Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 3 ... 9
(Read 55386 times)
John_Doe
5
*****
Offline


Posts: 500
Ljubljana
Gender: male
Trenutek resnice?
12.07.2002 at 12:34:32
 
Pa gremo lepo po vrsti...
Najprej opravicilo v naprej, ker sem dones extremno nagajive volje in sem se odlocu, da bom mal nagajal in vam vrgel kak polencek (pa ne pod noge) v razmislek kako in kaj se stvari resnicno dogajajo.

Prebiram tale forum (po Borutovih navodilih, mal bolj natancno - a vseeno ne prevec) in naletim sem ter tja na take bedastoce, ki se (gledano skozi moje oci) mi zdijo tak balast, da naj se bog (ce obstaja) usmili zablodele duse, ce verjame tisto kar napise.

Berem recimo, da ce bom v nekaj verjel, da se mi bo to tudi "uresnicilo" in ce bom verjel v slabo, se mi bo prikazovalo in dogajalo samo slabo. Pa ste mi vi kej resni al se zmeri tkole hecate? Dejte se mal zamislt nad tako trditvijo in mi jo podpret z argumenti realnosti.

OK. Forum je pac namenjen duhovnosti in ce mi ne pase tukej bit, nej spokam, ane? No, vseeno se me ne boste tolk hitr znebl, ker ipak se pa sem ter tja najde kej, kar me zanima.
Nek sem malo v sali in malo za res napisal, da se mi ne prevec od tal odpopat, ker ni glih zdravo. Naj podam kak argument?
Realnost je taka, da se lastna vrsta pobija med sabo, pa naj bo to v sluzbi, na ulci al pa na fronti. Govorite mi o nekih "plavih" frocih in noben ne pomisli, da se je ze v vrtcu treba borit za prevlado - za novejso in boljso igraco, ker ce sedis v kotu in se cmizdis in molis (ne vem komu kurcu na cast), te pohodijo... in to tlacenje se pol nadaljuje cez celo zivljenje, ker se vedno zatekas v enke nadnaravne sfere in gruntas v neki pozitivnega in si reces, da ti bo itak bog pomagal... ja, crknt, ne pa prezivet in kje je tukej pol potrebna kaka huda modrost razen te, da cimprej se postavis na svoje neodvisne noge, boljs je.

Nemalokrat vas ne nalasc primerjam s folkom v kakem KUD FP, ko sedi ob tistem piru ceu vecer, poha travico in bluzi o nekih sferah in kako bi on to in kako je zdravo uno in kaj jest vem kake klobasarije se vse. Gleda v tiste tarot karte in se joka zraven, ces, kako so lepe in da prej ni videl svoje duse, sele takrat jo je spoznal... ma dej prim se za lopato, pa nared ze enkrat neki iz sebe in svojga lajfa. Bluzit zna vsak klinac, delat jih zna pa bolj malo.

No, pa smo pri delu in materjalnih dobrinah oz. dinijih. Ne tega se ne nuca, glavno je, da je dusa cista, pridna in da se ima fino.. aja? Kdo bo pa kanalizacijo masil s predelano hrano, ki jo je 5 ur prej nametal v usta in 5 ur prej kupil - s cim se to ze kupi?  Roll Eyes

...
Back to top
 
 
IP Logged
 
John_Doe
5
*****
Offline


Posts: 500
Ljubljana
Gender: male
Trenutek resnice?
Reply #1 - 12.07.2002 at 12:34:57
 
...

Ja, sem materjalist in ja, sem egoist in moja zastonjska dela in zabijanje cajta so zgolj samo zarad tega, ker se mi slucajno takrat da to pocet in nisem noben dobrotnik, saj posljem u kurac vsakega cloveka, ko mi pretirano jamra, kako je bogi. Mi gre kar na kozlanje, ko vidim, kako se folk finega dela, ko trdi, da ni vse v denarju, po drugi strani, bi mi ga pa vsak pofafal za miljon evrov - saj pedri so, le denarja ni.

Pa smo sedaj lepo fino pri drugacnosti in strpnosti. Moje mnenje do istospolno usmerjenih ni za javno objavo na tem forumu, ker me boste po dolgem in pocez skurcali. Poraja se mi misel, da taka sorta v zivalskem svetu ne prezivi, v nasi vrsti ji bomo pa nudili vso enakopravnost, dovolili zakon in najbrz clo posvajanje otrok. Pa smo tam, ko debatiramo kaj je za otroke prav in kaj ne. Se vam zdi uredu, da bi imeli dva oceta, ki bi se slatala za ritko in vlekla za lulcka, vi bi pa recimo (deklice) pripeljale domov bodocega zenina... mal zajebana situacija - al sem pa jest res tolk zaplankan... Smiley

Pa smo pri zaplankanih Slovencih, ki ne vidijo dlje od svoje meje in jih neposredno tukaj vsi kurcamo. Po mojem gre za dva svetova. Eni zivijte v svoji duhovnosti in ne razumete nas realiste, ki pravimo zeblji zebelj in ne moj najboljsi prijatelj, ker molcis in me sprejmes taksnega kot sem - jebo te, sej je zebu, ne pa zivo bitje. Drugi smo pa realisti, ki ne razumemo vase duhovnosti in nam hecnega pogleda na svet, ko se je treba odpret kot lotusov cvet, mrmat pred sebe neke cudne brbotalne besede in se ob tem pucat od znotraj na ven. BTW, jest se spucam s svojo nagajivostjo al pa ce koga upraviceno poslejm tja, kjer je startal na svoji zivljenski poti. In za "duhovneze" smo zaplankani mi "realisti" in obratno.

Ne mi zamert. Ocitno sem en smesen primerek v vasem svetu duhovnosti, kamor naj ne bi spadal, ker se mi vecino stvari, ki jih opevate zdijo komicne in tud se ne mislim trudit, da bi jih razumel, ker bi s svojim pogledom na svet zaradi tega nazadoval oz. se lovil na eni in isti stopnji svojega razvoja.

Ce se vprasate zakaj vam to pisem, zakaj sem nesramen in zakaj sem v enem postu odprl tolk tem je odgovor na dlani - vsaj v moji glavi je tako - dejmo se mal primerjat. Dejte me s tehtnimi argumenti prepricat v nasprotno in prosim vas, nisem tolk smrkal, da bi takoj nasedel vdaji tipa ala Sej, ce si ze preprican v nekej, pol te nima smisla prepricevat kontra in vsak naj bo tak kot je, ker cloveka spreminjat je nekaj najslabsega. Sam ne mi s temi idealiziranimi kozlarijami. Tisti, ki se jih drzite, vam lahko prav lepo serviram, da so vam drugi ze miljonkrat spremenil vase nazore in trditve, ce ste pa se vedno pri vasi prvi (recimo malosolski varjanti) pol vam pa ni pomoci. Smiley No, nekateri mi boste rekl, da ste se izoblikovali veliko kasneje in se zdaj ne boste spreminjali... Ce vas otroc niso nic spremenil, vas bojo pa vnuki. Verjemte mi.

No pa lep dan se naprej... in ne se delat fine, ce mate kak fajn argument, me komot lahko posljete u kurac z mojimi trditvami vred...  8)

PS. Le do kam se zna ta debata razvit?  Wink
Back to top
 
 
IP Logged
 
Susi13
4
****
Offline

***...ujeta v večnost
minljivega trenutka...***

Posts: 319
Medvode
Gender: female
Re: Trenutek resnice?
Reply #2 - 12.07.2002 at 13:10:30
 
John_Doe, najboljši si!

Enostavno: povedal si, kar misliš. Hvala!

Kakega pametnega razloga, ki bi te utegnil "razsvetliti" in ti odpreti oči, se pa ne spomnim, zato bom napisala le tole:
- nihče ne more živeti mojega Življenja namesto mene, kar pomeni, da mi tudi Bog ne more pomagati, če jaz sama ne bom nečesa naredila,
- denar potrebujem itak, še več ga pa bom, če si želim uresničiti sanje tu in sedaj. Ne bi čakala na maj... Wink
- Življenje jemljem kot igro, ne kot borbo. Pač nisem nasilen tip človeka. Wink Smiley
- ...

V danem trenutku ti ne morem uresničiti želje. Bi ti nekaj dokazovala in se metala ven, pa...
Verjamem v Boga. To je edina vera, katero poznam. Brezpogojna. Obstaja oz. živi v meni, odkar pomnim.
Vse ostalo lahko zavržem. Le vero v to, da nekje obstaja "nekaj", kjer je vse, kar je bilo, vse, kar je in vse, kar bo, združeno v Eno, tega ne morem. Zato verjamem. Verujem.

Suzana

PS: Upam, da nisem šla off-topic... Roll Eyes
Back to top
 

*...Trenutek...*
WWW WWW Susi13 fonci99@yahoo.com  
IP Logged
 
bp
Ex Member
Re: Trenutek resnice?
Reply #3 - 12.07.2002 at 13:41:35
 
Hmm, glede na to, jd, da se ti zdi vse tole precej butasto, zakaj si se pa potem ti tako zataknil na tem forumu?

bp
Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: Trenutek resnice?
Reply #4 - 12.07.2002 at 13:55:33
 
Q
Berem recimo, da ce bom v nekaj verjel, da se mi bo to tudi "uresnicilo" in ce bom verjel v slabo, se mi bo prikazovalo in dogajalo samo slabo. Pa ste mi vi kej resni al se zmeri tkole hecate?
Q
to ni hec, to je izkušnja, in edini argument je: PROBI pa boš vidu

forum ni namenjen samo duhovnosti ... tudi duhovnosti ja, samo ne

realnost ni taka, samo ti jo tko vidiš
jest nisem tak ... torej realnost ne more bit taka

si kdaj pomislu, kdo bi komu težil, če bi vsi sedeli in molili, kdo bi se boril za prevlado in to, ti bi vse take pa kr naredu za take kot se tebi zdi svet?

manj mašiš - manj poješ - manj kupiš - manj dinijev rabiš


... mal si res zaplankan ...


nekako tko je ... če želiš da ti razložimo, ti lahko, ampak tega se ne da povedat, boš mogu precej sam za to narest, tko kt sm gor reku, probat bo treba, razložil smo že ... vse kar si ti tuki napisu smo že razložil, če bi te zanimal, bi si že prebral ... in če misliš da ti bo gape al pa kdo drug ponavlju kar je že napisu ... se motiš, vsaj zase lahko rečem ... naredi svoje delo zase sam ...Quote:
Hmm, glede na to, jd, da se ti zdi vse tole precej butasto, zakaj si se pa potem ti tako zataknil na tem forumu?
bp

no kaj misliš ... zakaj???
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Trenutek resnice?
Reply #5 - 12.07.2002 at 13:57:17
 
Hej, ti ekstremni nagajivček!

Najprej tole – veliko nas je. In vsi se med seboj razlikujemo. Med nekaterimi so opazne, velike razlike, nekateri se razlikujemo samo po niansah. In prav je tako. In prav je, da poveš to, kar čutiš. Prav je, da poveš to, kar misliš. Vsakdo je upravičen do svojega mnenja in vsaj jaz nikomur ne oporekam njegovega stališča, četudi je drugačno od mojega. Svojega mnenja niti nikomur ne vsiljujem.

In želim zdajle deliti s tabo samo svoje mnenje. Tudi jaz ne pričakujem ničesar od tebe – niti tega, da moje mnenje sprejmeš, niti tega, da se z mano strinjaš, niti tega, da celo deliš moje mnenje z mano. Želim si le to, da sprejmeš moje mnenje kot mnenje, ki je drugačno od tvojega…

Tudi jaz bi, če bi pred kakšnim letom naletela na ta forum, verjetno mislila zelo podobno, kot misliš ti danes. Vse bi se mi zdelo čudno, vse bi se mi zdelo neotipljivo, vse bi lebdelo nekje v zraku…

Niti ne rečem, da se danes strinjam z vsemi mnenji tukaj na forumu. Preberem večino postov, na nekatera odgovorim, druga samo preberem. In pustim času čas – nikoli ne vem, kdaj bo kaj dozorelo v meni… Če drugega ne, si širim obzorje. Z drugačnimi pogledi, z drugačnim načinom razmišljanja…

In če vprašaš mene – ni Boga. Vsaj ne v ožjem pomenu besede, oz. v pomenu besede, kakršna je najpogosteje razumljena. Če že hočem uporabiti besedo Bog, potem lahko rečem le – Bog sem jaz. Jaz sem tista, ki vplivam na svoje življenje, jaz sem tista, ki se odločam, po kateri poti bom zavila, ko bom prišla do križišča. Jaz sem tista, ki s svojim ravnanjem/obnašanjem/reagiranjem vplivam na ravnanje/obnašanje/reagiranje ljudi okoli sebe. Jaz sem tista, ki izbiram. Jaz sem tista, ki izberem. In jaz sem tista, ki se odločam.

Tvoji »diniji«… Nikoli nisem rekla, da denar ni pomemben. Je pomemben, saj ti omogoči toliko majhnih in drobnih radosti. Toliko majhnih in drobnih pozornosti, s katerimi lahko polepšaš dan sebi ali pa osebi, ki jo imaš rad. Ali pa komurkoli, ki ga srečaš, če tako želiš.

Ni pa denar bistvo/smisel/sreča življenja. Ker ti ne prinese tistega notranjega miru, h kateremu težimo. Ker ti ne prinese trajnega zadovoljstva. Ker ti ne prinese trajne sreče.

In tiste prave sreče ne iščem v denarju. Tiste prave sreče ne iščem v materialnih dobrinah. Tiste prave sreče ne iščem v trenutnih zadovoljitvah.

Tisto pravo srečo lahko poiščem in najdem le sama v sebi. S tem, da sem takšna, kakršna sem in takšna, kakršna želim biti… Sreča mi je recimo, da sem pozorna do drugih. Sreča mi je, če s kakšnim svojim dejanjem lahko povzročim drugemu trenutek veselja. Sreča mi je, če samo s tem, kar sem, nekomu poklonim trenutek zadovoljstva… In, John_Doe – sreča mi je, ker lahko zdajle delim s teboj svoje mnenje…

M.
Back to top
 
 
IP Logged
 
John_Doe
5
*****
Offline


Posts: 500
Ljubljana
Gender: male
Re: Trenutek resnice?
Reply #6 - 12.07.2002 at 13:57:27
 
bp, samo zate quotiram sebe se enkrat.

John_Doe wrote on 12.07.2002 at 12:34:32:
OK. Forum je pac namenjen duhovnosti in ce mi ne pase tukej bit, nej spokam, ane? No, vseeno se me ne boste tolk hitr znebl, ker ipak se pa sem ter tja najde kej, kar me zanima.


Pa ne me obtozevat, da se mi zdi tole VSE skup butasto, ker sem lepo povedal, kaj mi ne gre v stih oz. se mi ne sklada z mojim prepricanjem Smiley

In prosim te, ne mi odreagirat po sistemu, ce macku na mjav stopis, zarepa , ker dol cist na dnu sem cist jasno napisal...

John_Doe wrote on 12.07.2002 at 12:34:57:
... in ne se delat fine, ce mate kak fajn argument, me komot lahko posljete u kurac z mojimi trditvami vred...  8)


Lep dan se naprej...
Back to top
 
 
IP Logged
 
titud
5
p
*****
Offline

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Posts: 6736
Markomur
Gender: male
Re: Trenutek resnice?
Reply #7 - 12.07.2002 at 13:59:53
 
K si bil ti, jd, izjemoma tko dolg kot sem praviloma jest, bom pa jest zdaj izjemoma tko kratek kot si praviloma ti:

Lepa pa korajžna izpoved, jd. Dorodošel  v  družbi AR !(anonimnih zasvojencev z razumom - tem nevarnim predatorjem). Ti obljubljam vso pomoč pri odvajanju od realizma, te grde pa pogubne razvade, zarad katere si se k nam zateku po pomoč. Se javm za tvojga mentorja. Če me sprejmeš, ti bom skušov svetovat pa ob strani ob abstinenčnih krizah stat. Zdrž, jd, pa le tko korajžno naprej.

tvoj sotrpin titud
Back to top
 
 
IP Logged
 
LittleStar
Ex Member
Re: Trenutek resnice?
Reply #8 - 12.07.2002 at 14:00:42
 
No, če mene vprašaš, bi spremenila naslov threada iz 'Trenutek resnice' v 'Mojih pet minut' by JohnDoe. 8)

Back to top
 
 
IP Logged
 
John_Doe
5
*****
Offline


Posts: 500
Ljubljana
Gender: male
Re: Trenutek resnice?
Reply #9 - 12.07.2002 at 14:09:02
 
Gape..

No, lepo si me skurcal... Smiley Nic hudega... tvoje mislenje pac. Smiley

Miska... nezno in previdno... nice. Smiley

titud... hehe.. ne vem zakaj mam tak filing, da me hoces popredalckat nekam, kamor ves da ne spadam? OK. lahko spadam nekam med "predatorje", nikakor pa ni moj namen se tega odvadit, tko da bo tvoje mentorstvo na razpolago za koga drugega... z veseljem pa spijem kdaj kak pir s tabo in uzgeva kako debato.
Namen mojega prihoda na ta forum pa nikakor ni ta, da bi iskal kako uteho in pomoc. So razlogi cisto drugje. Smiley
Vseeno pa hvala za ponujeno pomoc - sem ocitno kar se tega tice zgubljen primer...

LittleStar... a lahko argumentiras to tvojo izjavico oz. kaj nej bi to pomenilo? Wink
Back to top
 
 
IP Logged
 
Gru Gru
YaBB Moderator
p
*****
Offline


Posts: 2402

Re: Trenutek resnice?
Reply #10 - 12.07.2002 at 14:17:16
 
Kar se mene tiče, bi blo najboljš na pir it.

Se mi ne da tok tipkat  Grin
Back to top
 
 
IP Logged
 
John_Doe
5
*****
Offline


Posts: 500
Ljubljana
Gender: male
Re: Trenutek resnice?
Reply #11 - 12.07.2002 at 14:19:23
 
Edi, zdrzi do srede oz. cetrtka... do takrat pa se kej natipkej...  Grin
Back to top
 
 
IP Logged
 
m
5
p
*****
Offline


Posts: 6632

Gender: female
Re: Trenutek resnice?
Reply #12 - 12.07.2002 at 14:20:57
 
Meni se pa zdi, da sploh nismo tako daleč narazen. Ti, John-Doe, imaš močno predstavo, kakšen je svet. In tvoj svet je točno takšen. Wink

Je pa res, da so nekateri 'duhovneži' precej odlepljeni od zemlje. In vzvišeni nad denarjem. Pa majo taki še kar nekaj dela pred sabo.

Uf, sem nekaj 'odlepljena' danes, sploh ne morem povedat kar mam v mislih... Wink ... bom drugič probala boljše razložit.
Back to top
 

Joj kolk radi drug drugemu izdiramo iveri iz oči! Cheesy
 
IP Logged
 
LittleStar
Ex Member
Re: Trenutek resnice?
Reply #13 - 12.07.2002 at 14:22:17
 
q
LittleStar... a lahko argumentiras to tvojo izjavico oz. kaj nej bi to pomenilo?  
q

Težko. Grem na pir Grin. Sodelavka ma poslovilnega. Gre na morje. Wink Got it?

Back to top
 
 
IP Logged
 
John_Doe
5
*****
Offline


Posts: 500
Ljubljana
Gender: male
Re: Trenutek resnice?
Reply #14 - 12.07.2002 at 14:28:51
 
LittleStar...
Tezko? Ok, pa nic... hehe..
Zdej me bo pa se s pirom rajcala! No, kokrkol se fajn mej in spij se enega zame. Wink

Klinc, nadaljujemo v ponedeljek.. time to go... Smiley
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 ... 9