Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 ... 10 11 12 13 14 ... 16
(Read 90868 times)
Madan Gopal Das
Ex Member
Re: Jaz nisem to telo
Reply #165 - 27.12.2004 at 08:59:29
 
Mateja B. wrote on 26.12.2004 at 12:29:54:
Materija je najbolj zgoščena pojavna oblika zavesti, ki je vir vsega, kar je.

tukile pises, da je materija preoblikovana zavest in da je zavest vir vsega.

Quote:
Zavest, ki je akcija in iniciator, materijo, ki se sama sebe ne zaveda in je popolnoma trpna, samo preoblikuje ("po svoji podobi in sličnosti").

tukile pises, da se materija sama sebe ne zaveda ampak jo zavest "oblikuje". a nisi zgori napisala, da je materija v bistvu preoblikovana zavest? kje se je pol zavedanje/zavest izgubila na poti?

Quote:
Materija da snov, zavest/duh da obliko.

kle pises, da je materija snov, ki jo zavest oblikuje? spet te lahko vprasam, a nista zavest in materija ena in ista stvar oz. da je materija preoblikovana zavest kot pises ciz zgori? kako lahko potem zavest oblikuje materijo?

Quote:
Zato res nisem (zgolj) to telo, je pa to telo moje. Fizično o(g)rodje, namenjeno temu, da zavest z njim, ki je materialno, lahko spreminja materialnost.

kle spet zaznavas (se zavedas) razliko med materijo (telesom) in zavestjo ko pravis, da je to telo (materija) tvoje (zavest). ce bi bila zavest le preoblikovana materija, kot pises zgori, pol se ti ne bi zavedala same sebe, niti tega da imas svoje telo (ker si le materija, ta pa je trpna).

ce je to telo popolnoma tvoje, kako to da ti ga lahko "nekdo" (recimo cas) vzame ob trenutku smrti? al si mnenja, da se zavest (ti) sama odloci(s) umret? (ker ce se, pol bi se bla zmozna tud odlocit ne umret)

ce pravim da je to telo moje, kdo je pol ta, ki ima telo? a sta pol lahko zavest in tisto cesar se zavedamo ena in ista stvar, le preoblikovana?

ne me narobe razumet... nocem bit pikolovski in iskat napake al pa kej, ampak sam hocem da gremo se bolj globok v to temo, seveda tisti ki hocjo in zmorejo. ce pa je nekdo zadovoljen in izpolnjen s posvetno umetnostjo pol ne rab karkol iskat, spreminjat ali globje spoznavat.
Back to top
 
 
IP Logged
 
nomad
3
***
Offline


Posts: 107
vsepovsod in nikjer
Gender: male
Re: Jaz nisem to telo
Reply #166 - 27.12.2004 at 11:11:02
 
vidim, da je že ogromno napisanega. Lips Sealed

to bi reko, da je prvi pogoj duhovne poti, sprejetje svojega telesa in nevednost..
če bom govoril zgolj besede "jaz nisem to telo" in TEGA nebom niti spoznal, nebom daleč prišo..
nebom v stiku z sabo, ampak z borbo proti sebi, saj se bom v nevednosti boril z sabo..

zdaj pa če bom sprejel telo za dar in ga nebom obsojo, potem pride čist drugačna kvaliteta.
prvič bom spoznal subtilne občutke-seznano se bom z njimi.. potem lahko komaj spontano spoznam da jaz nisem to telo.
človek večina to pozna v besedah, ne pozna pa kot dejstvo..tu se ustvari zlo velika vrzel..
enako je tud z umom in ostalo.. prvo občutki spoznanja pol komaj besede..

sm ziher,če nebi blo tolk znanaj vun nametanega v knjigah in ostalo, bi folk bil dosti bol seznanje sam z sabo. zdaj pa kolk vidim padamo v velike vrzeli besed..
treba se spoznavat v čisti preprostosti in nevednosti-to je totalna izpraznitev ega...

lep pozdrav
Back to top
 

vse dobro,..
 
IP Logged
 
Madan Gopal Das
Ex Member
Re: Jaz nisem to telo
Reply #167 - 27.12.2004 at 11:20:40
 
nomad, a pol se ti strinjas, da mi nismo to telo? se strinjas da smo mi kategoricno razlicni od substance, ki je to materialno telo? in ce si ti mnenja, da smo razlicni, pol me zanima tvoj pogoled na smisel tega telesa, na smisel nas in nase povezave s telesom?
Back to top
 
 
IP Logged
 
Mateja B.
4
p
****
Offline


Posts: 441

Gender: female
Re: Jaz nisem to telo
Reply #168 - 27.12.2004 at 11:29:05
 
Vem, zadnje čase nisem prav natančna pri izražanju. (Sem imela svoj čas preveč eksaktnosti, pa jo zdaj zgleda uravnotežam. Cheesy)

Ok, vidim, kje sem naredila napako. V prvem stavku sem rekla, da je materija najbolj zgoščena pojavna oblika zavesti, morala pa bi reči, da so vse pojavne oblike materije pravzaprav oblike zavesti. Sama materija je samo snov, tvar. Jin nasproti jangu.
To, da je zavest vir vsega, kar je, pa po moje še vedno velja. Najbrž pa bi bilo dobro vpeljat namesto samo zavest ločeno pojma duh in zavest. Ko jima dodamo še materijo, dobimo "sveto trojico". Al pa tao, jang in jin. Ampak ta ločevanja so primerna itak samo za namene debate, za intelektualiziranje, v resnici po moje sploh ni takih razlik. V resnici vse samo je. Razločuje samo naš (raz)um. Zato imamo tudi toliko nekompatibilnih sistemov, ker lahko delaš kategorije po katerem koli kriteriju.
Ampak – hvala bogu – najdejo se tud dokaj kompatibilni sistemi, tako da je prek njih lažje priti do bistva. Saj veš, lahko pa tud ne greš po poti razuma, pa prideš do istega, tud če nikol nisi slišal nobene teorije.

Zdaj se mi že mudi od doma, bom še kaj napisala na to temo. Nekaj o tem (si) moram še razjasnit.
Aha, mogoče bi lahko rekla tako: Če je duh, ki ga razumem kot absolut, vir vsega, kar je, potem je materija gotovo njegov del, toda hkrati je tudi tisto, kar je od duha popolnoma različno. In če absolut, ki je tisto vrhovno in popolno, vsebuje vse, mora vsebovati tudi svoje nasprotje.
Tako kot s popolnostjo: popolnost ni popolna, če ne vsebuje v sebi tudi nepopolnosti; če je ne bi vsebovala, potem ne bi bila popolna. Torej je popolna samo popolnost z nepopolnostjo. Oh, prav heglovski paradoks. Grin

Zdaj bi morala stvar stati dobro.  Grin

Zdej pa res šibam. Drž se, Madan.
Back to top
 

I love to live and I live to love.
WWW WWW  
IP Logged
 
Madan Gopal Das
Ex Member
Re: Jaz nisem to telo
Reply #169 - 27.12.2004 at 12:02:17
 
Mateja B. wrote on 27.12.2004 at 11:29:05:
Ok, vidim, kje sem naredila napako. V prvem stavku sem rekla, da je materija najbolj zgoščena pojavna oblika zavesti, morala pa bi reči, da so vse pojavne oblike materije pravzaprav oblike zavesti. Sama materija je samo snov, tvar. Jin nasproti jangu.

se prav obstaja zavest in obstaja materija, dve kategoricno razlicni stvari, ceprav sta med seboj lahko povezani, npr. ko zavest oblikuje materijo. ok.

Quote:
To, da je zavest vir vsega, kar je, pa po moje še vedno velja.

ce je zavest vir vsega, pol je zavest tudi vir materije. ok.

Quote:
Najbrž pa bi bilo dobro vpeljat namesto samo zavest ločeno pojma duh in zavest. Ko jima dodamo še materijo, dobimo "sveto trojico". Al pa tao, jang in jin. Ampak ta ločevanja so primerna itak samo za namene debate, za intelektualiziranje, v resnici po moje sploh ni takih razlik. V resnici vse samo je.

to pa so ze ene popularne "new agerske" fraze, ki zelo prav pridejo tistim, ki so si vzeli licenco umskega spekuliranja.

a to, da vse samo je, izkljucuje razlicnost/raznolikost al kako?

materija je. zavest je. obstaja vecna/kategoricna razlika med njima in hkrati oboje samo je (iz enga vidika) npr.

Quote:
Razločuje samo naš (raz)um. Zato imamo tudi toliko nekompatibilnih sistemov, ker lahko delaš kategorije po katerem koli kriteriju.

...tud to je ena izmed teh new agerskih fraz... in ko za potrjevanje svojega stalisca potrebujemo razum ga uporabmo, ko se nam pa zacikla, je pa itak razum tist, ki je neuporaben... in pol ga spet uporabmo k ga rabmo itd. itd.

Quote:
Ampak – hvala bogu – najdejo se tud dokaj kompatibilni sistemi, tako da je prek njih lažje priti do bistva. Saj veš, lahko pa tud ne greš po poti razuma, pa prideš do istega, tud če nikol nisi slišal nobene teorije.

do bistva se pride samo s popolno predajo bistvu. ce se neki casa gremo pot razuma pa pridemo do tocke, k se je treba predat se odlocmo it eno drugo pot in k se je treba tam predat gremo spet drgam in tko. na tak nacin se ne da pridt do bistva. treba je do konca vztrajat in predret svoj lazni-ego/ponos. za tako vztrajanje in popolno predajo pa nujno potrebujemo (po)moc in inspiracijo tistih k so dejansko (ne teoreticno) ze cez/tam.

kater sistem se teb zdi dokaj kompatibilen s katerim se da pridt do bistva?

Quote:
Če je duh, ki ga razumem kot absolut, vir vsega, kar je, potem je materija gotovo njegov del, toda hkrati je tudi tisto, kar je od duha popolnoma različno. In če absolut, ki je tisto vrhovno in popolno, vsebuje vse, mora vsebovati tudi svoje nasprotje.
Tako kot s popolnostjo: popolnost ni popolna, če ne vsebuje v sebi tudi nepopolnosti; če je ne bi vsebovala, potem ne bi bila popolna. Torej je popolna samo popolnost z nepopolnostjo.

ce materija ne bi bla del Absoluta, pol Absolut ne bi mogu bit Absolut, se strinjam.

kdo ali kaj je zdej ta Absolut, kdo ali kaj smo mi v povezavi s tem Absolutom in kdo ali kaj je ta materija v povezavi z Absolutom, kaksna je nasa povezava z materijo in kasn je sploh smisel Absoluta so vprasanja na katere se splaca iskreno iskat odgovore. ce smo zares iskreni jih bomo tud dobil in v skladu s tem bomo zacel postopoma tko delovat, da bomo lahko popolnoma izpolnjeni.

p.s. vse te odgovore najdes v Vedski literaturi. da/ce pa so to vecno vspostavljena dejstva/resnice oz. vsa ta dejstva/resnice sharmonizirane v eni Absolutni resnici pa more prevert/dozivet vsak sam.
Back to top
 
 
IP Logged
 
nomad
3
***
Offline


Posts: 107
vsepovsod in nikjer
Gender: male
Re: Jaz nisem to telo
Reply #170 - 27.12.2004 at 12:13:56
 
Madan
vidim da si zlo na racionalni strani mišljenja!
žal mi je če me nisi razumela, a lepo ti piše zgoraj!..
absolutno se strinjam, da smo to telo, a to ni vse. to telo in ostala telesa(eterično,astralno..itd..) lahko tudi presežemo..
presečt pa jih ne moremo zgolj z besedami ampak z nevednostjo in opazovanjem sebe, priča samemu sebi..
začet je pač treba z sprejemanjem, opazovanjem, tako lahko čez čas pridemo dlje...
Back to top
 

vse dobro,..
 
IP Logged
 
Madan Gopal Das
Ex Member
Re: Jaz nisem to telo
Reply #171 - 27.12.2004 at 12:45:24
 
nomad wrote on 27.12.2004 at 12:13:56:
Madan
vidim da si zlo na racionalni strani mišljenja!
žal mi je če me nisi razumela, a lepo ti piše zgoraj!..
absolutno se strinjam, da smo to telo, a to ni vse. to telo in ostala telesa(eterično,astralno..itd..) lahko tudi presežemo..
presečt pa jih ne moremo zgolj z besedami ampak z nevednostjo in opazovanjem sebe, priča samemu sebi..
začet je pač treba z sprejemanjem, opazovanjem, tako lahko čez čas pridemo dlje...

dokoncno se sami sebe ne mormo spoznat izkljucno s svojim trudom/opazovanjem itd. za to dosezt rabmo milost realiziranih oseb, ki lahko pride tud v obliki besed. ne vem zakaj te besede tolk motijo, da jih hoces oznacit za neuporabne?  

sicer pa lahko jaz tebe vprasam od kje si ti izvedu za proces, ki ga trenutno delas za samo-spoznajo, ce ne od nekoga, ki ti ga je povedal in pokazal?
Back to top
 
 
IP Logged
 
nomad
3
***
Offline


Posts: 107
vsepovsod in nikjer
Gender: male
Re: Jaz nisem to telo
Reply #172 - 27.12.2004 at 23:12:30
 
človek ki v življenju teži poleg materijalnega še k duhovnemu, se vsak bolj ali manj srečuje z raznimi ideologijami..
namreč iz lastnih iskušenj sem doživel v zvezi z nauki in z tem, totalno sranje v glavi, vedno sem besede-misli postavljal v prvo vrsto. skozi to sem moral iti, drugače nebi spoznal razlike med resničnostjo in mrtvo besedo.. od tedaj naprej poiskušam spoznavat svet brez besednega verbaliziranja..

pomoje si že opazil, ko kdaj gledaš npr. luno,
je v bistvu (pri večini ljudeh) sploh ne vidiš. vidiš vzorec in mrtvo besedo. ne vidiš pa resničnosti. namreč um nostop ubeseduje doživetja v besede.. vedno je glasen..
luna je dejstvo, bistvo, ker jo pa um obesedi že narediš seznam o njej..
enkrat sem to nekje prečital:
otrok, ko se igra in vidi vrabca, mu je ta ptič vsaki dan novi in zanimivi, ptič mu je  v veselje. ko pa mu mama reče "to je vrabec" čez čas izgubi pomen. otok ga zagleda in reče "eh to je tak vrabec"..

htel sem ti samo povedat, da te besede vržejo iz doživetja..čim bolj človek živi v besedah tem bolj naveličan vsega postaja. vse postane avtomatsko..
morda še bo gdo znal o tem boljše povedat...

živimo v besedah, torej, ne živimo!!!
Back to top
 

vse dobro,..
 
IP Logged
 
Madan Gopal Das
Ex Member
Re: Jaz nisem to telo
Reply #173 - 28.12.2004 at 09:40:06
 
nomad wrote on 27.12.2004 at 23:12:30:
pomoje si že opazil, ko kdaj gledaš npr. luno,
je v bistvu (pri večini ljudeh) sploh ne vidiš. vidiš vzorec in mrtvo besedo. ne vidiš pa resničnosti. namreč um nostop ubeseduje doživetja v besede.. vedno je glasen..
luna je dejstvo, bistvo, ker jo pa um obesedi že narediš seznam o njej..

ce je nekdo videl luno in to dozivetje ubesedi je za tistega ki to slisi koristno. tko lahko dobi zeljo, ce je dozivetje prijetno, da bi tudi on rad videl luno in bo pripravljen it tud sam gledat luno. ce pa je dozivetje neprijetno pa mu spet pomaga pri tem, da se bo izognil gledanju lune.

ce ima nekdo prijetna ali pa neprijetna dozivetja/izkusnje in to deli z drugimi je to za moje pojme dobr. seveda pa je dobr za govorca da svoja dozivetja deli s tistimi, ki ga zelijo prostovoljno poslusat. ce si nekdo na silo isce poslualce pol so njegova trenutna dozivetja neprijetna. ker vse kar hoce je pritegnit pozornost nase, to je pa za nas individualne duse znak pogojenosti in trpljenja. to ne pomen, da naj on zdej dopusca ostalim pogojenim dusam da pritegujejo pozornost nase, ampak mora, ce je pameten svojo pozornost dajat Bogu, Šri Krišni in s tem bo tudi dober zgled za vse ostale, da mu sledijo. Šri Krišna je neomejen vir zadovoljstva, zato ni strahu, da bi bil kdorkoli prikrajšan. dejanski kontakt s Šri Krišno pa lahko dosezemo preko predaje oz. vdanega sluzenja.

Quote:
enkrat sem to nekje prečital:
otrok, ko se igra in vidi vrabca, mu je ta ptič vsaki dan novi in zanimivi, ptič mu je  v veselje. ko pa mu mama reče "to je vrabec" čez čas izgubi pomen. otok ga zagleda in reče "eh to je tak vrabec"..

ja, ker je otrok spoznal, da ta vrabec ni nic novega in zanimivega, ko mu je skozi besede mama dala svojo izkusnjo/dozivetje. ampak to se ne pomeni, da vse besede nosijo v sebi slaba dozivetja. dolocene besede v sebi nosijo tudi prijetna dozivetja, ki nas inspirirajo, da bi tudi mi to prijetnost vsebinsko dosegl.

npr. ce s cistim srcem poslusas/beres verze svetih spisov (npr. Bhagavad-gite) pol ugotovis da nosijo v sebi informacijo o necem Vseprivlacnem in Vseprijetnem. prav tako, ce prides s cistim srcem v kontakt z realiziranim svetnikom lahko to isto prijetno informacijo/dozivetje do neke mere obcutis. ampak to je dost, da te inspirira, da se spravis na pot preko katere lahko prides v stalni in popolni kontakt s to prijetno vsebino. take so moje izkusnje.

Quote:
htel sem ti samo povedat, da te besede vržejo iz doživetja..čim bolj človek živi v besedah tem bolj naveličan vsega postaja. vse postane avtomatsko..
morda še bo gdo znal o tem boljše povedat...

živimo v besedah, torej, ne živimo!!!

men se ne zdi pametno krivit besede za slabo vsebino, ki jo dolocen govorec izkusa in posledicno sporoca. besede so le eden izmed moznih medijev prenasanja dozivetij. probi najdt druzbo oseb, ki v sebi stalno okusajo prijetnost in poslusaj njihove besede.
Back to top
 
 
IP Logged
 
nomad
3
***
Offline


Posts: 107
vsepovsod in nikjer
Gender: male
Re: Jaz nisem to telo
Reply #174 - 28.12.2004 at 13:47:11
 
se strinjam z tem, kar si napisal,..

nisem pa ti točn opiso  kar jaz mislim. glej, še bom enkrat povedal:

zagledam drevo! če sem to drevo sposoben opazovat brez besed, ne verbaliziram niti na glas, niti v sebi na tiho, da niti v sebi ne rečeš npr. glej kako je lepo, potem spoznaš blaženost, tedaj zaživiš z bivanjem-začutiš tapravo lepoto stvarstva.. tedaj ni več besed, misli, tedaj je samo bivanje - nič več  razdelitve v sebi...

ampak človek, tam kje sedaj je, je to zelo težko..
preveč se je navezal na besede in izgubil bivanje brez besed. nič nimam proti besedam, pravim, da jih treba znat tudi izključit..
pomoje bi lahko rekel tudi tako: objekt je drevo, subjekt sem jaz. ko opazujem opazovano se besede zmuznejo zraven, in tako skočijo med doživetje. odvrti se spomin..
kolko pa vem: misli, besede so vednoo staree, nikoli nič novega..tega se treba zavedati in počasi se pride do čiste zavesti novega in svežega bivanja..
Back to top
 

vse dobro,..
 
IP Logged
 
Madan Gopal Das
Ex Member
Re: Jaz nisem to telo
Reply #175 - 28.12.2004 at 13:52:32
 
nomad wrote on 28.12.2004 at 13:47:11:
zagledam drevo! če sem to drevo sposoben opazovat brez besed, ne verbaliziram niti na glas, niti v sebi na tiho, da niti v sebi ne rečeš npr. glej kako je lepo, potem spoznaš blaženost, tedaj zaživiš z bivanjem-začutiš tapravo lepoto stvarstva.. tedaj ni več besed, misli, tedaj je samo bivanje - nič več  razdelitve v sebi...

ce dozivis nekaj prijetnega a je pol narobe to delit tud z drugimi? in besede so ene izmed medijev s katerimi delis svoje dozivetje z drugimi in omogocis potrebno info s katerimi lahko tudi oni tisto dozivijo kar si ti. lahko pa nekomu pokazes s prstom na drevo al pa kokrkol drgac, ampak nasa narava je taka, da hocemo delit stvari z drugimi.

a je pol po tvoje za najboljse dozivetje najboljs bit ciz tih, ciz negiben in ciz brez zavesti?

Quote:
kolko pa vem: misli, besede so vednoo staree, nikoli nič novega..tega se treba zavedati in počasi se pride do čiste zavesti novega in svežega bivanja..

a cista zavest ne vkljucuje misli in gibanja po tvoje?
Back to top
 
 
IP Logged
 
Mateja B.
4
p
****
Offline


Posts: 441

Gender: female
Re: Jaz nisem to telo
Reply #176 - 28.12.2004 at 14:25:00
 
Madan Gopal Das wrote on 27.12.2004 at 12:02:17:
to pa so ze ene popularne "new agerske" fraze, ki zelo prav pridejo tistim, ki so si vzeli licenco umskega spekuliranja.

Sej nima veze, od kod so fraze, če se v njih kaj dobrega najde. Jest nimam predsodkov pred njuejdžom. Kar se mi zdi pri tem koristnega, s tistim si pomagam, kar vidim, da je puhlo, s tistim se pač ne ukvarjam.

Quote:
a to, da vse samo je, izkljucuje razlicnost/raznolikost al kako?

Ma ne, nikakor. Gre za filing, ko doživiš, kako fenomenalno je vse, vsa ta raznolikost. Ko jo doživiš v polnosti. In takrat se ne sprašuješ, kako se čemu reče, koliko je stvari, kje so meje ... Samo si, gledaš in čutiš z vsem svojim bitjem, in ti je d best.

Quote:
...tud to je ena izmed teh new agerskih fraz... in ko za potrjevanje svojega stalisca potrebujemo razum ga uporabmo, ko se nam pa zacikla, je pa itak razum tist, ki je neuporaben... in pol ga spet uporabmo k ga rabmo itd. itd.

do bistva se pride samo s popolno predajo bistvu. ce se neki casa gremo pot razuma pa pridemo do tocke, k se je treba predat se odlocmo it eno drugo pot in k se je treba tam predat gremo spet drgam in tko. na tak nacin se ne da pridt do bistva. treba je do konca vztrajat in predret svoj lazni-ego/ponos. za tako vztrajanje in popolno predajo pa nujno potrebujemo (po)moc in inspiracijo tistih k so dejansko (ne teoreticno) ze cez/tam.

Ja, s predajo se pride do bistva. Ampak pomaga, če najprej kaj razumeš (pa če iščeš na sto koncih). Potem je lažje verjeti. Brez vere ni predaje.

Quote:
kater sistem se teb zdi dokaj kompatibilen s katerim se da pridt do bistva?

Mene je, ko sem se konec faksa ukvarjala s tem, zafascinirala na primer podobnost med taoizmom in Heglom, predvsem njegovo Logiko. Ne rečem pa, da sta čist kompatibilna. Mogoče se bom enkrat v to poglobila, v tem času pa nisem razpoložena za taka raziskovanja. Se mi dogaja drugega dovolj. Cheesy

Quote:
kdo ali kaj je zdej ta Absolut, kdo ali kaj smo mi v povezavi s tem Absolutom in kdo ali kaj je ta materija v povezavi z Absolutom, kaksna je nasa povezava z materijo in kasn je sploh smisel Absoluta so vprasanja na katere se splaca iskreno iskat odgovore. ce smo zares iskreni jih bomo tud dobil in v skladu s tem bomo zacel postopoma tko delovat, da bomo lahko popolnoma izpolnjeni.

Meni najbližja opisa absoluta sta tao, kot o njem govori taoizem, ali duh, kot ga opisuje Castaneda.  

Quote:
p.s. vse te odgovore najdes v Vedski literaturi. da/ce pa so to vecno vspostavljena dejstva/resnice oz. vsa ta dejstva/resnice sharmonizirane v eni Absolutni resnici pa more prevert/dozivet vsak sam.

Marsikje lahko najdeš odgovore. Mene recimo v tem obdobju zdaj knjige ne zanimajo tolk. Dogaja pa se mi na primer, da nekaj, kar sem že vedela v obliki odgovora, dojamem še na nov način, z dodatno globino. Pravzaprav odgovor doživim kot nekakšen notranji občutek. In to tke vrste, da vem, da ni utvara. Ker vse stoji prav in trdno. Parkrat je bilo celo tako, kot bi v glavi gledala nekakšen film. Dokumentarec iz mentalnih slik. Mojih, valjda.

Drugaše pa mi tak racionalen način argumentiranja ni več tolk zanimiv, kot mi je bil včasih. Za moje zdajšnje stanje je preveč analiziranja in seciranja na delčke, to pa potem težko sintetiziram v pravo sliko celote. Zadnje čase dojemam bolj skozi, hm, kako bi rekla ... uvide. To mi je bolj zabavno, pa še hitreje mi gre.

Hvala vsem, ki ste mi pomagali, da sem to dosegla. Ker zdej se mam res fajn in tud vse tko zgleda, da grem v pravo smer. Jeeee! Grin
Back to top
 

I love to live and I live to love.
WWW WWW  
IP Logged
 
Madan Gopal Das
Ex Member
Re: Jaz nisem to telo
Reply #177 - 28.12.2004 at 14:34:00
 
Mateja B. wrote on 28.12.2004 at 14:25:00:
Samo si, gledaš in čutiš z vsem svojim bitjem, in ti je d best.

Zadnje čase dojemam bolj skozi, hm, kako bi rekla ... uvide. To mi je bolj zabavno, pa še hitreje mi gre.

Hvala vsem, ki ste mi pomagali, da sem to dosegla. Ker zdej se mam res fajn in tud vse tko zgleda, da grem v pravo smer. Jeeee!

ti je d'best
ti je bl zabavno
zdej se mas fajn
gres v pravo smer

ob vsem tem se je res brez veze racionalno argumentirat. zdej ce so ti tvoji trenutni filingi minljive narave pol bos spet zlo hitr zacela racionalizirat, ce pa ne pa uzivi naprej. Wink
Back to top
 
 
IP Logged
 
nomad
3
***
Offline


Posts: 107
vsepovsod in nikjer
Gender: male
Re: Jaz nisem to telo
Reply #178 - 28.12.2004 at 15:22:36
 
prijatel, jaz nevem zakaj tolk druge daješ v ospredje. koliko vem je vsaka duša individualna, a vsi smo eno..z drugim lahko zgolj iz zabave debatiram o doživetjih. ne zdi se pa mi pomembno da bi na to gledal resno in ponavljal njihova doživetja... besede, misli so mi zgolj iz zabave,
do resnice pa tako vsak pride sam in je sam odgovoren za to in nasploh za vse.. če mu  kaj pomaga, je  sam odgovoren za to in če ga kaj zmede enako.. vsak je odgovoren zase in ima svojo pot..
lahko je kdo ki se  trudi in vadi od Bude lotosov položaj, in vsaka mu čast, da mu kaj rata...8)
kakorkoli..

lep pozdrav

Back to top
 

vse dobro,..
 
IP Logged
 
Madan Gopal Das
Ex Member
Re: Jaz nisem to telo
Reply #179 - 29.12.2004 at 08:34:32
 
nomad wrote on 28.12.2004 at 15:22:36:
prijatel, jaz nevem zakaj tolk druge daješ v ospredje. koliko vem je vsaka duša individualna, a vsi smo eno

ja, vsaka spiritualna dusa je individualna. eno smo si pa le v lastnostih (vsi smo iz zavesti), ne v smislu da obstaja samo ena spiritualna dusa.

Quote:
do resnice pa tako vsak pride sam in je sam odgovoren za to in nasploh za vse.. če mu  kaj pomaga, je  sam odgovoren za to in če ga kaj zmede enako.. vsak je odgovoren zase in ima svojo pot..

ker smo mi zavest, ki ima sposobnost misljenja, cutenja in zeljenja in ima svobodno voljo, je res vsak tud odgovoren za rezultate svojih dejanj, ampak vseen si mi rezultate ne mormo sami da(ja)t, ampak pridejo od Boga. smo hkrati odgovorni in tudi odvisni. lahko se odlocamo kaj bomo delal, ampak rezultate pa mormo vedno sprejet take kot so, pa ce so nam vsec ali ne. zato je pametno delovat iz svoje prave, vecne narave.

Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 ... 10 11 12 13 14 ... 16