Svet pogovorov
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl
General >> Osebna,  psihološka in sociološka razmišljanja >> Trenutek resnice?
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1026470072

Message started by John_Doe on 12.07.2002 at 12:34:32

Title: Trenutek resnice?
Post by John_Doe on 12.07.2002 at 12:34:32

Pa gremo lepo po vrsti...
Najprej opravicilo v naprej, ker sem dones extremno nagajive volje in sem se odlocu, da bom mal nagajal in vam vrgel kak polencek (pa ne pod noge) v razmislek kako in kaj se stvari resnicno dogajajo.

Prebiram tale forum (po Borutovih navodilih, mal bolj natancno - a vseeno ne prevec) in naletim sem ter tja na take bedastoce, ki se (gledano skozi moje oci) mi zdijo tak balast, da naj se bog (ce obstaja) usmili zablodele duse, ce verjame tisto kar napise.

Berem recimo, da ce bom v nekaj verjel, da se mi bo to tudi "uresnicilo" in ce bom verjel v slabo, se mi bo prikazovalo in dogajalo samo slabo. Pa ste mi vi kej resni al se zmeri tkole hecate? Dejte se mal zamislt nad tako trditvijo in mi jo podpret z argumenti realnosti.

OK. Forum je pac namenjen duhovnosti in ce mi ne pase tukej bit, nej spokam, ane? No, vseeno se me ne boste tolk hitr znebl, ker ipak se pa sem ter tja najde kej, kar me zanima.
Nek sem malo v sali in malo za res napisal, da se mi ne prevec od tal odpopat, ker ni glih zdravo. Naj podam kak argument?
Realnost je taka, da se lastna vrsta pobija med sabo, pa naj bo to v sluzbi, na ulci al pa na fronti. Govorite mi o nekih "plavih" frocih in noben ne pomisli, da se je ze v vrtcu treba borit za prevlado - za novejso in boljso igraco, ker ce sedis v kotu in se cmizdis in molis (ne vem komu kurcu na cast), te pohodijo... in to tlacenje se pol nadaljuje cez celo zivljenje, ker se vedno zatekas v enke nadnaravne sfere in gruntas v neki pozitivnega in si reces, da ti bo itak bog pomagal... ja, crknt, ne pa prezivet in kje je tukej pol potrebna kaka huda modrost razen te, da cimprej se postavis na svoje neodvisne noge, boljs je.

Nemalokrat vas ne nalasc primerjam s folkom v kakem KUD FP, ko sedi ob tistem piru ceu vecer, poha travico in bluzi o nekih sferah in kako bi on to in kako je zdravo uno in kaj jest vem kake klobasarije se vse. Gleda v tiste tarot karte in se joka zraven, ces, kako so lepe in da prej ni videl svoje duse, sele takrat jo je spoznal... ma dej prim se za lopato, pa nared ze enkrat neki iz sebe in svojga lajfa. Bluzit zna vsak klinac, delat jih zna pa bolj malo.

No, pa smo pri delu in materjalnih dobrinah oz. dinijih. Ne tega se ne nuca, glavno je, da je dusa cista, pridna in da se ima fino.. aja? Kdo bo pa kanalizacijo masil s predelano hrano, ki jo je 5 ur prej nametal v usta in 5 ur prej kupil - s cim se to ze kupi?  ::)

...

Title: Trenutek resnice?
Post by John_Doe on 12.07.2002 at 12:34:57

...

Ja, sem materjalist in ja, sem egoist in moja zastonjska dela in zabijanje cajta so zgolj samo zarad tega, ker se mi slucajno takrat da to pocet in nisem noben dobrotnik, saj posljem u kurac vsakega cloveka, ko mi pretirano jamra, kako je bogi. Mi gre kar na kozlanje, ko vidim, kako se folk finega dela, ko trdi, da ni vse v denarju, po drugi strani, bi mi ga pa vsak pofafal za miljon evrov - saj pedri so, le denarja ni.

Pa smo sedaj lepo fino pri drugacnosti in strpnosti. Moje mnenje do istospolno usmerjenih ni za javno objavo na tem forumu, ker me boste po dolgem in pocez skurcali. Poraja se mi misel, da taka sorta v zivalskem svetu ne prezivi, v nasi vrsti ji bomo pa nudili vso enakopravnost, dovolili zakon in najbrz clo posvajanje otrok. Pa smo tam, ko debatiramo kaj je za otroke prav in kaj ne. Se vam zdi uredu, da bi imeli dva oceta, ki bi se slatala za ritko in vlekla za lulcka, vi bi pa recimo (deklice) pripeljale domov bodocega zenina... mal zajebana situacija - al sem pa jest res tolk zaplankan... :)

Pa smo pri zaplankanih Slovencih, ki ne vidijo dlje od svoje meje in jih neposredno tukaj vsi kurcamo. Po mojem gre za dva svetova. Eni zivijte v svoji duhovnosti in ne razumete nas realiste, ki pravimo zeblji zebelj in ne moj najboljsi prijatelj, ker molcis in me sprejmes taksnega kot sem - jebo te, sej je zebu, ne pa zivo bitje. Drugi smo pa realisti, ki ne razumemo vase duhovnosti in nam hecnega pogleda na svet, ko se je treba odpret kot lotusov cvet, mrmat pred sebe neke cudne brbotalne besede in se ob tem pucat od znotraj na ven. BTW, jest se spucam s svojo nagajivostjo al pa ce koga upraviceno poslejm tja, kjer je startal na svoji zivljenski poti. In za "duhovneze" smo zaplankani mi "realisti" in obratno.

Ne mi zamert. Ocitno sem en smesen primerek v vasem svetu duhovnosti, kamor naj ne bi spadal, ker se mi vecino stvari, ki jih opevate zdijo komicne in tud se ne mislim trudit, da bi jih razumel, ker bi s svojim pogledom na svet zaradi tega nazadoval oz. se lovil na eni in isti stopnji svojega razvoja.

Ce se vprasate zakaj vam to pisem, zakaj sem nesramen in zakaj sem v enem postu odprl tolk tem je odgovor na dlani - vsaj v moji glavi je tako - dejmo se mal primerjat. Dejte me s tehtnimi argumenti prepricat v nasprotno in prosim vas, nisem tolk smrkal, da bi takoj nasedel vdaji tipa ala Sej, ce si ze preprican v nekej, pol te nima smisla prepricevat kontra in vsak naj bo tak kot je, ker cloveka spreminjat je nekaj najslabsega. Sam ne mi s temi idealiziranimi kozlarijami. Tisti, ki se jih drzite, vam lahko prav lepo serviram, da so vam drugi ze miljonkrat spremenil vase nazore in trditve, ce ste pa se vedno pri vasi prvi (recimo malosolski varjanti) pol vam pa ni pomoci. :) No, nekateri mi boste rekl, da ste se izoblikovali veliko kasneje in se zdaj ne boste spreminjali... Ce vas otroc niso nic spremenil, vas bojo pa vnuki. Verjemte mi.

No pa lep dan se naprej... in ne se delat fine, ce mate kak fajn argument, me komot lahko posljete u kurac z mojimi trditvami vred...  8)

PS. Le do kam se zna ta debata razvit?  ;)

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Susi13 on 12.07.2002 at 13:10:30

John_Doe, najboljši si!

Enostavno: povedal si, kar misliš. Hvala!

Kakega pametnega razloga, ki bi te utegnil "razsvetliti" in ti odpreti oči, se pa ne spomnim, zato bom napisala le tole:
- nihče ne more živeti mojega Življenja namesto mene, kar pomeni, da mi tudi Bog ne more pomagati, če jaz sama ne bom nečesa naredila,
- denar potrebujem itak, še več ga pa bom, če si želim uresničiti sanje tu in sedaj. Ne bi čakala na maj... ;)
- Življenje jemljem kot igro, ne kot borbo. Pač nisem nasilen tip človeka. ;) :)
- ...

V danem trenutku ti ne morem uresničiti želje. Bi ti nekaj dokazovala in se metala ven, pa...
Verjamem v Boga. To je edina vera, katero poznam. Brezpogojna. Obstaja oz. živi v meni, odkar pomnim.
Vse ostalo lahko zavržem. Le vero v to, da nekje obstaja "nekaj", kjer je vse, kar je bilo, vse, kar je in vse, kar bo, združeno v Eno, tega ne morem. Zato verjamem. Verujem.

Suzana

PS: Upam, da nisem šla off-topic... ::)

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by bp on 12.07.2002 at 13:41:35

Hmm, glede na to, jd, da se ti zdi vse tole precej butasto, zakaj si se pa potem ti tako zataknil na tem forumu?

bp

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by gape on 12.07.2002 at 13:55:33

Q
Berem recimo, da ce bom v nekaj verjel, da se mi bo to tudi "uresnicilo" in ce bom verjel v slabo, se mi bo prikazovalo in dogajalo samo slabo. Pa ste mi vi kej resni al se zmeri tkole hecate?
Q
to ni hec, to je izkušnja, in edini argument je: PROBI pa boš vidu

forum ni namenjen samo duhovnosti ... tudi duhovnosti ja, samo ne

realnost ni taka, samo ti jo tko vidiš
jest nisem tak ... torej realnost ne more bit taka

si kdaj pomislu, kdo bi komu težil, če bi vsi sedeli in molili, kdo bi se boril za prevlado in to, ti bi vse take pa kr naredu za take kot se tebi zdi svet?

manj mašiš - manj poješ - manj kupiš - manj dinijev rabiš


... mal si res zaplankan ...


nekako tko je ... če želiš da ti razložimo, ti lahko, ampak tega se ne da povedat, boš mogu precej sam za to narest, tko kt sm gor reku, probat bo treba, razložil smo že ... vse kar si ti tuki napisu smo že razložil, če bi te zanimal, bi si že prebral ... in če misliš da ti bo gape al pa kdo drug ponavlju kar je že napisu ... se motiš, vsaj zase lahko rečem ... naredi svoje delo zase sam ...
wrote on 12.07.2002 at 13:41:35:
Hmm, glede na to, jd, da se ti zdi vse tole precej butasto, zakaj si se pa potem ti tako zataknil na tem forumu?
bp

no kaj misliš ... zakaj???

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Miska on 12.07.2002 at 13:57:17

Hej, ti ekstremni nagajivček!

Najprej tole – veliko nas je. In vsi se med seboj razlikujemo. Med nekaterimi so opazne, velike razlike, nekateri se razlikujemo samo po niansah. In prav je tako. In prav je, da poveš to, kar čutiš. Prav je, da poveš to, kar misliš. Vsakdo je upravičen do svojega mnenja in vsaj jaz nikomur ne oporekam njegovega stališča, četudi je drugačno od mojega. Svojega mnenja niti nikomur ne vsiljujem.

In želim zdajle deliti s tabo samo svoje mnenje. Tudi jaz ne pričakujem ničesar od tebe – niti tega, da moje mnenje sprejmeš, niti tega, da se z mano strinjaš, niti tega, da celo deliš moje mnenje z mano. Želim si le to, da sprejmeš moje mnenje kot mnenje, ki je drugačno od tvojega…

Tudi jaz bi, če bi pred kakšnim letom naletela na ta forum, verjetno mislila zelo podobno, kot misliš ti danes. Vse bi se mi zdelo čudno, vse bi se mi zdelo neotipljivo, vse bi lebdelo nekje v zraku…

Niti ne rečem, da se danes strinjam z vsemi mnenji tukaj na forumu. Preberem večino postov, na nekatera odgovorim, druga samo preberem. In pustim času čas – nikoli ne vem, kdaj bo kaj dozorelo v meni… Če drugega ne, si širim obzorje. Z drugačnimi pogledi, z drugačnim načinom razmišljanja…

In če vprašaš mene – ni Boga. Vsaj ne v ožjem pomenu besede, oz. v pomenu besede, kakršna je najpogosteje razumljena. Če že hočem uporabiti besedo Bog, potem lahko rečem le – Bog sem jaz. Jaz sem tista, ki vplivam na svoje življenje, jaz sem tista, ki se odločam, po kateri poti bom zavila, ko bom prišla do križišča. Jaz sem tista, ki s svojim ravnanjem/obnašanjem/reagiranjem vplivam na ravnanje/obnašanje/reagiranje ljudi okoli sebe. Jaz sem tista, ki izbiram. Jaz sem tista, ki izberem. In jaz sem tista, ki se odločam.

Tvoji »diniji«… Nikoli nisem rekla, da denar ni pomemben. Je pomemben, saj ti omogoči toliko majhnih in drobnih radosti. Toliko majhnih in drobnih pozornosti, s katerimi lahko polepšaš dan sebi ali pa osebi, ki jo imaš rad. Ali pa komurkoli, ki ga srečaš, če tako želiš.

Ni pa denar bistvo/smisel/sreča življenja. Ker ti ne prinese tistega notranjega miru, h kateremu težimo. Ker ti ne prinese trajnega zadovoljstva. Ker ti ne prinese trajne sreče.

In tiste prave sreče ne iščem v denarju. Tiste prave sreče ne iščem v materialnih dobrinah. Tiste prave sreče ne iščem v trenutnih zadovoljitvah.

Tisto pravo srečo lahko poiščem in najdem le sama v sebi. S tem, da sem takšna, kakršna sem in takšna, kakršna želim biti… Sreča mi je recimo, da sem pozorna do drugih. Sreča mi je, če s kakšnim svojim dejanjem lahko povzročim drugemu trenutek veselja. Sreča mi je, če samo s tem, kar sem, nekomu poklonim trenutek zadovoljstva… In, John_Doe – sreča mi je, ker lahko zdajle delim s teboj svoje mnenje…

M.

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by John_Doe on 12.07.2002 at 13:57:27

bp, samo zate quotiram sebe se enkrat.


John_Doe wrote on 12.07.2002 at 12:34:32:
OK. Forum je pac namenjen duhovnosti in ce mi ne pase tukej bit, nej spokam, ane? No, vseeno se me ne boste tolk hitr znebl, ker ipak se pa sem ter tja najde kej, kar me zanima.


Pa ne me obtozevat, da se mi zdi tole VSE skup butasto, ker sem lepo povedal, kaj mi ne gre v stih oz. se mi ne sklada z mojim prepricanjem :)

In prosim te, ne mi odreagirat po sistemu, ce macku na mjav stopis, zarepa , ker dol cist na dnu sem cist jasno napisal...


John_Doe wrote on 12.07.2002 at 12:34:57:
... in ne se delat fine, ce mate kak fajn argument, me komot lahko posljete u kurac z mojimi trditvami vred...  8)


Lep dan se naprej...

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by titud on 12.07.2002 at 13:59:53

K si bil ti, jd, izjemoma tko dolg kot sem praviloma jest, bom pa jest zdaj izjemoma tko kratek kot si praviloma ti:

Lepa pa korajžna izpoved, jd. Dorodošel  v  družbi AR !(anonimnih zasvojencev z razumom - tem nevarnim predatorjem). Ti obljubljam vso pomoč pri odvajanju od realizma, te grde pa pogubne razvade, zarad katere si se k nam zateku po pomoč. Se javm za tvojga mentorja. Če me sprejmeš, ti bom skušov svetovat pa ob strani ob abstinenčnih krizah stat. Zdrž, jd, pa le tko korajžno naprej.

tvoj sotrpin titud

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by LittleStar on 12.07.2002 at 14:00:42

No, če mene vprašaš, bi spremenila naslov threada iz 'Trenutek resnice' v 'Mojih pet minut' by JohnDoe. 8)


Title: Re: Trenutek resnice?
Post by John_Doe on 12.07.2002 at 14:09:02

Gape..

No, lepo si me skurcal... :) Nic hudega... tvoje mislenje pac. :)

Miska... nezno in previdno... nice. :)

titud... hehe.. ne vem zakaj mam tak filing, da me hoces popredalckat nekam, kamor ves da ne spadam? OK. lahko spadam nekam med "predatorje", nikakor pa ni moj namen se tega odvadit, tko da bo tvoje mentorstvo na razpolago za koga drugega... z veseljem pa spijem kdaj kak pir s tabo in uzgeva kako debato.
Namen mojega prihoda na ta forum pa nikakor ni ta, da bi iskal kako uteho in pomoc. So razlogi cisto drugje. :)
Vseeno pa hvala za ponujeno pomoc - sem ocitno kar se tega tice zgubljen primer...

LittleStar... a lahko argumentiras to tvojo izjavico oz. kaj nej bi to pomenilo? ;)

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Edi on 12.07.2002 at 14:17:16

Kar se mene tiče, bi blo najboljš na pir it.

Se mi ne da tok tipkat  ;D

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by John_Doe on 12.07.2002 at 14:19:23

Edi, zdrzi do srede oz. cetrtka... do takrat pa se kej natipkej...  ;D

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Marjana on 12.07.2002 at 14:20:57

Meni se pa zdi, da sploh nismo tako daleč narazen. Ti, John-Doe, imaš močno predstavo, kakšen je svet. In tvoj svet je točno takšen. ;)

Je pa res, da so nekateri 'duhovneži' precej odlepljeni od zemlje. In vzvišeni nad denarjem. Pa majo taki še kar nekaj dela pred sabo.

Uf, sem nekaj 'odlepljena' danes, sploh ne morem povedat kar mam v mislih... ;) ... bom drugič probala boljše razložit.

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by LittleStar on 12.07.2002 at 14:22:17

q
LittleStar... a lahko argumentiras to tvojo izjavico oz. kaj nej bi to pomenilo?  
q

Težko. Grem na pir ;D. Sodelavka ma poslovilnega. Gre na morje. ;) Got it?


Title: Re: Trenutek resnice?
Post by John_Doe on 12.07.2002 at 14:28:51

LittleStar...
Tezko? Ok, pa nic... hehe..
Zdej me bo pa se s pirom rajcala! No, kokrkol se fajn mej in spij se enega zame. ;)

Klinc, nadaljujemo v ponedeljek.. time to go... :)

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Amstel on 12.07.2002 at 14:48:25


John_Doe wrote on 12.07.2002 at 12:34:57:
...
Drugi smo pa realisti, ki ne razumemo vase duhovnosti in nam hecnega pogleda na svet, ko se je treba odpret kot lotusov cvet


Johny Deep,
res se splača pozorno prebrati, kar smo pisali do sedaj. Pa veš zakaj. Ker boš lahko opazil tudi realne duhovneže.
Sebe smatram za tako. Verjamem v dušo, ker drugače si ne znam razložiti, kaj je tisto, kar mojemu telesu daje življenje in kar odide, ko umrem.
Verjamem v to, da nismo samo fizično telo. Ampak, to ni neka skrivnost, ni nekaj nadnaravnega. To je zelo realno, merljivo, "čutljivo", "opazljivo"...  ;D
Je pa kdo od tega zmeden. Je kdo, ki iz teh dejstev, dela nepotreben kažin.  In kar je najbolj žalostno: iz te realnosti, dela skrivnosti.
Sama sem realist. Ko se mi je zgodilo nekaj, kar ni vidno očem, sem to pač sprejela, ampak iz tega ne delam pompa. Zame so to neki pojavi, ki SO, in so naravni.

Moraš pa računati Johnny, da tako, kot najdeš povsod produciranje iluzij, zmot, zablod, tako jih najdeš tudi tu.
Recimo verjetje, da ima nekdo brez moje privolitve nad menoj vpliv, je zame zabloda. Zame je iluzorno verjeti, da sem bom kar razsvetlila. Me to niti ne zanima. Če se bo slučajno zgodilo, se pač bo. Če ne, je tudi okej. To ni moj cilj.
Niti me ne zanimajo čakre v smislu, da jih bom načrtno "odpirala", pucala in ne vem, kaj še. Me ne zanimajo barve v meditacijah... Itd, itd, itd.

Zame je pomemben namen, smisel. Smiselno mi je sebe spoznavati, druge in spreminjati vzorce, ki me ovirajo. To ja zame vsa umetnost.

Poznam Ego. Poznam tudi zablode. Bog ve, kolk jih bom še spoznala.
In tu so še PASTI.
Pasti Ega. Ki pravi, da mormo tekmovati in se bojevati, ker če ne, ga bomo naj***ali. Jaz verjamem v sodelovanje. Verjamem pa tudi v ostro besedo v primeru, ko me kdo hoče manipulirati, ko me hoče zvleč v kako igrico...
Amen.

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by bp on 12.07.2002 at 14:52:46

jd,

Se opravičujem za butasto, bi bilo boljše čudno, ali morda nerazumljivo?

Mene še vedno zanima, kaj je tebe pritegnilo na ta forum, če pa smatraš, da je večina vsebine čudne, oddaljene od realnosti, oddaljeno od tvoje predstave o svetu?

Nihče ti ni rekel, da spokaj. Nihce ti ni rekel da zaveži. Nihče ni bil preveč fin, niti te ni še nihče poslal v ...  Ne vem od kod ti to.

Seveda ti ni treba odgovort na to vprašanje.  In prav tako seveda pa ti lahko kdorkoli postavi kakšno vprašanje, na katerega tisti trenutek ne želiš odgovorit Pa še, če ti paše, lahko seveda tudi trikrat sam sebe citiraš.

bp

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Thot on 12.07.2002 at 18:09:08

Zanimivo, jaz se takoj pridružim, ker lahko rečem da razumem in tebe john in ostale duhovne ljudi, ker nekako vem da ne vem, kaj je res in kaj ne.
Naj ti poiskušam dati odgovor na tvoje vprašanje, ki se mi je zapičilo v spomin:
Če si nekaj močno želiš se ti to zgodi.
Jaz kot pristaš moči možganov sem totalno tega mnenja, ker naše misli projecirajo naš obstoj.
nekoga bom citiral, pa se takoj opravičil ker sem pozabil koga:
Jaz sem moje misli in moje misli so jaz.
Kaj je želja, se moraš najprej vprašati. Je močno zaznavanje tega kar potrebuješ kot oseba, kar si v nekem trenutku idealistično zaznal. In zakaj drži če si želiš-dosežeš. Ker začneš v to smer razmišljati in vse kar počneš se nekako podzavestno projecira na ta cilj in seveda motivacija je zelo velika in tudi padci na poti do izpolnitve le te niso tako hudi, ker je cilj višji. Nič poduhovljenega, zgolj delovanje naših 12%. Nekako zelo radi ljudje pozabljamo da uporablajmo samo 12% in da je kapaciteta 88 zelo zelo velika.
Če v kaj verujem? DA cerujem v moč misli, verujem v možgane, se pravi verujem vase.
Kaj mi pomeni finančno stanje ali blaginja?
Veliko, ker mi pomaga pri iskanju cilja, pri iskanju odgovorov, ki so nekje tam zunaj, samo poiskati jih bo še treba.
Govoril si o istousmerjenih spolnih iztirjancev(rad jim tako porečem), in tu ti ne bi mogel dati bolj prav sploh pa z vidika, da že obstajajo dokazi da za vsakim fetišem obstaja dejanska okvara določenega možganskega dela in seveda homoseksualni ljudje so fetišisti, se pravi niso zdravi ljudje ali drugače rečenop degeneriranci.
Pa s tem nisem želel nikogar užaliti, sem le nek transmiter informacij ki jih v življenju sprejemam in o njih razmišljam in si ustvarjam mnenje. ti ljudje me ne ogrožajo in jih seveda sprejemam tako kot vse okoli sebe o katerih nimam najbolj idealnega mnenja.
Pričakujem seveda linč novinca, ki brez ovir in skrivnosti pove kar je njegovo prepričanje, hkrati pa vedno ostaja odprt za vsa mnenja in argumente o moji zmoti.
LP
T.

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by A. on 12.07.2002 at 18:27:45

VALDA SMO TU GOR VSI ODPRTI ZA DRUGAČNA MENJA SAJ SKUPAJ POTEM POIŠČEMO NAJBOLJŠO REŠITEV IN TO JE OS IN TO JE TO KAR MI DELAMO.

in to da se odkrito govori tu gor je velika prednost, še večja pa je to da se zavedamo kaj nam določeni stavki govorijo, saj to govorijo samo nam in nikomur drugemu.

drugo je to, da se ravno zato ne pretirano zaganjat v obtožbe in sodelovanje s tem da se postavite na eno stran, kot je rekel jon do prepričanje se spreminja in vi z njim in kot pravim jaz daleč smo od tega da bi razumel druge ker niti sebe na trenutke ne!!

in to vas varuje pred tem da zapadete v prepire in tem da zapadete v osebne blodnje.

Prav je, da si vse povemo, saj tako rastemo, prav je pa tudi da to kar nam napišejo dojamemo in to s čimanj izgovori, saj je napisano za NAS!

ok, tole od ustvarjanja projekcij...
tvoje misli so tvoje besede,
tvoje besede so tvoja dejanja
tvoja dejanja pa so tvoje življenje.

torej?

sam full delam na teh sistemih, raziskujem jih z matematično, fizikalnega, računalniškega, eletrotehničnega in duhovnega vidika in zato jon do veš da to dela, sicer sam do tam kjer odpove vse in to je do tam kjer je tvoja pot!!!

lahko se faking trudiš k nor pa ne gre, lahko pa samo pomisliš in je vse  ;D

sam od tega je odvisen kolk hitr dojemaš(sistem krogov) in od tega kolk se hočeš spremenit.

več od tega sploh ne bom razlagal...

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by A. on 12.07.2002 at 18:29:33

aja keš in ostalo s tem nima prav nobene veze
zato je o teh dveh stvareh povezano govorit skoraj brez...Title: Re: Trenutek resnice?
Post by LittleStar on 12.07.2002 at 18:33:20


wrote on 12.07.2002 at 18:29:33:
aja keš in ostalo s tem nima prav nobene veze
zato je o teh dveh stvareh povezano govorit skoraj brez...Oprosti A., keš ma vlko zvezo. Zato mislim, da bi se morali ravno več pogovarjat ravno o tej dvojnosti. Tudi ti jo imaš v sebi.

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Thot on 12.07.2002 at 18:41:34

tudi jaz sem mnenja da je denar pomemben delež človekovega življenja in razmišljanja, ker te osvobodi misli kot so preživetje iz meseca v mesec in človeška filozofije je pa itak samo perspektiva gledanja na dogodke, ki so za ene črni za druge pa beli, čeprav je enak dogodek.
A da ne bo pomote, govorim o zmernosti ne o visokem bogatstvu, ki zopet prinaša svoje težave in omejenosti.
A to sem jaz.
LP
T.

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by LittleStar on 12.07.2002 at 18:43:18

Cja, začetnik ::) :-*.

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by A. on 12.07.2002 at 18:47:15

valda, sam ne v tem topicu, ker je jon do nalovdal tri stavri

torej ali delajo stvari če hočeš da se uredi...

ali je pomemben keš in kdo si bluzi da ni...

in o sprejemanju drugačnosti...

to da mešamo vse tri stari nas nikamor ne pelje zato odprimo topic denar in tam odblodmo v to...   ;D

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Katarina on 13.07.2002 at 04:39:18

Pozdravljeni vsi skupaj,vsak posebej...
Vnaprej se opravičujem,ker vsega nisem prebrala,a vseeno toliko,da me je pripravilo,do tega,da pišem.
Tudi jaz sem,tako kot John Doe,Devi,najbrž tudi Thot in verjetno še kdo izmed Vas sodelovala (občasno še) na nekem drugem forumu.Omenjam ga samo zaradi opazovanja sebe in razlike,ki jo opazim na sebi,kadar prebiram enega ali drugega.In ko sem prvič "jadrala" po tem...priznam,kar nekaj časa sem prebirala Vaše "pogovore",razmišljanja...
Samo brala sem...

Zanimiva je resnica,ki jo vedno znova najdem.Namreč...ko verjamem v vsa tista svoja načela,principe...ko stopam po ravno začrtani poti,ki jo oblikujem sama in sem prepričana,da ravno zaradi tega ne bom zavila levo ali desno,se ponovno zgodi tisto najbolj normalno.
Učim se,preizkušam skrajnosti-tvegam!Za trenutek resnice...

Tolikokrat verjamem,zaupam in vsakič se mi zdi,da oblikujem prave smernice.Do ponovne preizkušnje,ko spet premikam svoje meje,pustim da me prav one ponovno profilirajo,nadgrajujejo neglede na to ali se obrne v pozitivo ali negativo.
Ja... za trenutek resnice-verovanje in moč.

Lepo Vas pozdravljam,hkrati pa sporočam,da mi je všeč Vaš forum.

Katarina

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Thot on 13.07.2002 at 09:57:07

Katarina se mi poznamo? Hmmmm.  :-X
Ja seveda prihajamo vsi trije z drugih forumov, mogoče so tu še kateri ki so takšni in razlog za to je enostaven:
Ker smo predatorji. Predatorji misli ljudi, od katerih črpamo, dokler imamo kaj in ko se stvar ustali odjadramo dalje.
Zanimivo nam je prebirati kaj ljudje razmišljajo, kako smo si drugačni, kako smo diobri ali slabi a konec koncev, smo si podobni, ker vsi skupaj nekaj iščemo. Vsaj večina. Tudi jaz se bom pridružil tvojemu mnenju o zanimivosti foruma in upam da bom izsesal čim več. ;D
Človek je hudo zanimivo bitje in posvečam se razumevanju le tega.
LP
T.

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by gape on 13.07.2002 at 11:33:48

Q
Jaz sem moje misli in moje misli so jaz.
Q
men so zlo ušeč flisarjeve besede:
Ali je svet ki ga zaznavam okrog sebe odsev mojih misli
ali
so moje misli odsev sveta, ki ga zaznavam okrog sebe?
http://www.gape.org/gapes/itsallinthehead.htm


ti rečeš da uporabljaš samo 12% možgan, jest pa rajši rečem za imaš osvetljene (ozaveščene) samo 12% aure, aura je pa u bistvu k hard disk, vse kar Veš je gor spravljen ... to je zavest ... ne možgani ... možgani so samo prvi fizični odraz stanja zavesti

iztirjenci/degeneriranci ... jest mam 2 v familiji, za katera se ve, niti ne skrivata tega in lahko ti povem da sta oba zadost normalna ...
NORMALNOST ... kalup, kjer smo vsi enaki ... vsi pijemo coca-colo, jemo macdonalds mamo avto, hišo, ženo in otroke (2) ... zapis v možganih identičen pr vseh ... vsi se enako obnašajo, vsi enako odreagirajo ... vsi smo normalni ... kdo bo merila normalnosti postavu sicer na vem ... važno da smo vsi ne-iztirjenci/ne-degeneriranci ...
gape na primer, ki ima možgane u iber degenerirane, čeprov ni peder, je pa okužen z miljon drugimi degeneracijami možgan ... kaj vse je notr zapisano - popolnoma neki druzga kot normalnost ... NOTR JE NAPISAN GAPE ... mf

to ni linč, to je mnenje ... ki je moje ... degenreirano sicer, ampak moje


bravo aleš:::
tvoje misli so tvoje besede,
tvoje besede so tvoja dejanja
tvoja dejanja pa so tvoje življenje.


Q
valda, sam ne v tem topicu, ker je jon do nalovdal tri stavri  
Q
jest pa mislim da bi tale topic muvnl u svetovalnico, kot je že zvezdica predlagala
in kr use tri stvari zloudamo dol


Q
Ker smo predatorji.
Q
predator se tukaj (na tem forumu) uporablja v tem kontextu
AKTIVNA STRAN NESKONČNOSTI
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=knjige_filmi;action=display;num=1010347682;start=0

AKTIVNA STRAN NESKONČNOSTI
PREDATOR
http://www.gape.org/gapes/prispevki/aktivna_stran_neskoncnosti2.htm#blatneda ne bo prevelike zmešnjave pršlo (glede términov)

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Thot on 13.07.2002 at 12:00:43

Vse lepo in prav ,drugače gledamo drugače mislimo, samo lovljenje na besede-etikete-oznake, je nepotrebno, terminologija je izgubila pomen ko so jo pričeli uporabljati. se opravičujem za nepotrebne zaplete in morebitne izpadle žaljivke, ki to niso v nobenem primeru bile, bom poiskušal popaziti na izražanje in zopet na terminologijo. zato degeneriranci niso negativno.normalno je seveda svet posameznika, Ervin se sprašuje, jaz sem prepričan, če me razumeš. Moje misli so redko moje moje besede, in  moja dejanja se redko odzivajo preko besed, smo drugačni. moja misel je resnično jaz, brez nje ne obstajam, čeprav jo redko prenašam v besedo, bi po napisanem sklepal da redko obstajam???
me veseli da ni linč, sprejemanje je osova komunikacije in sproščenosti, naravnanost je prijateljska, okolje je drugo.
Hvala za opozorilo in lep pozdrav.
T.

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Amstel on 14.07.2002 at 12:32:46


Thot wrote on 13.07.2002 at 09:57:07:
.... Ker smo predatorji.  
.... in upam da bom izsesal čim več.


Eeee, predatorji?  ;D Men je tako smešno, ko se kdo identificira z nekim predatorjem. Evo, moj trenutek resnice.

Izsesati čimveč... hm, ne vem, če bo šlo tako gladko, Thot. Namreč, mamo nekako uveljavljeno naravnanost, da dajemo in dobimo.... Samo eno od tega, se ne obnese.

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by A. on 14.07.2002 at 13:26:46

tega foruma se ne da izkoristit, ne da, ker izkoriščaš sebe, ne nas mi damo vse zato nimamo kaj zgubit, lahko samo pridobimo, ti zgubljaš sam...

zato kar z veseljem, mi smo šli čez to, ni nam več treba da sesuvamo sebe, tudi pustimo, da vsak sam poskusi...

sicer lepo povemo kam to gre, da se sesuješ u ibr, ker to ni forum kot drugi, ta forum je ti in tu se sooči vsak sam s sabo, tu ni drugih obstajaš zgolj sam, saj vse kar piše nekaj pomeni le tebi zato se boriš tudi sam s sabo...

razlog je v enosti!

dobr tek!

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by LittleStar on 15.07.2002 at 09:01:00


wrote on 12.07.2002 at 14:00:42:
No, če mene vprašaš, bi spremenila naslov threada iz 'Trenutek resnice' v 'Mojih pet minut' by JohnDoe. 8)


Evo me, morbit te še zanima ;D, kaj sem mislila s tem. Ja, nič drugega, kot to, da ne Resnica neizkrekljiva, in jo lahko le skozi svoje izkušnje, resničnost, prispodobe, zgodbice... skušamo podati, manifestirati.Title: Re: Trenutek resnice?
Post by John_Doe on 15.07.2002 at 09:10:48

Dobro jutro.. :)
Ste se pa razpisali... Vidim, da je prou fino vsake tolk cajta vrst kako kost za glodanje, da se potrdijo dolocena videnja in dolocene predstave. No, nic napacnega nocem povedat, le pohvalil bi vas rad. :)

Najprej en prav lep pozdrav Thotu, ki je bil moj sogovornik tudi na enem drugem forumu in veseli me, da se ni nic spremenil in ostaja tak, kot je bil - meni vsecen in verjemte mi, da bo ratal vsecen se komu od vas. ;)

No, zdej je pa ze cajt, da se spravim mal odgovarjat...
Ne bit hudi name, ker je za vas moje mnenje ozko gledano in si mislte - lejga bebca, bluzi u iber o nekih stvareh, k mu tud pod razno niso jasne... napaka.

So bili casi, ko sem se tudi sam posvecal raznoraznim (v zajebanciji jim pravim) duhovnim vajam. Gradil sem na sebi, se spoznaval in si ogledoval svojo duso skozi kompleten spekter priloznosti, ki so se mi ponudile.
Po vasem (nekoc mojem) bi lahko rekel, da sem se razsvetlil, ker sem spoznal svojo duso in uvidel, da sem le kalup, kjer je moja energija varno spravljena in bo v nejm tolk cajta trzala, dokler kalup ne razpade in potem se bo preselial drugam. Zaenkrat vse lepo in prav... dokler ne pride na vrsto mozgan, ki deluje le 2% in ne 12 oz. 12% deluje vse kompletno od motorike, do miselnosti, a za razmislanje se nuca le 2% Ostalo naj bi bil balast oz. hard disk kjer je vse lepo zapisano a smo preglupi, da bi znal to brat.

Torej, moj mozgan (kot sem ze enkrat razlagal) se je po metodi misli/besede/dejanja odlocil, da tisto kar sem pocel ni OK in je treba duso zaklent, ker se je ne da vec spucat - pa OK, to nima nobene veze zdej kaj je blo z mano in kaj ne. Hec je v tem, da sem si se pravi cajt privezal kvadre na nogo in da me je postavlo nazaj na trdna, zajebana, zahojena - a realna tla. Vem, tezko je o tem debatirat, ker ne poznate mojega zivljenja in osnove za moje razmislanje in zal tega tudi ne bom nikoli prav hudicevo na glas govoril, ker ima katastrofalne posledica. Pustmo to, OK.

Ne morem drugac, ne morem iz svoje zajebantske koze in ne morem nehat primerjat vsega skupej z enim komadom od Riblje Corbe, ki gre nekako tkole...

... valjamo se po prasini,
niko od nas pojma nema,
da smo davno u masini,
da smo davno u masini...

O kako je lepo biti glup...

In ker sem (za nekatere od vas) glup in zajebansko razpolozen, bom pac odgovoril tud na vasa vprasanja (sej bom kratek, ablubm! :) ) in s tem mogoce spet dal povod za drkanje v glavo... Here we go again!

Amstel! My love! ;)

Relani duhovnez pravis? Dobr se tole slisi in ko sem bral tvoj odgovor sem se mal nasmejal, ker sem se clo vidu noter, sam s to razliko, da sem dal vecino zadev, ki so me zanimale ze cez in se mi zdi moja realnost nekak bolj domaca, kot svet duhovnosti. A lahko to primerjam s tem, da recem, da rib ne maram, piscanec mi pa sede? Ribe sem probal in mi ne potegnejo, tko kot mi tud duhovnost ne. Bluzim? Ze spet, ane?  ;D
PS. Jebo te Johny Deep!  :-* ;) Ti me kr drazi, sej se mal bom pa jest tebe zacel, Goeser! :)
___________________________________

bp!
Ne tko cinicno in ironicno, no! Sej vem, kaj lahko in kaj ne smem... in vem da ce cem, ti odgovorim in ce ne, ti pac ne... in ker cem, ti pac tud bom. Sprasujes me, kaj me je pritegnilo na tem forumu. A bos zadovoljen z resnico? No, OK. Pol bom pac direkten.
Deloval sem na enem drugem forumu, kjer mi je vse skup dopizdlo in Devi mi je predlagala, naj si pogledam tega. Registriral sem se vec ali manj le zaradi privatnega cvekanja z njo. Sem ter tja sem neki napisal, da se je kej dogajalo in da sem lepo fletn dopoldan zabijal cajt, katerega imam kar nekaj na voljo. To je to. Nic visje letecega. Nic globjega. Zgolj in samo zabijanje cajta. Dejansko bi to lahko pocel kjerkoli drugje ane? No pa ne. Pac to pocnem tukej in sem ter tja se mi clo ljubi pogledat kaksno temo in kej pokomentirat al pa clo kako odpret ini mal ponagajat. Sem te razocaral? Najbrz nisi edini. :) Jebi ga, kaj cmo zdej? ;)
PS. Ne rabis se mi opravicevat. Sej si samo povedal svoje mnenje, tko kot jest.
___________________________________

Thot.
Midva sva o podobnih temah ze debatirala in se v marsicem strinjava, zato najine podobne miselnosti ne bom razpredal... bova ob piru kako rekla. :)
___________________________________

A.
Morm, kr rect, da se delno strinjam s tabo. Tud jest sem raziskoval in prisel do svojih zakljuckov oz. svoje poti, samo s to razliko, da sem se pol spustil nazaj na tla. :) Bomo kej vec ta teden v zivo, OK?

Ma morm priznat, da se mi ne da vec odgovarjat. Bom pol se kej napisal. Sej sem bil ze predolg... :)

Se ena pripombica. Denar ima pri vsem skupej preklet veliko vlogo - ne pozabit tega. ;)

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by John_Doe on 15.07.2002 at 09:13:45


wrote on 15.07.2002 at 09:01:00:
Evo me, morbit te še zanima ;D, kaj sem mislila s tem. Ja, nič drugega, kot to, da ne Resnica neizkrekljiva, in jo lahko le skozi svoje izkušnje, resničnost, prispodobe, zgodbice... skušamo podati, manifestirati.


Aha... in to nej bi jest reku v petih minutah? Pa prejle spet pa zdele spet... hehe... Resnica je lahko preklet izrekljiva in boleca - samo tko kot sem ze cist na zacetku reku, da jo jest pac izrazam cez svoja gledanja in zal ne cez tvoja in zarad tega se pol porajajo dvomi...


Title: Re: Trenutek resnice?
Post by LittleStar on 15.07.2002 at 09:22:13

Ja, saj zato sem pa napisala, da bi bilo boljše, če bi izhajal, da je to TVOJIH 'pet' minut. Pa itak brezveze, en folk pač išče pod pretvezo, kao da dela za vse, al pa za druge, redko kdo pa je takšen, da že od nekdaj ve, da itak dela samo zase.  

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by gape on 15.07.2002 at 09:59:44


John_Doe wrote on 15.07.2002 at 09:10:48:
Se ena pripombica. Denar ima pri vsem skupej preklet veliko vlogo - ne pozabit tega. ;)

prou morm tole napisat;
denarja mi trenutno glih mal manjka, sm se zaposlil, pozabu prek študenta vn keš potegnt in zdej čakam 15. se pravi keš mam, ampak trenutno sm od registracije pa do 15 čist suh, sm zadnjič prov še zadnje 3 jurje dvignu za na sočo ... pa sm u petek razmišlju matr k bi model pršu tale material iskat, k mi klele stoji (sm jo zanč za 5 čuka kupu) ... in je pršu, in mi je dal 10 čuka in je blo čist kul na soči ... pa sm spet čist brouk ... pa kaj ... je pomembn ... NI PA NAJPOMEMBNEJŠI ... če imaš najpomembnejše, tud dnar pride ...

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by John_Doe on 15.07.2002 at 10:13:06


gape wrote on 15.07.2002 at 09:59:44:
... če imaš najpomembnejše, tud dnar pride ...


A sem lahko mal zleht? Prosim? THX!

No, se strinjam s tabo. Ce imam najpomembnejse - vir dohodkov - pol od tam tud dnar pride, ja.  ;D

Mal heca, ane. Drgac me pa ne narobe razumet. Ne dajem denarja na prvo mesto, temvec v prvo skupino, se k ostalim dejavnikom, kateri si pa svoje prvo mesto v tej skupini menjavajo glede na situacijo.

LittleStar... ja itak. Jest ze od vsega zacetka delam samo zase in se tist kar nardim za druge sem dejansko naredu zase. Se hecn slis? Mozno. Je pa dejansko res tko. A ni bog najprej sam seb brado ustvaru?  ;)

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by bp on 15.07.2002 at 11:51:59


John_Doe wrote on 15.07.2002 at 09:10:48:
bp!
Ne tko cinicno in ironicno, no! Sej vem, kaj lahko in kaj ne smem... in vem da ce cem, ti odgovorim in ce ne, ti pac ne... in ker cem, ti pac tud bom. Sprasujes me, kaj me je pritegnilo na tem forumu. A bos zadovoljen z resnico? No, OK. Pol bom pac direkten.
Johnny,
To kar te pripelje nekam je ponavadi naključje, imaš povod, nimaš povoda, kakorkoli že. To da ostaneš, da se nekje zatakneš, pa je ponavadi tvoja odločitev, je nekaj, zaradi česar si ti še vedno tu, je nekaj zaradi česar sem jaz še vedno tu. Oba rada provocirava, sam se rad vprašam po stvareh, ki so podstavljene kot osnovne in najbolj samoumevne. Sam sem tukaj zato, ker IRL ne srečujem ravno veliko ljudi, s katerimi bi se lahko pogovarjal o nekaterih rečeh, ki me tudi zanimajo. Saj so diniji pomembni, kakor temu pravite tukaj, ampak pogovarjat se samo o tem je pa malo dolgčas. Vsaj meni.

bp, menda cinik, ki se menda rad opravičuje

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Valentina on 15.07.2002 at 12:12:31Off topic, pa itak v smislu debate:

Seveda je denar pomemben. Denar je energija, v katero smo nakaj vložili, smo se za to trudili, smo za to delali, ga nismo ukradli. In ta energija se pretaka skozi nas, se pretvarja v druge oblike, nam omogoča, da pridejo do nas te druge oblike, itd. Nima se smisla zmrdovat nad denarjem, nam omogoča nam važne stvari, seveda pa ni sam sebi namen. Če je pa sam sebi namen, je pa kriza.

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Thot on 15.07.2002 at 13:21:47

Uf, ups, pardon ;D, nisem mislil, da sem resnično tak predator, da bi jemal in nič dajal, nasprotno, poiskušal dajati, a vprašanje koliko imam ponuditi. Se strinjam nastrojeni smo tako da dajemo in seveda jemljemo, ker je to edini način obstoja. no toliko da ne bo hude krvi ;), že v štartu.

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Amstel on 15.07.2002 at 14:03:19


John_Doe wrote on 15.07.2002 at 09:10:48:
se mi zdi moja realnost nekak bolj domaca, kot svet duhovnosti.


Deeper and deeper.... 8)
Johnny, opažam, da se ji te duhovnost zagabila... Se motim? Je blo preveč bluzenja, kaj naj bi počeli, da bi postali bolj.... khm, bolj, poduhovljeni...? Po treh letih študija na DU, se mi je to zgodilo. To sem že enkrat pisala.
New age ideal je totalno nerealen... pozabiti na svojo osebnost, ne se jeziti (why?)... skratka... univerzalna ljubezen, služenje.... in to sem dala skoz...
Ostalo je pa nekaj, kar mi je realno. To je moja duša. Ali pa tisti krasen občutek, ki smo ga imeli kot otroci... se spomniš? Kako smo doživljali svet? V kaj smo verejli? Jaz verjamem v to čistost. In ne udam se. Nisem prenehala verejti tudi v ta del sebe.
Zavedam se ga, srečam se z dušo... pa veš kdaj najbolj... ob kakšni fini debati, na vrtu prijateljice, ob soju sveč... ali ko pelejm Mašo na sprehod in jo gledam, kako se podi za kakim insektom... Male, male stvari, tihe, mirne, brez pompa....

Goeser, a?  ;)

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Andres on 15.07.2002 at 14:22:39


Quote:
Zaenkrat vse lepo in prav... dokler ne pride na vrsto mozgan, ki deluje le 2% in ne 12 oz. 12% deluje vse kompletno od motorike, do miselnosti, a za razmislanje se nuca le 2% Ostalo naj bi bil balast oz. hard disk kjer je vse lepo zapisano a smo preglupi, da bi znal to brat


John!

Po moje John, si se ti ze kar vdal v nekaksno usodo gluposti.  Nikjer ni receno, da moras do smrti izkoriscat 2% mozgan.  Da se, verjemi, da se jih izkoristit veliko vec.  In tudi ni potrebno, da delas neke duhovne vaje. No ja, mogoce sproti, kot za hobi.

Andres

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Amstel on 15.07.2002 at 14:33:27


Thot wrote on 15.07.2002 at 13:21:47:
Uf, ups, pardon ;D, nisem mislil, da sem resnično tak predator, da bi jemal in nič dajal, nasprotno, poiskušal dajati, a vprašanje koliko imam ponuditi.


Hehe, Thot... kar navadi se na to, da povemo kar mislimo.... ni pa nevarnosti, da bi bil to kak slab štart zate... Tu ni ocen, ni spreičeval, pa tudi vedenja ne ocenjujemo...  ;D
So pa besede naše edino sredstvo tu gori. Im včasih se pač zgodi, da uporabimo kako besedo, ki dopušča še kako drugo intepretacijo mišljenega.

Vprašanje koliko imaš ponuditi, praviš? Hmmmmm. Thot? To bom pa še ugotovili, a ne? Po mojem, boš tudi sam presenečen nad seboj.... ;)

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by John_Doe on 15.07.2002 at 14:53:29

Amstel..
De bi se mi duhovnost zagabila?
a cva rajs rect, da se ji le posmehujem (spet se bo nekdo cist razburu... hehe) in da jo enostavno ne sprejmem. Pogledal sem neki o njej, povohal tud, prebral tud, ni me pritegnilo. Simpl. Tko kt ne maram ribe na jedilniku.
Se pa strinjam s tabo, da ni lepsega, kot sedeti z dobrim frendom ob soju svec pit mrzu pircek (to sem dodal) in vzgat kako fajn debato. Zdej, ce temu pravite duhovnost, ja tud prou, ane. :)
In, JA, male stvari... te so tiste, v katerih clovek uziva. Sam enim je to tolk tezko pojasnit oz. jih na to opomnit. ;)

Andres.
Moj mozgan dela s tiste dva posto cist zadost fajn. Ce sploh ne dela sam s pol posto in mi statistiko skos prikroji, da je do fundamenta obremenjen. Cak, bos vidu, kolk se bo klimba upiral, ko mu bom predlagal, da nej poveca kapaciteto na 12%. ;)
Le kje hudica se je navzel lenobe in brezdelja?

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Zombie on 15.07.2002 at 15:44:46

[quote author=John_Doe In, JA, male stvari... te so tiste, v katerih clovek uziva. Sam enim je to tolk tezko pojasnit oz. jih na to opomnit. ;)
[/quote]

To je beseda. Nekaterim že kaka mala pozornost npr. šopek ali čokolada polepša dan.
Ah kurc, drugim(nam) pa spravi v dobro voljo že tist cm in pol pene na pivu.

Hja, sej je tud moja filozofija, da je treba od sebe tudi dajat ne samo jemat. Mislim, da v svojem življenju se nisem odklonil nobenega pomoči potrebnega..., ampak če gledaš na stvar iz druge strani sem jaz ze velikokrat ostal z dolgim nosom.
Lahko filozofirat na dolgo in široko še par let, pa boste ugotovil, da je denar oz. materialne dobrine trenutno (pa verejtno se nekaj časa) gonilna sila, ki vrti ta nas planet. Večina hlasta po premozenju in ob tem svojem skobicanju k cilju, puščajo za sabo morje trupel, ampak najbolj zanimivo pri vsej stvari je to, da se počutijo užaljene ali prevarane, ko jim nekdo hrbet obrne.
Kot, da se ne bi slišal za tist rek : "Milo za žajfo..."
Sploh, pa je žalosten, da se nas bo moral še tistih nekaj dobrih ljudi spremenit v egoistične prasce, ker drugače ne bomo preživel!
Pišuka. prav rad bi enkrat verjel tistim optimistom, ki pravijo, da lahko posameznik spremeni svet...

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Amstel on 15.07.2002 at 17:16:21


Zombie wrote on 15.07.2002 at 15:44:46:
Sploh, pa je žalosten, da se nas bo moral še tistih nekaj dobrih ljudi spremenit v egoistične prasce, ker drugače ne bomo preživel!
...


Žalostno bo res, Zombie, če bomo to dopustili.

Jaz ne vidim tako dramatično, da bi morali za svoje preživetje postati egoistična svinje...
Če maš v mislih kruti poslovni svet, kjer si kot privatnik na trgu, kjer je konkurenca neizprosna... kjer delujejo zakoni ekonomije... tu pa nimam izkušenj, ali lahko posluješ na fer, ali kratkoročno gledano, na ne-fer način, kot se je dogajalo pri nas v prvem odobju osamosvojitve.
Kot vem, počasi nastaja drugačen trg, kjer so pomembnejši odnosi. Kot poznam en primer, ko so najeli na Nizozemskem enega strokovnjaka za dobo treh let, na podorčju human resorses..., da ugotovi kje so šibke točke v firmi. Šibke točke v smislu ljudi, ki niso zadovoljni s svojim delom, ki so morda na napačnem delovnem mestu, ker so bolj ali manj sposobni za x delovno mest.
Moje skromno mnenje nestrokovnjaka na tem področju je, da se bo vedno več vlagalo v človeka.

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Thot on 15.07.2002 at 17:44:48

Bravo Amstel, moje strokovno mnenje je enako, ker ne delajo to samo v tujini, to delajo sedaj že tudi v SLO, vsaj v eni firmi-tam kjer sem jaz, in če ti povem razlog je zelo enostaven, konkurenca je velika, proizvodov je veliko, povpraševanje je enako. Kaj storiti, prodajal bo tisti ki bo bolj človeški, ker propaganda ne deluje več tako kot bi si želeli, vsaj v določenih sektorjih, pa tudi drugje počasi prihaja do tega. Izbira je tako velika, izdelki so podobo kvalitetni, prodajalec je tisti, ki bo odločilna figura v zmagi tega pehanja. A ker smo ljudje vedno bolj osveščeni, vedno bolj razviti(če lahko tako rečem), vedno lažje spoznamo lažnivce, vsaj tiste slabše, in odnosi se popravljajo iz dneva v dan.
To je samo moje strokovno mnenje.
LP
T.

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Miska on 15.07.2002 at 18:03:29

Thot – mislim, da vem, o kateri firmi govoriš… Zakaj se mi zdi, da vem? Ker med množico firm izstopa… Ravno po tem, kar si napisal… In je zato ni težko prepoznati…

Si želim, da bi bila (tako kot ti) bolj optimistična, kar se tega tiče… Pa se bojim, da ostajam pesimist… Žal…

Si bral knjigo »Plavaj z morskimi psi in ostani živ«?

M.

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Thot on 15.07.2002 at 18:05:26

Miska nisem? O čem govori, če imaš čas kratke obnove?
LP
T.

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Miska on 15.07.2002 at 18:33:18

Thot,

Obnove ti ne bom pisala, ker je to potem subjektivna (moja) ocena knjige in te s tem lahko (ali pa ne) prikrajšam za nek užitek. Ti bom naredila kratek povzetek predgovora, če te bo potegnilo, pa povej, ti knjigo lahko posodim:

»… zbirka nepozabnih življenjskih lekcij, ki bodo nepogrešljive tako za novinca kot veterana v vsaki točki njegovega poslovnega in osebnega življenja:
- Smehljajte se in govorite ne, dokler vam jezik ne visi  iz ust.
- Odločajte se s srcem, pa boste končali bolani na srcu.
- Najboljši način, kako nekoga grajati.
- 66 stvari, ki bi jih morali vedeti o stranki.
- Pomoč otrokom, da prelisičijo srečo…«

Bo dovolj za pokušino?
M.

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Thot on 15.07.2002 at 18:49:00

Ja pozornost je pritegnjena. ;D Kdo je avtor?
Govori samo teorijo ali je tudi kaj preiskušenega, ker vemo, da se ameriški profil ljudi preveč razlikuje od slovenskega kupca ali stranke. Se strinjaš?
LP
T.

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Miska on 15.07.2002 at 20:29:11

Avtor: Harvey Mackay
Knjigica (bolj priročnik) je pisana v smislu izhajanja iz lastnih izkušenj, ki jih je doživljal Harvey Mackay, ko je pri 26-tih letih kupil propadajočo družbo Envelope Corporation in iz nje v treh desetletjih naredil uspešno podjetje.

Ja, seveda se strinjam, da se ameriška filozofija razlikuje od slovenske. Tudi zato ni treba knjigice vzeti v absolutnem smislu…

Pa tudi drugače je ni treba vzeti absolutno »zdravo za gotovo« – je samo še eden izmed tolikih priročnikov, ki obljubljajo slavo, uspeh, denar, veselje, zadovoljstvo, srečo, notranji mir… Vendar, saj veš – vsako knjigo je vredno prebrati in iz nje potegniti tisto, kar odgovarja tebi in zate. Vsaj jaz sama ne vzamem nobene knjige/priročnika absolutno. Preberem, ven pa potegnem puzzle, ki se prilegajo moji sestavljanki…

M.

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Harry on 15.07.2002 at 23:48:54

Omenjate, da se vedno več dela oz. se bo delalo na človeku. S tem se popolnoma strinjam. Kljub temu naj dodam še moje mnenje.
Poznam nekaj firm, v katerih se je začelo delati na človeku. S tem mislim razne ankete o zadovoljstvu na delovnem mestu, dodatna izobraževanja, stiki z ljudmi ipd. To je vse v redu. Ampak, kaj pomaga vse skupaj, če je človek premalo stimuliran za svoje delo. Res je, da je nekaj intuzijastov, ki jih ne zanima stimulacija, večina pa je na drugi strani. Zato menim, da je potrebno človeka najprej stimulirati, nato pa lahko delaš na njem. Kako naj bo ena trgovka prijazna s stranko, kako naj se ji nasmiha, če pa ve, da bo petnajstega 80.000, pa če se ful trudi ali pa ne.
Še en primer. Zakaj ima Italija tako dobro finančno policijo? So strah in trepet vseh utajevalcev davkov. Zato ker so zelo dobro stimulirani in jih zato ne zanimajo nobene podkupnine. To je to.

LP Harry

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Boo Ruth on 16.07.2002 at 00:11:18

Ojla, Johndoe.
Evo sem se prebil skozi 4 strani dolge replaye in ne morem, da se ne bi oglasil tudi jaz.
Na začetku sem spremljal tvoje poste......in potem sem ugotovil, da ponavljaš eno te isto. OK. Kvadri, keš, realnost, pivo, itd, itd, itd..........potem pa se vse konča. Previješ kaseto nazaj in znova pritisneš play.
Tvoje trditve ne bom ovrgel. Imaš prav. Denar je potreben, ostati je potrebno na tleh - prizemljeni, itd, itd....vse prav. In na žalost je ta forum precej kontra usmerjen. In ker je precej dušic na tem forumu ne moreš pričakovati, da te bo kdo poslal v PM ali pa se bolj grobo obregnil ob tebe. To lahko naredi samo nekdo, ki je vsaj približno prizemljen kot ti. Vidiš, vsak ti poizkuša priti naproti.
Jaz ne in tega niti ne mislim. Zakaj bi pa moral? Odkrito te ta moment pošljem v PI## materino. In veš zakaj??? Ker preveč divjaš po forumu, postavljaš polena tam, kjer sploh ni potrebno, vtikaš se tudi tja, kjer sploh nimaš blage veze. Prav je, da poveš svoje mnenje a to, kar ti delaš, to ni!!!! Vsaj spoštovanje bi lahko pokazal. A ti ne. To, kar delaš, je ena čista provokacija in nič drugega. Za vsako temo najdeš tvojo luknjo, v vsakem topicu podstaviš kajlo. In če bi forum izgledal kot bife, bi ti bil glavni na šanku in razpravljal o svemu i svašta in se delal največji frajer v bifeju. Kot da je tebi vse jasno, kot da si ti to že vse dal skozi, da si en nivo višje in to vse skupaj gledaš z viška kot na neko brezvezarijo. In če je to res, potem sem prvi, ki te poziva, da greš v PIZ## materino. In če sem edini, ki te tja pošilja, sem pač edini. Dovoli, da folk razvija svoje debate na konstruktiven način in naj ne bere tvoje presvetljene destruktivne poste. Z njimi le razbijaš debato.
Ja..... in sam si dodal, da je tebi surfanje po forumu le zabijanje časa si s tem vse povedal.
Kje ste sedaj vrli teoteriki in praktiki v analitični psihologiji? Zanimivo bi bilo narediti tvoj psihološki prerez. Sam se ne bom spuščal v to, saj sem šele na začetku. Sicer že z branjem med vrsticami lahko razberem marsikaj. Da ne govorimo o povezovanju povedanega s tvoje strani na začetku in sedaj. Svojo pravo identiteto znotraj sebe skrivaš za agresivnostjo na forumu in v svoji bližnji okolici. Hočeš nas peljati po tvoji poti  - dati nek drug vtis. Govoriš eno, delaš drugo. Me prav zanima, če boš tvojim otrokom na tak po tvoje realističen način, predstavil svet. Ko bo tvoja mala prijokala domov iz šole in povedala, da je zaljubljena v nekoga, ta pa ji ne vrača ljubezni. Koga boš poslal v PM? Ali jo boš tolažil ob flaši piva?? Ji boš pomagal prebroditi krizo s flašo piva??? Kaj bo rekla hčerka, ko ji boš povedal, da se edino rodila ni ob flaši piva, ki ga očka tako rad sreblja? Misliš, da bo razumela?
Kaj pa žena? Je tudi strastni konzumator piva?

Pa da ne pozabim.......kdo nosi hlače doma? Ja, verjetno boš napisal, da se doma kolektivno in enotno odločata. Po tvojem pisanju in podjebavanju na forumu ti tega ne bom verjel niti pod razno.

Zato te pozivam, da sodeluješ konstruktivno, drugače pa se ne mislim več spuščati v debato s tabo. Ni vredno.

In seveda....dobro jutro ti želim ob zgodnjem vrčku piva ob računalniku. Nadaljuj tvoj pohod po forumu s prepevanjem enih in istih zgodbic o junaku JOHN DOE, ki je že zdavaj spoznal, da je najbolje vegetirat v množici, iz dolgočasja na forumu kako reči, kako "pametno" povedat, kako poleno podtaknit in tako ponovno prebit dan v službi.

Borut

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Miska on 16.07.2002 at 00:19:19


wrote on 15.07.2002 at 23:48:54:
Ampak, kaj pomaga vse skupaj, če je človek premalo stimuliran za svoje delo. Res je, da je nekaj intuzijastov, ki jih ne zanima stimulacija, večina pa je na drugi strani. Zato menim, da je potrebno človeka najprej stimulirati, nato pa lahko delaš na njem. Kako naj bo ena trgovka prijazna s stranko, kako naj se ji nasmiha, če pa ve, da bo petnajstega 80.000, pa če se ful trudi ali pa ne


Harry – sem iz tvojega posta pravilno razbrala, da se ti zdi, da je motivacija človeka mogoča samo z denarjem?

Pa ni, veš. Se ne spomnim več, kje so delali to raziskavo, niti točnih rezultatov se ne spomnim več – dobro pa sem si zapomnila: ja, denar je prvo motivacijsko sredstvo. In to zelo dobro motivacijsko sredstvo. Toliko časa, dokler človek ne zadovolji vseh osnovnih življenjskih potreb (kulturna raven preživetja, stanovanje/hiša, avto,…).

Potem pridejo na vrsto drugi motivacijski dejavniki: delo, ki ga opravljaš, sodelavci, s katerimi delaš, okolje, v katerem se giblješ, možnosti za izobraževanje, aja, skoraj pozabila na napredovanje…

Ja, ja, saj vem… Slovenija še mucho daleč, saj vem…

M.

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Miska on 16.07.2002 at 01:25:27

Uf, Borut – mi danes ne daš spati…

Se ne želim vtikati med vaju z John_Doejem, res ne. Sem se že enkrat… Pa vendarle mi tvoj post ni dal miru in mi ni prinesel spanca… Zato kljub vsemu želim povedati samo svoje mnenje… Vidva - vsak posebej in vsak zase se bosta odločila, kako bosta nadaljevala (ali pa ne) vajine debate na temle forumu…

Glej, Borut – vsi se trudimo sprejemati… Vsi tukaj na forumu se učimo sprejemati vsakega posameznika takšnega, kakršen je… Brez razlike… Vsak človek je takšen, kakršen je in vsak človek v vsakem trenutku naredi tisto, česar je v tistem trenutku največ zmožen… In tako tudi John_Doe… Tak je, kakršen je, pivo in diniji  so mu glavna obsesija, tako vsaj pove na glas… Drugo nosi v sebi in tistega pač ne zmore/ne želi/noče deliti… Tudi prav… Tak je, kakršen je in jaz ga sprejemam takšnega…

In tebi, John_Doe – tudi Borut je takšen, kakršen je… In je tudi on fejst fant – ravno takšen, kakršen je… V tistem trenutku, ko je pisal svoj post, pač ni zmogel drugega, kot to, da se je razjezil… Bil je to trenutek, v katerem ni zmogel reagirati drugače… On sam je zmožen tega razmisleka in verjamem, da bo jutri razmišljal drugače… Ko bo minilo malo časa, ko si bo ohladil dušo in ko bo posijalo sonce v njegovem srčku… Kajne, Borut?

In ravno zato, ker se tukaj nahajamo tako različni med sabo, ker nas je toliko popolnoma drugačnih, z drugačnimi pogledi na življenje, z drugačnimi cilji v življenju, z drugačnim načinom razmišljanja – mar ni ravno tudi to prilika, da se naučimo sprejemati tudi tiste, ki razmišljajo drugače od nas? Da tisti, ki razmišljajo drugače, niso nič manj in nič več vredni od nas? Da sprejmemo vse? Da, če že tako hočete, imamo radi vse? Da so vsi vredni naše pozornosti, naše pozitivne misli, naše pozitivne besede?

Ne vem, no… Peace brothers?

M.

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by A. on 16.07.2002 at 07:50:45

ja tud jaz se deloma strinja z bo_rutom, forum je namenjen konstruktivnim debatam v smislu nadgrajenvanja stvari ne pa v smislu chata, za chat bo gape naredu skripto pa bo jondo lahko tam prical na veliko ce bo hotel...

bo_ruth lahko bi saj veš majčken al pa ne včasih je prav da daš tako kot čutiš... sej nebo zamere, sej se ve edin res dobr prjatu te bo posla v K....

torej te sopoštujem!

evo jondo, ti pa vedi tole trenutek resnice si iskal in si ga dobil! in res ti povem tudi jaz poglobi se v to kar pišeš kajti tud jaz rad berem dobre tekste imam rad dobre pogovore in dobre frende, zato ne pisat povsod in to sam ene dva stavka kot pokrovka, dobri frendi pač vejo do kje jit! še boljši te opozorijo če greš čez...
največ pa naredimo zase takrat ko sprejmejo nasvet!

ne blod povsod, to je delu tud comp pa je pol nehu, vsak lahko doda 2 vrstice bluza, težko je dodat 20 vrstic resnično dobrih odgovorov ki potegnejo debato naprej, dajo rešitve in najdejo neke skupne zaključke.

zato jondo, ker si začel razšiščevat sam s sabo, ker veš da si se izpel v enih temah in da si sedaj napisal vse od bluza, je prišel tvoj trenutek resnice, sedaj greš naprej ker to kar si do sedaj pisal pač vsi poznamo!

si bil skoraj nedotakliv ker se te ni nič dotikal ane, sam sedaj se te, videl boš da se te dotakne vse in kako sem bil sam neumen ko sem mislil tako kot misliš ti.

sedaj je tvoja potka, da daš kaj novega kaj resnično tvojega, kar kar te je naredilo boljšega kar kar bi rad delil z anmi...

oz vsaj jaz bi to rad slišal in bral...

ok, dal ti bom tekst od 5 obdobij, da boš videl, kaj se dogaja...

drugač te mam rad, dinamika ki si jo prinesel na forum je fina, sam je tako vsak ki pride na forum jo priense, glej edi(mike) titud, comp, gape, A....

vsi smo stancal u ibr...

pol padeš ven in greš res samo na svoje področje in tam pišeš kvaliteno in s tem pomagaš sebi in drugim...

aja dobra debata vsebuje predvsem argumente in resnico in ob pivu smo to vedno delal, pol smo ugotovil da za argumente in resnico ne rabiš piva pa sedaj to delamo brez...

sam še zmeri delamo!  ;D

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by John_Doe on 16.07.2002 at 09:41:31

Borut, si zdej kej boljse volje, ko si se izkaslal?
Upam, da si. No, nikar ne misli, da si me kej uzalil. Bom cist lepo sprejel tvojo kritiko in nasvete in se bom probal drzat, da bom svoje trditve argumentiral in da ce se bom utaknil ze na kaksno podrocje se bom pac v tistega, ki mi je popolnoma znano, pri ostalih bom pa najbrz kaj povprasal, ce so mi neke stvari delno znane in bi rad na njih kak konkreten odgovor. Velja? OK.
Pa ne mi zamert, ce na tvoja provokativna vprasanja ne bom odgovoril, ker sam ves, da nimajo nobene osnove, ker se ne poznava in delat zakljucke na podlagi mojih parih napisanih besed, ki niso okrasene z mimiko obraza in tonom v glasu je mal prenagljeno.

Miska, sekirat se zarad drugih se pa res nima smisla. Borutu gre na zivce moje podjebavanje in ker sem ga zaradi tega spravil v slabo voljo, bom priden in ne bom vec nagajal, tko da upam, da si v miru zaspanckala. ;)

A. bom uposteval vas nasvet. Bom priden.
Pa se dejva midva neki zment in ce se kdo to bere, pol nej me proba neki razumet.
Kot marsikdo sem v lajfu probal marsikej in so me ene stvari pritegnile, druge odbile, ene so pa enostavno ostale v luftu. Ne bom rekel, da poznam vse oz. da sem v vsako vtaknil svoj firbcen nos. To ni res.
So pa zadeve, v katere sem pokukal in so obvisele v luftu in ker sem tak karakter, da se mi ne ljubi za eno stvar zabit morje casa in imam rad kratke in jedrnate odgovore, pol bi vas prosu, ce bom kdaj postavil vprasanje na katerega ne poznam odgovora, da se mi to proba razlozit na kokr tolk kratek in razumljiv nacin. Sam ne mi rect, da nej si preberem to in to knjigo in da mi bo pocas ratal jasno, ker to je isto, kot da grem ceu forum prebirat. Sam zgubu bi se.
A. ne vem, ce me razumes, kaj sem hotel povedat. No, bomo vidl. Ce najdemo skupen jezik OK, ce ne, pac ne.
Da bi se zarad enga cloveka ob tla metal, se ne splaca. :)

PS. Cist pozabu dodat. Hudica, no! Kolk ste se obregnl ob ta moj pir.  :)

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Zombie on 16.07.2002 at 09:55:09


wrote on 15.07.2002 at 23:48:54:
Omenjate, da se vedno več dela oz. se bo delalo na človeku. S tem se popolnoma strinjam. Kljub temu naj dodam še moje mnenje.
Poznam nekaj firm, v katerih se je začelo delati na človeku. S tem mislim razne ankete o zadovoljstvu na delovnem mestu, dodatna izobraževanja, stiki z ljudmi ipd. To je vse v redu. Ampak, kaj pomaga vse skupaj, če je človek premalo stimuliran za svoje delo.


Ja Harry s tem se pa čist strinjam s tabo. Sej se pri nas dogaja nekak isto. Tiste ankete pa oh in sploh, ampka kurac je v tem, da imamo vseskozi občutek, da se vtikajo v tvojo zasebnosti in bodo prej ali slej vse podatke uporabili proti tebi.
Ja, ja treba bo delat na človeku, ampak kako?
Glih pri nas v službi smo dobli novega šefa in ta dripec si je postavil še podšefa. In glih ta podšef je problemm ker ko je delal z nami je bil čist človeški in dobrodušen. Zdaj ko je šef pa je totelen kreten. Edina možna rešitev je tista, ki jo on predlaga..., če poskušiš predstavit kakšno alternativo te pošlje v P.M. Podobno si deležen, če ga vprašaš za nasvet pri kakem problemu(programiranje), prvo si deležen kake opazke ("Kako kur## tege ne veš"), potem pa zjodla svoje. In kakšen je rezultat? Dva sta že dala odpoved (pa mislim, da bo še kakšen).
In zdaj, ko so dojeli, da problem obstaja, so nam pa pripeljali enga modela, ki nam predava umetnost komuniciranja...
Pri nas je že teko, da se dela na ljudeh, tako, da se celotno skupino zamenja zaradi enga dripca, pol pa jokajo da so roki...
Tri leta sem v firmi pa še nisem videl tolk pošiljanja v P.M. kot v zadnjem mescu.
Očitno je bolš. da jaz poskrbim za osebni razvoj, tako, da še jaz dam odpoved in grem svoje znanje programiranja (ki po komentarjih sodelavcev ni malo), grem prodajat v LJ ali tujino, pa še plačan bom bolje.
Ja res bi blo treba delat na ljudeh, sam je sranje, da ko nastopi problem, vsi vidijo samo druge in niso sposobni še sebe pogledt v pravi luči. Ja,preteklo bo še veliko vode, da se bomo navadli kako se dela z ljudni, da radi delajo in s tem tudi več naredijo...

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Amstel on 16.07.2002 at 10:48:00


John_Doe wrote on 16.07.2002 at 09:41:31:
in imam rad kratke in jedrnate odgovore....
....... da se mi to proba razlozit na kokr tolk kratek in razumljiv nacin.


"Mornarsko" energijo vajinega konflikta... sem opazila. Strinjam se, da šankovske debate so same sebi namen. In tega vsaj jaz ne rabim.
Evo trenutek resnice: kako olajša ozračje.

Zanimivo pa je, kar je JD napisal zgoraj.
Konstruktivne debate po mojem okusu velikokrat manjka tu na forumu. Tudi zato, ker se uporabljajo velike, predvsem pa dolgovezne vsebine, sfilozofirane besede, ki jih sploh ne berem. V napisanem pa pišočega skoraj ni. Saj veste kaj mislim... upam.
Iz tega vidika raje vidim mornarske konfrontacije, ki so osebne, nabite z energijo, kot pa dolgovezne intelektualistične bluze.
Sem pač tip človeka, v katerem iščem človeka, iščem tisto osebno noto povedanega.

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Edi on 16.07.2002 at 10:55:50

Joe Doe,

si le eden-unikaten, ki se ponavljaš na stezi Sveta Duhovnosti. In tak si mi všeč.

Velik Sonca
Edi

P.S. Pira, pa ? ;D

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by John_Doe on 16.07.2002 at 11:11:26

Edi... hehe, to je blo pa tko za prebrat, kot ena prispodoba z malim dojenckom, ko se prvic postavi na noge in se isto sekundo cmokne nazaj na ritko in to ponavlja v nedogled, le da ta otrocicek enkrat shodi, zame je pa ocitno strop prenizek in me vedno udarec z glavo obenj vrze nazaj na rit. :) In tak sem ti vsec? Sadist! Hehe, hecam te. THX za kompliment, pa bilokaksen ze je.

Lahko je teb govort o soncu. Ce me vprasas kaksen vreme je zunej, ti ne morem povedat, ker sem zabit ene 5 metrov v zemlo in v nasem bunkerju ni oken in tud dotoka svezega zraka ne in ce te zanima, ti lahko komot razlozim kako se pocuti moderen krtek, ki rije po osvetljenih rovih, ko prileze na povrsje. Ubitacno! ;)

"Pira, pa?"
Kaj nej bi pa to pomenilo? :)

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by gape on 16.07.2002 at 11:45:44

Q
Moj mozgan dela s tiste dva posto cist zadost fajn. Ce sploh ne dela sam s pol posto in mi statistiko skos prikroji, da je do fundamenta obremenjen. Cak, bos vidu, kolk se bo klimba upiral, ko mu bom predlagal, da nej poveca kapaciteto na 12%.
Q
se resno sploh upaš predstavljat da boš cel lajf uporablju 2% svojih kapacitet ... probi si za čist kratek trenutek predstavljat da uporabljaš 100% ... takrat si Bog ... lahko delaš kar hočeš ... ne samo telepatija ... premikanje svojega fizičnega telesa kamorkoli, kadarkoli, v trenutku ... si znaš to predstavljat?
lahko to razumeš?
ko si tam, ko uporabljaš vse svoje kapacitete, greš lahko na naslednji nivo in tam ni več razuma ... on je namreč lastnost telesa ... in dokler dovoliš telesu upravljati s Tvojim življenjem, ne Uporabljaš 100% kapacitet ... ostale uporablja tvoje telo
to je tko kt bi mel ful hudo mašino, s full hudim konekšnom (in bi delu privat) in bi recimo setiju dal 24 ur na dan 98% procesorske moči na razpolago ... in bi 8 ur na dan delu zase z 2% moči procesorja ... mislm sej je lepo da setijovcom pomagaš ampak dinije je pa treba dobit ... je res? in analogno temu ... predstavlji si kolk bi mel dinijev, če bi 8 ur na dan svojih 100% uporabu za delat dinije ... jest tega niti zračunat ne znam ... in ker bi mel tolk dinijev, bi kmal ugotovu da to ni to, da tvoja naloga ni bila to, da ti hočeš več, če bi naloga bla to, pol je konc igre, pa je ni, še vedno si kle (pa sej je prov da si kle) ... ampak vseeno ... ... ... kaj je tisto več?Q
Lahko filozofirat na dolgo in široko še par let, pa boste ugotovil, da je denar oz. materialne dobrine trenutno (pa verejtno se nekaj časa) gonilna sila, ki vrti ta nas planet. Večina hlasta po premozenju in ob tem svojem skobicanju k cilju, puščajo za sabo morje trupel,
Q
nč ne bomo ugotovil, mi vemo da je to tko, da je tak svet ... pa to niti slučajno ne pomeni da moramo mi tud tko živet/delovat ... če bo večina ljudi naredila samomor ga boš ti tud?

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by John_Doe on 16.07.2002 at 12:06:15

gape... OK. Razumem, kaj si mi hotel povedat.
Dejmo predpostavit da so te moji podatki tocni. Torej, da kurmo le 2% nasega procesorja in da je v ostalih procentih nekej rezervirano za normalno delovanje nase masine ostalo pa stagnira. Dejva izhajat iz tega.

Pa pustva povezanost z diniji, ker ce bi mi slo res tolk za dinije, pol bi se najbrz prigrebu kako hudo titulo in vleku mastne denarce. Znam uzivat ob mali skatli Lego kock in ne ob tem, da vem, da sem lastnik cele fabrke in da si lahko vzamem tolk kock, kokr hocem. Tud fous nisem tem lastnikom velikih fabrk, le pomilujem jih, ker so pozabl, kolk je ena sama skatlca fajn.

Gledal sem ene oddaje, ko so govorl, da je ostala kapaciteta mozganov rezervirana za bazo podatkov, le da se nimamo programcka, ki bi to znal brat. Torej, ce temu recem podzavest (ne vem ce sem se prav izrazil) in ce tista trditev znanstvenikov drzi, potemtakem imamo spravljeno v nasi betici cist vse podatke. Kdaj smo prvic vdihnili, kdaj shodili itd, itd... nekej placa more bit se frej, da se not zapisujejo novi dogodki al pa ce se recimo neuporabni brisejo. To je zame ena vrsta razlage, ki se mi zdi nekak razumljiva in jo lahko sprejmem.

Skusam razumet tvojo razlago. OK. Razum je ocitno ena butasta zadeva, k nuca smo 2% placa za to, da pac bluzi, ker bi lahko nucal vseh 100%. In ce enkrat prerastem to fazo, potemtakem pustim telo in razum (ki je del telesa) lepo fletno za sabo. Ce sem prav stekal, se pol moja dusa loci od vsega in gre na visji stadij, kjer ni teles, ker so itak smao lupine in kjer ni razuma, ker je to zgolj ena izmed funkcij telesa. No tega ne morem dosest, ker v to ne verjamem.

Pa recmo, da verjamem v to in da stremim k temu, ker imam firbcen karakter in sem tud delal poskuse s telepatijo in ugotavljal, da eni so dovzetni za to, drugi pa ne in vem, da neki more bit na vsem tem. No, pustva to. Ce zdej jest stremim k temu visjemu, k temu odceplenju od telesa, me se vedno bega nekaj... kaj za hudica je tam, da bi mogu it tja? Nakak se mi vse kriza. Ni nekih vporednic, da bi recimo lahko verjel v nekaj boljsega, cistejsega, blazenega, sploh ce preberem, da duse potujejo skozi nasa telesa in se packe niso naucile, da je pobijanje grdo in povzroca bolecino. OK, s tem nej bi se tud dusa razvijala. Sam, a se ti ne zdi, da bi se lahko skozi ves ta cajt mal vec dus naucil boljsega zivljenja, kot pa se jih je?

Na, zdej sem pa se jest cist odfilozofiral nekam, ko niti ne vem vec, kaj sem hotu napisat. :)

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Zombie on 16.07.2002 at 12:09:41


gape wrote on 16.07.2002 at 11:45:44:
nč ne bomo ugotovil, mi vemo da je to tko, da je tak svet ... pa to niti slučajno ne pomeni da moramo mi tud tko živet/delovat ... če bo večina ljudi naredila samomor ga boš ti tud?


Tukaj te bom pa očitno presenetil.
Ne, ne bom ga naredil. Sam ne maram ljudi, ki nimajo vsaj sebe radi... in se s takimi tudi ne družim.
Sem slišal en komentar od enga kolega, koe se mu je kolegica pohvalila, da se je domov pripeljala s pijanim motoristom! K*rc, pa tako osebki! A od takih lahko pričakuješ, da se bo kdaj kaj na bolj spremenil?
Prav si napisal, da nam ni treba tako živet/delovat. Saj tudi ne mislim. Se bom pač upiral kolikor časa bo sploh še mogoče..., kakšen bo pa rezultat bomo pa vidl.
Veš saj, tudi narava izloči bitja, ki se niso sposobna prilagodit.

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Edi on 16.07.2002 at 12:55:55


John_Doe wrote on 16.07.2002 at 11:11:26:
Edi... hehe, to je blo pa tko za prebrat, kot ena prispodoba z malim dojenckom, ko se prvic postavi na noge in se isto sekundo cmokne nazaj na ritko in to ponavlja v nedogled, le da ta otrocicek enkrat shodi, zame je pa ocitno strop prenizek in me vedno udarec z glavo obenj vrze nazaj na rit. :) In tak sem ti vsec? Sadist! Hehe, hecam te. THX za kompliment, pa bilokaksen ze je.

Lahko je teb govort o soncu. Ce me vprasas kaksen vreme je zunej, ti ne morem povedat, ker sem zabit ene 5 metrov v zemlo in v nasem bunkerju ni oken in tud dotoka svezega zraka ne in ce te zanima, ti lahko komot razlozim kako se pocuti moderen krtek, ki rije po osvetljenih rovih, ko prileze na povrsje. Ubitacno! ;)

"Pira, pa?"
Kaj nej bi pa to pomenilo? :)


Kok se podvprašanj pojavi če je človk direkten iskren.
Bolj enostavno ne morem povedat. Vse kar napišeš je le zrcalo tvoje osebnosti - tok o podvprašajih.

Pira pa? - to pa pomeni, da se že neki cajta menimo za pir.

Upam, da sem bil dost razumljiv zdele.

:)

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Thot on 16.07.2002 at 13:18:43

Thot to the rescue ;D, ne vidim vzroka napadanja na Johna, predvsem s strani A. in Boruta. Lahko pofam svoje mnenje? Seveda zato smo tu?
Burut zakaj te John ogroža? i je prevzel neko mesto na tvoji umišljeni lestvici?
Potrebuješ JD profil? Zelo enostavno? Človek ima svoje mišljenje in ne verjame nikomur razen sebi enakim? Zveni znano? Zakaj omenja Pivo? Ker s tem ve da irritira, in kot je že povedal, veliko stvari je povezanih skozi njegovo zgodovino s to pijačo, in zato uporablja to kot zgolj metaforo ali željo po takšnih dogodkih(sklepamo da dobrih in prijetnih). Kaj vaju je še zmotilo pri njegovih postih? Aja, ker so preratki in premalo argumentirani? Pomeni za vaju argument samo dolgo pisanje in nakladanje o nekih teorijah, ki pa mogoče tudi približno ne držijo?
Predstavljajta si tole:
Najmanši pes največ laja.
mogoče ne bosta razumela prispodobe, a naj bo.
To ni napad na vaju, to je moje mnenje o situaciji ki se dogaja.
Imenujete se poduhovljenimi in namesto da bi ljubili brata drugačnega, se nad njim zmrdujeta in obsojata.
Povzemimo iz krščanstva:
Tisti ki je brez grehov naj vrže prvi kamen.
To prispodobo vzemita na znanje, ker obsojata in to je vajin greh.
Seveda bosta rekla da je to samo izražanje vajinega mnenja, a to ni res, izražanje mnenja, kot je napisano tu v pravilih foruma(ja sem si prebral, ker predno se začnem z neko stvarjo ukvarjati se pozanimam kaj in kako), a očitno sta jo vidva izpustila.
Lahko bi vama citiral, pa se mi zdi bolje da prebereta vse še enkrat, ker sta verjetno vmes že pozabila.
Pa še enkrat poudarjam, ne obsojam, samo branim, zanimiva sta mi, a ne netita požara, če ne želita ognja.
JD je zanimiv človek s svojimi pogledi, rad provocira, a njegova provokacija je samo namen gledanja stvari pod drugim vzornim kotom, in mogoče bi vsi lahko to kdaj poiskusili, ker koneckoncev, vsi iščemo isti odgovor, naše poti so različne, a nihče nima , oziroma še bolje vsi imamo prav, saj vsak živi svoje življenje, kot je zanj najbolje.
Pa brez zamer.
Lep pozdrav.
T.

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Edi on 16.07.2002 at 13:35:21

Thot, ... a.... ma nič. Itak si že vse povedal.

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by John_Doe on 16.07.2002 at 13:40:29

Edi.... sej te razumem, sam mal sem te mogu pokomentirat, ker si prou prisrcno napisal.

Aja... a da bi sli na pir?
Sem napisal kje tici razlog, da ta teden ne bo slo. Na zalost.  :-[ Se kr mal krivega pocutim.

Thot.
Zdej si pa naredu pizdarijo. Zdej bojo pa mislil, da sva najmanj brata, ce ne ze ena in ista oseba. Pa da vas mal razsvetlim. Sva znanca iz enega drugega foruma, kjer sva imela ze burne debate okol osebnih razmislanj, ker se najimna pogleda na svet razlikujeta. Vsak trobi v svoj rog. vcasih se te toni celo ujamejo, vcasih ne. A vseeno znava bit strpna drug do drugega.

Morm pa rec, Thot, da si Boruta in A. mal prehudo napadu s tem, ko si reku, da mene obsojata, saj dejansko se bosta najbrz branila, da sem jaz prvi zacel obsojat in sta na mojo provokacijo zacela le obsojati nazaj. No, jaz jim tega ne zamerim. A. more bit prou fajn desc in najbrz ne bom razocaran nad njim, ko bova govorila tud v zivo in ne sam po tel. Borut pa najbrz nic kej ne zaostaja za njim in tud prehiteva ga ne. More bit tud fajn mozakar in upam, da ga bom kdaj spoznal pa ce ne zarad druzga, da umaknem nogo dol z njegovega zulja, da ga neha bolet pa ce bo pri tem spil pir al pa kavico - po zelji pac.
Zame, kronika, ko spije 1x tedensko v stirih urah 4 pire in se mu ze fajn plezik zajeta, se pa ve kaj bo pil, ane? ;)

Ne vem zakaj, ampak neki me ze ceu dan preganja un pregovor, da se nobena juha ne poje tolk vroca, kot se skuha.
PAPA...

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Thot on 16.07.2002 at 14:00:39

John, točno tako kot si napisal, midva se ne strinjava velikokrat, a se sprejemava in to me je zabolelo tu.
Nisem napadel nikogar, podal sem svoje objektivno opazovalno mnenje. Zakaj se poiskušaš izogniti s tem, ko prevzemaš krivdo nase. i si začel, a od njiju kot ljudi ki sprejemajo bi pričakoval drugače.
Sigurno sta v redu desca, kot si napisal, in to se ne bi mogel bolj strinjati s teboj, sem prebral kar veliko, preden sem se prvič oglasil, a vseeno me je zmotilo to, ker mi nekako izpade hinavsko, ker oba zatrjujeta sprejamnje, a sprejemanje tu je obstajalo samo zaradi tega, ker so si bili obiskovalci blizu in podobni po mišljenju. Nato pride tujec in zanetui požer.
Kje je tu sprejemanje drugačnih?
Pa še enkrat, ne mi zamerit, nisem prišel sem koga zmerjat ali žalit, samo razmišljam o stvareh ki jih opažam in nestrpno pričakujem, da mi dokažate nasprotno.
Hvala in LP
T.

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by John_Doe on 16.07.2002 at 14:05:42

Thot, pricakuj v kratkem polencek v stilu tvoje manjvrednosti in zacudenosti drugih, kaj sploh tuki gor delas in to zacudenje je zal veckrat negativno, kot pozitivno.

Ene to odzene, eni ostanemo in pac bluzimo svoje dalje oz. se vrtimo na eni in isti stengi.

Pa ne zdej ostali mislt, da spet koga osebno napadam. Samo razlagam Thotu svoja obcutja in moj pogled na vse skupaj, ki je (priznam) z enim stavkom zajel bistvo, ki sem ga dojel v vasih postih povsod po forumu, kateri govorijo o meni oz. proti men oz. zame. :)

Aja, se tole... da bi se izognil vsemu, ce sprejmem krivdo nase... no ja. Lahko jo sprejmem nase in jo tud sprejemam, samo izogniti se pa temu se neki casa nocem. Recimo da delam kompromis. Recimo, da delam - po tebi ze znanem - po mojem "kodeksu casti", ki mi narekuje, da se vcasih tudi prilagodim z vecino (ceprav drugacno), da je manj bombardiranj tako z moje, kot z njihove strani.

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Thot on 16.07.2002 at 14:18:49

john, s tem da bi mi kdo poiskušal podati občutek manjvrednosti se ne ubadam, ker s tem pokaže svojo manjvrednost, ker po mojih razmišljanjih, človek ki je večvreden(čeprav o vrednosti je nepotrebno izgubljati besede, ker je subjektivna ocena), ne obsoja, ampak človeku poiskuša dati odgovor ali pa mu pomagati, če ta išče pomoč. In tudi moj namen ni bil kogarkoli poniževati in sebe poveličeavti, samo rahlo sem bil razočaran. In tudi tista polena bom pogoltnil, ker sem tu zaradi nekaterih ljudi, zaradi katerih mislim dase splača vztrajat, in zaradi tega, ker ti ljudje pošteno povedano vedo nekaj o nečem in pač kot sem že nekje pisal zanima me vse.
A ne bom dovolil da kdo koga napada samo na podlagi nestrinjanja, pa čeprav me ni nihče postavil na mesto branitelja in sem tu zgolj obiskovalec in se zavedam da lahko takoj oddidem če mi ne paše, a tu sem ker mi ugaja, in če nekje že sem, imam rad da je moje okolje pozitivno in v redu, in če to ni v interesu ljudi tu na tem forumu, potem sem se pa žal močno zmotil.
LP
T.

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Marjana on 16.07.2002 at 14:19:49


Eh, Thot, ni John-Doe prvi, ki so se ga lotli. Če bo zadnji pa bomo vidli...

Pa še moje čisto subjektivno mnenje: meni je on in njegov način oglašanja na forumu zelo simpatičen. Malo zrahlja vse tiste težke debate, da jih lažje prebavimo. ;)

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Edi on 16.07.2002 at 14:21:25

Sej takih je blo že mnogo tuki ,,, pa se vedno pojavljajo novi in novi in to me "neskončno veseli", ko bo enkrat to eksplodiralo.

Veliko sonce
Edi

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by titud on 16.07.2002 at 14:22:18

John_doe, poprav me, če ni prav, ampak s tvojim nikom v martvšnicah označujejo trupla neidentificiranih oseb, da ne bi ostala brezimna. Si skratka brezimno truplo, kako nepomembnež brez duše. Ampak to je lefinta, to dušo si  zdaj poslal od sebe, da  zbegano luta okrog in išče gostitelje, jih  cuka za rokav, vabi na pivo in se dela nedolžno, čeprav je že dost dala skoz. Pozna vse finte, ve toćčno za kaj se gre, a mora to skrivat, če ne se je bodo gostitelji ustrašli,  ne bodo pripravljen njenih bremen nase prelagat. Ti uživaš lepo brezimno telesno lagodnost, se v hladilku kuliraš v tej sopari, dušo pa se s tvojimi bremeni okrog jebe pa dela pokoro za to, kar je nč kriva v tvojem telesu zakrivaila. Jo revo sesuvamo pa od sebe odganjamo,  al pa clo v svoje hrame pa  klane iniciiramo. Se mi zdi,  da delašeno generalko, kako bol pol zgledal, ko se bo res morala brez tvoje telesne prisotnosti  znjat.  Jo v tem  v tem smislu nisi po naključju tle gor poslov, svet duhovonsoti že po nazivu spominja na nebesa al pa vsaj vice...

Daj, jd, sprejmi jo nazaj, vstan od mrtvih in vsaj v eni virtulani podobi, kot sem npr. jest, prid tle gor nazaj. Se bomo šli na jaz na ti, pa kolkor ma mo še na tej zemljici naši še lekcij za vzet. Ne igrej se z dušo, ne klič huiča, ne pošiljaj je v pekel,  da ne bo dol ostala. Te lahko potegne v eno dvojnost, pred katero smo že tud tle gor svaril, ker  se boš težko spet nazaj sestavu. Jest trdno verjamem, da je to tvoj namen,   s katerim  si dušo na izvidnico v onostranstvo poslal, izpolnjen.  Pa karkoli te je že nateral na to.

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Edi on 16.07.2002 at 14:27:41


Thot wrote on 16.07.2002 at 14:18:49:
...., samo rahlo sem bil razočaran. In tudi tista polena bom pogoltnil, ker sem tu zaradi nekaterih ljudi, zaradi katerih mislim dase splača vztrajat, ...Thot, razočaranja so sestavni del življenja. Vem, mogoče ti bom povedal kar že veš, vendar tudi sam večkrat preberem kaj in sem zadovoljen s ponavljanjem. No nisi edini, ki ga tudi čustva prevzamejo, in prav je tako. Vsaj vemo da živimo, da se ukvarjamo eden z drugim, to pa je največ kar lahko ena skupina stori znotraj sebe.

Ne jemlji česarkoli kot polena, temveč vzemi človeka, ki ti kaj napiše kot le človeka. Le navadnega človeka, ki je tudi na poti učenja in iskanja svoje resnice. Seveda, ko se valovi mišljenj dvignejo in se v to vmeša še veter je vse podobno neurju. Toda vedno je za neurjem tisto lepo umito nebo in narava. Taki smo mi vsi.


Thot wrote on 16.07.2002 at 14:18:49:
.....in sem tu zgolj obiskovalec in se zavedam da lahko takoj oddidem če mi ne paše, .....


Ne vem če bo šlo tako zlahka. Tu nisi zgolj obiskovalec temveč dober učitelj in hkrati učenece.

Juhej, v nove pustolovščine. Jadra napet in gremoooooooo...Ja da ne bom pozabu  --- Velik sonca
Edi

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Susi13 on 16.07.2002 at 14:35:07

Ne morem si pomagati, moram napisati... ;) :)

John_Doe, kot sem ti že večkrat napisala, te izredno rada berem in všečno mi je predstavljanje tvojega pogleda.
Všečno, ker najdem stične točke ali pa tudi ne.
Všečno, ker bi rada videla obe plati, ne pa trmasto zagovarjala svoje. Zavedam se namreč te karakterne "napake", ki jo imam.

Je pa res, da obožuješ (saj ni pretirana beseda, kajne? ;)) provociranje. Všeč mi je, ker te lahko razumem na več načinov - izberem si tistega, ki mi v danem trenutku najbolj sede.

Moram pa se pridružiti Thotu, ker gre tudi meni počasi to že na živce... Predolgo traja. Najprej totalna analiza, potem pa cel kup predlogov, kaj mora spremeniti,... Halo? OK, razumem, da človeku to narediš enkrat, ne razumem pa, da je moralo "pomagati" toliko ljudi.

To je moj vidik.

Konec koncev mi je vseeno, kaj se dogaja tule gor. Ni mi vseeno za ljudi, dol mi pa visijo pisane besede.

Namen mi ni bil kogarkoli prizadeti. Niti ne branim John_Doe-a. Daleč od tega. Dovolj dolg in dovolj nabrušen jezik ima, da bi to storil sam, če bi mu bila želja... ;) :)

...zgolj in samo moje mnenje...

Suzana

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by gape on 16.07.2002 at 14:49:29

matr kolk nor thread
med mojim tipkanjem ste zložil celo stran

noroevo vseen, bom pa zdej do konca prebral:::

evo mene
Najmanši pes, ki največ laja.
(vsaj kle gor)


john
Dejva izhajat iz tega
2% telesa (tudi možgan po tvoje) uporablja višji jaz (jaz sem) za spolnitev naloge.
ostalih 98% uporablja telo - na tisti najbolj fizično subtilni ravni, ego - predator - drugi ... kdorkoli že pač, kakorkoli si to razložiš, dejstvo je da TI tega ne uporabljaš, včasih ja, ampak v povprečju 2%.
vse ostalo se namreč uporablja za 'normalno delovanje naše mašine', ona celo sama s tem upravlja, tvoja naloga pa je prevzeti oblast nad mašino.
popolno oblast.
100% oblast.

pa pustva dinije

baza podatkov ... dejmo spet po hardveraško ... možgani so nevronska mreža (bio-mreža, mreža ki ni narejena z rokami) in to taka u ibr najlj sofistikejtid nevronska mreža, z vsemi sposobnostmi nm ki jih že (in še ne) poznamo: samostojno učenje, učenje s pomočjo človeka, povratne povezave, neomejena kapaciteta povezav, brisanje povezav, povezovanje preko nivojev ... vse to dons znamo narest, razen neomejenih povezav, procesorje bi mogu na roko dodajat in jih pol povezovat ... no in nm je taka reč ki jo definiraš in ji potem na vhod daješ informacijo in ona izračuna odziv nanjo (hkrati pa se tudi nekaj novega nauči, npr kakšna povezava dobi večjo težo)
za tako nm k sm jo opisu bi rabu silicija pomoje kakšno kilco ... max.
tud z manj bi skoz pršu (bolj omejeno število povezav).

in rečmo
osnovna povezava je jaz sem
dodana je ljubezen
dodane so vse reči ki sem jih opisoval kot osnovne vzorce, ki si jih izberemo že 'gor'
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=prijateljstvo;action=display;num=1026556277;start=28#28

na te osnovne vzorce se zdej limajo še ostali vzorci

med vsemi povezavami zelo težko najdeš povezavo jaz sem, ki te vedno 100% pripelje do cilja, brez odvečnih poti in odvečnega izgubljanja energije ... po sredini (po liniji najmanjšega odpora (kolk moj fotr to sovraž ... in ... žvet od dons do jutr ...))
razum te vedno odpelje po poti razstavljanja (stranpoti) ... čeprov točno veš kaj in kako je treba narest, bo on skoz neki, pa zakaj, pa kako, pa ne da se mi ... vesolje pa deluje po principu implozije (sej veš če razdeliš atom dobiš velik energije, če pa dva skupi zliješ, pol je pa štala od količine energije)

ja ok ... ta mreža je baza podatkov, ampak to niso podatki kdaj se je rodil un pa un (lahko bi ti možgane natreniru da ko pride tako vprašnje (vhod) morajo sproducirat tole kar tuki piše (na izhod)) ...
povečini pa so v tej bazi zapisani (čustveni) odzivi na raznorazne vhode
in ti odzivi so vzorci
na tak in tak vhod se odzovem z jezo
ooops slaboooooo
vzorec je treba predelat: na tak in tak vhod se odzovem z ljubeznijo ... in ko ga predelam se na tak vhod odzovem z ljubeznijo, ta povezava je že od skoz notr, čist mal manjka in bi živel 100% izpolnjeno življenje, vsaj dokler bi bilo to na vhodu, saj je telo programirano da se tako odziva.

in za to bazo podatkov ni treba nč čakat programa za čitat jo, to si ti, tvoje telo, zraven je pa še jaz sem ... in je zmešnjava ... kaj je kaj?

torej ... ne rabiš proga za brat to mrežo, saj jo sam bereš v vsakem trenutku, ona določa tvoj odziv na tisto kar je na vhodu, ta ista baza podatkov - nevronska mreža.
za fakte ipd imaš pa avro, ona zdrži neomejeno podatkov, možgani samo omejeno in še to bolj tiste, ki morajo bit v glavnem pomnilniku, z odzivnim časom skoraj enakim nič (0).in seveda kaj je tam (gor) da bi ti mogu it tja?
ne vem
zdi se mi, vem pa ne.
verjamem, vem pa ne.

hec je samo v tem na katero stran se postaviš
na  eno al na drugo
na črmo al na belo
in kako delujš
in kaj deluješ
zakaj, je itak že z osnovno odločitvijo zdefiniran

lahko seveda ostaneš na sredini ampak kje je ta sredina?
boljš da greš na belo stran!

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Andres on 16.07.2002 at 21:19:07

Harry in tisti, ki ste malo visje na prejsnjih straneh pisal o slabem vzdusju  v sluzbi!!!!!


Problem je, ker ne pasemo vsi z vsakim. Se na forumu se vcasih udarimo, pa vse to, kaj sele v sluzbi kjer je nas tako imenovan drugi dom.
Vendar pa so napake v vodstvih.  Ta posiljajo usluzbence na razne tecaje za komunikacijo, samozavest in kaj vem kaj se, vse z dobrim namenom, da bo potem vse teklo kot namazano. Taksni tecaji imajo neke pozitivne posledice, ampak dokler se vecina vodstev podjetij medsebojno krega, do takrat ne more biti miru in do takrat podjetje ne more funkcionirati dobro. Posledice cutimo vsi, ki imamo nadrejene. In cetudi jih na drugi strani nimamo in zato delamo za sebe, nam nagajajo stranke in pa konkurenca,  ker pac smo drugacni kot oni.

A vendarle, v Ameriki se imajo se slabse.   Danes imas sluzbo, jutri jo nimas vec.   Born in America.

Andres
Title: Re: Trenutek resnice?
Post by A. on 16.07.2002 at 21:46:28

ja pa poglejmo tale forum nikol ni bil namenjen chatu, in to je razlika med tem in drugim forumom, nikol ni bil...
nikol nebo!

če ga hočte spremenit v chat ga dajte sam pol mene nebo več tle gor, je blo tud ze miljon eneih in drugih in eni so šli, ker so vidl, da tole ni chat, drugi ker so mislil da bo tole še bolj pogloblejen forum, pa tud ni bil, je ravno nekje vmes

zato vsake ki pridejo catat tle gor opozorim, da to ni to in da naj sprejmejo to da tega ni tu...
pol fakajo, da jih ne sprejemajo ne res jih ne, kot tud ne sprejemam, da na zelenici sred mesta kur ogn in lom drevje, ne res ne!!! sprejemamo, da si tak, sam tu ni mesto, da se tako obnašaš, za take se naredi svoje mesto tam ustvarjejte in chatejte!!!

pa še enkrat ,vsen mi je kolk kdo koga sprejema, ni mi pa vseen kolk kdo koga spoštuje in thot ne jebem modelov, ki jim starejši gospod, ko jih vidi, da vržejo piksno od pira v park reče fantje kaj pa delate, pa ga napizdijo kakpšen težak je, da se mora nakonc še on opravičt, k jim je reku.  
stari ne žal resn ne! če ti serješ nebom jaz to prenašal in se še zagovrarjel, ker sem ti reku ,da nehaj! če bi dojel prej bi tega sploh nebi naredu, ampak bi pobrel prazno piksno in jo vrgl v smeti in to je diferenca thot to!

tle je folk gor k ve, zato mu ni treba rečt, zato jih spoštujem! Zato pazim kako se obnašam ker so neki res posebnega, saj ste vsi, sam saj veste, ne zapravite svojih možnosti zaradi trenutka...

in če ti rečem thot neki ni to polen, ni, to je frendovski namig, ki ga jaz od ljudi vedno upoštevam, zakaj pa ne če te moti pol, morda je kaj na tem in lahko samo pridobim in to zato stvari povem, da napreduješ, saj brez argumntov z druge strani ne moreš, kot ne moreš če teh argumentov ne upoštevaš.

povem, da vse sprejemamo, samo da nam ni treba tega, da ta forum zapade v bluz...

in v običajne teme o pivu, vremenu, vikendih...
kot je povsod drugje, kjer se folk ne ve o čem zgovarjat!!! v stilu glih nimam kej za delat pa bom neki v tri spisu...  ;D

ja tega tu ni toliko, tu je pač prostor za ostalo in to je tisto kar je res vaše...

gape bo nepedenu chat in tam gor ga blodite, kot vam je všeč, tu pa se držimo tega, da je forum namenjen predvsem izvedbi projektov in vsi, ki povabite koga sem ga prosim opozorite na to, da nebo pol po nepotrebnem prišlo do takih sistuacij...

da ne sprejemamo itd...

in kako ljubim trenutke, ko mi kdo reče ej A. predleč greš... ko se sam ali pa se kdorkol zamisli nad tem kar je delal.
to kaže na to, da je dober človek, da se zaveda in da čuti, v prvi vrsti sebe in potem še druge, take res spoštujem in spoštujem jona, ki je to storil...

sprejemo vse, sam ni se nam treba ukvarjat z vsemi...

sproščene debate so tud ok, celo pogrešam jih večkart sam samo ne v teh topicih ki so nemenjeni osebni rasti, zdravemu načinu življenja, skrbi za naravo... itd..

stvari tud rešujemo drugač, kot na drugih forumih, tako da upoštevamo vse!!! ker ste prišli zato, da se naučimo še kaj, eni se naučimo, eni pač ne in se naučite v 10, k je full težje, pa ne tle gor, da nebo kdo mislu, da tle gor neki razturamo, sam lajf vas sam nauči...
to bom povedal evo kjer se trudimo vse razumet in z vsemi soustvarjat nekaj dobrega, tle rešujemo stari z vzrokov zato bomo ustavril tud theard spročene debate o teh temah in se boste tam lepo zagovarjal, na ostalih pa naj se zgovarjajo tisti, ki jih te stvari res zanimajo, ok!

thot, tud tebe spoštujem, sprejemam in pričakujem rešitev kaj in kako naredit, da bo bolje teklo da bo tudi tisti del, ki ga ti nosiš sem na forum, prispeval k temu da bomo zrasli.

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by gape on 16.07.2002 at 22:06:43

sej bo vse kul aleš ... izi si ga uzem ...

drgač pa, da je forum namenjen 'predvsem izvedbi projektov' ... to ni res, temu je namenjen drug del foruma

rajt?

men so fantje kul, realneži ... z vprašanji, in to konkretnimi ... takih vprašanj bo še malo morje ... je pa res da so leni bastardi (oprostite izrazu), ker si ne poiščejo kar jih zanima, sej smo že vse napisal, je pa tud po drugi strani res ... destilatov še vedno nismo nardil in john_doe, ki mu dolgi texti ne potegnejo je glih taprav zame (za nas?), da me zbode glih tm k še neki manjka, jest sm vam novincem neskončno hvaležen za 'polena' kot jim vi rečete, men so to samo brce v rit za dodaten trening v jasnosti, kratkosti in jedrnatosti odgovarjanja ... pa mi ne gre najboljš (očitno, še), ker te reči, so hudo zajebane za razložit, če ne celo nemogoče, je treba malo morje novih postulatov sprejet, to je pa težko, rad verjamem ... ampak gape si je zadal nalogo - razložit realnežem - razumnežem - tistim ki ne verjamejo v Boga ... skupaj nam bo uspelo

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Harry on 16.07.2002 at 23:49:23


Quote:
Harry – sem iz tvojega posta pravilno razbrala, da se ti zdi, da je motivacija človeka mogoča samo z denarjem?

Pa ni, veš. Se ne spomnim več, kje so delali to raziskavo, niti točnih rezultatov se ne spomnim več – dobro pa sem si zapomnila: ja, denar je prvo motivacijsko sredstvo. In to zelo dobro motivacijsko sredstvo. Toliko časa, dokler človek ne zadovolji vseh osnovnih življenjskih potreb (kulturna raven preživetja, stanovanje/hiša, avto,…).  

Potem pridejo na vrsto drugi motivacijski dejavniki: delo, ki ga opravljaš, sodelavci, s katerimi delaš, okolje, v katerem se giblješ, možnosti za izobraževanje, aja, skoraj pozabila na napredovanje…

Ja, ja, saj vem… Slovenija še mucho daleč, saj vem…


Miska, ne, še zdaleč ne mislim, da je motivacija človeka možna le z denarjem. Pa saj si že sama odgovorila, da je najprej potrebno, da si človek ustvari možnost bivanja in nek socialni status. To pa je mogoče le z denarjem. Zastonj ne dobiš nič. Ko imaš vse to, potem pa nastopijo drugi motivacijski dejavniki.
Dokler pa nimaš za preživetje oz. živiš na robu, ti lahko ponujajo ne vem kaj, ampak tega ne sprejmeš tako, kakor če imaš urejen socialni status.
Andres, ja res še nismo v Ameriki, ampak se temu neizogibno bližamo. V teoriji se veliko govori, da je potrebno delati na človeku, praksa pa je nekaj povsem drugega.

LP Harry

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Boo Ruth on 17.07.2002 at 02:15:57

Ne, ne, ne........očitno nismo na pravi valovni dolžini.

Nimam namišljene lestvice. Oglašam se zelo malo in vedno karseda ozko usmerjeno na področje, s katerim se ukvarjam. Zakaj se potem name obeša odnos med mano in John Dojem? Na začetku tega posta ste se vsi nežno naslanjali na njega, on pa je povedal, da naj mu odkrito povemo kaj si mislimo in naj ne hodimo okoli vrele kaše. On je potreboval nekoga, ki ga kratkomalo pošlje v tri krasne. Ostro, brez pogojev. In to sem napisal. To kar čutim. To ni bila jeza in tudi sedaj ni jeza ampak sama realna dejstva. To je pač on potreboval.

Kar poglejte njegove poste od tistega trenutka naprej. Zakaj ni že na samem začetku v postu kartomantika povedal na kulturen način kaj ga muči. Zakaj je moral pristopiti agresivno in poniževalno? Za popizdit.

Ne vem, morda jemljem zadevo v postu kartomantika preresno, ampak take destrukcije NE. Ja, sedaj ko je napisal konkretni problem, se bom jutri vsedel in mu napisal moj pogled na njegove dogodke.

John doe, a veš kaj je katarza? Samo v informacijo me zanima.

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by John_Doe on 17.07.2002 at 07:35:59

Borut, a ni to duhovno oz. moralno ociscenje? (pozabu).
Drgac pa ce si tolk prijazen, men so tujke nujno zlo in se jih probam cimbolj izogibat. A se da brez njih? THX :)

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by John_Doe on 17.07.2002 at 08:26:28

Jebada je bit naenkrat na parih frontah, se posebej, ce si oblegan na vec razlicnih podrocjih... pa dobr, sej sem navajen.... Keep the good work! :)

thot.. kaj nej ti recem?
jest sem prakticno od same registracije in prvega napisanega posta z nekaterimi v konfliktu, ker sprasujem stvari, katere se nekaterim zdijo zaljive, ker je moj nacin oglasanja ircanje (to mi je tolk hudo znano - pa ko bi bil vsaj edini) in ker ne morem verjet zadevam, ki jih ne vidim in cetudi jih obcutim, mi se nic ne pomenijo. In to je za nekoga prevec, za drugega premalo. Dolga bo najina pot tukej... hehe pa se med sabo se bova udarla... res, tezko je zagovarjat svoje stalisce proti nesteto napadalcem. :)
_________________________________

titud
Ja z mojim nikom oznacujejo trupla, samo pri nam jih z NN, v ameriki pa z John Doe. Kaj nej bi to pomenilo zakaj mam tak nick, nima smisla razglablat, ker ne bova nikamor prsla. Ti mas pac neko svojo razlago, v katero jest samo debelo gledam... :)

Kar se pa duse tice sem pa ze razlagal, da je "prodana hudicu" oz. varno zapakirana, tam, kjer mora bit. Sej ves, da so to samo prispodobe in da tega ne bom razclenjeval, ker vodi do nekaterih podatkov o meni, kateri ne bojo se lep cas prisli na plano, sploh pa ne tkole javno na forum. Ceprav, vcasih me ma, da bi vam vrgel se to kost, ker bi blo marsikomu jasneje zakaj sem tak kot sem. A klinac, pa ne bomo se zdej ukvarjal s posameznikom, sploh pa delat profil cloveka na podlagi parih napisanih besed je jalovo delo, ane? ;)
___________________________________

gape...
jejhata, jejhata... in jest nej tole zdej vse prokuzim, ko si na koncu drugega posta prav lepo napisal, da so te reci zajebane za razlozit, ce ne celo nemogoce.
Mislim, prou presenecen sem, da se mi trudis razlozit nekaj, kar se ne da in se mi fino zdi, da imas toliko volje, sam tale Johan - tvoj ucenec je ocitno tolk trde glave, da hoce vsako zadevo vzet v roke in jo obrnt v vse mogoce smeri.

Me sedaj razumes in se ostali, ki vam ni blo jasno, da se mi nekaj, kar ne zaznam s svojimi cuti zdi smesno in nemogoce? Ce poenostavim vse skupaj (nocem zalit) se mi zdi, kokr, da ste vsak neki zacutil in sli pol brat ene knjige o tem, ki so jih pisal nekateri xy ljudje, katere sploh ne poznate (podlaga je vedno vprasljiva) in se naslanjate na njihove besede in se probate najdit v tem in ko prebliskne, da je to najbrz to, pol recete, JA tuki pa sebe vidim in jest sem zdej to pa un pa tret. Se enkrat povdarjam, da nocem nobenega zalit, sam to se mi zdi res hecno.
______________________________________

susi13
ja, obozujem provociranja, ker z njimi iz folka potegnem tisto, kar v resnici so. Pokazejo, kje je nihova meja, prag bolecine in kdaj je korak pred sesutjem. Same negativne stvari. In ko to ugotovim, se vrnem kar nekaj korakov nazaj in zacnem pazit, da ne zalim. Imam pa tud eno mejo, katera mi jasno pokaze, ko provociram, kdo je vreden moje pozornosti in kdo ne, ker sem pac tak tip, da za ves folk pod soncem pa spet nimam cajta in je treba pac delat selekcijio. Sem spet grd izpadu?
Boljs to, kot pa izpast iz aviona... :)
______________________________________
...

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by John_Doe on 17.07.2002 at 08:26:57

....

A.
Bi skor reku, da si mi na zivec stopu. Moji posti nej bi bli samo chatanje, al kako?
Ok, dost igranja. Hehe... nic nisem hud in cetud moje poste tko okarakteriziras, je pac to tvoj pogled na to. Kaj nej jest zdej? Pisem dolge poste (kot jih) in se obiram okol razlage ene besede pol strani in se vedno ne povem nic?
Lahko debatiram o nekih stvareh, ki se mi samo malo sanja o njih, seveda lahko. Kje pa pise, da mormo bit vsi taki karakterji, da se v celoti poglobimo v vsako stvar. Sej tud racunalnik uporabljam in se mi sladko jebe, kako je sestavljen... eee butast primer in se zlagal sem se - namrec vem kako PNP in NPN spojcki funkcjonirajo.

Sej nocem bit spet zajebantski, sam, ko pravis, da je forum namenjen izvedbi projektov... a nisva en projekt ze zacela izvajat in tud ze izvedla? HEhe... pa se izpilila ga bova, ane?
________________________________________

Borut.
Na vprasanje kaj je katarza sem ti odgovoril, ne vem ce pravilno. OK, zdej grem mal komentirat se ostalo.
Res je, reku sem, da me z dobrimi argumenti, ki se nanasajo na moj post lahko vsak komot poslje u kurac in mu ne bom zameril (kako se to ze nardi - zameri?).

Tvoje analiziranje mojega psiholoskega profila in ugibanje familjarnega stanja in napoved prihodnosti s posiljanjem v PM pa res niso argumenti, al sem pa jest slep in tega ne vidim. Vidim pa to, kar si napisal, da pises malo in da se osredotocis samo na tiste teme, kjer si expert. Svaka cast. No, jest se pa vtaknem povsod tja, kjer se mi zdi, da me bo kej zanimalo.

Nekje sem prebral, da racunalnik uporabljas kot orodje in da ne ves kako kej deluje (povrsno govorim) in me neki zanima. Recimo, ce bi jest odprl eno temo o racunalnikih in neki pisal, kar se tebi ne sanja, se ti najbrz ne bi not vtaknil. A je tko? Recva da je. Zakaj ne?
Recimo, da bi naredu tko kot jest, ko recimo v tvoji temi o kartah najprej napadem in ti bi napadel (recimo) v smislu:"Kaj kurac tezis zdej s temi kurcevimi bajtki in podobnim sranjem, a ni vazno, da masina dela in da ejst lahko tipkam." Ja res je. Masine ne rabim posiljat u kurac al pa jo lepo prosit in se pogovarjat z njo, da se postavi na noge po 50. restartu. Mas cist prav. Samo tko pravim jaz, ker gledam na te stvari mal drugacne.
In ce bi v taki temi ostal, bi se lahko tudi nekaj naucil in recimo naslednjic, ko bi kupoval masino ne bi nasedu kakemu prodajalcu, ki bi ti tvezil da mas 64k RAMa zadost. ;)

Sem prekleto vzkipljive narave in takoj vsekam - ja kolerik, sam zarad tega se ni treba obupat nad mano.
Najbrz si spoznal (cist na zacetku moje pojave tukej), da sem po eni strani tud zajebant in se lahko zajebavam tudi iz najhujsih reci. Pa ne me zdej spet analizirat kako in zakaj je tako z mano. Tak sem in takega me probaj sprejet al pa rec, nej me kej kurac gleda in da se ne mislis z mano ukvarjat. Sej tko kot jest se namrec tud ti nimas casa in ne volje ukvarjat z vsakim, ki ti v lajfu prekriza pot. Pa brez zamere, no.

Pa se enkrat brez zamere, ker sem tko kot pri ostalih tudi pri teb iskal in nasel mejo, do kam lahko grem in kje je tista zadnja faza, ko lahko nastopam agresivno in ponizevalno.

PS: Prav lepo mi polubckej potencjalnega zenina moje hcerke. ;)
_____________________________________

Sem se kej pozabu odgovort. Nej mi oprostijo. :)

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by ana on 17.07.2002 at 08:53:57

no, ko je že toliko govora o kurcih, kot da bi bili osrednji in največji deli človeškega telesa ;D

Kako se moška izjava 'boli me kurac' prevede v žensko izjavo?

PUCA MI MUCA!
pobrano v sobotnem Dnevniku v prispevku Boruta Mehleta

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Miska on 17.07.2002 at 09:42:31


wrote on 16.07.2002 at 07:50:45:
ja tud jaz se deloma strinja z bo_rutom, forum je namenjen konstruktivnim debatam v smislu nadgrajenvanja stvari ne pa v smislu chata, za chat bo gape naredu skripto pa bo jondo lahko tam prical na veliko ce bo hotel...wrote on 16.07.2002 at 21:46:28:
ja pa poglejmo tale forum nikol ni bil namenjen chatu, in to je razlika med tem in drugim forumom, nikol ni bil...
nikol nebo!

če ga hočte spremenit v chat ga dajte sam pol mene nebo več tle gor, je blo tud ze miljon eneih in drugih in eni so šli, ker so vidl, da tole ni chat, drugi ker so mislil da bo tole še bolj pogloblejen forum, pa tud ni bil, je ravno nekje vmes

zato vsake ki pridejo catat tle gor opozorim, da to ni to in da naj sprejmejo to da tega ni tu...

in v običajne teme o pivu, vremenu, vikendih...
kot je povsod drugje, kjer se folk ne ve o čem zgovarjat!!! v stilu glih nimam kej za delat pa bom neki v tri spisu...  ;D

A., glede tegale chatanja…

Ja, se strinjam, da je tale forum precej drugačen, kot večina ostalih. In zato, npr., sem se tudi jaz tukajle »zataknila«. Zato, ker so teme v glavnem take, ki zanimajo mene, ker najdem tukaj polno odgovorov na svoja (še) odprta vprašanja, ker je naravnan ravno tako, kot meni paše – k ozaveščanju, razvoju osebnosti (uf, zdaj moram dodati še duše…) itd. itd.

Ampak, hudiča, saj sem tudi jaz samo človek… In me poleg teh zanimajo tudi povsem običajne stvari… A zdaj pa, če me bo recimo zanimalo, ali Amstelina muca spi ob njenem vzglavju ali ob nogah – tega ne bom smela vprašat? Ker ta forum ni namenjen vsakdanjim stvarem?

Pa še nekaj – ste šli v javnost. OK, super, fajn. Krasno. Ampak pri tem je treba nekaj upoštevat. Treba je vedeti, da boste deležni tako pozitivne, kot tudi negativne kritike. In, OK – kar se negativne kritike tiče, se mi zdi, da ste zelo dobro naravnani. Da negativne kritike ne vzamete kot kritiziranje, ne vzamete osebno, ampak kot nekaj, o čemer je dobro razmisliti in morda upoštevati.

In, če greš v javnost, je treba tudi vedeti, da se bodo oglašali tako pozitivni, kot negativni sogovorci. Pa ne mislim s tem osebnosti. Ne mislim s tem pozitivne ali negativne osebnosti. S tem mislim, da je treba računati, da se bodo oglašali ljudje, ki bodo k vašemu namenu in cilju doprinesli nekaj pozitivnega, torej sodelovali v vaših projektih, vaši debati in se bodo oglašali tudi ljudje, ki bodo glede na vaše zastavljene cilje prinesli nekaj negativnega – v tvojem primeru chatanje.

Ampak, glej ga vraga – ali lahko chatam sama s seboj? Po mojem mnenju ne morem. Rabim vsaj še enega, da z njim klepetam. Tudi o čisto vsakdanjih stvareh, kot so pivo, vreme, vikedni, kot si omenil ti. In če se najdeta samo dva taka tukaj, vsem ostalim pa ni do tega – verjemi, da bosta tudi ta dva prej ko slej našla pot nekam drugam.

Ampak, kot že rečeno – vsi smo ljudje in vsi se radi kdaj pa kdaj tudi nasmejimo, poveselimo, pohecamo. In če se to zgodi med samo debato – so what? Razbremeni in olajša napetost, za delček sekunde preusmeri tok tvojih misli, za tisti delček sekunde si tudi na tak način nekako »lažji«. Saj ni življenje sestavljeno iz samih težkih in resnih debat, ane? Morajo biti tudi trenutki sprostitve, sreče, veselja – in zakaj ne bi tudi teh delili med seboj? Ali misliš, da bom morala sedaj, ko je Gape naredil posebno skripto pa reč Amstel: »hej, nekaj te moram vprašat, pa nima veze s tole resno debato. Greš na chat?«

In, če bi ta tvoja trditev o nedebatiranju o vsakdanjih rečeh tako strogo držala – pač nihče ne bi repliciral in odgovarjal na take vsakdanje zadeve. Ne bi odgovarjali, ne bi brali – in kaj kmalu bi tisti »vsakdanjec« govoril sam sebi… Se tebi ne zdi tako?

M.

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Miska on 17.07.2002 at 09:42:55


wrote on 16.07.2002 at 21:46:28:
in kako ljubim trenutke, ko mi kdo reče ej A. predleč greš... ko se sam ali pa se kdorkol zamisli nad tem kar je delal.
to kaže na to, da je dober človek, da se zaveda in da čuti, v prvi vrsti sebe in potem še druge, take res spoštujem in spoštujem jona, ki je to storil...

Glede tegale, A., kako ljubim trenutke, ko mi kdo da kakšen nasvet…

Glej, ti dam vsakdanji  primer. Jaz recimo želim, da vstaneš s fotelja in da greš v kuhinjo in mi prineseš kozarec vode (ali piva, če tako hočeš). To lahko rečem na več načinov, recimo:
- jezno privihram do tebe, moj obraz je spačen od jeze, oči samo črtica, moj glas je ukazovalen, ko zatulim nate: »pejd mi iskat pivo v hladilnik!« Boš res vstal in mi iz svoje dobre volje ustregel mojo željo?
- mirno se obrnem k tebi in ti rečem: mi greš iskat pivo v hladilnik?
- se ti nasmehnem in ti prijazno rečem: hej, A. Zdajle se mi res ne da vstati s kavča. Si tako prijazen in mi prineseš hladno pivo s hladilnika, prosim? Če ob tem še odprem očke, kot kaka mala punčka – ni vrag, da ne boš vstal in šel v kuhinjo…

Tole je recimo primer iz vsakdanjika. OK – prisotna je še govorica telesa, ki marsikdaj pove več, kot same besede, tukaj na forumu tega ni.

In če prevedem v tvoje pisanje: ja, tudi jaz sem zelo dojemljiva za nasvete. Pa vendar ločim med nasvetom in nasvetom. In ravno zaradi tona in načina, s katerim mi je dan nek nasvet, se odločim, ali bom o njem razmislila ali ne. Odločitev, ali ga bom sprejela ali ne, je tako ali tako moja. Če je ton/način odbijajoč, ukazovalen, poniževalen, agresiven, izrečen na način - jaz Bog, ti smet, izrečen v smislu - jaz vem vse, ti nič,… - hja, potem je kar mala možnost, da bom o tem razmišljala. Čeprav se trudim takrat vzeti človeka pač takega, kot je in kljub temu pogledati na njegov komentar z mojega stališča.

Razumeš, kaj ti želim povedati? Se mi zdi, da je bil Gape tisti, ki je enkrat rekel: ja, nianse so zaj** za razumet…

M.

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Miska on 17.07.2002 at 09:43:19

Še tole, potem imam verjetno dovolj za danes…


wrote on 17.07.2002 at 02:15:57:
Zakaj se potem name obeša odnos med mano in John Dojem? Na začetku tega posta ste se vsi nežno naslanjali na njega, on pa je povedal, da naj mu odkrito povemo kaj si mislimo in naj ne hodimo okoli vrele kaše. On je potreboval nekoga, ki ga kratkomalo pošlje v tri krasne. Ostro, brez pogojev. In to sem napisal. To kar čutim. To ni bila jeza in tudi sedaj ni jeza ampak sama realna dejstva. To je pač on potreboval.


Borut, si kaj bral tisto o ogledalih? John_Doe je bil samo tvoje ogledalo in nič drugega. Nekaj na njem te je fejst zmotilo, celo tako zelo, da si napisal tisti svoj post. Jaz sicer še vedno rečem, da je bil pisan v jeznem tonu, celo agresijo lahko tu pa tam začutim. Ampak, seveda – to sem samo jaz in moje doživljanje… In, da se ne bom ponavljala o ogledalih, je tudi Gape o tem veliko pisal – poišči in si preberi, razmisli najprej o ogledalih samih, potem pa si preberi tele tvoje trditve in moje komentarje nanje. Preden pa pošlješ še mene v PM, naj hitro dodam – tole je samo moje razmišljanje, hehe:


wrote on 16.07.2002 at 00:11:18:
......in potem sem ugotovil, da ponavljaš eno te isto. OK. Kvadri, keš, realnost, pivo, itd, itd, itd..........potem pa se vse konča. Previješ kaseto nazaj in znova pritisneš play.

Kdo v tvojem življenju (oče, mama, nekdo drug) ti je kar naprej trobil eno in isto, se ponavljal,… potem se je pa vse končalo, da te to sedaj tako zmoti?


wrote on 16.07.2002 at 00:11:18:
Ker preveč divjaš po forumu, postavljaš polena tam, kjer sploh ni potrebno, vtikaš se tudi tja, kjer sploh nimaš blage veze.

Kdo je vedno divjal po tvojem življenju, kdo ti je vedno postavljal polena pod noge, da John_Doeja doživiš tako?


wrote on 16.07.2002 at 00:11:18:
Prav je, da poveš svoje mnenje a to, kar ti delaš, to ni!!!! Vsaj spoštovanje bi lahko pokazal. A ti ne.

Kdo je v tvojem življenju vedno povedal svoje mnenje, pa ti s tem ni izkazal spoštovanja?


wrote on 16.07.2002 at 00:11:18:
To, kar delaš, je ena čista provokacija in nič drugega. Za vsako temo najdeš tvojo luknjo, v vsakem topicu podstaviš kajlo.

Kdo, Borut, je v tvojem življenju deloval tako? Karkoli si rekel, vedno je našel v tem neko luknjo, vedno ti je podstavljal kajle?


wrote on 16.07.2002 at 00:11:18:
Svojo pravo identiteto znotraj sebe skrivaš za agresivnostjo na forumu in v svoji bližnji okolici. Hočeš nas peljati po tvoji poti  - dati nek drug vtis. Govoriš eno, delaš drugo.

Borut, najdeš v svojem življenju koga takega?


wrote on 17.07.2002 at 02:15:57:
Zakaj ni že na samem začetku v postu kartomantika povedal na kulturen način kaj ga muči. Zakaj je moral pristopiti agresivno in poniževalno? Za popizdit.

Kdo v tvojem življenju je vedno ovinkaril, Borut in nikoli resnično povedal, kaj ga muči? Kdo se je vrtel kot mačka okoli vrele kaše in te na koncu še sesul?


wrote on 17.07.2002 at 02:15:57:
In to sem napisal. To kar čutim.

Ja, Borut – povedal si to, kar si čutil. Na način, na kakršnega si čutil. Beri, kar sem zgoraj napisala o tistih niansah, s katerimi lahko nekomu nekaj povemo na tisoč različnih načinov. Zakaj si si izbral ravno tega??


wrote on 17.07.2002 at 02:15:57:
To ni bila jeza in tudi sedaj ni jeza ampak sama realna dejstva. To je pač on potreboval.

Realna dejstva? Čigava? Tvoja? Moja? John_Doejeva?

Ne vem, Borut. Tudi temule mojemu pisanju bi jaz lahko rekla, da so to samo realna dejstva. Pa temu ni tako. To so samo moja dejstva, to je samo moja resnica. Tvoja resnica je čisto lahko drugačna od moje. In ti ne oporekam – sprejemam te takšnega, kakršen si. S tvojimi dejstvi in s tvojo resnico…

Na tebi pa je, ali boš s svojimi dejstvi in svojo resnico kaj naredil sam zase. In če ti bodo pri tem pomagala tudi moja dejstva, moja resnica – jaz sem lahko samo vesela zato…

M.

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Thot on 17.07.2002 at 10:08:05

T:Gospod A. bomo poiskušal odgovorit na tvoj zbegani obstoj na forumu:

[quote author=A. link=board=prijateljstvo;num=1026470072;start=75#78 date=07/16/02 at 21:46:28]ja pa poglejmo tale forum nikol ni bil namenjen chatu, in to je razlika med tem in drugim forumom, nikol ni bil...
nikol nebo!

če ga hočte spremenit v chat ga dajte sam pol mene nebo več tle gor, je blo tud ze miljon eneih in drugih in eni so šli, ker so vidl, da tole ni chat, drugi ker so mislil da bo tole še bolj pogloblejen forum, pa tud ni bil, je ravno nekje vmes

zato vsake ki pridejo catat tle gor opozorim, da to ni to in da naj sprejmejo to da tega ni tu...
pol fakajo, da jih ne sprejemajo ne res jih ne, kot tud ne sprejemam, da na zelenici sred mesta kur ogn in lom drevje, ne res ne!!! sprejemamo, da si tak, sam tu ni mesto, da se tako obnašaš, za take se naredi svoje mesto tam ustvarjejte in chatejte!!!

T:Odgovor ti je podal gape, zato ni potrebno več besed.
pa še enkrat ,vsen mi je kolk kdo koga sprejema, ni mi pa vseen kolk kdo koga spoštuje in thot ne jebem modelov, ki jim starejši gospod, ko jih vidi, da vržejo piksno od pira v park reče fantje kaj pa delate, pa ga napizdijo kakpšen težak je, da se mora nakonc še on opravičt, k jim je reku.  
stari ne žal resn ne! če ti serješ nebom jaz to prenašal in se še zagovrarjel, ker sem ti reku ,da nehaj! če bi dojel prej bi tega sploh nebi naredu, ampak bi pobrel prazno piksno in jo vrgl v smeti in to je diferenca thot to!

T:Se pravi ti ugaja da naredim kar ti rečeš in stvar je ad acta???? HAlo gospod samoimenovani BOG, resno niste kar si predstavljate da ste, ste pa sigurno samo en mali kamenček v neznansko velikem mozaiku, zako da je vaše mnenje in vaši ukazi pošteno povedano mlatenje prazne slame.

A:tle je folk gor k ve, zato mu ni treba rečt, zato jih spoštujem! Zato pazim kako se obnašam ker so neki res posebnega, saj ste vsi, sam saj veste, ne zapravite svojih možnosti zaradi trenutka...

T:Očitno ne prebiraš drugih postov kjer ni tvojega imena omenjenega, ker drugače bi opazil, da je JD ljudem kar pri srcu in če tebi ni, potem očitno pri tebi nekaj ne štima, al kako?
Pa še to, namesto da mene učiš kako naj se učim, ti ki o meni ne veš ničesar, poiskusi nekega dne biti kdor si in ne kdor bi si želel biti, ker potem pošteno povedano, ne obstajaš, temveč si samo projekcija misli nekoga.

A:in če ti rečem thot neki ni to polen, ni, to je frendovski namig, ki ga jaz od ljudi vedno upoštevam, zakaj pa ne če te moti pol, morda je kaj na tem in lahko samo pridobim in to zato stvari povem, da napreduješ, saj brez argumntov z druge strani ne moreš, kot ne moreš če teh argumentov ne upoštevaš.

T:Tukaj želiš povedati, da moram upoštevati argumente?
Si morda hotel reči da nekaj argumentiraš? Kaj pa, ker moje premalo znanje ne dojema tega argumentiranja, ker ni podkovano z ničemer drugim, kot tvojim gledanjem na situacijo foruma. Če je to zate argument, potem sem imel celo življenje napačno mnenje o tem kaj to je.


Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Thot on 17.07.2002 at 10:08:32

A:povem, da vse sprejemamo, samo da nam ni treba tega, da ta forum zapade v bluz...

in v običajne teme o pivu, vremenu, vikendih...
kot je povsod drugje, kjer se folk ne ve o čem zgovarjat!!! v stilu glih nimam kej za delat pa bom neki v tri spisu...  ;D

ja tega tu ni toliko, tu je pač prostor za ostalo in to je tisto kar je res vaše...

gape bo nepedenu chat in tam gor ga blodite, kot vam je všeč, tu pa se držimo tega, da je forum namenjen predvsem izvedbi projektov in vsi, ki povabite koga sem ga prosim opozorite na to, da nebo pol po nepotrebnem prišlo do takih sistuacij...

T:Razsvetli me in prosim podaj mi link ali pa mi povej samo en stavek kjer sem jaz kaj takega načel-temo-ali pa sploh omenil zadevo kot tako, pa se bom opravičil in skesal, a do takrat je tole zopet mlatenje prazne slame.

A:da ne sprejemamo itd...

in kako ljubim trenutke, ko mi kdo reče ej A. predleč greš... ko se sam ali pa se kdorkol zamisli nad tem kar je delal.
to kaže na to, da je dober človek, da se zaveda in da čuti, v prvi vrsti sebe in potem še druge, take res spoštujem in spoštujem jona, ki je to storil...

sprejemo vse, sam ni se nam treba ukvarjat z vsemi...


T:Ti povem skrivnost, da ne boš živel v temi?
Sprejemaš tiset ki pod tvoj post napišejo: Oh kako si to zadel, ali pa prav imaš....(tudi temu bi lahko rekli chatanje), ko pa ti nekdo reče da tvoja trditev ni vredna pol p****  hladne vode, pa to ostro napadaš. Hmmmmmmm sprejemanje, ja seveda, očitno nas zopet izdaja terminologija in jaz ne zastopim kaj sprejemanje je.

A:sproščene debate so tud ok, celo pogrešam jih večkart sam samo ne v teh topicih ki so nemenjeni osebni rasti, zdravemu načinu življenja, skrbi za naravo... itd..

stvari tud rešujemo drugač, kot na drugih forumih, tako da upoštevamo vse!!! ker ste prišli zato, da se naučimo še kaj, eni se naučimo, eni pač ne in se naučite v 10, k je full težje, pa ne tle gor, da nebo kdo mislu, da tle gor neki razturamo, sam lajf vas sam nauči...
to bom povedal evo kjer se trudimo vse razumet in z vsemi soustvarjat nekaj dobrega, tle rešujemo stari z vzrokov zato bomo ustavril tud theard spročene debate o teh temah in se boste tam lepo zagovarjal, na ostalih pa naj se zgovarjajo tisti, ki jih te stvari res zanimajo, ok!


T:Zopet isto, poišči mi link, kjer sem govoril o čem drugem kot o temah ki so bile navedene ali samo odgovorjam na poste pisane pred menoj, tako da sedaj pa bi lahko že nehal srat. Če ne znaš človeka okarat ali pa dobesedno v kurac poslat(prav nujno sem uporabil taizraz ki mi drugače ni blizu) na podlagi trdnih argumentov in dokazov o njegovih zmotah ali pa napakah, potem bo bolje da ne pišeš nič, kot pa to.


A:thot, tud tebe spoštujem, sprejemam in pričakujem rešitev kaj in kako naredit, da bo bolje teklo da bo tudi tisti del, ki ga ti nosiš sem na forum, prispeval k temu da bomo zrasli. [/quote]


T:Tu se pa ujemava 11111110000000%, tudi jaz pričakujem, da teh napadov en na drugega, pa ne samo mene ali JD ampak vseh ki niso tebi ali meni po volji, ne bo nikoli več, sedaj sem ti odgovoril, ker si spraševal, in zato pravim da je bolje da pišemo  o stvareh ki imajo smisel in ne ropotamo kot stare ženske na tržnici, ker to dobesedno nikamor ne pelje. Če ti pisanje mene ali JD ni všeć naju preskoči, bolje kot pa da kvarimo vzdušje in odnose, ki komaj nastajajo.
Upam da sva zaključila, ker je škoda časa in energije v življenju za take nepomembnosti.
LP
T.

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Miska on 17.07.2002 at 10:14:21

Evo, John_Doe, zate: katarza (copy-paste iz SSKJ):

katárza  -e ž ( ) knjiž. moralna sprostitev zaradi obvladanja negativnih, slabih nagnjenj, čustev, (moralno) očiščenje: doseči katarzo s trpljenjem; smrt moža povzroči njeno katarzo; njegovi spomini so obračun s samim seboj in njegova katarza / čustvena, duhovna, moralna katarza ♦ filoz. katarza po Aristotelu moralna sprostitev ob umetniškem delu, zlasti ob tragediji in glasbi

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Marjana on 17.07.2002 at 10:23:24

Q (A.)
stvari tud rešujemo drugač, kot na drugih forumih, tako da upoštevamo vse!!! ker ste prišli zato, da se naučimo še kaj, eni se naučimo, eni pač ne in se naučite v 10, k je full težje, pa ne tle gor, da nebo kdo mislu, da tle gor neki razturamo, sam lajf vas sam nauči...
Q

A., si se kdaj vprašal, zakaj (ti) kar naprej takšni ljudje uletavajo na forum? Se boš naučil v peto? V deseto?...

Drugače pa je Miška (spet :) ) vse tako lepo napisala, da ji preprosto dam svoj glas.  :-*


Title: Re: Trenutek resnice?
Post by bp on 17.07.2002 at 10:58:59

Boo rut in ostali,

Me je nekaj časa melo, da bi tvoj post malo modificiral, da bi tu in tam spremenil kakšno besedico v stilu:

Quote:
Ojla, Burut
Evo sem se prebil skozi 7 strani dolge replaye in ne morem, da se ne bi oglasil tudi jaz.
Na začetku sem spremljal tvoje poste......in potem sem ugotovil, da ponavljaš eno te isto. OK. Duša, duhovnost, karte, itd, itd, itd..........potem pa se vse konča. Previješ kaseto nazaj in znova pritisneš play.
Tvoje trditve ne bom ovrgel. Imaš prav. Duhovnost je potrebena, potrebno se je dvigniti s tal in se ozreti naokrog, itd, itd....vse prav. In na žalost se je na forumu pojavilo precej ljudim ki so kontra usmerjeni. In ker so kljub temu precej kulturni na tem forumu ne moreš pričakovati, da te bo kdo poslal v PM ali pa se bolj grobo obregnil ob tebe. To lahko naredi samo nekdo, ki je vsaj približno odlepljen kot ti. Vidiš, vsak ti poizkuša priti naproti.
Jaz ne in tega niti ne mislim. Zakaj bi pa moral? Odkrito te ta moment pošljem v PI## materino. In veš zakaj??? Ker preveč težiš ljudem ki so drugačni od tebe, se spuščaš vanje, kjer sploh ni potrebno, vtikaš se tudi tja, kjer sploh nimaš blage veze. Prav je, da poveš svoje mnenje a to, kar ti delaš, to ni!!!! Vsaj spoštovanje bi lahko pokazal. A ti ne. To, kar delaš, je eno čisto nespoštovanje in nič drugega. Za drugačnega človeka najdeš pomanjkljivost, ....

Ti je všeč? Meni ni. Pa zveni skoraj konsistentno, kljub minimalnim spremembam.

Je pa konflikt zelo realen in ga je treba po mojem obravnavati. Je nekaj ljudi, ki ima raje resne in poglobljene razprave in nekaj, ki jih hitro odnese v kakšno digresijo, ali pa v senčko na pivo. In menda imajo po besedah ustanoviteljev in udeležencev foruma tudi oni mesto tukaj.

Ampak konflikta s tem nismo rešili, tudi če ga potisnemo in rečemo, da smo vsi dobri in da se tukaj ne kregamo, ga s tem nismo rešili, ampak kvečjemu potlačili oz. začasno raztopili, pa lahko čez čas spet pogleda ven iz raztopine.

Se ga pa lahko reši. Tudi tako, da se da vsakemu polu svoj kotiček, naprimer, tako kot je poskusil gape, da je enim omogočil chat, lahko drugim morda omogoči, da v kotičku namenjenem bolj poglobljenim debatam, zadevo držijo pod kontrolo in pomečejo ven "vsiljivce", ki bi debato odpeljali ven iz želenih okvirjev.

Potrebno pa bi bilo seveda vnaprej vedeti in zato dobro označiti, kam kakšna reč spada in jasno označit, a gre za resno moderirano debato, ki naj ne bi zašla iz začrtanih okvirjev, za chat, ali pa za nekaj kar je odprto za vsa, še tako drugačna mnenja.

lp bp

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by John_Doe on 17.07.2002 at 11:14:19

Sej sem vedu, sej sem vedu...

Zdej se bojo pa iskre kresale. Zdej se je pa zgodilo najbrz tisto, kar se vedno zgodi, ko pade ena snezinka prevec in se plaz odtrga.

Upam samo, da plaz ne bo pokopal koga in ga pregnal iz foruma - to bi blo res skoda, se vam ne zdi?

A lahko zakljucim tole kratko objavico v svojem stilu?
Kako je bil ze tist slogan? Sonce, voda, zrak, svoboda - a lahko dodam se mal protiutezi? - senca, pivo, cigareti in pozna ura, ko nas mecejo ven iz lokala. ;)

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Amstel on 17.07.2002 at 12:02:45


wrote on 17.07.2002 at 10:58:59:
Ampak konflikta s tem nismo rešili, tudi če ga potisnemo in rečemo, da smo vsi dobri in da se tukaj ne kregamo, ga s tem nismo rešili, ampak kvečjemu potlačili oz. začasno raztopili, pa lahko čez čas spet pogleda ven iz raztopine.


O ja... seveda se "kregamo". Pa to ni sploh problem. Problem so nizki mornarski udarci...
Ne, nismo samo dobri. Vsak nosi svojega demona v glavi. Ne črnomagijsko, ampak, čisto tako, realno psihološko gledano. Vsi smo mali hudički.

Kar lahko naredimo, je da te male hudičke mal... khm... preusmerimo, na en nivo sprejemljivega, brez poniževanj, žalitev, špikanj, ironiziranja.


Title: Re: Trenutek resnice?
Post by titud on 17.07.2002 at 12:10:05

Mislim da vsi vemo, kaj je na forumih najhujše, kar se ti lahko zgodi: da ostaneš neopažen. Zato eni nastavljamo kosti, drugi mečejo petrade, tretji skušajo lovit pozornost s sočutjem, sentimentalnostjo...

V vsem tem ni samo po seb nč slabega, če seveda ne proglasimo za slabo samo potrebo po tem, da si opažen. Da je to le potreba tvojega ega, ki pa ga je treba ukint, presežt. Tle pa forum samega sebe zagrize v rep, ker forum brez egotov enostvano ne more pokonc stat. Da bi bil volk sit pa koza cela, ma a. eno hard   vizijo, da bi se te  egote dal z eno vprego v pozitivne projekte disciplinirat, gape ma pa eno  soft vizijo, da se morajo najprej izrazit pa soočit, pol  se bodo že sami transformiral, če bodo/ko o bodo vero drug v drugega najdl.

Mi drugi smo po moje tle nekje vmes med egotripom

http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=ezofest;action=display;num=1011004918;start=14

in diskretnostjo, ki je že na meji opažensoti, ki pa zna bit  tud ravno tako močna...

http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=general;action=display;num=1007640569;start=17

Kakor komu znese, ampak dol gre redko kdo tak, kot je prišel gor. Bi blo dobro, da bi se ob vsakem prvem vstopu na forum prikazla ena opozorilna tabla podobna uni na zidu ob vhodu na britof v mojem kraju domačem:

Popotnik postoj!

Kar si zdaj ti, smo bili nekoč mi.


Pa ni treba da zgleda, kot da je sneta z britofa, da ne bo kakšne negativne energije not.  

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by bp on 17.07.2002 at 12:14:18


Amstel wrote on 17.07.2002 at 12:02:45:
Pa to ni sploh problem. Problem so nizki mornarski udarci...

Je Amstel, je problem.

Borut noče, da mu padalci pademo v njegov topik o kartah, se tam pokakamo in potem spet izginemo v temno noč. Enega še morda prenese, pa še to zgleda bolj slabo, kaj pa če se mu jih pojavi 10 ali pa 100.
Pa mogoče še kdo drug tudi čuti podobno.

Ni vse za pomest pod preprogo. IMHO.

lp bp

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Amstel on 17.07.2002 at 12:14:55


titud wrote on 17.07.2002 at 12:10:05:
Popotnik postoj!Kar si zdaj ti, smo bili nekoč mi.
 


Popotnik, ko vstopiš skoz ta vrata, poti nazaj več ni...!
;)

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by John_Doe on 17.07.2002 at 12:17:46


Amstel wrote on 17.07.2002 at 12:14:55:
Popotnik, ko vstopiš skoz ta vrata, poti nazaj več ni...! ;)


Wanna bet?
Kolk je dnarja u igri?  ;)

PS. Sorry, ker sem cist kratek in se zajebavam se povrhu.  8)

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Amstel on 17.07.2002 at 12:26:13

Johnny, niso diniji v špilu... 8)
Mi smo v špilu.
To, da nekdo odide s foruma, še ne pomeni, da je zaprl vrata za seboj.... ;)

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by John_Doe on 17.07.2002 at 12:33:43

A niso diniji v igri?
Jest sem pa mislu na lahek nacin zasluzt kak velik kup dnarja. :) Klinc pol. Z belim trgom se pa ne ukvarjam.

A da vrata ostajajo odprta?
In pol se cudite, da je tak prepih tukej? ;)

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Amstel on 17.07.2002 at 13:01:23


Miska wrote on 17.07.2002 at 09:42:55:
Če je ton/način odbijajoč, ukazovalen, poniževalen, agresiven, izrečen na način - jaz Bog, ti smet, izrečen v smislu - jaz vem vse, ti nič,… - hja, potem je kar mala možnost, da bom o tem razmišljala.


Yes. Saj tega smo meli že vsi dovolj... pametne, ukazovalne, nasilne sogovornike, ali avtoritete...
Doste je tega. Dost. Dost.....
Revolucija....revolucija  ;D ;D

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Thot on 17.07.2002 at 13:06:14

Amstel se javiš za vodjo? ;D

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Amstel on 17.07.2002 at 13:15:35

Ko se kje pojavi vodja, ostali nehajo razmišljati.. hehe... tko, da ne bo šlo.... ;D

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Thot on 17.07.2002 at 13:28:02

Ja kakšna pa je revolucija brez vodij???? ;D

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Amstel on 17.07.2002 at 13:30:00

;DEvolutivna ;D

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Thot on 17.07.2002 at 13:56:47

Sliši se lepo, a kako to ustvariti če je ogenj v strehi zaradi malenkosti, že pri podobno razmišljujočih? 8)

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Amstel on 17.07.2002 at 14:00:45

Thot, ogenj je le eden od elementov... nič bat... mamo dovolj vode, zraka, kovine, no tudi lesa, da potem bolj gori...  ;D

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Thot on 17.07.2002 at 14:09:06

samo še nekaj, a pa si sigurna da večina tukaj ne potrebuje vodje? :-X

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Boo Ruth on 17.07.2002 at 14:21:09

Sedaj pa sem nekaj ugotovil:
Po vseh pravilih je potrebno človeka sprejemati takšnega kot je, a je tako? Brez izjeme? OK. Po nekaterih očitkih bi moral iskati moje težave ob temu, ko sem John Doju povedal, kar mu gre, v mojem otroštvu. A je res? Potem lahko pride vsak razbijat škatle v službo ali nekam drugam, jaz pa bi moral to pod nujno sprejemat in se pustit jebat naprej v glavo? Po vaše naj človek potemtakem na tem forumu ne sme imeti hrbtenice? Ja, ampak v meni se skozi leta prebija na površje koleričnost in to je pravilno. Ne pustim več, da mi nekdo neprestano lomi škatle. Hvalabogu, da se ne spuščam v vse debate na forumu, saj bi drugače popizdil. Sem realist, ki trdno na tleh raziskuje duhovnost na analitičen način. Verjamem v to, da je telo s svojimi dejanji ustvarja psiho in ne obratno. Zakaj? Ker je nezavedno neznano. Nihče ga ne pozna v globino in tega ne bo še lep čas zmogel. Vse s čimer se tu ukvarjamo je tistih borih par centimetrov pod zavednim delom osebnosti.

Ja, katarza je to. Jaz sem jo naredil v zvezi s tabo. Tisti, ki pa radi poduhovljate v nedogled in teoretično secirate VSAK STAVEK, svaka vam čast. Jaz tako v detajle ne morem. Mislim globoko a se obračam počasi na stran analitične psihologije. Na tem forumu plavam kot stiropor na vodi. Marsikdo bo hotel še kaj pripomniti na to izjavo češ: ja, tako si ti samo misliš....sprejemanje je stvar....bla, bla, bla.

John Doe, ti si faca.  A le glej, kake posledice boš pusti za sabo.....pozitivne ali negativne? Upam da v glavnem pozitivne.

Ugotavljam, da vedno, ko se oglasim, večini izpadem kot nek važič, nekdo, ki mu John Doe ali nekdo drug jemlje nekaj, morda željo po izpostavljanju....... in podobne stvari. OK.

Jaz grem off za nekaj časa. Morda dokler se stvari ne umirijo ali pa še dlje.  

Lepo se imejte, debatirajte pozitivno in konstruktivno še naprej in ne pozabite....imejte hrbtenico.

Pozdravljeni do nadalnjega.

Vaš Borut.


Title: Re: Trenutek resnice?
Post by John_Doe on 17.07.2002 at 14:31:38

Borut, upam, da sem te se ujel.... in upam, da si tole prebral, ker moj namen res ni bil ta, kar si na koncu napisal... to da se bos distanciral...


John_Doe wrote on 17.07.2002 at 11:14:19:
Upam samo, da plaz ne bo pokopal koga in ga pregnal iz foruma - to bi blo res skoda, se vam ne zdi?


Morm pa rect, da sem iz tvojega posta razbral, da mava clo ene skupne tocke.

Uzivaj se naprej!

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Thot on 17.07.2002 at 14:34:33

Borut, lahko odgovirim, hvala.
Podal si primer imeti hrbtenico in pustiti lomljenja škatel z vidika sprejemanja, pa saj tukaj ti ne more nihče polomiti škatel, ali pa rči kaj kar ti nepaše.
Poglejva. Ti mi rečeš da sem idiot, bebec, mi celo argumentiraš, in jaz ti bom nasprotoval, a ko bom ugasnil PC, bom rekel, ja ta Borut je pa res bedak, se nasmehnil in rekel, prav prijetno je klepetati z njim. To je zame sprejemanje. Imaš svoja stališča imaš svoje misli, se prerekaš, se potrjuješ, a na koncu se moraš vprašati, kaj pa hoče ta človek od mene. Me hoče spremeniti? Me hoče užaliti? Prav naj poiskuša, tak pač je, a meni ne more do živega, ker meni moja resnica boli.
a ne reci da v življenju ni enako. Vedno ko si razburjen, bi lahko tega človeka celo ubil(baje da imamo vsi ta nagnjenja v sebi, samo redki jih spustijo na plan-primati gor ali dol), a ko se ohladimo, rečemo pa ko ga jebe?
A ni tako. In temu ko ga jebe, dodaš še, pa ja tak pač je, ga sprejmeš in greš naprej svojo pot.
Pa saj ni razloga za odhod.
JD ali kdo drug noče nikomur nič žalega, ima drugačen pogled na stvari kot ti.
Kaj naj potem jaz rečem, ki imam samo jaz tak pogled na stvari(nisem še srečal človeka ki bi razmišljal o moji teoriji), da sedaj se bom pa zaprl med 4 zidove, da me ne bodo ovirali ali motili?
Ma neeeeeee, ti si samosvoj, Jd je samosvoj, Jaz sem Thot, saj veš o čem govorim.
PA kaj če se ne strinjamo, a na koncu izpade iz tega prav fina debata in izmenjavanje mnenj.
In točno to je forum.
IZMENJAVANJE MNENJ NA DOLOČENO TEMO.
In seveda ker imamo hrbtenice kot ti praviš, in ker smo vročekvni ali živi, beri kot hočeš, se včasih neprimerno izrazimo. A to ni nič drugeag kot strast.
Verjemi, če bi te nekdo sovražil, bi te ignoriral, tako pa če se nekdo v tebe vtakne, pomeni da nekaj pomeniš. Ja?

Ne sodi človeka po njegovih prijateljih, temveč po njegovih sovražnikih.(pozabil sem kdo je že to izrekel-ker mi niso važni ljudje ki so goovrili, važno mi je kaj so povedali)
Ne obupavaj in oprosti da sem se oglasil, čeprav nisem bil klican.
LP
T.

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Miska on 17.07.2002 at 14:48:06

Hej, Borut, upam, da te bom še ujela, preden greš off… In te prosim, ne naredi tega… Ker to pomeni samo umik… Pa ne pred nami… To pomeni umik pred samim seboj… Moja želja je recimo, da ostaneš… In sem prepričana, da nisem edina… Je pa res, da je izbira tvoja… In odločitev tvoja…


wrote on 17.07.2002 at 14:21:09:
Po vseh pravilih je potrebno človeka sprejemati takšnega kot je, a je tako? Brez izjeme? OK. Po nekaterih očitkih bi moral iskati moje težave ob temu, ko sem John Doju povedal, kar mu gre, v mojem otroštvu. A je res?

Ker se (tako vsaj jaz sklepam) tole nanaša na moje pisanje, želim še nekaj dodati.

Ja, Borut. Vsakega človeka je treba sprejemati takega, kot je. Z vsemi njegovimi vrlinami in napakami. Brez izjeme, ja. Ampak pazi – govorim o sprejemanju človeka, ne o sprejemanju vseh njegovih dejanj. Čutiš razliko?

Pri tistem, kar sem rekla, da moraš iskati vzrok za svoje težave v otroštvu… Ja. Takrat namreč, ko neka reakcija nekoga, neko dejanje nekoga, neka misel nekoga povzroči v nas negativen občutek (jezo, agresijo, nestrpnost…), ko začutimo, da ga moramo »sesuti« - to pomeni le to, da je to pri nas še nerazčiščeno (ogledalo). Da moramo s tem še razčistiti. Ker te tista negativna reakcija pri tebi opozori le na to, da je ta nekdo nehote pritisnil nekam, kjer te je zabolelo. In to izhaja iz tvojih vzorcev preteklosti. Iz tistega, kar te je bolelo kot majhnega fantka. Sicer sem ti o tem že nekje pisala, če se prav spomnim, zato ne bi zdajle preveč na dolgo, če pa želiš, pa povej. Ti lahko zadevo tudi zelo na dolgo napišem še enkrat.

In tudi zato, ker te ta oseba ni želela nalašč/hote prizadeti, tudi zato moraš vse sprejemati. OK – seveda dopuščam tisto možnost namernega sesuvanja, poniževanja, žaljenja ipd. Ampak sem hkrati prepričana, da tegale tukaj, na tem forumu ni. Zato poudarjam nehote in nevede.

Imeti hrbtenico – ali to pomeni, da moraš s svojimi besedami žaliti? Biti surov? Grob? Po mojem mnenju ne. Imeti hrbtenico meni pomeni zagovarjati svoje stališče. Vendar na primeren način. Da s tem nikogar ne žališ, ne ponižuješ, ne daješ v nič. Da lahko vsakdo ohrani svoje dostojanstvo…

In ni bil moj namen nikogar sesuti. Zares ne. In niti najmanj ne želim, da zaradi tega kamorkoli odideš. Tako kot smo vsi vsem učitelji, tako smo tudi vsi vsem učenci. In tudi ti si meni učitelj, veš. Tudi jaz se moram še marsičesa naučiti. In se želim učiti tudi od tebe…

M.

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by gape on 17.07.2002 at 15:16:03

za revolucijo, tako za katero ni treba na cesto se jest javim za vodjo ... sm se u bistvu že zdavni javu ... zdej ljudi nabiram ...  ;D

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by titud on 17.07.2002 at 15:20:52

Se mi je zdelo, gape, da si ti za eno bolj soft varinto. Ampak kljub temu se nas paz, pravjo da revolucija žre svoje lastne otroke... :(

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by gape on 17.07.2002 at 15:45:25

ni pena

sicer pa je to res tu mač ratal, dokler preberem vse in odgovorim je že pol nove strani natipkane ... morm se navadt F5 stiskat preden postam ... bo pa tole res en trenutek resnice ratu ... očitno

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by John_Doe on 18.07.2002 at 09:48:53

gape... hehe, ja nej bi bil trenutek resnice, ane?

Sej, vsaj men se zdi, da ni nic narobe, ce clovek vrze ven tisto, kar ga matra. Eni to napisemo na tak, drugi na drugacen nacin....

A da bi se sli revolucijo?
Kam ste ze mene popredalckal? Med upornika in agresivneza - potemtakem sem idealen za rusenje barikad...
... thot, kako smo ze vceri rekl? Odprem svojo celno cakro in ti jo spustim.. Koga ze? A cakro ali celno?  ;D
Sej nima veze, glaven, da se barikada razsuje...

PS. Kolk se clovek po malci boljs pocut. :)

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by A. on 18.07.2002 at 09:51:45

Evo odgovoru bom samo marjani s tem pa tud sebi.

Takole v 1 sem se naučil zakaj uletavmo na forume! Sam je trajal točno en let ta učenje in vrjem tale forum tega kar smo tam še ni doživel…

Je ravno zato drugače…

Takole gre marjana, poglej, če se na začetku reče forum je namenjen temu, da bomo iz teh tekstov nekoč uredil tekste in napisal skupne stvari, pol se je treba tega držat.

Je drugač zame k sem spisal programske smernice za tale forum, zavedanje, odprtost, modrost, prijateljstvo, kot pa zate al pa za enega, ki pride gor samo pogledat pa napiše dve tri vrstice pa je…
Poglej če smo to hotl, se bo treba tega držat in je treba to vedt, sicer sem na začetku rekel, da napišmo zakaj je forum namenjen, pa z gapetom tega nisva naredila pa nas sedaj skoz sesuva.
Bova pa sedaj naredila ker je res treba… tole je ze skori en del tega…

Evo ker tle gor pride ne folk k bi rad delal projekte, mu je to treba omogočit!
Kot če bi rad delal v službi, saj ne rečem smo se mogl v clasu al pa v službi za stole prjet od smeha k sem najavu take modre sam…
Saj veš k se dela, se dela ane? Tist k pride v šolo si misli ma kr neki, pa pizdi, se zeza, k da šola ni nič… sam fak eni vemo šola ti da full, forum ti da full in če ga postavljaš, to veš in veš da je full pomemben tud za ostale… zato skrbiš zanj za tiste ki hočjo delat, da jim omogočiš to in da kreativce, ki imajo nore ideje like A jd borut gape itd usmeriš nekam kjer bodo lahko res to delal, ostale pa pustiš da delajo po svoje…
Saj veš sproščenost ja sam ne razsutost, ker pol je vseen če nismo tle… čist berz veze.
Tle se sami zavedamo tega ker vsi delamo skupaj, sam če pride en nov tega ne ve zato mu povem, stari si del skupine ki ustvarja, dela skupi, ti si prišel dodat svoje in zato dovoli da tud ostali delajo svoje…

Zato moram vsakemu ki pride gor povedat isto, ne da se mam za več, al pa za učitla, ne v copyleftu ni učitlov, smo vsi vsem učitli, sam fak če moram jaz pol zato da spravim stvari v red full delat, al pa da mi gre en k res rastura zato domol in raje dela sam, pač ni kull!
Ane!

Evo ti povem še eno sceno, ker je forum namenjen resnemu a spročenemu delu! Se strinjam, je bolje sproščeno okolje polno idej in kreativnosti, kot pa zaprto… ti bom rekel da je treba to sproščenost majčken obvladovat, ane, ker je bolje, da je stvar že na začetku dobro postavljena in jo nato pol lažje nadgradimo, kot pa če je razsuta, ker bom sigurno poleg vas tud, jaz ta ki bo spet full delal na projektih iz foruma.

Ja zame je drugač, jaz bom če bomo hotl to kar smo na začetku rekl, da je cel forum namenjen tem projektom, da bomo spisal tekste ven, je pol treba to urejat, pa ti bom reku tole poglej z devi in compom smo delal 3 tedne vsak dan od zjutri pa do 2 ponoč da smo spisal dva projekta in postavl pozitkve, tle je tud kali delala skori tol in pa gape,… Zakaj ker smo rekle do roka... tud jez bi rajs vidu da ti napiše te stavri pa jez rečem veš vejca ti manjka na tretji stvarni… al pa marjana na izi si ga vzem smeh je nujn v lajfu…

Sam ni tko ane?

Se strinjam ton in nijanse je traba obvladat, tle na forumu je zavedanje in prijateljstvo blo in bo na prvem mestu, predvsem ker smo tisti ki smo ga naredil to nalovdal in prinesl sem ker taki smo. In to je razlika med drugimi forumi.
Sam včasih pač poveš kot je in tako je sem faking trd in za ene stvari hočem, da so jasne in da jih vemo vsi k smo tle gor, in to je delovanje foruma in UE(urejanje energie) tam hočem da je jasno vse, sem tud dojel v 1x sam je učenje trajal pol leta… zato rajs prej postavim, takoj popravim, kot pa, da pol urejamo full časa!

Tohota sprejeto kar si napisal res je. Prehitro napisano. Rad vaju mam z jd in sta kull sam vam moram pa tud povedat kaj je tale forum.
Aha dabest je če se s frendi včas mal zmenmo, vsaj vemo kje so meje in kaj sploh hočmo in to je treba narest v trenutku resnice takrat najmanj boli.

Zato jd, thot, marajana, miska, titud, gape, amstel… hvala!

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by John_Doe on 18.07.2002 at 10:34:54

A.
OK, forum je namenjen potem vec ali manj le izdelavi dolocenih projektov. Fajn. Mi je vsec ideja.

Kje jest vidim tukej noter svojo vlogo?
Ker vseh teh tem ne poznam do potankosti oz. tud ene same ne, ne bom glih mogu pisat kakih clankov. To je jasna zadeva.

Ce mi bo cas in volja dopuscala vam bom pomagal tehnicno. Se pravi s postvitvami strani, kakim designom, izdelavo kakih slikc, animacij itd... no, sej to itak ze ves.. :)

Bo pa najbrz moja vloga na tem forumu se nekje. Ce recem samemu sebi ucenec, bo zame zvenelo prevec po solsko, a vseeno. Recimo, da bom postavljal vprasanja, ki so vecini ze znana in bom "zahteval" razlage. Pa ves zakaj? Ker sem se poleg se nekaterih stvari naucil dvoje.

1. 100 modrecev ne zna odgovoriti na vprasanje enega bimbota.
2. Tisti, ki se pride delat norca, ponavadi najde oz. povzroci, da drugi najdejo odgovor na vprasanje, ki jim ze dolgo casa stoji nad glavo.

Ne me zdej narobe razumet, da vas bom podjebaval u maloro in se delal norca iz vsega. Mogoce bo vcasih napisano na zbadnjiv, zaljiv, nespostljiv nacin in tega mi ne zamerit, ker lahko prav zaradi takega tona povzrocim kako fajn debato, kjer se lahko marsikdo nauci marsikaj in iz vsega skupaj se lahko izlusci tudi kaksen dober clanek.

Ce vam pa to ne odgovarja, pa spiste peticijo in mi povejte, naj odpokam tja, od koder sem prisel... :)
Oz. me usmerite drugace.

Lep dan se naprej, pa brez zamere.

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Thot on 18.07.2002 at 12:56:55

Če že govorimo o projektu, vse lepo in prav sem za. In jaz tu vidim svojo vlogo.
Ker je pač projekt poslovna zadeva, tako kot si omenil A., potem nam mora biti jasno kaj tukaj manjka.
Zbesedami velikega guruja(ja tudi v managerstvu so guruji) Bill Gatesa:
Nikoli ne sprejmi projekta ali ideje, če nekdo ne nasprotuje, ker potem s tem projektom ni nekaj v redu.
In to je res, ker 100 ljudi 100 čudi.
In tu bo moja vloga, ne provociranje, kot marsikdo misli, temveč le dvomljivec, ki idejo krepi, ker bolje je postavljati vprašanja dokler je projekt v teku, kot da se ti smejejo pozneje ali bolje sprečiti nego lječiti.
A. in vsi ostali, hvala vam vsem za sprejem.
LP
T.

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by A. on 18.07.2002 at 13:10:06

jodo veš, da mi je res fino, če sta tle gor, prav zares, sej se ve zmeri naredimo zabavo kjerkol že smo in zmeri tud uredimo stvari k je treba, sam se pa to mora vedt ane?

in poleg projektov smo forum namenil seveda in predvsem za pogovore, zato...
seveda vprašanja, kritike predlogi, ideje.... juhu. Jih tud jez dajem na veliko in pol se trudmo tu v tej smeri dost naredit, da pohvalim vse.

Sam sej pravim najprej je zavedanje, nato prijateljstvo, nato modrost, nato odprtost...

japs vse skupaj pa v pravi meri povzroči en topel in sproščen odnos  :-*

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by bp on 18.07.2002 at 17:09:48

A.

Za začetek ti predlagam, da napišeš en članek za pozitivke, zakaj ljudje pridejo na forume. Glede na to, da si to v 1 naštudiral, kot to temu praviš, bo to za vse nas, ki tega ne razumemo povsem, zelo zanimivo branje.

Glede na to, da se razumeš na forume in forumaše, potem ti gotovo ni ušlo, da se tistim, ki smo sem prišli slučajno in pozneje niti najmanj ne sanja, čemu je ta forum namenjen. Ti spet predlagam en projekt, glede na to, da se ukvarjaš s softverjem, da vsakemu, ki se prijavi kot član, se mu avtomatsko pošlje spisek tvojih programskih smernic, želja, in pravil, kaj naj bi ta forum bil.

Že kmalu, ko sem "uletel" na ta forum, sem opazil v topiku o vranah, da se rad postaviš v položaj učitelja, razsodnika, skratka nekoga visoko nad tisto ubogo paro, ki se s tvojim mnenjem slučajno ne strinja. Si nisem mogel, da se ne bi tudi takrat prvi dan oglasil.

Lahko si postaviš forum, ki bo po tvojem okusu in služil tvojemu namenu, ampak s tem boš odgnal z njega marsikoga, najboljše sodelavce najbrž najprej, saj tako mi pravijo moje izkušnje.

In če želiš, da forum ne bo več forum, torej prostor za svobodno, še enkrat poudarjam __svobodno__ izmenjevanje mnenj, potem bo pač nekaj drugega.

Odločitev je seveda tvoja, oz. ne vem, morda tvoja in gapetova, saj mi relacije zadaj niso niti najmanj jasne, niti pomembne.

Sam zadosti resno in sproščeno delam v službi. Če sem pripravljen svoj prosti čas žrtvovati nečemu, potem je to zato, ker me to napravi bolj srečnega, ker v tem čutim svoje zadovoljstvo, poslanstvo, potrebo. In moje zadovoljstvo in potrebe se na žalost niti najmanj ne mislijo ozirat na tvoje smernice ali tvoje želje ali tvoje predstave, kako naj bi to sodelovanje zgledalo.

Možnosti za reakcijo imaš vedno veliko, nekaj sem ti jih celo sam predlagal v enem od prejšnjih postov na to temo. Avtoritaren odgovor v smislu splošnega omejevanja svobode in postavljanja pravil je ena od možnih rešitev. Glede na to, da je do sedaj edini, ki si ga uspel prepoznati in ga nameravaš tudi uporabiti, upam, da si tudi to uspel naštudirati v 1, tako da so ti jasne posledice, ki jih imajo takšne reči.

Tudi potem blagohotno dopuščanje oziroma včasih malo večje svobode ali pa neukrepanje v primeru kršitve pravil pa vtisa tega foruma ne bo popravilo. Vtisa, da je njegov namen v prvi vrsti izpolnjevanje tvojih ciljev.

Naj ti namignem. Najmanj, kar bi lahko dopustil je, da bi si v tem okviru tudi kdo drug ustvaril svoj svet, svoj vrtiček. Seveda si lahko ustvari svoj forum, pa naj se gre tam kar se hoče. Ampak, potem pa ga ne bo več tukaj.

Predlagam ti, da si tale cel topik še enkrat prebereš in razmisliš o tem, kaj si o vsem skupaj misli večina tistih, ki so o tej temi razpravljali. Morda več omejitev in usmeritev? Drugačno kulturo pisanja? Manj gostilniških prepirov? Svoj kotiček, v katerem bodo lahko počeli, kar pač želijo početi? Zanimive pogovore? Več in boljše projekte? Pa potem pogledaš, kakšen bo vpliv tvojih programskih  smernic nanje in s tem posledično na to kar si želiš sam. Morda pozitiven?

Povsem razumem tvoj strah, da ti forum razvodeni v gostilniško debato. Pa se pojavljajo novi in novi ljudje, vsak s svojim mnenjem, nekateri se mi zdijo prepričani prinašalci edine prave in zveličavne resnice. Boš začel prikrajati svoje smernice, jih zanje pisati na novo, podrobneje opredeljevati pravila, postavljati zakone, za vsakega novega človeka. Do kod? Boš zmogel? Kaj pa projekti?

Do sedaj sem se v življenju naučil predvsem tega, da ljudi ne moreš kar spremeniti, če si jih poskušaš podrediti, pa so posledice včasih takšne, da si jih v začetku težko predstavljaš.  Tako kot naravo. Ali pa vrt. Z malo manj zalivanja lahko hitro zadevo pripelješ do stanja, ki si ga niti najmanj nisi želel, pa si hotel predvsem izkoreniniti plevel.

Kje je pa tukaj tisti open source, ki ti sicer na vsakem odstavku ven štrli?

bp  >:(

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by gape on 18.07.2002 at 19:20:04

Q
Takole gre marjana, poglej, če se na začetku reče forum je namenjen temu, da bomo iz teh tekstov nekoč uredil tekste in napisal skupne stvari, pol se je treba tega držat.
Q
tudi to smo se zmenil ja, kar pa sploh ne pomeni da se ne da med 'urejanjem textov' spusti vn 'chatanja' ... sicer pa glih chatanja včasih pripeljejo do prave asociacije

Q
da napišmo zakaj je forum namenjen, pa z gapetom tega nisva naredila pa nas sedaj skoz sesuva
Q
koga sesuva?
ponavadi tiste ki se pustijo
mene glih ne nevemkako
vsaj zdi se mi ne
jest sm od foruma dubu zlo velik nazaj, vsaj tolk k sm notr vložu ...

men se je od vedno zdel forum kot neko okolje kamor se lahko umaknemo, se pogovarjamo kar se nekako drugje ne (spet odvisno od posameznika) in to nam je po mojem mnenju odlično uspelo

in pomoje je bolje da ta forum je, kot pa da ga ni in če je tko, potem je dobro da on je, tak kot je, tukaj in zdaj ... in če se komu porodi dobra ideja (v forumu), ki je izvedljiva tukaj in zdaj, mu bomo priskočili na pomoč, če bo le v naši moči ... in ... če je komu všeč kar delamo, da se nam lahko sploh pridruži (najprej moramo obstajat) in ustvarja z nami ... to je bil cilj: najti ljudi ki tavajo, jih združiti in jim omogočiti kreativno izražanje, vsakomur, če le dela za zavest - svojo zavest (s tem tudi skupno)
Okolje še ni popolno to vemo vsi, ampak mi delamo na njem, in ker je bolje da delamo, kot da ne delamo ... delamo ... kolkr kdo lahko ... in kar kdo zna ... okolje bi moralo omogočiti  tistemu ki zna da pride in opravi svoje delo, ne pa ga pri tem onemogočati
ne-one-mogočati ... reče se ... omogočati

Q
Zato moram vsakemu ki pride gor povedat isto, ne da se mam za več, al pa za učitla, ne v copyleftu ni učitlov, smo vsi vsem učitli, sam fak če moram jaz pol zato da spravim stvari v red full delat
Q
dej aleš vse tele k si jim mogu razložit kako in kaj, dej nam napedeni to na en kup, lahko pa bi tudi učenci pomagal.
k midva sva se hitr zmenla use, hočva isto, vsak pa ima svoj pristop in ta pristop zdej merđava in ko bo pristop fertik, bo magična formula končana, del naloge (podnaloga) pa končan

Q
1. 100 modrecev ne zna odgovoriti na vprasanje enega bimbota.
2. Tisti, ki se pride delat norca, ponavadi najde oz. povzroci, da drugi najdejo odgovor na vprasanje, ki jim ze dolgo casa stoji nad glavo.

Ne me zdej narobe razumet, da vas bom podjebaval u maloro in se delal norca iz vsega. Mogoce bo vcasih napisano na zbadnjiv, zaljiv, nespostljiv nacin in tega mi ne zamerit, ker lahko prav zaradi takega tona povzrocim kako fajn debato, kjer se lahko marsikdo nauci marsikaj in iz vsega skupaj se lahko izlusci tudi kaksen dober clanek.
Q
to je to ... naloga

Q
Lahko si postaviš forum, ki bo po tvojem okusu in služil tvojemu namenu, ampak s tem boš odgnal z njega marsikoga, najboljše sodelavce najbrž najprej
Q
evo to je to ... ker namen niti slučajno ni tvoj, je naš ... cilj je naš (s tem pa tudi tvoj)

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by John_Doe on 19.07.2002 at 13:07:31

No, jest sem mal napisal kaksna naj bi bla moja vloga na tem forumu (se pa lahko spremeni).

Eni ste tud ze povedal kako sebe vidte tukej v tej, ce lahko tko recem, komuni... kaj pa ostali?

Kaksna so vase predstave, vasa pricakovanja, zelje glede tega foruma?

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by Marjana on 19.07.2002 at 13:27:21

Jaz se tule gor potikam že dobro leto, pa mi do zdaj ni blo jasno, da je ta forum prvenstveno namenjen projektom, tako da bo zadevo treba malo prebavit in si na novo iskat mesto not.

(Bi si pa precej dela -in živcev- prišparali, če bi ga poimenovali 'svet projektov', im(h)o...)

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by A. on 19.07.2002 at 13:58:06

Tale trenutek resnice mi je resnično vedno bolj všeč…

Res.

Ej bp si mi dal spet čist novo dimenzijo, ua…

To kar sem rekel, da večino poskusim dojet v 1x je res. Sam sej pravim včasih učenje traja tudi 1 leto… in sam vedno dobim novo dimenzijo, ki to dopolni… če to resno vzameš in potem nadgradiš je to os…

Ok, pa poglejmo stvari…

Bp evo res je treba je napisat članek in vse ostalo kar si reku, sam stari moj saj veš to stalno prelagam sam sedaj zgleda, da je čas zato… Sedaj stopamo na odprto sceno, v javnost in nas bo rahlo sesedl, če ne bomo mel tega narejenga.
Smo stalno odlašal, ja sedaj pa nimam več kaj sedaj je vse tu. Treba je delat!

Najprej pa uvodni tekst za vse, ki pridejo na forum!
Kaj je forum? Komu je namenjen? Kaj se tu dela?… Zgodovino, kaj se dogaja z vsemi ki so na forumu… sicer je vse dol napisan nek sam zbran res ni…

Ok, odgovori:
Zanimajo me stabilna okolja in te najraje delam je pa tako, da večkrat pozabim na zadovoljstvo, če se preveč držimo stvari…
Ker res hočem, da so stvari jasne, da se zavedamo, zakaj se gre, hočem da mamo na vidnem mestu modrost in prijateljstvo in to tud vsem povem…
če dam primer: vsak se lahko zabava, če je pri enmu doma, sam da ne uničuje stvari in en teži drugim, to je treba vedt zato vsem povem na začetku, ko vidim, da so uletel z drugo idejo gor… se da velik bolj zabavat če se zaveda vsak do kam bo šel, če se azveda ma modrost in je res tvoj frend  nebo nikol naredu neki da bi ti namerno pokvaril kaj… če je to smo pol vsi mirni in sproščeni in se res zabavamo, gostitelj se včasih res težko zabava, ker mora pazit na velik stari, nudit suporst velik stavrem, sam če se vse to ve pol je bit gostitejl dabest itd…
in jaz v tem res uživam…
Sam res pa je, da je zadovoljstvo po zabavi najbolj pomembno…

ostalo pa ja… idej, zamisli, zabave…  tega polne glave ! vabimo…

Ker je sistem, ki ga gradimo tu narejen v os, se zato res včasih tudi postavim nad stvari, ker os je tak, da sprejema vsa mnenja in zato ne dovoli, to da nek posameznik sesuva druge in sebe povečuje, ne pač pa os dovoljuje nadgradnjo in če jo kater od postov ne dovoljuje pol res rečem dragi moj, tole se mi zdi da nisi ravno zadel…

Sem v bistu organizator programski vodja okolja, ker skrbim za to da dela, sam taka je moja naloga, en mora to delat, pa tu pač jaz, sej pravim ker mi je pomembna stabilnot okolja pač res pozabim dodat ostale načine podajanja mnenja, ker hočem da se tapru to ve, mogoči tud nisem zmeri hotu, da bi vse naenkar dodal ker je full za pisat pol…
sam si mi dodal novo dimenzijo ki sem jo iskal med stabilnostjo in zabavo, to je zadovoljstvo, in za to mora poskrbet kdo drug, predlagam da kar ti in pa punce, on itak znajo to, love, nežnost itd… mene kali, devi, marjana, valerija, ana, takoj vržejo iz tega, če se preveč v smeri stabilnosti blodm japs one, tolk lepo dobim to da se kar zamislim, u kolk dabest je to…

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by A. on 19.07.2002 at 13:58:50

sedaj se mi zdi da je takole tlele gor… jaz sestavljam shemo okolja za prijatelstvo, zavedanje, modrost, odprtost, gape, jih naredi. Pol pa bejbe in magla, andres, bp, jd pa še kdo skrbi za to da nam je lepo in da smo zadovoljni, pol nas še kdo oldi, samson, titud, edo,… mal strokovno podkujejo pa je vse ok ane? vsi pa furamo ideje in ustvarjalnot…

Hm kakšen je okolje, ki ga delamo je zanimiv vprašanje, sicer sem ga že velikrat napisu sam ga bo spravil na en list.
Sicer ga bomo kar skupi določil, sam je pa os ena izmed stari ki nam je čist sesula egot, tako da jaz stojim za tem načinom dela okolja… drugo je ustvarjanje kreativnosti, ustvarjalnosti in to temu forumu prav ratuje, sicer nas organizacija včasih mal sesuje(večkrat tu tud A pozab…) sam delamo na tem da bo!

Ja tole kar sedaj berem pa res zahteva en poglobljen odgovor, najmanj knjigo, bomo drugič…

Sploh ne pišem velik odgovorov, če si opazil predvsem skrbim samo za to, da se okolje v katerem delamo ne sesuje, okolje je v odprtem načinu ustvarjanja. Zame je pomembno samo to da vsi vemo zakaj se gre, kaj je napše poslanstvo, zakaj smo vsi prišli na ta forum, zakaj so prišli drugi, da odgovarjamo predvsem zase, da se trudimo poiskat in upoštevat vse stari… se mi zdi da je zame takole: zavedanje, modrost, prijateljstvo, odprtost, ustvarjalnost…

Včasih mal obrnem sam neki takega…

Sicer se morda če to štamfam gor vidi kot opozorilo, k temu kar kdo ve in kar je… sam ni je samo tisto ozadje, ki se ga skoraj nikjer ne opazi in to je sistem, ki vse skupaj podpira, in če kdo zapade ven iz tega mu lepo povem dragi moj… saj trudim se da lepo…

Kar se tiče projektov so vsi v os tako, da je smo nadgradnja tega kar je forum in smernice veljajo za vse stvari enako…

Moji cilji, res je moji cilji so met dober in delujoč forum, gapetovi tehnično moji smiselno, tvoji vaš… boste že povedal… bomo skupi naredl takega, samo rečte pa bo…

sploh pa je forum namenjen predvsem sodelovanju in izvedbi skupnih projektov torej, če maš svoj cilj ga napšiš v sodelvoanje in skupni projekti in ti ga pomagam izvest če hočeš...

folka sploh ne spreminjam zakaj bi ga, kvečem vas spodbujam, čeprav k mene fotr spodbuja tud tega ne vdim… tle itak vsak lahko dela kar hoče, smo naredl najbol prijatelski, zavedajo, odprt forum kar sem jih kdaj vidu… sam je tako da se trudim v prvo dojet zakaj je  kdo prišel, da mu pomagam če lahko, da ga spodbujam, ene pač opomnim, če gredo predaleč… in rad bi, da to vsi vemo.

In to tud vi men tle gor isto počnete in zato je tako prav, jaz vaz upoštevam, ustvarjamo skupaj, trudim se da bi bilo za vse dobro, ne sam za en mesec, ko pride kdo gor in pol gre naprej, tle eni delajo že dve let, predvsem hočem da je to za tiste, ki tu gor res hočejo svobodno izmenjevat meneja in jih tudi svobodno sprejemat in potem skupaj gradit dalje…

Drugam skoraj ne posegam, sam na občutljiva področja, al pa ko damo kaj v javnost isto naredim, rad mam da je stabilnost, včasih ni prav lepo kar naredim, se trudim da pazim na posledice, včasih rata, včasih boli in če boli koga izmed vas boli tud mene, mogoče še bolj!

ostalo ja deli kar hočeš…

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by A. on 19.07.2002 at 14:00:03

Sem se nauču velik, iz tvojega posta, tvoj stil mi je všeč predvsem eden redkih sistemcov si, ker vidiš okolja, oz te tolk potegnejo, da jih vidiš ostale potegne kaj drugega, zato te povabim da skupi delamo, je pomoč dobrodošla novi pogledi in znanje tudi, saj pravim vse se da dopolnit in to je ta open source, ki v vsakem stavku ven gleda, tud če stojimo za tem kar je sedaj, sem stalno pripravljen na izboljšave, predloge itd, Sistemi me stalno zanimajo in to je moje poslanstvo tu svetu!

Evo pa še tole dabest so mi svobodni in sproščeni pogovori, da ne boš zdej mislu da sem…
Dabest ker smo sami to hotl, ker tega ni blo k smo to naredil, ker smo hotl, da dajo noro asociacij kot prav gape, dabest ker se sem res lahko umaknemo podiskutiramo kar se da, tu  normalno, o čemer drugje ne govorimo, tolk.
Projekti pa so zastavljeni kot nadgradnja tega, kar bomo skupi napisal.
Sam ta način smo naredil to moraš vedt, ta okolje ni sam od sebe uletu, je v bistu, sam, sedaj ko  smo ga naredil je treba skrbet zanj.

Tolk kar se okolja tiče, pogovori, ustvarjanje, zabava, sproščenost, svoboda, prijateljstvo, je neki čist drugega… in kolk tega boste delal, ne odločam jaz ane. Sam z vsemi vami ki delate na tem skrbim, samo za da to lahko nekje mamo!

Zadost od okolja itd, gremo se pogovarjat od normalnih stvari, bp in ostali če vas zanimajo te stvari se dobimo, dopolnimo in uredimo, to da tle bluzimo nikamor ne pelje, zna full težit men, folku, vsem,… zato zaključujem te debate in se vračam v normalne pogovore, svoj trenutek resnice, sem z vami doživel…  

:) ;) :D ;D >:( :( :o 8) ??? ::) :P :-[ :-X :-/ :-* :'(

Title: Re: Trenutek resnice?
Post by John_Doe on 09.08.2002 at 14:59:38

A tukej smo pol zakljucil s svojim trenutkom resnice?

Tud uredu. :)
No, ne me narobe razumet, nocem vas spet n eki provocirat. Zdej je treba it samo se na pircek in tud to bomo uredil, ane?  ;)

Pozdravcek vsem! :)

Svet pogovorov » Powered by YaBB 2.3!
YaBB © 2000-2008. All Rights Reserved.