nomad wrote on 05.01.2005 at 15:10:31:tu, zaj nastane problem!? človek je tako pol žival, pol duhovno bitje.. vsakdo hrepeni po onem drugem-duhovnem in zanika del žival v sebi.a še zmeraj obstaja del živali v njem. zmeraj so nihanja. včasih se počutiš, kot sam bog. ampak spet padeš nazaj k najnižjem, spolnem središču. tu je pol problem, um je zmeden, ne ve kaj naj.hoče bit bog, a ostaja na začetku! treba je začet/sprejemat pri koreninah živali, le tedaj lahko korakoma spoznaš boga v sebi, sicer pa res, to kar govorim je težje izvest..
sej zato pa pravm, da pravi-jaz ni materialno telo (grobo niti subtilno). s tem sprejmes tko sebe kot tudi ne-sebe. materija je ena izmed potenc Boga in tud pravi-jaz je ena izmed potenc Boga, ki se lahko v dolocenih okoliscinah zmotno-poistoveti z materijo, kot sem pisal ze prej.
Quote:glede kontrole pa mislim tak. morda si ti v namenu imel čist kaj druga, ampak vseeno. kontrola je pomoje stanje uma, um, vbistvu tisti del ki se zaveda, hoče vedno vse imet pod kontrolo(mislm, da se ravno del zavesti, boji nezavednega?). vedno, ko se pojavi kaj za um "nenormalnega" že začne spet tlačit nazaj v nezavedno. odtot tudi napetost.. koliko vem, je najboljše poiskušat čimbolj bit sprejemljiv do česarkoli in zavest navadit ne imet pod kontrolo. ko stvari niso več kontrolinarane, človek zasije v svoji luči, postal je odprt do vsega, tu pride pomoje do blaženosti.
sprejetje vsega pol pomen tud sprejetje zavestne kontrole nagonov (materialnih zelja), ki cisto zavest prekrivajo.
Quote:žlje so že nsploh brezplodne. človek si vedno nekaj želi.. trud mora biti, na nek način nam pomaga a končni rezultat se ne bo nikoli zgodil samo zaradi našega truda.. buda je dejal, da blaženost lahko dosežemo le tedaj, ko smo brez želja. se pravi, da nam trud/želje pomagajo le toliko, da nekega dne vidimo njihovo brezplodnost in tedaj doživimo-notranjo tišino..
brezplodne zelje so tiste, ki hocejo dosezt vodo v puscavski fatamorgani (ki je ni) in teh se je treba odresit, da lahko dozivis mir. ampak dokoncno se zelj ne da unicit, tko kot zavesti ne. biti "brez zelja" dejansko pomeni imeti le zeljo po transcedentalnemu sluzenju Bogu.
Quote:vsaka metoda je opcija, da nas potegne v stanje zavedanja. odvisno pa je;čim bolj je človek naveličan znanim metod, tem bolj rabi primerno metodo za sebe..npr.ko sem bil otrok sm rabil zato čist navaden kamenček. sedaj je kamen že totano znani in "nezanimiv" zato rabim post, ki bi bil zame neznana pot. vse tisto kar ti je znano, te ne more dalč pripeljat, ker že stvar avtomatsko obvladaš..mora pač biti za posameznika nekaj novega..
pol pa se obrni na vecno "neznano", pa bos resen stalnega sprejemanja in opuscanja novih metod. obrni se na Boga in bodi popolnoma izpolnjen.