, da zamerim plemenu. Velja namreč, da se ne moremo upirati ali protestirati proti čemerkoli, ne da bi se priklopili na to isto stvar, ne da bi dali določeno količino energije temu, čemur se upiramo. Kar zavračamo, kar zamerimo, to mi sami postanemo; usmerjeni smo na to in tako priklopljeni. Ko se zbudimo in odkrijemo, da vlagamo svojo energijo v stvar, zoper katero smo, je to lahko groba streznitev.
Tako je morda čas za odločitev. Če to maram ali ne, če razumem ali ne - čas je, da se odklopim od tega. Naj življenje bo!


Smiley
Prepričanje, da so stvari lažje, kot se zdijo... naj vam bo v pomoč.

Back to top
 
 
IP Logged
 
EvaZh
Ex Member
Re: Osvobajanje od sebe
Reply #16 - 24.02.2003 at 19:49:55
 

Zakaj je tako pomembna odklopitev od vse te navlake?
Če pogledamo zgovodino in glede tega ji lahko zaupamo, bomo odkrili naslednje. Ni zapisane izkušnje, da se je človek razsvetlil v času, ko je bil še priklopljen na plemensko energijo. Najbolj očitno to kaže Jezusovo življenje. Odklopil se je od svoje družine. Učiti je nameraval in apostoli so prišli, zmotili to, kar je delal in rekli: Mati te čaka unaj. Kdo je moja mati? jim je odgovoril. Vse ljubim enako. In odklopil se je. Ne samo, da se je odklopil od vseh tradicionalnih religij tega časa, Jezus je sistematično kršil vsa njihova pravila. Buda se je odklopil pred izkušnjo razsvetljenja, Sveti Frančišek tudi. Če študirate Gandhijevo življenje, vidite kje se je odklopil on in celo Mati Tereza se je. Odklopiti se morate in dobiti nazaj svojo energijo, da se razsvetlite.
Razsvetljenje ni skupinska izkušnja. Razsvetljenje je individualna izkušnja. Odklopimo se torej od vseh preživetvenih prepričanj.
In sedaj poskušajte prešteti različna plemena, ki jim pripadate. Pleme v tem smislu je prav vsaka skupina, vsaka skupina teorij... In ne gre za nekaj, kar je dobro/slabo. Samo, kolikim skupinam pripadate? Reiki društvo, terapevtska skupina tega in tega, Tečaj čudežev, Družina notranje svetlobe, skupina, s katero jaz delam, plemenska energija sosedstva...? Nadaljuje se in še enkrat - ni dobro/slabo. Dejstvo pa je, da v nas vstopa 100 odstotkov božanske energije in vsaka plemenska skupina, ki ji pripadamo, terja, da jo podpiramo in vzdržujemo s svojo energijo. In ko se pridružujete taki skupinski zavesti, se vprašajte:
 • Ali želim, da je moje ime sponzor te skupine?
 • Ali mi to služi?
 V resnici se učimo s svojo energijo ravnati enako kot z denarjem. Za večino nas velja, da preden damo denar neki skupini, naredimo malo inventuro - zakaj in koliko dajem in kaj bom dobil za to. To ljudje delamo z denarjem, ne uspemo pa tega narediti s svojo lastno energijo.


Smiley
Back to top
 
 
IP Logged
 
EvaZh
Ex Member
Re: Osvobajanje od sebe
Reply #17 - 25.02.2003 at 21:32:53
 
uuu a dons pa še nisem nič..   Embarrassed sej sm se spomnila

Strani lahko porabimo za ogledovanje tega plemenskega gradiva.
 • Kaj vas je pleme učilo o denarju, o spolnosti, o religiji?
 • Kaj vas je učilo o Bogu, izobraževanju, hrani in zdravju?
 • Kaj vas je družina ali pleme naučilo o razsvetljenju?
 • Kaj vas je družina (na)učila o zdravljenju?
 Nekatera plemena učijo:
 • za (o)zdravljenje je potrebno dolgo časa; če imaš raka, si mrtev, predolgo traja
 • čustveni šoki uničijo življenje in določenih izkušenj nikoli ne preboliš.
 Skoraj vsa plemena pa učijo, da
 • lahko iščete Boga, ni pa vam ga dovoljeno najti.
  Večina plemen nam ne dovoli najti Boga. In če rečem, da sem našel Boga, bom moral hitro najti novo pleme. Najti boga ni dovoljeno. Tudi Nova doba je pleme, ki ga vzdržujemo s svojo energijo in to pleme pravi: Lahko iščeš Boga, ne moreš pa ga najti. Poleg tega je neizrečen dogovor Nove dobe: Če bo kdorkoli v tem plemenu našel Boga, bom jaz prvi. In če kdo trdi, da ga je našel pred mano, bom vložil vso svojo energijo v to, da bom vsem drugim rekel Pha!
Skušajte se zavedati teh plemenskih stvari. Ne iščemo dobro/slabo, skušmo se le bolj zavedati. Potem se bomo svobodno kot posamezniki odločili, na kaj želimo biti še priklopljeni in od česa se želimo odklopiti. Jaz sem vklopljen v Novo dobo in všeč mi je, saj od tega živim. Moja Izbira pa je zavedanje plemenskih dogovorov in ta pravila rad potiskam stran, kolikor je le mogoče.
Sedaj počijte malo, premislite in predstavljajte si rdečo barvo.
Iščemo plemenska pravila in zakone. Ne iščemo plemena. Ne ugotavljamo kdo vse nas je učil zakonov in pravil; spominjamo se samih zakonov in pravil.
 • Mi (še) služi?
 • Ali potrebujem svojo energijo nazaj iz tega pravila?
 Vzemite si 10 minut in zapišite ta pravila in zakone. Bodite pošteni in jasni kolikor morete. Jasnost je Moč.


Wink
PHA!  Tongue
Grin
Back to top
 
 
IP Logged
 
EvaZh
Ex Member
Re: Osvobajanje od sebe
Reply #18 - 26.02.2003 at 20:38:32
 
Smiley

Pri branju teh strani se boste začenjali spominjati tudi različnih plemen, ki ste jim v življenju pripadali. Tudi te zapišite. Um bo pri tem racionaliziral, opravičeval, vendar si ljudje pri pisanju dnevnika vedno povemo Resnico.
Še enkrat. S temi razmišljanji in s tem načinom ukvarjanja s seboj ne obračamo naše energije proti plemenom. Samo odklapljamo se od plemenskih prepričanj. Zoper karkoli ste, ste hkrati priklopljeni na to. Če ste za ali proti - v obeh primerih ste priklopljeni. Zato vzemite energijo svoje prve čakre in jo vklopite v zakon Enosti. V zakonu Enosti je vsak svoboden izraziti svojo Izbiro.
Močno prepričanje, ki izhaja iz plemenske energije, je prepričanje zavesti žrtve. Plemena ugotavljajo, kaj jim je naredilo drugo pleme. Rad bi vas spomnil, da pleme deluje na podlagi skupinske zavesti. Edina delujoča skupinska zavest Novega tisočletja pa je: Vse je Eno. Plemenska skupinska zavest je vložena v to, da vam preprečuje odklop od nje. Skupine ne marajo posameznikov. Želijo vašo moč, ki naj bi bila vklopljena v skupino, ne v vašo izpolnitev. Dokler vas ne bo utrudilo to brati, bom ponavljal: Ne iščemo dobro/slabo... Cilj je večje zavedanje!


eto, prva čakra.  Roll Eyes A nej vas zdej mal na miru pustim? Al kaj sploh kej počnete?  Grin
Kiss
Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13592
The Land of YaBB
Re: Osvobajanje od sebe
Reply #19 - 27.02.2003 at 01:12:19
 
plemena ki jim še pripadam

zemljan
evropejec
slovenec
ljubljančan
vaščan
strojnik
ganđa pleme
računalničar
iskalec Resnice
webaš
forumaš sveta pogovorov
pozitivkar
reikist
radiestezist
malovc

...

za boga, za vse, za sebe
+kle nastane štala ... kdo sm sploh jest ... kdo ali kaj je bog?+
za mir, ljubezen, svobodo, vedenje, Resnico, razsvetljenje, boga ...ps
lahko to zbrišem če se ti zdi ... eva
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
EvaZh
Ex Member
Re: Osvobajanje od sebe
Reply #20 - 27.02.2003 at 07:28:10
 
Kaj si nor!? Nikakor ne. Sej zato pa je to tuki. In sploh: bravo ti!  Cheesy
No, bom jaz zdaj svoj dnevnik v akcijo spravla. Nimam plemen, bolj mam prepričanja: ampak "mal" bolj zakomplicirano
Tkole grejo:
-Moram dokončat šolo
-če hočem, da mi zaupajo neko nalogo, delo moram dokazat svoje znanje, sposobnosti zanjo - najlažje z diplomo, magistersko ...
-splača se imet veliko znanja, znanje me lahko daleč pripelje
-študij je obremenitev, še sploh ob dojenčku
-nekako delam razlike med ljudmi zarad njihove starosti (tega ful nočem, ampak sem se prevečkrat zalotila)
-isto drugače obravnavam ljudi različnih religij (pa ne na neko rasistično foro, ampak takoj jih nekaj uokvirčkam in arhetipiziram) + če bom ljudem razlagala o svoji veri, je zlo majhna verjetnost, da me bodo razumeli in sprejeli
-"od drugih me ločuje spol"( Grin ja, Andres, verjetno se tut zato trudim dokazat nasprotno) = name pritiska en občutek moške premoči
-moram poskrbet za Gajo (mamica pleme)
-vsako prepričanje me utesnjuje, obremenjuje, omejuje
-pravično je, da pripravljam hrano za Miha (glede na to, da on služi)
-kletvice negativizirajo vse - energijo
-tale knjiga je najboljša v mojem življenju
-s primarno družino je najtežje podelat

ta prepričanja so bolj iz konteksta vzeta, ker jih zapisujem sproti, ko se mi nekaj dogaja. Sem se pa ustavila, preden bi blo tegale preveč  Roll Eyes Upam, da bodo pomagala tud drugim do odkritja svojih.
Smiley
Back to top
 
 
IP Logged
 
EvaZh
Ex Member
Re: Osvobajanje od sebe
Reply #21 - 28.02.2003 at 06:00:13
 
Ja ne vem, najbolš, da grem kar dalje, preden 72 ur mine?
Če se pa oranžna slabo vid, pa povejte

Spoštujmo drug drugega

Tehnično čaker ne moremo ločiti, saj energija teče noter in ven iz ene v drugo. Kljub temu se sedaj premaknimo iz rdeče plemenske v oranžno drugo čakro, pri čemer sedaj prva hrani drugo.
Resnica oranžne čakre je: Spoštujmo drug drugega.
Kaj kontrolira oranžna čakra?
Od vsega v oranžni čakri je verjetno najpomembnejši odnos z drugimi ljudmi. Poleg tega pa sem spada vaše zdravje, spolnost, denar, odnos so organizacij in plemen, prepričanja o vašem preživetju.
Nasprotna stran resnice Spoštujmo drug drugega je Kontrolirajmo, obvladujmo drug drugega. Neradi priznamo, da radi kontroliramo. Kako pa deluje kontrola? Če se z menoj ne strinjaš in ne podpiraš mojega plemenskega prepričanja, si moj sovražnik. Ali me podpiraš, ali pa si proti. Zato gre v vojnah. V tisočletju, ki je za nami, je veljalo Mir proti Vojni. Mir proti Vojni ne samo med deželami in narodi, tudi med plemeni, med različnimi vrstami posla, religijami, etničnimi skupinami, spolnimi skupinami. Tisočletje Miru proti Vojni, tudi tisočletje moškega proti ženskemu in ženskega proti moškemu. In v nas samih smo se bojevali z razliko med mirom in vojno.
Vkorakali smo že v Novo tisočletje, ki je lažje.
Je tisočletje Resnice nasproti Iluziji.


(ma sm probala variante s tole oranžno, da bi se bolš vidla, pol pa text pošlihta v stolpec  ??? Glede na to, da se samo na plavi podlagi slabo vid, bom zdej bluzila na plavi na beli pa knjigico pušala  Undecided Pa seveda ste dobrodošli, da kadarkol kej pripomnite - sej men bluzenja ne zmanjka kr tko  Wink)
Back to top
 
 
IP Logged
 
EvaZh
Ex Member
Re: Osvobajanje od sebe
Reply #22 - 01.03.2003 at 08:25:02
 
Sem se kar hitro zagovorila... Roll Eyes
Lahko povem to, da se imam sama dovolj za naučit v zvezi z drugo čakro in da je v tej knjigi zapisanih ogromno zame revolucionarnih stvari okrog nje. Tud tale ideja o zdravju in zdravljenju je zakon. Navijam za nas Wink
Back to top
 
 
IP Logged
 
EvaZh
Ex Member
Re: Osvobajanje od sebe
Reply #23 - 01.03.2003 at 08:25:24
 
zdravje in sposobnost ozdravljanja

Druga čakra obvladuje naše zdravje in sposobnost ozdravljanja fizičnega telesa. Enostavno zdravi v skladu s pogoji, se pravi z vpisi v čakri. So ljudje s programom Nikoli se ne prehladim. In se ne. To ne pomeni, da so bolj zdravi kot vi, le ta pogoj je še tam iz zgodnjega otroštva. Čakra drugih ima vpis Ne potrebujem raka. Ne bodo ga dobili. Lahko kadijo, živijo življenje kandidata za raka, ne bodo pa ga dobili. To praivlo ni v meni, pravi druga čakra. Drugi spet nikoli ne kadi, je vegetarijanec, živi neverjetno zdravo s programom Res upam, da ne bom dobil raka. In ga dobi. So ljudje, ki imajo raka in program Ne morem pozrdaviti raka. In ne morejo ga. Četudi se ga znebijo, se vrne. Večkrat. Nekateri verjamejo Rak je deden. Rak ni dedna bolezen! To prepričanje pomeni živeti v svetu žrtev. Kateri Bog bi ustvaril svet, v katerem bi starši svoje bolezni prenašali na otroke?
Kaj pa starši (lahko) naredijo?
Lahko (ne)zavestno pomagajo programirati našo dugo čakro. Ta rak je deden, najbolje, da vas pregledamo vsako leto. DNA raka ni dedna, sistem prepričanja, da je deden, pa je. Dedno je prepričanje. Odklopite se torej od mame/očeta in se svobodno odločite za prepričanje po svoji Izbiri. Sami določite svoja pogojevanja.
Back to top
 
 
IP Logged
 
EvaZh
Ex Member
Re: Osvobajanje od sebe
Reply #24 - 02.03.2003 at 07:17:35
 
Nameravam mal več nakladanja.
Sama opažam, da ko drugič berem to knjigo, se mi ene stvari zdijo veliko lažje verjetne, pa se lažje prepričam vanje, verjetno zato, ker je od prvega branja to že skoz 'potihem' v meni raslo, tko da si tud vi lahko čez en čas spet ( Grin) poskuste tole prebrat.
Back to top
 
 
IP Logged
 
EvaZh
Ex Member
Re: Osvobajanje od sebe
Reply #25 - 02.03.2003 at 07:17:49
 
V nas sta energija in zavedanje ozdraviti vsako bolezen v telesu takoj, v trenutku. To je Resnica. Kaj delamo s to Resnico? Sprašujemo se:
 • Koliko časa je potrebno za ozdravljenje?

Največ, kar lahko storite za svojo drugo čakro, je naslednje. Napišite, kaj je v njej. Dobesedno. Vzemite svinčnik, zvezek, pišite o tem. Potem pa ta program po vaših željah spremenite. Napišite nove pogoje in načrt zdravja svoje druge čakre.
 • Kako dolgo potrebujete za ozdravljenje česarkoli?
 • Kako boleče (dolgo in težko) je ozdravljenje?

 In vse kar paše vmes.
Ste morda eden novodobnih ljudi, ki verjame, da je zdrav samo ob vitaminih, čajih, zeliščih? Spet, ne gre za dobro/slabo... Novo tisočletje pravi Zdravljenje je sedaj! Če vam zdravnik pove, da imate raka, lahko pošljete v univerzum Namen in Izbiro, da bolezen ozdravite, preden zapustite ordinacijo. To je možno.
Vsi se moramo odklopiti od svojih plemenskih prepričanj o zdravju. Ta čas je potreben za ozdravljenje od te in ta čas za ozdravljenje od druge bolezni... Vendar to ni Resnica. Ozdravimo lahko v trenutku. Pri tem razmišljanju bodite pošteni do sebe.
 • Kaj res verjamete o (o)zdravljenju?

Če si ne povemo Resnice, gremo nekega dne k zdravniku, ugotovimo problem in vrže nas nazaj v plemensko prepričanje, za katerega nismo mislili, da ga sploh imamo. In to vklopljeno prepričanje zelo uspešno kontrolira naše telo in sposobnost ozdraviti sebe. Lahko celo učite ljudi eno stvra, obenem pa ste sami priklopljeni na nekaj nasprotnega in se tega ne zavedate.
Back to top
 
 
IP Logged
 
EvaZh
Ex Member
Re: Osvobajanje od sebe
Reply #26 - 03.03.2003 at 09:26:36
 
Ja, danes bi propomnila to, da se mi zdi včasih težko odklopit od nečesa, ampak se pa čutim že veliko lažje, če se zavem, da sem priklopljena in če se pri tem zavem, da mi tega (naj je dobro al slabo) po resnici ni TREBA. Da mi NI TREBA NIČ!
Pač , samo zavedanje je že ogormen korak. In to je dobro vedet tud zato, ker se mi s točke, kjer sem trenutno v življenju zdi, da enih stvari ne morem kar pustit. Tko npr. ne morem kar naenkrat reč, da zdej pa ne bo šlo več nič denarja za hrano  Shocked Ja, bo šel in važno je, da vem, kam ta denar teče. Isto, je važno da vem, kam teče energija.
Pa res, pripomnite karkol no...  Roll Eyes Smiley

Back to top
 
 
IP Logged
 
EvaZh
Ex Member
Re: Osvobajanje od sebe
Reply #27 - 03.03.2003 at 09:26:48
 
 Moja dobra znanka, znana ameriška zdravilka in učiteljica se je po desetletjih ukvarjanja z ljudmi znašla na kemoterapiji, preden je dojela, da to nasprotuje njenemu poučevanju. Ni se zavedala prepričanj, na katera je bila priklopljena. In v domačem kraju sem delal z drugo znanko, metafizično učiteljico z diagnozo raka na dojki. Obe so ji nameravali odstraniti, sledila bi kemoterapija. Angeli so ji rekli: Nikakor ne. Peljali so jo skozi vsa njena prepričanja, ki so jo pripeljala do raka na dojki. Preprosto so svetovali: Hitro se odklopi od njih. Na moje presenečenje je to storila. Vse je storila, kar so rekli Angeli. Nekateri odklopi so bili verjetno lahki zanjo, drugi pa so terjali veliko poštenosti in komunikacije z družino in otroki. Danes nikjer v njenem telesu ni sledu bolezni. Vendar je bilo potrebnih dosti odklopov. In to je namen raka.
Vse bolezni so neonski znak: Odklopite se, sicer vas bo ubilo!Vsaka bolezen sporoča, da je čas za odklop od nečesa. Če se odklopite, bolezen izgubi svoj Namen. Ne more obstajati brez Namena. In to je ozdravljenje na drugi čakri. Ni bolezni, ki jo ljudje ne bi mogli pozdraviti. Ne morete ustvariti bolezni s vojem telesu, ki je močnejša od vas. Razen če želite zapustiti planet.
Back to top
 
 
IP Logged
 
m
5
p
*****
Offline


Posts: 6632

Gender: female
Re: Osvobajanje od sebe
Reply #28 - 03.03.2003 at 10:02:13
 
MOje prepričanje v tem trenutku je, da ne morem odklopiti vseh prepričanj, ki sem jih prepoznala samo v tem času, kar sem brala tale topic. Wink
Back to top
 

Joj kolk radi drug drugemu izdiramo iveri iz oči! Cheesy
 
IP Logged
 
EvaZh
Ex Member
Re: Osvobajanje od sebe
Reply #29 - 04.03.2003 at 11:41:28
 
Cheesy Hvala Marjana
No, saj veš, kako naprej...   Grin Potlej se je treba vprašat, če ti takole prepričanje služi. Vsekakor si verjetno že opazila, da je tvoje življenje ravno tako, kot ga to tvoje prepričanje opisuje. A pa bi slučajno rada videla, da bi bilo tvoje življenje drugačno  Cheesy? aha, torej spremeni to prepričanje. Zapisala si že dozdajšnjega, zdaj zapiši še novega in si ga vprogramiraj v možgan, da bo odslej deloval v skladu z njim. In da se bo tvoje življenje začelo odvijat v skladu s tem novim - prijetnejšim (upam da) prepričanjem.
Na eto mal glumljenja   Grin Lips Sealed


o denarju
Med odnosi, ki jih vzpostavljamo ljudje, je najtežji in najbolj zabaven naš odnos do denarja. Denar je najbolj zmedena lastnost Boga.
 • Kaj vas je vaše pleme učilo o denarju in vašem odnosu do njega?
 • Če verjamete, da je denar korenina vsega zla, se bo to izrazilo v vašem življenju.
 • Če mislite, da bogati postajajo še bogatejši in revni še revnejši, se bo to zgodilo v vašem življenju.
 Denar bo storil to, kar mu boste rekli naj stori. Poleg tega je denar jasnoviden. Natanko ve kaj mislite, čutite in verjamete o njem. Ustrezno se odziva.
Denar moram zaslužiti * za dosti denarja je treba trdo delati * nikoli ne bom imel dovolj denarja * denar in duhovnost ne gresta skupaj * ni mi dovoljeno biti bogatejši od staršev *
Premislite, preden se ne boste strinjali s temi prepričanji.
Poglejte si tudi iz kakšnega plemena izhajate. Iz podpovprečnega, povprečnega, nadpovprečnega, milijon tolarskega, bilijonskega?
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 4 ... 9