Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 ... 4 5 6 7 8 9
(Read 55931 times)
Susi13
4
****
Offline

***...ujeta v večnost
minljivega trenutka...***

Posts: 319
Medvode
Gender: female
Re: Trenutek resnice?
Reply #75 - 16.07.2002 at 14:35:07
 
Ne morem si pomagati, moram napisati... Wink Smiley

John_Doe, kot sem ti že večkrat napisala, te izredno rada berem in všečno mi je predstavljanje tvojega pogleda.
Všečno, ker najdem stične točke ali pa tudi ne.
Všečno, ker bi rada videla obe plati, ne pa trmasto zagovarjala svoje. Zavedam se namreč te karakterne "napake", ki jo imam.

Je pa res, da obožuješ (saj ni pretirana beseda, kajne? Wink) provociranje. Všeč mi je, ker te lahko razumem na več načinov - izberem si tistega, ki mi v danem trenutku najbolj sede.

Moram pa se pridružiti Thotu, ker gre tudi meni počasi to že na živce... Predolgo traja. Najprej totalna analiza, potem pa cel kup predlogov, kaj mora spremeniti,... Halo? OK, razumem, da človeku to narediš enkrat, ne razumem pa, da je moralo "pomagati" toliko ljudi.

To je moj vidik.

Konec koncev mi je vseeno, kaj se dogaja tule gor. Ni mi vseeno za ljudi, dol mi pa visijo pisane besede.

Namen mi ni bil kogarkoli prizadeti. Niti ne branim John_Doe-a. Daleč od tega. Dovolj dolg in dovolj nabrušen jezik ima, da bi to storil sam, če bi mu bila želja... Wink Smiley

...zgolj in samo moje mnenje...

Suzana
Back to top
 

*...Trenutek...*
WWW WWW Susi13 fonci99@yahoo.com  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: Trenutek resnice?
Reply #76 - 16.07.2002 at 14:49:29
 
matr kolk nor thread
med mojim tipkanjem ste zložil celo stran

noroevo vseen, bom pa zdej do konca prebral:::

evo mene
Najmanši pes, ki največ laja.
(vsaj kle gor)


john
Dejva izhajat iz tega
2% telesa (tudi možgan po tvoje) uporablja višji jaz (jaz sem) za spolnitev naloge.
ostalih 98% uporablja telo - na tisti najbolj fizično subtilni ravni, ego - predator - drugi ... kdorkoli že pač, kakorkoli si to razložiš, dejstvo je da TI tega ne uporabljaš, včasih ja, ampak v povprečju 2%.
vse ostalo se namreč uporablja za 'normalno delovanje naše mašine', ona celo sama s tem upravlja, tvoja naloga pa je prevzeti oblast nad mašino.
popolno oblast.
100% oblast.

pa pustva dinije

baza podatkov ... dejmo spet po hardveraško ... možgani so nevronska mreža (bio-mreža, mreža ki ni narejena z rokami) in to taka u ibr najlj sofistikejtid nevronska mreža, z vsemi sposobnostmi nm ki jih že (in še ne) poznamo: samostojno učenje, učenje s pomočjo človeka, povratne povezave, neomejena kapaciteta povezav, brisanje povezav, povezovanje preko nivojev ... vse to dons znamo narest, razen neomejenih povezav, procesorje bi mogu na roko dodajat in jih pol povezovat ... no in nm je taka reč ki jo definiraš in ji potem na vhod daješ informacijo in ona izračuna odziv nanjo (hkrati pa se tudi nekaj novega nauči, npr kakšna povezava dobi večjo težo)
za tako nm k sm jo opisu bi rabu silicija pomoje kakšno kilco ... max.
tud z manj bi skoz pršu (bolj omejeno število povezav).

in rečmo
osnovna povezava je jaz sem
dodana je ljubezen
dodane so vse reči ki sem jih opisoval kot osnovne vzorce, ki si jih izberemo že 'gor'
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=prijateljstvo;action=display;num=...

na te osnovne vzorce se zdej limajo še ostali vzorci

med vsemi povezavami zelo težko najdeš povezavo jaz sem, ki te vedno 100% pripelje do cilja, brez odvečnih poti in odvečnega izgubljanja energije ... po sredini (po liniji najmanjšega odpora (kolk moj fotr to sovraž ... in ... žvet od dons do jutr ...))
razum te vedno odpelje po poti razstavljanja (stranpoti) ... čeprov točno veš kaj in kako je treba narest, bo on skoz neki, pa zakaj, pa kako, pa ne da se mi ... vesolje pa deluje po principu implozije (sej veš če razdeliš atom dobiš velik energije, če pa dva skupi zliješ, pol je pa štala od količine energije)

ja ok ... ta mreža je baza podatkov, ampak to niso podatki kdaj se je rodil un pa un (lahko bi ti možgane natreniru da ko pride tako vprašnje (vhod) morajo sproducirat tole kar tuki piše (na izhod)) ...
povečini pa so v tej bazi zapisani (čustveni) odzivi na raznorazne vhode
in ti odzivi so vzorci
na tak in tak vhod se odzovem z jezo
ooops slaboooooo
vzorec je treba predelat: na tak in tak vhod se odzovem z ljubeznijo ... in ko ga predelam se na tak vhod odzovem z ljubeznijo, ta povezava je že od skoz notr, čist mal manjka in bi živel 100% izpolnjeno življenje, vsaj dokler bi bilo to na vhodu, saj je telo programirano da se tako odziva.

in za to bazo podatkov ni treba nč čakat programa za čitat jo, to si ti, tvoje telo, zraven je pa še jaz sem ... in je zmešnjava ... kaj je kaj?

torej ... ne rabiš proga za brat to mrežo, saj jo sam bereš v vsakem trenutku, ona določa tvoj odziv na tisto kar je na vhodu, ta ista baza podatkov - nevronska mreža.
za fakte ipd imaš pa avro, ona zdrži neomejeno podatkov, možgani samo omejeno in še to bolj tiste, ki morajo bit v glavnem pomnilniku, z odzivnim časom skoraj enakim nič (0).in seveda kaj je tam (gor) da bi ti mogu it tja?
ne vem
zdi se mi, vem pa ne.
verjamem, vem pa ne.

hec je samo v tem na katero stran se postaviš
na  eno al na drugo
na črmo al na belo
in kako delujš
in kaj deluješ
zakaj, je itak že z osnovno odločitvijo zdefiniran

lahko seveda ostaneš na sredini ampak kje je ta sredina?
boljš da greš na belo stran!
Back to top
« Last Edit: 16.07.2002 at 19:53:10 by gape »  

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
Andres
5
*****
Offline


Posts: 3724

Re: Trenutek resnice?
Reply #77 - 16.07.2002 at 21:19:07
 
Harry in tisti, ki ste malo visje na prejsnjih straneh pisal o slabem vzdusju  v sluzbi!!!!!


Problem je, ker ne pasemo vsi z vsakim. Se na forumu se vcasih udarimo, pa vse to, kaj sele v sluzbi kjer je nas tako imenovan drugi dom.
Vendar pa so napake v vodstvih.  Ta posiljajo usluzbence na razne tecaje za komunikacijo, samozavest in kaj vem kaj se, vse z dobrim namenom, da bo potem vse teklo kot namazano. Taksni tecaji imajo neke pozitivne posledice, ampak dokler se vecina vodstev podjetij medsebojno krega, do takrat ne more biti miru in do takrat podjetje ne more funkcionirati dobro. Posledice cutimo vsi, ki imamo nadrejene. In cetudi jih na drugi strani nimamo in zato delamo za sebe, nam nagajajo stranke in pa konkurenca,  ker pac smo drugacni kot oni.

A vendarle, v Ameriki se imajo se slabse.   Danes imas sluzbo, jutri jo nimas vec.   Born in America.

AndresBack to top
« Last Edit: 16.07.2002 at 22:21:52 by Andres »  
 
IP Logged
 
A.
Ex Member
Re: Trenutek resnice?
Reply #78 - 16.07.2002 at 21:46:28
 
ja pa poglejmo tale forum nikol ni bil namenjen chatu, in to je razlika med tem in drugim forumom, nikol ni bil...
nikol nebo!

če ga hočte spremenit v chat ga dajte sam pol mene nebo več tle gor, je blo tud ze miljon eneih in drugih in eni so šli, ker so vidl, da tole ni chat, drugi ker so mislil da bo tole še bolj pogloblejen forum, pa tud ni bil, je ravno nekje vmes

zato vsake ki pridejo catat tle gor opozorim, da to ni to in da naj sprejmejo to da tega ni tu...
pol fakajo, da jih ne sprejemajo ne res jih ne, kot tud ne sprejemam, da na zelenici sred mesta kur ogn in lom drevje, ne res ne!!! sprejemamo, da si tak, sam tu ni mesto, da se tako obnašaš, za take se naredi svoje mesto tam ustvarjejte in chatejte!!!

pa še enkrat ,vsen mi je kolk kdo koga sprejema, ni mi pa vseen kolk kdo koga spoštuje in thot ne jebem modelov, ki jim starejši gospod, ko jih vidi, da vržejo piksno od pira v park reče fantje kaj pa delate, pa ga napizdijo kakpšen težak je, da se mora nakonc še on opravičt, k jim je reku.  
stari ne žal resn ne! če ti serješ nebom jaz to prenašal in se še zagovrarjel, ker sem ti reku ,da nehaj! če bi dojel prej bi tega sploh nebi naredu, ampak bi pobrel prazno piksno in jo vrgl v smeti in to je diferenca thot to!

tle je folk gor k ve, zato mu ni treba rečt, zato jih spoštujem! Zato pazim kako se obnašam ker so neki res posebnega, saj ste vsi, sam saj veste, ne zapravite svojih možnosti zaradi trenutka...

in če ti rečem thot neki ni to polen, ni, to je frendovski namig, ki ga jaz od ljudi vedno upoštevam, zakaj pa ne če te moti pol, morda je kaj na tem in lahko samo pridobim in to zato stvari povem, da napreduješ, saj brez argumntov z druge strani ne moreš, kot ne moreš če teh argumentov ne upoštevaš.

povem, da vse sprejemamo, samo da nam ni treba tega, da ta forum zapade v bluz...

in v običajne teme o pivu, vremenu, vikendih...
kot je povsod drugje, kjer se folk ne ve o čem zgovarjat!!! v stilu glih nimam kej za delat pa bom neki v tri spisu...  Grin

ja tega tu ni toliko, tu je pač prostor za ostalo in to je tisto kar je res vaše...

gape bo nepedenu chat in tam gor ga blodite, kot vam je všeč, tu pa se držimo tega, da je forum namenjen predvsem izvedbi projektov in vsi, ki povabite koga sem ga prosim opozorite na to, da nebo pol po nepotrebnem prišlo do takih sistuacij...

da ne sprejemamo itd...

in kako ljubim trenutke, ko mi kdo reče ej A. predleč greš... ko se sam ali pa se kdorkol zamisli nad tem kar je delal.
to kaže na to, da je dober človek, da se zaveda in da čuti, v prvi vrsti sebe in potem še druge, take res spoštujem in spoštujem jona, ki je to storil...

sprejemo vse, sam ni se nam treba ukvarjat z vsemi...

sproščene debate so tud ok, celo pogrešam jih večkart sam samo ne v teh topicih ki so nemenjeni osebni rasti, zdravemu načinu življenja, skrbi za naravo... itd..

stvari tud rešujemo drugač, kot na drugih forumih, tako da upoštevamo vse!!! ker ste prišli zato, da se naučimo še kaj, eni se naučimo, eni pač ne in se naučite v 10, k je full težje, pa ne tle gor, da nebo kdo mislu, da tle gor neki razturamo, sam lajf vas sam nauči...
to bom povedal evo kjer se trudimo vse razumet in z vsemi soustvarjat nekaj dobrega, tle rešujemo stari z vzrokov zato bomo ustavril tud theard spročene debate o teh temah in se boste tam lepo zagovarjal, na ostalih pa naj se zgovarjajo tisti, ki jih te stvari res zanimajo, ok!

thot, tud tebe spoštujem, sprejemam in pričakujem rešitev kaj in kako naredit, da bo bolje teklo da bo tudi tisti del, ki ga ti nosiš sem na forum, prispeval k temu da bomo zrasli.
Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: Trenutek resnice?
Reply #79 - 16.07.2002 at 22:06:43
 
sej bo vse kul aleš ... izi si ga uzem ...

drgač pa, da je forum namenjen 'predvsem izvedbi projektov' ... to ni res, temu je namenjen drug del foruma

rajt?

men so fantje kul, realneži ... z vprašanji, in to konkretnimi ... takih vprašanj bo še malo morje ... je pa res da so leni bastardi (oprostite izrazu), ker si ne poiščejo kar jih zanima, sej smo že vse napisal, je pa tud po drugi strani res ... destilatov še vedno nismo nardil in john_doe, ki mu dolgi texti ne potegnejo je glih taprav zame (za nas?), da me zbode glih tm k še neki manjka, jest sm vam novincem neskončno hvaležen za 'polena' kot jim vi rečete, men so to samo brce v rit za dodaten trening v jasnosti, kratkosti in jedrnatosti odgovarjanja ... pa mi ne gre najboljš (očitno, še), ker te reči, so hudo zajebane za razložit, če ne celo nemogoče, je treba malo morje novih postulatov sprejet, to je pa težko, rad verjamem ... ampak gape si je zadal nalogo - razložit realnežem - razumnežem - tistim ki ne verjamejo v Boga ... skupaj nam bo uspelo
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
Igor P.
Global Moderator
p
*****
Offline

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Posts: 4800
Celje
Gender: male
Re: Trenutek resnice?
Reply #80 - 16.07.2002 at 23:49:23
 
Quote:
Harry – sem iz tvojega posta pravilno razbrala, da se ti zdi, da je motivacija človeka mogoča samo z denarjem?

Pa ni, veš. Se ne spomnim več, kje so delali to raziskavo, niti točnih rezultatov se ne spomnim več – dobro pa sem si zapomnila: ja, denar je prvo motivacijsko sredstvo. In to zelo dobro motivacijsko sredstvo. Toliko časa, dokler človek ne zadovolji vseh osnovnih življenjskih potreb (kulturna raven preživetja, stanovanje/hiša, avto,…).  

Potem pridejo na vrsto drugi motivacijski dejavniki: delo, ki ga opravljaš, sodelavci, s katerimi delaš, okolje, v katerem se giblješ, možnosti za izobraževanje, aja, skoraj pozabila na napredovanje…

Ja, ja, saj vem… Slovenija še mucho daleč, saj vem…


Miska, ne, še zdaleč ne mislim, da je motivacija človeka možna le z denarjem. Pa saj si že sama odgovorila, da je najprej potrebno, da si človek ustvari možnost bivanja in nek socialni status. To pa je mogoče le z denarjem. Zastonj ne dobiš nič. Ko imaš vse to, potem pa nastopijo drugi motivacijski dejavniki.
Dokler pa nimaš za preživetje oz. živiš na robu, ti lahko ponujajo ne vem kaj, ampak tega ne sprejmeš tako, kakor če imaš urejen socialni status.
Andres, ja res še nismo v Ameriki, ampak se temu neizogibno bližamo. V teoriji se veliko govori, da je potrebno delati na človeku, praksa pa je nekaj povsem drugega.

LP Harry
Back to top
 

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.
 
IP Logged
 
Boo Ruth
Ex Member
Re: Trenutek resnice?
Reply #81 - 17.07.2002 at 02:15:57
 
Ne, ne, ne........očitno nismo na pravi valovni dolžini.

Nimam namišljene lestvice. Oglašam se zelo malo in vedno karseda ozko usmerjeno na področje, s katerim se ukvarjam. Zakaj se potem name obeša odnos med mano in John Dojem? Na začetku tega posta ste se vsi nežno naslanjali na njega, on pa je povedal, da naj mu odkrito povemo kaj si mislimo in naj ne hodimo okoli vrele kaše. On je potreboval nekoga, ki ga kratkomalo pošlje v tri krasne. Ostro, brez pogojev. In to sem napisal. To kar čutim. To ni bila jeza in tudi sedaj ni jeza ampak sama realna dejstva. To je pač on potreboval.

Kar poglejte njegove poste od tistega trenutka naprej. Zakaj ni že na samem začetku v postu kartomantika povedal na kulturen način kaj ga muči. Zakaj je moral pristopiti agresivno in poniževalno? Za popizdit.

Ne vem, morda jemljem zadevo v postu kartomantika preresno, ampak take destrukcije NE. Ja, sedaj ko je napisal konkretni problem, se bom jutri vsedel in mu napisal moj pogled na njegove dogodke.

John doe, a veš kaj je katarza? Samo v informacijo me zanima.
Back to top
 
 
IP Logged
 
John_Doe
5
*****
Offline


Posts: 500
Ljubljana
Gender: male
Re: Trenutek resnice?
Reply #82 - 17.07.2002 at 07:35:59
 
Borut, a ni to duhovno oz. moralno ociscenje? (pozabu).
Drgac pa ce si tolk prijazen, men so tujke nujno zlo in se jih probam cimbolj izogibat. A se da brez njih? THX Smiley
Back to top
 
 
IP Logged
 
John_Doe
5
*****
Offline


Posts: 500
Ljubljana
Gender: male
Re: Trenutek resnice?
Reply #83 - 17.07.2002 at 08:26:28
 
Jebada je bit naenkrat na parih frontah, se posebej, ce si oblegan na vec razlicnih podrocjih... pa dobr, sej sem navajen.... Keep the good work! Smiley

thot.. kaj nej ti recem?
jest sem prakticno od same registracije in prvega napisanega posta z nekaterimi v konfliktu, ker sprasujem stvari, katere se nekaterim zdijo zaljive, ker je moj nacin oglasanja ircanje (to mi je tolk hudo znano - pa ko bi bil vsaj edini) in ker ne morem verjet zadevam, ki jih ne vidim in cetudi jih obcutim, mi se nic ne pomenijo. In to je za nekoga prevec, za drugega premalo. Dolga bo najina pot tukej... hehe pa se med sabo se bova udarla... res, tezko je zagovarjat svoje stalisce proti nesteto napadalcem. Smiley
_________________________________

titud
Ja z mojim nikom oznacujejo trupla, samo pri nam jih z NN, v ameriki pa z John Doe. Kaj nej bi to pomenilo zakaj mam tak nick, nima smisla razglablat, ker ne bova nikamor prsla. Ti mas pac neko svojo razlago, v katero jest samo debelo gledam... Smiley

Kar se pa duse tice sem pa ze razlagal, da je "prodana hudicu" oz. varno zapakirana, tam, kjer mora bit. Sej ves, da so to samo prispodobe in da tega ne bom razclenjeval, ker vodi do nekaterih podatkov o meni, kateri ne bojo se lep cas prisli na plano, sploh pa ne tkole javno na forum. Ceprav, vcasih me ma, da bi vam vrgel se to kost, ker bi blo marsikomu jasneje zakaj sem tak kot sem. A klinac, pa ne bomo se zdej ukvarjal s posameznikom, sploh pa delat profil cloveka na podlagi parih napisanih besed je jalovo delo, ane? Wink
___________________________________

gape...
jejhata, jejhata... in jest nej tole zdej vse prokuzim, ko si na koncu drugega posta prav lepo napisal, da so te reci zajebane za razlozit, ce ne celo nemogoce.
Mislim, prou presenecen sem, da se mi trudis razlozit nekaj, kar se ne da in se mi fino zdi, da imas toliko volje, sam tale Johan - tvoj ucenec je ocitno tolk trde glave, da hoce vsako zadevo vzet v roke in jo obrnt v vse mogoce smeri.

Me sedaj razumes in se ostali, ki vam ni blo jasno, da se mi nekaj, kar ne zaznam s svojimi cuti zdi smesno in nemogoce? Ce poenostavim vse skupaj (nocem zalit) se mi zdi, kokr, da ste vsak neki zacutil in sli pol brat ene knjige o tem, ki so jih pisal nekateri xy ljudje, katere sploh ne poznate (podlaga je vedno vprasljiva) in se naslanjate na njihove besede in se probate najdit v tem in ko prebliskne, da je to najbrz to, pol recete, JA tuki pa sebe vidim in jest sem zdej to pa un pa tret. Se enkrat povdarjam, da nocem nobenega zalit, sam to se mi zdi res hecno.
______________________________________

susi13
ja, obozujem provociranja, ker z njimi iz folka potegnem tisto, kar v resnici so. Pokazejo, kje je nihova meja, prag bolecine in kdaj je korak pred sesutjem. Same negativne stvari. In ko to ugotovim, se vrnem kar nekaj korakov nazaj in zacnem pazit, da ne zalim. Imam pa tud eno mejo, katera mi jasno pokaze, ko provociram, kdo je vreden moje pozornosti in kdo ne, ker sem pac tak tip, da za ves folk pod soncem pa spet nimam cajta in je treba pac delat selekcijio. Sem spet grd izpadu?
Boljs to, kot pa izpast iz aviona... Smiley
______________________________________
...
Back to top
 
 
IP Logged
 
John_Doe
5
*****
Offline


Posts: 500
Ljubljana
Gender: male
Re: Trenutek resnice?
Reply #84 - 17.07.2002 at 08:26:57
 
....

A.
Bi skor reku, da si mi na zivec stopu. Moji posti nej bi bli samo chatanje, al kako?
Ok, dost igranja. Hehe... nic nisem hud in cetud moje poste tko okarakteriziras, je pac to tvoj pogled na to. Kaj nej jest zdej? Pisem dolge poste (kot jih) in se obiram okol razlage ene besede pol strani in se vedno ne povem nic?
Lahko debatiram o nekih stvareh, ki se mi samo malo sanja o njih, seveda lahko. Kje pa pise, da mormo bit vsi taki karakterji, da se v celoti poglobimo v vsako stvar. Sej tud racunalnik uporabljam in se mi sladko jebe, kako je sestavljen... eee butast primer in se zlagal sem se - namrec vem kako PNP in NPN spojcki funkcjonirajo.

Sej nocem bit spet zajebantski, sam, ko pravis, da je forum namenjen izvedbi projektov... a nisva en projekt ze zacela izvajat in tud ze izvedla? HEhe... pa se izpilila ga bova, ane?
________________________________________

Borut.
Na vprasanje kaj je katarza sem ti odgovoril, ne vem ce pravilno. OK, zdej grem mal komentirat se ostalo.
Res je, reku sem, da me z dobrimi argumenti, ki se nanasajo na moj post lahko vsak komot poslje u kurac in mu ne bom zameril (kako se to ze nardi - zameri?).

Tvoje analiziranje mojega psiholoskega profila in ugibanje familjarnega stanja in napoved prihodnosti s posiljanjem v PM pa res niso argumenti, al sem pa jest slep in tega ne vidim. Vidim pa to, kar si napisal, da pises malo in da se osredotocis samo na tiste teme, kjer si expert. Svaka cast. No, jest se pa vtaknem povsod tja, kjer se mi zdi, da me bo kej zanimalo.

Nekje sem prebral, da racunalnik uporabljas kot orodje in da ne ves kako kej deluje (povrsno govorim) in me neki zanima. Recimo, ce bi jest odprl eno temo o racunalnikih in neki pisal, kar se tebi ne sanja, se ti najbrz ne bi not vtaknil. A je tko? Recva da je. Zakaj ne?
Recimo, da bi naredu tko kot jest, ko recimo v tvoji temi o kartah najprej napadem in ti bi napadel (recimo) v smislu:"Kaj kurac tezis zdej s temi kurcevimi bajtki in podobnim sranjem, a ni vazno, da masina dela in da ejst lahko tipkam." Ja res je. Masine ne rabim posiljat u kurac al pa jo lepo prosit in se pogovarjat z njo, da se postavi na noge po 50. restartu. Mas cist prav. Samo tko pravim jaz, ker gledam na te stvari mal drugacne.
In ce bi v taki temi ostal, bi se lahko tudi nekaj naucil in recimo naslednjic, ko bi kupoval masino ne bi nasedu kakemu prodajalcu, ki bi ti tvezil da mas 64k RAMa zadost. Wink

Sem prekleto vzkipljive narave in takoj vsekam - ja kolerik, sam zarad tega se ni treba obupat nad mano.
Najbrz si spoznal (cist na zacetku moje pojave tukej), da sem po eni strani tud zajebant in se lahko zajebavam tudi iz najhujsih reci. Pa ne me zdej spet analizirat kako in zakaj je tako z mano. Tak sem in takega me probaj sprejet al pa rec, nej me kej kurac gleda in da se ne mislis z mano ukvarjat. Sej tko kot jest se namrec tud ti nimas casa in ne volje ukvarjat z vsakim, ki ti v lajfu prekriza pot. Pa brez zamere, no.

Pa se enkrat brez zamere, ker sem tko kot pri ostalih tudi pri teb iskal in nasel mejo, do kam lahko grem in kje je tista zadnja faza, ko lahko nastopam agresivno in ponizevalno.

PS: Prav lepo mi polubckej potencjalnega zenina moje hcerke. Wink
_____________________________________

Sem se kej pozabu odgovort. Nej mi oprostijo. Smiley
Back to top
 
 
IP Logged
 
ana
5
p
*****
Offline


Posts: 1223
Kranj
Gender: female
Re: Trenutek resnice?
Reply #85 - 17.07.2002 at 08:53:57
 
no, ko je že toliko govora o kurcih, kot da bi bili osrednji in največji deli človeškega telesa Grin

Kako se moška izjava 'boli me kurac' prevede v žensko izjavo?

PUCA MI MUCA!
pobrano v sobotnem Dnevniku v prispevku Boruta Mehleta
Back to top
 

Ljubezen ozdravlja vse - tiste, ki jo dajejo in tiste, ki jo prejemajo.
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Trenutek resnice?
Reply #86 - 17.07.2002 at 09:42:31
 
Quote:
ja tud jaz se deloma strinja z bo_rutom, forum je namenjen konstruktivnim debatam v smislu nadgrajenvanja stvari ne pa v smislu chata, za chat bo gape naredu skripto pa bo jondo lahko tam prical na veliko ce bo hotel...


Quote:
ja pa poglejmo tale forum nikol ni bil namenjen chatu, in to je razlika med tem in drugim forumom, nikol ni bil...
nikol nebo!

če ga hočte spremenit v chat ga dajte sam pol mene nebo več tle gor, je blo tud ze miljon eneih in drugih in eni so šli, ker so vidl, da tole ni chat, drugi ker so mislil da bo tole še bolj pogloblejen forum, pa tud ni bil, je ravno nekje vmes

zato vsake ki pridejo catat tle gor opozorim, da to ni to in da naj sprejmejo to da tega ni tu...

in v običajne teme o pivu, vremenu, vikendih...
kot je povsod drugje, kjer se folk ne ve o čem zgovarjat!!! v stilu glih nimam kej za delat pa bom neki v tri spisu...  Grin

A., glede tegale chatanja…

Ja, se strinjam, da je tale forum precej drugačen, kot večina ostalih. In zato, npr., sem se tudi jaz tukajle »zataknila«. Zato, ker so teme v glavnem take, ki zanimajo mene, ker najdem tukaj polno odgovorov na svoja (še) odprta vprašanja, ker je naravnan ravno tako, kot meni paše – k ozaveščanju, razvoju osebnosti (uf, zdaj moram dodati še duše…) itd. itd.

Ampak, hudiča, saj sem tudi jaz samo človek… In me poleg teh zanimajo tudi povsem običajne stvari… A zdaj pa, če me bo recimo zanimalo, ali Amstelina muca spi ob njenem vzglavju ali ob nogah – tega ne bom smela vprašat? Ker ta forum ni namenjen vsakdanjim stvarem?

Pa še nekaj – ste šli v javnost. OK, super, fajn. Krasno. Ampak pri tem je treba nekaj upoštevat. Treba je vedeti, da boste deležni tako pozitivne, kot tudi negativne kritike. In, OK – kar se negativne kritike tiče, se mi zdi, da ste zelo dobro naravnani. Da negativne kritike ne vzamete kot kritiziranje, ne vzamete osebno, ampak kot nekaj, o čemer je dobro razmisliti in morda upoštevati.

In, če greš v javnost, je treba tudi vedeti, da se bodo oglašali tako pozitivni, kot negativni sogovorci. Pa ne mislim s tem osebnosti. Ne mislim s tem pozitivne ali negativne osebnosti. S tem mislim, da je treba računati, da se bodo oglašali ljudje, ki bodo k vašemu namenu in cilju doprinesli nekaj pozitivnega, torej sodelovali v vaših projektih, vaši debati in se bodo oglašali tudi ljudje, ki bodo glede na vaše zastavljene cilje prinesli nekaj negativnega – v tvojem primeru chatanje.

Ampak, glej ga vraga – ali lahko chatam sama s seboj? Po mojem mnenju ne morem. Rabim vsaj še enega, da z njim klepetam. Tudi o čisto vsakdanjih stvareh, kot so pivo, vreme, vikedni, kot si omenil ti. In če se najdeta samo dva taka tukaj, vsem ostalim pa ni do tega – verjemi, da bosta tudi ta dva prej ko slej našla pot nekam drugam.

Ampak, kot že rečeno – vsi smo ljudje in vsi se radi kdaj pa kdaj tudi nasmejimo, poveselimo, pohecamo. In če se to zgodi med samo debato – so what? Razbremeni in olajša napetost, za delček sekunde preusmeri tok tvojih misli, za tisti delček sekunde si tudi na tak način nekako »lažji«. Saj ni življenje sestavljeno iz samih težkih in resnih debat, ane? Morajo biti tudi trenutki sprostitve, sreče, veselja – in zakaj ne bi tudi teh delili med seboj? Ali misliš, da bom morala sedaj, ko je Gape naredil posebno skripto pa reč Amstel: »hej, nekaj te moram vprašat, pa nima veze s tole resno debato. Greš na chat?«

In, če bi ta tvoja trditev o nedebatiranju o vsakdanjih rečeh tako strogo držala – pač nihče ne bi repliciral in odgovarjal na take vsakdanje zadeve. Ne bi odgovarjali, ne bi brali – in kaj kmalu bi tisti »vsakdanjec« govoril sam sebi… Se tebi ne zdi tako?

M.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Trenutek resnice?
Reply #87 - 17.07.2002 at 09:42:55
 
Quote:
in kako ljubim trenutke, ko mi kdo reče ej A. predleč greš... ko se sam ali pa se kdorkol zamisli nad tem kar je delal.
to kaže na to, da je dober človek, da se zaveda in da čuti, v prvi vrsti sebe in potem še druge, take res spoštujem in spoštujem jona, ki je to storil...

Glede tegale, A., kako ljubim trenutke, ko mi kdo da kakšen nasvet…

Glej, ti dam vsakdanji  primer. Jaz recimo želim, da vstaneš s fotelja in da greš v kuhinjo in mi prineseš kozarec vode (ali piva, če tako hočeš). To lahko rečem na več načinov, recimo:
- jezno privihram do tebe, moj obraz je spačen od jeze, oči samo črtica, moj glas je ukazovalen, ko zatulim nate: »pejd mi iskat pivo v hladilnik!« Boš res vstal in mi iz svoje dobre volje ustregel mojo željo?
- mirno se obrnem k tebi in ti rečem: mi greš iskat pivo v hladilnik?
- se ti nasmehnem in ti prijazno rečem: hej, A. Zdajle se mi res ne da vstati s kavča. Si tako prijazen in mi prineseš hladno pivo s hladilnika, prosim? Če ob tem še odprem očke, kot kaka mala punčka – ni vrag, da ne boš vstal in šel v kuhinjo…

Tole je recimo primer iz vsakdanjika. OK – prisotna je še govorica telesa, ki marsikdaj pove več, kot same besede, tukaj na forumu tega ni.

In če prevedem v tvoje pisanje: ja, tudi jaz sem zelo dojemljiva za nasvete. Pa vendar ločim med nasvetom in nasvetom. In ravno zaradi tona in načina, s katerim mi je dan nek nasvet, se odločim, ali bom o njem razmislila ali ne. Odločitev, ali ga bom sprejela ali ne, je tako ali tako moja. Če je ton/način odbijajoč, ukazovalen, poniževalen, agresiven, izrečen na način - jaz Bog, ti smet, izrečen v smislu - jaz vem vse, ti nič,… - hja, potem je kar mala možnost, da bom o tem razmišljala. Čeprav se trudim takrat vzeti človeka pač takega, kot je in kljub temu pogledati na njegov komentar z mojega stališča.

Razumeš, kaj ti želim povedati? Se mi zdi, da je bil Gape tisti, ki je enkrat rekel: ja, nianse so zaj** za razumet…

M.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Trenutek resnice?
Reply #88 - 17.07.2002 at 09:43:19
 
Še tole, potem imam verjetno dovolj za danes…

Quote:
Zakaj se potem name obeša odnos med mano in John Dojem? Na začetku tega posta ste se vsi nežno naslanjali na njega, on pa je povedal, da naj mu odkrito povemo kaj si mislimo in naj ne hodimo okoli vrele kaše. On je potreboval nekoga, ki ga kratkomalo pošlje v tri krasne. Ostro, brez pogojev. In to sem napisal. To kar čutim. To ni bila jeza in tudi sedaj ni jeza ampak sama realna dejstva. To je pač on potreboval.


Borut, si kaj bral tisto o ogledalih? John_Doe je bil samo tvoje ogledalo in nič drugega. Nekaj na njem te je fejst zmotilo, celo tako zelo, da si napisal tisti svoj post. Jaz sicer še vedno rečem, da je bil pisan v jeznem tonu, celo agresijo lahko tu pa tam začutim. Ampak, seveda – to sem samo jaz in moje doživljanje… In, da se ne bom ponavljala o ogledalih, je tudi Gape o tem veliko pisal – poišči in si preberi, razmisli najprej o ogledalih samih, potem pa si preberi tele tvoje trditve in moje komentarje nanje. Preden pa pošlješ še mene v PM, naj hitro dodam – tole je samo moje razmišljanje, hehe:

Quote:
......in potem sem ugotovil, da ponavljaš eno te isto. OK. Kvadri, keš, realnost, pivo, itd, itd, itd..........potem pa se vse konča. Previješ kaseto nazaj in znova pritisneš play.

Kdo v tvojem življenju (oče, mama, nekdo drug) ti je kar naprej trobil eno in isto, se ponavljal,… potem se je pa vse končalo, da te to sedaj tako zmoti?

Quote:
Ker preveč divjaš po forumu, postavljaš polena tam, kjer sploh ni potrebno, vtikaš se tudi tja, kjer sploh nimaš blage veze.

Kdo je vedno divjal po tvojem življenju, kdo ti je vedno postavljal polena pod noge, da John_Doeja doživiš tako?

Quote:
Prav je, da poveš svoje mnenje a to, kar ti delaš, to ni!!!! Vsaj spoštovanje bi lahko pokazal. A ti ne.

Kdo je v tvojem življenju vedno povedal svoje mnenje, pa ti s tem ni izkazal spoštovanja?

Quote:
To, kar delaš, je ena čista provokacija in nič drugega. Za vsako temo najdeš tvojo luknjo, v vsakem topicu podstaviš kajlo.

Kdo, Borut, je v tvojem življenju deloval tako? Karkoli si rekel, vedno je našel v tem neko luknjo, vedno ti je podstavljal kajle?

Quote:
Svojo pravo identiteto znotraj sebe skrivaš za agresivnostjo na forumu in v svoji bližnji okolici. Hočeš nas peljati po tvoji poti  - dati nek drug vtis. Govoriš eno, delaš drugo.

Borut, najdeš v svojem življenju koga takega?

Quote:
Zakaj ni že na samem začetku v postu kartomantika povedal na kulturen način kaj ga muči. Zakaj je moral pristopiti agresivno in poniževalno? Za popizdit.

Kdo v tvojem življenju je vedno ovinkaril, Borut in nikoli resnično povedal, kaj ga muči? Kdo se je vrtel kot mačka okoli vrele kaše in te na koncu še sesul?

Quote:
In to sem napisal. To kar čutim.

Ja, Borut – povedal si to, kar si čutil. Na način, na kakršnega si čutil. Beri, kar sem zgoraj napisala o tistih niansah, s katerimi lahko nekomu nekaj povemo na tisoč različnih načinov. Zakaj si si izbral ravno tega??

Quote:
To ni bila jeza in tudi sedaj ni jeza ampak sama realna dejstva. To je pač on potreboval.

Realna dejstva? Čigava? Tvoja? Moja? John_Doejeva?

Ne vem, Borut. Tudi temule mojemu pisanju bi jaz lahko rekla, da so to samo realna dejstva. Pa temu ni tako. To so samo moja dejstva, to je samo moja resnica. Tvoja resnica je čisto lahko drugačna od moje. In ti ne oporekam – sprejemam te takšnega, kakršen si. S tvojimi dejstvi in s tvojo resnico…

Na tebi pa je, ali boš s svojimi dejstvi in svojo resnico kaj naredil sam zase. In če ti bodo pri tem pomagala tudi moja dejstva, moja resnica – jaz sem lahko samo vesela zato…

M.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Thot
4
****
Offline


Posts: 331

Re: Trenutek resnice?
Reply #89 - 17.07.2002 at 10:08:05
 
T:Gospod A. bomo poiskušal odgovorit na tvoj zbegani obstoj na forumu:

[quote author=A. link=board=prijateljstvo;num=1026470072;start=75#78 date=07/16/02 at 21:46:28]ja pa poglejmo tale forum nikol ni bil namenjen chatu, in to je razlika med tem in drugim forumom, nikol ni bil...
nikol nebo!

če ga hočte spremenit v chat ga dajte sam pol mene nebo več tle gor, je blo tud ze miljon eneih in drugih in eni so šli, ker so vidl, da tole ni chat, drugi ker so mislil da bo tole še bolj pogloblejen forum, pa tud ni bil, je ravno nekje vmes

zato vsake ki pridejo catat tle gor opozorim, da to ni to in da naj sprejmejo to da tega ni tu...
pol fakajo, da jih ne sprejemajo ne res jih ne, kot tud ne sprejemam, da na zelenici sred mesta kur ogn in lom drevje, ne res ne!!! sprejemamo, da si tak, sam tu ni mesto, da se tako obnašaš, za take se naredi svoje mesto tam ustvarjejte in chatejte!!!

T:Odgovor ti je podal gape, zato ni potrebno več besed.
pa še enkrat ,vsen mi je kolk kdo koga sprejema, ni mi pa vseen kolk kdo koga spoštuje in thot ne jebem modelov, ki jim starejši gospod, ko jih vidi, da vržejo piksno od pira v park reče fantje kaj pa delate, pa ga napizdijo kakpšen težak je, da se mora nakonc še on opravičt, k jim je reku.  
stari ne žal resn ne! če ti serješ nebom jaz to prenašal in se še zagovrarjel, ker sem ti reku ,da nehaj! če bi dojel prej bi tega sploh nebi naredu, ampak bi pobrel prazno piksno in jo vrgl v smeti in to je diferenca thot to!

T:Se pravi ti ugaja da naredim kar ti rečeš in stvar je ad acta???? HAlo gospod samoimenovani BOG, resno niste kar si predstavljate da ste, ste pa sigurno samo en mali kamenček v neznansko velikem mozaiku, zako da je vaše mnenje in vaši ukazi pošteno povedano mlatenje prazne slame.

A:tle je folk gor k ve, zato mu ni treba rečt, zato jih spoštujem! Zato pazim kako se obnašam ker so neki res posebnega, saj ste vsi, sam saj veste, ne zapravite svojih možnosti zaradi trenutka...

T:Očitno ne prebiraš drugih postov kjer ni tvojega imena omenjenega, ker drugače bi opazil, da je JD ljudem kar pri srcu in če tebi ni, potem očitno pri tebi nekaj ne štima, al kako?
Pa še to, namesto da mene učiš kako naj se učim, ti ki o meni ne veš ničesar, poiskusi nekega dne biti kdor si in ne kdor bi si želel biti, ker potem pošteno povedano, ne obstajaš, temveč si samo projekcija misli nekoga.

A:in če ti rečem thot neki ni to polen, ni, to je frendovski namig, ki ga jaz od ljudi vedno upoštevam, zakaj pa ne če te moti pol, morda je kaj na tem in lahko samo pridobim in to zato stvari povem, da napreduješ, saj brez argumntov z druge strani ne moreš, kot ne moreš če teh argumentov ne upoštevaš.

T:Tukaj želiš povedati, da moram upoštevati argumente?
Si morda hotel reči da nekaj argumentiraš? Kaj pa, ker moje premalo znanje ne dojema tega argumentiranja, ker ni podkovano z ničemer drugim, kot tvojim gledanjem na situacijo foruma. Če je to zate argument, potem sem imel celo življenje napačno mnenje o tem kaj to je.

Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 ... 4 5 6 7 8 9