metuljcica wrote on 13.10.2003 at 17:02:48:če bi jaz izgubila očeta, še posebej ker sem tako zelo navezana nanj...se ne bi spraševala o tem kak smisel vidim v tem!! Edino, kar bi čutila, bi bla neznosna bolečina in osamljenost, čeprav bi bilo okoli mene miljion ljudi!
navezanost ni kulj
tako prepričanje (neznosna bolečina in osamljenost) tud ni fajn ... ni pametno u bistvu.
o izgubi bližnjih smo že pisal po tem forumu se spomnem, smo tud to razlagal ...
evo jih ene par
samomor prijateljahttp://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=izventelesneizkusnje;action=displ... samomorilnost in smrthttp://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=general;action=display;num=102274... samomorhttp://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=izventelesneizkusnje;action=displ... Suicidhttp://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=prijateljstvo;action=display;num=...pomembno je bit ne-navezan zato da ne doživljaš takih reči, ko pride čas za njih (doživiš isto reč amapk drugače). če ves čas veš, da ti bo tako, ko pride ta trenutek, bo tko ... pa ne rab bit tko ... lahko je čist drugač ...
*Menim, da je vse res, če le verjameš v to.*
no ja ... rečva da neki cajta je res tko ... slej ko prej pa se v to tvoje verjetje vklopi še verjetje drugih ...
rečva
jest mam staro bajto, obnovljeno, v najemu za 5 let ... 1 leto smo jo obnavljal (mal mnj) ... noben ni verjel da bomo tolk hmal notr in da bo tko dobr use popedenan ... jest sm ... zdej prihaja zima ... vsak me zbode ... kako se boš pa grel? z elektriko. a? uuu? to bo pa full keša a? pa jest da niti nebi smel bit ... da elektrika, kot energija spet ni tolk draga (proti npr plinu) in da centralna bi me kr fejst usekala in da radiatorčki so narjeni po tanovi tehnologiji in da so krasni. in pocen.
in oni men ne verjamejo. kaj naj. mi je duh prpelu ene k prodajajo kamine, da bi jim mal pomagu pr sajtu ipd ... in bom zdej zakompenziru (+keš verejtno) 10kW peč na drva.
kaminsko u bistvu.
kaj naj ... jest vem da z radiatorji za ... kolk sva dala ... ene 40-50 čuka ogrejem bajto čez zimo, brez pretiranih stroškov ... računam na manj kot 100 čuka za elektriko zbacat v teh pol leta.
ampak gre precej ljudi skoz hišo, ki ne zaupajo, ki ne verjamejo, ki se bojijo za naju, ju je strah ... so navezani ... jim ne gode da sva midva tuki ...
da me ne odnese preveč
vsaka misel se manifastira, vsaka beseda glih tko, kot tudi dejanje. prej al pa pol.
hočem rečt ... verjet je da best, se da vse narest, dokler maš energije zadost ... k si mlad jo maš pa ogromno.
jest sm dokazu da če verjameš in še neki za to nardiš, vsaj nameravaš, ne more da ni. treba je pa delat in v sebi in zunaj sebe ...
dvom drugih, tistih ki lahko vplivajo nate, je lahko zelo poguben, ker lahko iz resničnosti nastane Resnica.
in te (druge) je treba upoštevat, sploh v pričakovanjih ki jih imaš.
tko da ... maš prov, dokler to zdržiš vzdrževat.
in ne menim da angelov ni ... vem da so ... izredno težko mi je pa sprejet eno tako radikalno Resnico, da se en oče, ki je naredu samomor spremeni v angela.
mogoče mava pa samo različne definicije angelov.
to da ti je lažje če živiš v laži, je samo dokler verjameš da je laž Resnica ... ko izveš za laž, je zihr 100x težje ... ampak, kot sm reku, nebi smel bit blema, ti verjameš da se je oče spremenil v neko entiteto, ki je gut in ki lahko celo pomaga temu sinu tuki dol ... in sploh ni rečen da ni tko ... ni pa to ne vem kolk fajn za tega očeta.
če bi tej entiteti reku angel, pol bi tvojo izjavo lahko vzel za resnično.
sine se z atom lahko komot pogovarja v mislih in to ... ampak ... sej razumeš ... ni angel.
se reče ... zate je res, če ti tko verjameš ... ko pa se v Resnico začneš poglabljat, ugotoviš da je resnica zlo zakomplicirana ... da niso edine entitete ki obstajajo angeli ... da je entitet malo morje ...
*Mar ni to namen vere? Da ti daje upanje, da ne obupaš...? *
za prebrodt krizo bo verjetno kr ok
mah dej titud ... đaba obsojat ... pravico ma, je pa čist brez veze ... odpustit to je kulj, obsojat, zihr ne.
ziht je fotr tud na mulca mislu ... amapk ... vaga je vaga ... racio je pacio
niti nima sine sebe kej obsojat ... tko pač je.
ta samomor je za sina pač izkušnja, ki mu jo je fotr podaril ... sinu pač ni ušeč, to pa je tud vse kar je, ker se v tej situaciji ne znajde ... in zato se mora naučit.
nč uzemat lepih spominov ... odvezat pa rekapitulirat ... pol gre pa itak samo naprej.
in tko kt nas je kreden lepo spomnu
ljubezen vedno prevlada
titud ... dej me prepriči zakaj je dobro obsojat ... magar v novem threadu ... edina ki jo kolkrtolk sprejemam o obsojanju je ta, da kao
se greh pove grešnika pa ne.
se reče obsodi se samomor, na pa oče ...
oče se ja zadost obsodu sam ...