Enako nepozoren si tud ti:
Madan Gopal Das wrote on 09.02.2005 at 12:54:15:sinjeoka, k bos skensala misel/prepricanje, da so ti moski (ali kdorkoli drug) krivi za tvoje trpljenje bos takoj dosegla mir.
vsak zanje le tist kar je sam (nekoc) sejal. zato se je pametno poucit o pravilnem delovanju pr tistih k so pomirjeni/srecni.
Par postov pred teboj je bilo napisano:
sinjeoka wrote on 09.02.2005 at 12:34:40: narobe razumeš ... Aurelieva žena ne rabi nobene zaščite
feministke bi namreč rabili, da bi opozorile na licemarstvo, ki se ga gredo samozvani liberalisti do žensk
in predvsem, da tako licemarstvo za masko liberalizma škodi predvsem ženskam
Madam:
1. Kdaj pa začneš SEJATI in kdaj ŽETI?
2. Kako pa ti presojaš kdo je miren in srečen? In da ni mogoče dober igralec svoje sreče-miru za ceno lastne popularitete in nastopaškega egoizma?
Quote:super ej, ce se govori enostavno, se dosti lazje vidi, a kdo prav razume ali ne
Enostavnost razumevanja izvira iz lastne razgledanosti. Precej ljudem terminologija na tem forumu izpada precej tuja in če se želiš aktivno za-debatirat, pol rajš dvakrat preber preden odgovoriš. Je pa tudi osebna nota in karakter vsakega pisca prisotna, tko da morš človeka tud mal poznat, kaj želi sporočit.
Neko sporočilo lahko razume več ljudi na več načinov, sploh takole pisanje po forumih. Nekaterega užali, drugega pusti ravnodušnega, tretjega spravi v smeh.
siaj wrote on 09.02.2005 at 13:10:56:ker dostikrat res ne vem, kaj naj bi počela s podatki, ki jih velikodušno servira t -- delno na osebni ravni, predvsem pa na "teoretski", ker se vprašam, o vseh "civilizacijskih" normah, razsvetljenstvu, pa o tem, da se mi včasih že zazdi kaj je vse že narejeno, da smo že nekam prišli ... potem pa tole
in sem soočena z vprašanjem svobode, se pravi, jaz tukaj zagovarjam neko svobodo in moram konec koncev v neki skrajni točki priznat, da imajo ljudje pač vso svobodo, da si svobodno razlagajo svobodo
in kaj čem jaz zdej tukaj?
vse bolj se mi zdi, da se tole svobodo interpretira v korist konzervatizma, en tak neokonzervatizem je na pohodu
Glih na to SVOBODO sem se obrnu že v začetku javljanja:
Gru Gru wrote on 09.02.2005 at 10:40:27:Predvsem je celotno mišljenje in prehod iz ne-svobode v svobodo mal zahtevnejši proces.
Naprimer kot opravičevanje svojega partnerskega (mož-žena), da je pa večja svoboda ali celo nadgradnja Swingerstvo. Vsaj tko je izzvenel ta prispevek v Studio Cityu, ko je Lucu skorajda sredi studia aplavdiral, čestital in to javno parlamentarnemu veljaku za tovrstno aktivnost.
Enako uporabo SVOBODE, skor podobno uporabljajo Američani, ki kupujejo orožje (USA lastniki orožja 51% republikanci, 34% demokrati, 36%ostali), za osebno zaščito. Sam paradoks te zaščite je, da kretenčki hodjo okol s kalašnikom in streljajo ob lastni nemoči - druge nemočne ljudi (otroke, mimoidoče). Pa da mi na bo zdej kdo prjavu, da je to karma ki jo majo za oddelat.
Tko da svoboda je globok dvorezen meč v kulturi, ki se šele razvija. Vsakič ko rečeš svoboda, zadaneš ob take, ki si svobodo napačno razlagajo.
Spet bom z nasmehom dodal, dobesedno-podnapise iz filma Wakening life, ki mal širi razmišljanje:
Najnaprednejše tehnologije in spretnosti... nas postavijo v najboljšem primeru na nivo super šimpanza.
Pravzaprav je zev med, recimo Platonom, ali Nietzschejem in povprečnim človekom... večja, kot zev med šimpanzom in povprečnim človekom.
Kraljestvo resničnega duha, čiste umetnosti, svetnika, filozofa dosežejo resnično redki.
Zakaj tako malo?
Zakaj je svet zgodovina in evolucija, in ne zgodbe o napredku... in raje to neskončno in prazno seštevanje ničel?
Razvila se ni prav nobena večja vrednota.
Kvragu, Grki so pred 3000 leti bili skoraj isto razviti, kot mi danes.
Kaj so torej ovire, zaradi katerih ljudje... ne moremo priti niti blizu svojih resničnih zmožnosti?
Odgovor leži v nekem drugem vprašanju in to je:
Katera je najbolj splošna človeška karakteristika-- strah ali lenoba?IN še:
Quote:zalostno nekateri ljudje imajo eno CRTO , mejo (v razmisljanju).. in BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOGNED
EJ.. BOOOOOOOOOOOOOG NE DEJ
da bi cez to crto pogledu
Iz stališča, ki ga v celem postu navajam. Še dobr da so ljudje (z zakoni, ustavami, človekovimi pravicami) tud neki
črt potegnili, ker bi sicer
brez-črtni ljudje za lastno pohlepnost (v imenu - lastne zaščite - preživetja) s kalašnikovim nad druge planili - tko kaže zgodovina