Amstel wrote on 07.09.2002 at 18:35:04:A samo v Sloveniji?
Hm, ne, ne vem.
Sem pa imela možnost to ugotoviti na lastne "oči".
Pa ne samo, da se ne zaveda-jo jeze.
Sploh NE VE KAJ čuti-jo.
Ali celo zamenjujejo čustva za druga. Recimo, namesto jeze, žalost, ki je bolj "dovoljena".
Ej, se pa res strinjam s teboj Amstel. Mislim da je to problem cel zahodne Evrope in tudi Amerike. Da se ne zavedajo svojih čustev. Saj če beremo študije o alkoholizmu spoznamo da je bistveni problem navadno povezan z nezavedanjem svojih čustev, z neprepoznavanjem svojih čustev.
Tisto o jezi in žalosti bi pa še potenciral. Na zunaj je žalost, pod njo je jeza, in še bolj notri je strah. Pa še kaj bi se verjetno našlo.
Vendar je za zdravo življenuje potrebno poleg zavedanja čustev in njihovega prepoznavanja, odgovoriti še na temeljna življanjska vprašanja.
Kdo sem jaz? Od kje prihajam in kam grem? In kaj je tisto, kar mi daje največjo življenjsko srečo.
Iz svoje izkušnje povem, da se v vsakdanjem razmišljanju s svetim pismom, lahko še bolj srečam s svojimi čustvi. In si odgovorim na vprašanja svojega bivanja. In najpomembnejše se mi zdi, da se v premišljevamnju Jezusovega življenja lahko postavim prav v dogodke izpred 2000 let. In Jezusus zaupam vse to kar mi teži. In glej ti to? Že sedaj se ob stiku z Jezusom veselim trenutka ko bom odšel k Jezusu in se za večno z Jezusom veselil.
Devica Marija, danes je tvoj praznik. Hvala ti, ker tako materinski skrbiš zame. Glej, priporočam ti sestro Amstel, prosi tudi zanjo. Na tvoj praznik te prosim da bi se razodela tudi vsem ostalim na tem forumu. Amen.