Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 ... 5 6 7 8 9 
(Read 55482 times)
Thot
4
****
Offline


Posts: 331

Re: Trenutek resnice?
Reply #90 - 17.07.2002 at 10:08:32
 
A:povem, da vse sprejemamo, samo da nam ni treba tega, da ta forum zapade v bluz...

in v običajne teme o pivu, vremenu, vikendih...
kot je povsod drugje, kjer se folk ne ve o čem zgovarjat!!! v stilu glih nimam kej za delat pa bom neki v tri spisu...  Grin

ja tega tu ni toliko, tu je pač prostor za ostalo in to je tisto kar je res vaše...

gape bo nepedenu chat in tam gor ga blodite, kot vam je všeč, tu pa se držimo tega, da je forum namenjen predvsem izvedbi projektov in vsi, ki povabite koga sem ga prosim opozorite na to, da nebo pol po nepotrebnem prišlo do takih sistuacij...

T:Razsvetli me in prosim podaj mi link ali pa mi povej samo en stavek kjer sem jaz kaj takega načel-temo-ali pa sploh omenil zadevo kot tako, pa se bom opravičil in skesal, a do takrat je tole zopet mlatenje prazne slame.

A:da ne sprejemamo itd...

in kako ljubim trenutke, ko mi kdo reče ej A. predleč greš... ko se sam ali pa se kdorkol zamisli nad tem kar je delal.
to kaže na to, da je dober človek, da se zaveda in da čuti, v prvi vrsti sebe in potem še druge, take res spoštujem in spoštujem jona, ki je to storil...

sprejemo vse, sam ni se nam treba ukvarjat z vsemi...


T:Ti povem skrivnost, da ne boš živel v temi?
Sprejemaš tiset ki pod tvoj post napišejo: Oh kako si to zadel, ali pa prav imaš....(tudi temu bi lahko rekli chatanje), ko pa ti nekdo reče da tvoja trditev ni vredna pol p****  hladne vode, pa to ostro napadaš. Hmmmmmmm sprejemanje, ja seveda, očitno nas zopet izdaja terminologija in jaz ne zastopim kaj sprejemanje je.

A:sproščene debate so tud ok, celo pogrešam jih večkart sam samo ne v teh topicih ki so nemenjeni osebni rasti, zdravemu načinu življenja, skrbi za naravo... itd..

stvari tud rešujemo drugač, kot na drugih forumih, tako da upoštevamo vse!!! ker ste prišli zato, da se naučimo še kaj, eni se naučimo, eni pač ne in se naučite v 10, k je full težje, pa ne tle gor, da nebo kdo mislu, da tle gor neki razturamo, sam lajf vas sam nauči...
to bom povedal evo kjer se trudimo vse razumet in z vsemi soustvarjat nekaj dobrega, tle rešujemo stari z vzrokov zato bomo ustavril tud theard spročene debate o teh temah in se boste tam lepo zagovarjal, na ostalih pa naj se zgovarjajo tisti, ki jih te stvari res zanimajo, ok!


T:Zopet isto, poišči mi link, kjer sem govoril o čem drugem kot o temah ki so bile navedene ali samo odgovorjam na poste pisane pred menoj, tako da sedaj pa bi lahko že nehal srat. Če ne znaš človeka okarat ali pa dobesedno v kurac poslat(prav nujno sem uporabil taizraz ki mi drugače ni blizu) na podlagi trdnih argumentov in dokazov o njegovih zmotah ali pa napakah, potem bo bolje da ne pišeš nič, kot pa to.


A:thot, tud tebe spoštujem, sprejemam in pričakujem rešitev kaj in kako naredit, da bo bolje teklo da bo tudi tisti del, ki ga ti nosiš sem na forum, prispeval k temu da bomo zrasli. [/quote]


T:Tu se pa ujemava 11111110000000%, tudi jaz pričakujem, da teh napadov en na drugega, pa ne samo mene ali JD ampak vseh ki niso tebi ali meni po volji, ne bo nikoli več, sedaj sem ti odgovoril, ker si spraševal, in zato pravim da je bolje da pišemo  o stvareh ki imajo smisel in ne ropotamo kot stare ženske na tržnici, ker to dobesedno nikamor ne pelje. Če ti pisanje mene ali JD ni všeć naju preskoči, bolje kot pa da kvarimo vzdušje in odnose, ki komaj nastajajo.
Upam da sva zaključila, ker je škoda časa in energije v življenju za take nepomembnosti.
LP
T.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Trenutek resnice?
Reply #91 - 17.07.2002 at 10:14:21
 
Evo, John_Doe, zate: katarza (copy-paste iz SSKJ):

katárza  -e ž ( ) knjiž. moralna sprostitev zaradi obvladanja negativnih, slabih nagnjenj, čustev, (moralno) očiščenje: doseči katarzo s trpljenjem; smrt moža povzroči njeno katarzo; njegovi spomini so obračun s samim seboj in njegova katarza / čustvena, duhovna, moralna katarza ♦ filoz. katarza po Aristotelu moralna sprostitev ob umetniškem delu, zlasti ob tragediji in glasbi
Back to top
 
 
IP Logged
 
m
5
p
*****
Offline


Posts: 6632

Gender: female
Re: Trenutek resnice?
Reply #92 - 17.07.2002 at 10:23:24
 
Q (A.)
stvari tud rešujemo drugač, kot na drugih forumih, tako da upoštevamo vse!!! ker ste prišli zato, da se naučimo še kaj, eni se naučimo, eni pač ne in se naučite v 10, k je full težje, pa ne tle gor, da nebo kdo mislu, da tle gor neki razturamo, sam lajf vas sam nauči...
Q

A., si se kdaj vprašal, zakaj (ti) kar naprej takšni ljudje uletavajo na forum? Se boš naučil v peto? V deseto?...

Drugače pa je Miška (spet Smiley ) vse tako lepo napisala, da ji preprosto dam svoj glas.  Kiss

Back to top
 

Joj kolk radi drug drugemu izdiramo iveri iz oči! Cheesy
 
IP Logged
 
bp
Ex Member
Re: Trenutek resnice?
Reply #93 - 17.07.2002 at 10:58:59
 
Boo rut in ostali,

Me je nekaj časa melo, da bi tvoj post malo modificiral, da bi tu in tam spremenil kakšno besedico v stilu:
Quote:
Ojla, Burut
Evo sem se prebil skozi 7 strani dolge replaye in ne morem, da se ne bi oglasil tudi jaz.
Na začetku sem spremljal tvoje poste......in potem sem ugotovil, da ponavljaš eno te isto. OK. Duša, duhovnost, karte, itd, itd, itd..........potem pa se vse konča. Previješ kaseto nazaj in znova pritisneš play.
Tvoje trditve ne bom ovrgel. Imaš prav. Duhovnost je potrebena, potrebno se je dvigniti s tal in se ozreti naokrog, itd, itd....vse prav. In na žalost se je na forumu pojavilo precej ljudim ki so kontra usmerjeni. In ker so kljub temu precej kulturni na tem forumu ne moreš pričakovati, da te bo kdo poslal v PM ali pa se bolj grobo obregnil ob tebe. To lahko naredi samo nekdo, ki je vsaj približno odlepljen kot ti. Vidiš, vsak ti poizkuša priti naproti.
Jaz ne in tega niti ne mislim. Zakaj bi pa moral? Odkrito te ta moment pošljem v PI## materino. In veš zakaj??? Ker preveč težiš ljudem ki so drugačni od tebe, se spuščaš vanje, kjer sploh ni potrebno, vtikaš se tudi tja, kjer sploh nimaš blage veze. Prav je, da poveš svoje mnenje a to, kar ti delaš, to ni!!!! Vsaj spoštovanje bi lahko pokazal. A ti ne. To, kar delaš, je eno čisto nespoštovanje in nič drugega. Za drugačnega človeka najdeš pomanjkljivost, ....

Ti je všeč? Meni ni. Pa zveni skoraj konsistentno, kljub minimalnim spremembam.

Je pa konflikt zelo realen in ga je treba po mojem obravnavati. Je nekaj ljudi, ki ima raje resne in poglobljene razprave in nekaj, ki jih hitro odnese v kakšno digresijo, ali pa v senčko na pivo. In menda imajo po besedah ustanoviteljev in udeležencev foruma tudi oni mesto tukaj.

Ampak konflikta s tem nismo rešili, tudi če ga potisnemo in rečemo, da smo vsi dobri in da se tukaj ne kregamo, ga s tem nismo rešili, ampak kvečjemu potlačili oz. začasno raztopili, pa lahko čez čas spet pogleda ven iz raztopine.

Se ga pa lahko reši. Tudi tako, da se da vsakemu polu svoj kotiček, naprimer, tako kot je poskusil gape, da je enim omogočil chat, lahko drugim morda omogoči, da v kotičku namenjenem bolj poglobljenim debatam, zadevo držijo pod kontrolo in pomečejo ven "vsiljivce", ki bi debato odpeljali ven iz želenih okvirjev.

Potrebno pa bi bilo seveda vnaprej vedeti in zato dobro označiti, kam kakšna reč spada in jasno označit, a gre za resno moderirano debato, ki naj ne bi zašla iz začrtanih okvirjev, za chat, ali pa za nekaj kar je odprto za vsa, še tako drugačna mnenja.

lp bp
Back to top
 
 
IP Logged
 
John_Doe
5
*****
Offline


Posts: 500
Ljubljana
Gender: male
Re: Trenutek resnice?
Reply #94 - 17.07.2002 at 11:14:19
 
Sej sem vedu, sej sem vedu...

Zdej se bojo pa iskre kresale. Zdej se je pa zgodilo najbrz tisto, kar se vedno zgodi, ko pade ena snezinka prevec in se plaz odtrga.

Upam samo, da plaz ne bo pokopal koga in ga pregnal iz foruma - to bi blo res skoda, se vam ne zdi?

A lahko zakljucim tole kratko objavico v svojem stilu?
Kako je bil ze tist slogan? Sonce, voda, zrak, svoboda - a lahko dodam se mal protiutezi? - senca, pivo, cigareti in pozna ura, ko nas mecejo ven iz lokala. Wink
Back to top
 
 
IP Logged
 
Amstel
YaBB Moderator
p
*****
Offline


Posts: 2844

Gender: female
Re: Trenutek resnice?
Reply #95 - 17.07.2002 at 12:02:45
 
Quote:
Ampak konflikta s tem nismo rešili, tudi če ga potisnemo in rečemo, da smo vsi dobri in da se tukaj ne kregamo, ga s tem nismo rešili, ampak kvečjemu potlačili oz. začasno raztopili, pa lahko čez čas spet pogleda ven iz raztopine.


O ja... seveda se "kregamo". Pa to ni sploh problem. Problem so nizki mornarski udarci...
Ne, nismo samo dobri. Vsak nosi svojega demona v glavi. Ne črnomagijsko, ampak, čisto tako, realno psihološko gledano. Vsi smo mali hudički.

Kar lahko naredimo, je da te male hudičke mal... khm... preusmerimo, na en nivo sprejemljivega, brez poniževanj, žalitev, špikanj, ironiziranja.

Back to top
 

Naj se zgodi, kar se mora.
 
IP Logged
 
titud
5
p
*****
Offline

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Posts: 6736
Markomur
Gender: male
Re: Trenutek resnice?
Reply #96 - 17.07.2002 at 12:10:05
 
Mislim da vsi vemo, kaj je na forumih najhujše, kar se ti lahko zgodi: da ostaneš neopažen. Zato eni nastavljamo kosti, drugi mečejo petrade, tretji skušajo lovit pozornost s sočutjem, sentimentalnostjo...

V vsem tem ni samo po seb nč slabega, če seveda ne proglasimo za slabo samo potrebo po tem, da si opažen. Da je to le potreba tvojega ega, ki pa ga je treba ukint, presežt. Tle pa forum samega sebe zagrize v rep, ker forum brez egotov enostvano ne more pokonc stat. Da bi bil volk sit pa koza cela, ma a. eno hard   vizijo, da bi se te  egote dal z eno vprego v pozitivne projekte disciplinirat, gape ma pa eno  soft vizijo, da se morajo najprej izrazit pa soočit, pol  se bodo že sami transformiral, če bodo/ko o bodo vero drug v drugega najdl.

Mi drugi smo po moje tle nekje vmes med egotripom

http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=ezofest;action=display;num=101100...

in diskretnostjo, ki je že na meji opažensoti, ki pa zna bit  tud ravno tako močna...

http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=general;action=display;num=100764...

Kakor komu znese, ampak dol gre redko kdo tak, kot je prišel gor. Bi blo dobro, da bi se ob vsakem prvem vstopu na forum prikazla ena opozorilna tabla podobna uni na zidu ob vhodu na britof v mojem kraju domačem:

Popotnik postoj!

Kar si zdaj ti, smo bili nekoč mi.


Pa ni treba da zgleda, kot da je sneta z britofa, da ne bo kakšne negativne energije not.
Back to top
 
 
IP Logged
 
bp
Ex Member
Re: Trenutek resnice?
Reply #97 - 17.07.2002 at 12:14:18
 
Amstel wrote on 17.07.2002 at 12:02:45:
Pa to ni sploh problem. Problem so nizki mornarski udarci...

Je Amstel, je problem.

Borut noče, da mu padalci pademo v njegov topik o kartah, se tam pokakamo in potem spet izginemo v temno noč. Enega še morda prenese, pa še to zgleda bolj slabo, kaj pa če se mu jih pojavi 10 ali pa 100.
Pa mogoče še kdo drug tudi čuti podobno.

Ni vse za pomest pod preprogo. IMHO.

lp bp
Back to top
 
 
IP Logged
 
Amstel
YaBB Moderator
p
*****
Offline


Posts: 2844

Gender: female
Re: Trenutek resnice?
Reply #98 - 17.07.2002 at 12:14:55
 
titud wrote on 17.07.2002 at 12:10:05:
Popotnik postoj!Kar si zdaj ti, smo bili nekoč mi.
 


Popotnik, ko vstopiš skoz ta vrata, poti nazaj več ni...!
Wink
Back to top
 

Naj se zgodi, kar se mora.
 
IP Logged
 
John_Doe
5
*****
Offline


Posts: 500
Ljubljana
Gender: male
Re: Trenutek resnice?
Reply #99 - 17.07.2002 at 12:17:46
 
Amstel wrote on 17.07.2002 at 12:14:55:
Popotnik, ko vstopiš skoz ta vrata, poti nazaj več ni...! Wink


Wanna bet?
Kolk je dnarja u igri?  Wink

PS. Sorry, ker sem cist kratek in se zajebavam se povrhu.  8)
Back to top
 
 
IP Logged
 
Amstel
YaBB Moderator
p
*****
Offline


Posts: 2844

Gender: female
Re: Trenutek resnice?
Reply #100 - 17.07.2002 at 12:26:13
 
Johnny, niso diniji v špilu... 8)
Mi smo v špilu.
To, da nekdo odide s foruma, še ne pomeni, da je zaprl vrata za seboj.... Wink
Back to top
 

Naj se zgodi, kar se mora.
 
IP Logged
 
John_Doe
5
*****
Offline


Posts: 500
Ljubljana
Gender: male
Re: Trenutek resnice?
Reply #101 - 17.07.2002 at 12:33:43
 
A niso diniji v igri?
Jest sem pa mislu na lahek nacin zasluzt kak velik kup dnarja. Smiley Klinc pol. Z belim trgom se pa ne ukvarjam.

A da vrata ostajajo odprta?
In pol se cudite, da je tak prepih tukej? Wink
Back to top
 
 
IP Logged
 
Amstel
YaBB Moderator
p
*****
Offline


Posts: 2844

Gender: female
Re: Trenutek resnice?
Reply #102 - 17.07.2002 at 13:01:23
 
Miska wrote on 17.07.2002 at 09:42:55:
Če je ton/način odbijajoč, ukazovalen, poniževalen, agresiven, izrečen na način - jaz Bog, ti smet, izrečen v smislu - jaz vem vse, ti nič,… - hja, potem je kar mala možnost, da bom o tem razmišljala.


Yes. Saj tega smo meli že vsi dovolj... pametne, ukazovalne, nasilne sogovornike, ali avtoritete...
Doste je tega. Dost. Dost.....
Revolucija....revolucija  Grin Grin
Back to top
 

Naj se zgodi, kar se mora.
 
IP Logged
 
Thot
4
****
Offline


Posts: 331

Re: Trenutek resnice?
Reply #103 - 17.07.2002 at 13:06:14
 
Amstel se javiš za vodjo? Grin
Back to top
 
 
IP Logged
 
Amstel
YaBB Moderator
p
*****
Offline


Posts: 2844

Gender: female
Re: Trenutek resnice?
Reply #104 - 17.07.2002 at 13:15:35
 
Ko se kje pojavi vodja, ostali nehajo razmišljati.. hehe... tko, da ne bo šlo.... Grin
Back to top
 

Naj se zgodi, kar se mora.
 
IP Logged
 
Pages: 1 ... 5 6 7 8 9